Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Clutch Assembly OEM

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Thu Dec 06, 2012 8:01 am

pomen owh pomen

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 45
Location : MEX

PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Thu Dec 06, 2012 9:56 am

Selamat berDIy.... Susah dulu, laju kemudian heh....
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Fri Dec 07, 2012 9:43 am

baru balik lepas service cvt kat rahim mss, tgk soket tu , mmg size 39, aku penah beli kat hardware jenis CRV (chrome) 6 tahun lepas RM12 jer.. kalau jenis hitam ada gak, tapi rm 30++
Back to top Go down
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 45
Location : MEX

PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Fri Dec 07, 2012 11:40 am

Orait bro azhar.. terjawab akhirnya teka silang kata utk bro kita.. Very Happy
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 55
Location : Georgetown Penang

PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Fri Dec 07, 2012 1:11 pm

Terima kasih Azhar, cuma socket chrome biasa kalau diguna dengan impact wrench boleh pecah dan mendatangkan bahaya. Lani nak kena pi cari socket ni besok kat kedai kedai hardware dalam Penang ,dan kalau dapat ,Ahad pagi ni nak buka semula CVT dengan variator untuk gantikan roller weight siap dengan servicing.
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Fri Dec 07, 2012 4:14 pm

mkgibran wrote:
Terima kasih Azhar, cuma socket chrome biasa kalau diguna dengan impact wrench boleh pecah dan mendatangkan bahaya. Lani nak kena pi cari socket ni besok kat kedai kedai hardware dalam Penang ,dan kalau dapat ,Ahad pagi ni nak buka semula CVT dengan variator untuk gantikan roller weight siap dengan servicing.

chrometu pun ok....bukannye nak bikin hari2 mcm pomen kedai...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Today at 1:29 pm

Back to top Go down
 
Clutch Assembly OEM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Clutch Assembly OEM
» assembly difficulties on new FW flyers
» Tau army
» Valkyrie Construction Issues
» Plague Furnace

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: