Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Lampu SYM Evo 250

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
rizobserver
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-11-30
Age : 33
Location : Cheras - Kajang - Sg. Besi - Klang

PostSubject: Lampu SYM Evo 250   Fri Nov 30, 2012 2:39 am

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Saya new user model nie. just nak tau dr member2, adakah lampu standard model sym 250 nie menyala 2 2 bila kita startup? atau lampu sebelah kiri menyala dan sebelah kanan tidak menyala kerana lampu 1 lagi tue bertindak sebagai lampu tinngi dan juga by pass lamp -kata towkey kedai moto tu...- saya perlukan kepastian dr otai2 sym 250... tq..
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Nov 30, 2012 4:13 am

Wsalam..
saya bukan otai..tapi setahu saya betul la ape yg tokey tu cakap...
mmg lampu evo nyala sebelah je..

satu untuk normal dan satu lagi untuk high beam/by pass
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Nov 30, 2012 4:19 am

Merendah diri plak otai apai kita...
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Nov 30, 2012 5:16 am

adui...towkey kedai mana ni....dia juai barang pun tak tau ka...hahaaa...

anyway, betui lah kata apaizul tu.
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Nov 30, 2012 5:41 am

Byk sgt jenis moto yg dia jual...
Back to top Go down
rizobserver
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-11-30
Age : 33
Location : Cheras - Kajang - Sg. Besi - Klang

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Nov 30, 2012 9:51 am

Orait... Thanks for the info bro.....
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Mon Dec 03, 2012 10:55 am

wah..apai sudah pkai evo ke?
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Mon Dec 03, 2012 11:06 am

AmaD BkW6301 wrote:
wah..apai sudah pkai evo ke?
sama macam kau la Amad Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Mon Dec 03, 2012 11:19 am

tahniah apai ..
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Mon Dec 03, 2012 5:03 pm

Upgrade..jgn tak upgrade.
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Mon Dec 03, 2012 5:05 pm

Bro lockheed,
Bila nak joint back the club...

Kaki sudah baik ke..?
Back to top Go down
allanps1
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-06-21

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Dec 21, 2012 2:31 pm

rizobserver wrote:
Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Saya new user model nie. just nak tau dr member2, adakah lampu standard model sym 250 nie menyala 2 2 bila kita startup? atau lampu sebelah kiri menyala dan sebelah kanan tidak menyala kerana lampu 1 lagi tue bertindak sebagai lampu tinngi dan juga by pass lamp -kata towkey kedai moto tu...- saya perlukan kepastian dr otai2 sym 250... tq..

Confirm lampu kiri adalah lampu biasa dan lampu kanan adalah high beam. Kalau tekan pass light button, dua-dua menyala. Kalau letak low beam/high beam switch kat tengah-tengah, dua-dua menyala.

Anyone know if can fit HID for both left and right side so that both will be illuminated, where and how much?

Thanks.
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Tue Dec 25, 2012 12:37 pm

Sure one, appx. $360 kut at MMR!!! Razz
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Wed Jan 02, 2013 8:24 am

rizaly96 wrote:
Bro lockheed,
Bila nak joint back the club...

Kaki sudah baik ke..?
aiseh ada hijack post saya tak nampak. Smile
kaki masih berdingkut. tapi ride boleh lah...cuma setakat ni ride muto pinjam aje. sekadar dalam kawasan sewaktu dengannya...tapi lom ada muto sendiri.
nak angkut c650gt moksu tak beri lampu ijau lagi...kena ikut cakap la jugak...masa sakit terlantar dulu dia juga jaga kitaa...hahahaa...amik ati la dulu.
Back to top Go down
allanps1
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-06-21

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Wed Jan 02, 2013 10:27 am

pahat wrote:
Sure one, appx. $360 kut at MMR!!! Razz

Thanks for the info. Kena tunggu lepas warranty habis.
Back to top Go down
dmardz
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-08-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Thu Jan 03, 2013 1:32 pm

allanps1 wrote:
rizobserver wrote:
Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Saya new user model nie. just nak tau dr member2, adakah lampu standard model sym 250 nie menyala 2 2 bila kita startup? atau lampu sebelah kiri menyala dan sebelah kanan tidak menyala kerana lampu 1 lagi tue bertindak sebagai lampu tinngi dan juga by pass lamp -kata towkey kedai moto tu...- saya perlukan kepastian dr otai2 sym 250... tq..

Confirm lampu kiri adalah lampu biasa dan lampu kanan adalah high beam. Kalau tekan pass light button, dua-dua menyala. Kalau letak low beam/high beam switch kat tengah-tengah, dua-dua menyala.

Anyone know if can fit HID for both left and right side so that both will be illuminated, where and how much?

Thanks.

xtau plak bleh set due2 nyale..tq bro
kan bagus kalo diorg bleh buat 3 step (low beam--both beam--high beam) senang sket nk set.. Very Happy
Back to top Go down
allanps1
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-06-21

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Thu Jan 03, 2013 1:37 pm

dmardz wrote:
allanps1 wrote:
rizobserver wrote:
Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Saya new user model nie. just nak tau dr member2, adakah lampu standard model sym 250 nie menyala 2 2 bila kita startup? atau lampu sebelah kiri menyala dan sebelah kanan tidak menyala kerana lampu 1 lagi tue bertindak sebagai lampu tinngi dan juga by pass lamp -kata towkey kedai moto tu...- saya perlukan kepastian dr otai2 sym 250... tq..

Confirm lampu kiri adalah lampu biasa dan lampu kanan adalah high beam. Kalau tekan pass light button, dua-dua menyala. Kalau letak low beam/high beam switch kat tengah-tengah, dua-dua menyala.

Anyone know if can fit HID for both left and right side so that both will be illuminated, where and how much?

Thanks.

xtau plak bleh set due2 nyale..tq bro
kan bagus kalo diorg bleh buat 3 step (low beam--both beam--high beam) senang sket nk set.. Very Happy

Betul tu. Sekarang ni nampak pelik la. Lagi-lagi dengan LED day light yang warna putih dan main light yang kuning sebelah. Takpe, simpan modal dulu dan buat HID conversion. Hehehe
Back to top Go down
dmardz
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-08-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Thu Jan 03, 2013 2:11 pm

allanps1 wrote:

Betul tu. Sekarang ni nampak pelik la. Lagi-lagi dengan LED day light yang warna putih dan main light yang kuning sebelah. Takpe, simpan modal dulu dan buat HID conversion. Hehehe

siang2 pasang fog lamp je la, kurang sket pelik tu. Cool
dh pasang HID sile la share2 bro..hehehe
Back to top Go down
allanps1
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-06-21

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Thu Jan 03, 2013 2:15 pm

dmardz wrote:
allanps1 wrote:

Betul tu. Sekarang ni nampak pelik la. Lagi-lagi dengan LED day light yang warna putih dan main light yang kuning sebelah. Takpe, simpan modal dulu dan buat HID conversion. Hehehe

siang2 pasang fog lamp je la, kurang sket pelik tu. Cool
dh pasang HID sile la share2 bro..hehehe

Ada orang cakap kalau pasang fog lamp lama sangat rectifier boleh kong cepat. HID project kena tunggu warranty habis dulu.. Hopefully tengah tahun boleh la.
Back to top Go down
dmardz
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-08-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Thu Jan 03, 2013 5:36 pm

allanps1 wrote:


Ada orang cakap kalau pasang fog lamp lama sangat rectifier boleh kong cepat. HID project kena tunggu warranty habis dulu.. Hopefully tengah tahun boleh la.

Ayyooo...fog lamp sentiase bukak kot..ade kes rectifier rosak sbb fog lamp ke bro?kne rectify nih..hoho
Berhajat gak nk tmbh/upgrade sket ape yg patut kt siput gua ni.. afro
Back to top Go down
allanps1
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-06-21

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Jan 04, 2013 5:57 am

dmardz wrote:
allanps1 wrote:


Ada orang cakap kalau pasang fog lamp lama sangat rectifier boleh kong cepat. HID project kena tunggu warranty habis dulu.. Hopefully tengah tahun boleh la.

Ayyooo...fog lamp sentiase bukak kot..ade kes rectifier rosak sbb fog lamp ke bro?kne rectify nih..hoho
Berhajat gak nk tmbh/upgrade sket ape yg patut kt siput gua ni.. afro

I pun tak pasti mana I baca.. mungkin kat MBC forum. Tapi dah 2 SYM I pakai belum kong pun. Smile
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Jan 04, 2013 7:05 am

dmardz wrote:
allanps1 wrote:


Ada orang cakap kalau pasang fog lamp lama sangat rectifier boleh kong cepat. HID project kena tunggu warranty habis dulu.. Hopefully tengah tahun boleh la.

Ayyooo...fog lamp sentiase bukak kot..ade kes rectifier rosak sbb fog lamp ke bro?kne rectify nih..hoho
Berhajat gak nk tmbh/upgrade sket ape yg patut kt siput gua ni.. afro

kalu tak silap.. yg buat kong rectifier tu running light atau double signal sebb sentiasa on..
siang hari ..tgh panas terik pun on jugakk..heheheh

klu fog lamp biasanya pakai LED so takde la kuat sangat pakai api nya..
running light kalu yg pakai mentol standard mmg la kuat guna apinya..
sori yea aku tak reti nk guna perkataan ape selain api..takkan karen kot..heheheh

Razz
Back to top Go down
allanps1
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-06-21

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Fri Jan 04, 2013 9:41 am

apaizul wrote:
dmardz wrote:
allanps1 wrote:


Ada orang cakap kalau pasang fog lamp lama sangat rectifier boleh kong cepat. HID project kena tunggu warranty habis dulu.. Hopefully tengah tahun boleh la.

Ayyooo...fog lamp sentiase bukak kot..ade kes rectifier rosak sbb fog lamp ke bro?kne rectify nih..hoho
Berhajat gak nk tmbh/upgrade sket ape yg patut kt siput gua ni.. afro

kalu tak silap.. yg buat kong rectifier tu running light atau double signal sebb sentiasa on..
siang hari ..tgh panas terik pun on jugakk..heheheh

klu fog lamp biasanya pakai LED so takde la kuat sangat pakai api nya..
running light kalu yg pakai mentol standard mmg la kuat guna apinya..
sori yea aku tak reti nk guna perkataan ape selain api..takkan karen kot..heheheh

Razz

Terima kasih atas penjelasan diatas. 'Api' yang u maksudkan adalah current. Moto Evo saya standard jadi fog lamp mentolnya juga standard. Mungkin tukar LED punya lepas ini.
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 33
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Wed Jan 16, 2013 11:25 am

Sapa ada pengalaman tukar mentol fog lamp ke led? Mentol led mcm mana nk guna yerk??
Back to top Go down
angah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2014-01-27
Age : 32
Location : Sungai Buloh

PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Thu Mar 06, 2014 5:38 am

Macam mana nak adjust tinggi rendah headlamp evo nih..
mcm rendah sgt je nih..betul2 suluh depan motor sket je..
jauh ke depan sana gelap gelita..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Lampu SYM Evo 250   Today at 8:44 am

Back to top Go down
 
Lampu SYM Evo 250
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» lampu bateri menyala sentiasa
» macam mana nak tambah lampu brake belakang klip2
» Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1
» lampu led utk brek kt coocase v5 tk menyala
» Masalah lampu injection bernyala

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM EVO 250-
Jump to: