Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Pemilikan motor terpakai

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Thu Dec 06, 2012 10:07 am

Setelah peminangan bakal janda Abg Rahim ditolak, saya sungguh keciwa Crying or Very sad

Tapi masih mencari janda-janda lain yang masih bergetah Smile

P.S: Abg Rahim tak jadi letgo janda bergetahnya oleh kerana bini baru idaman hati dia tak sampai2 lagi.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Thu Dec 06, 2012 10:13 am

norizzuddin wrote:
Setelah peminangan bakal janda Abg Rahim ditolak, saya sungguh keciwa Crying or Very sad

Tapi masih mencari janda-janda lain yang masih bergetah Smile

P.S: Abg Rahim tak jadi letgo janda bergetahnya oleh kerana bini baru idaman hati dia tak sampai2 lagi.
adoi, kecewa btl!
jgn risau bro, usaha lagi.
atau mmg nk tunggu janda abam rahim tu jgk?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Thu Dec 06, 2012 10:18 am

Mie-G wrote:
adoi, kecewa btl!
jgn risau bro, usaha lagi.
atau mmg nk tunggu janda abam rahim tu jgk?

Tgh perati kat Mudah. Ada tpt lain lagi tak?
Kalau boleh dpt atas tgn orang (murah sikit dari kedai) dan nak beli tunai.
Abg Rahim cadangkan mintak owner bawak motor ke bengkel dia untuk "medical check-up".
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Thu Dec 06, 2012 10:18 am

janda bergetah mmg susah sikit bro .. maklumla .. banyak pengalaman .. Smile
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Thu Dec 06, 2012 12:32 pm

Ada sebijik evo nk jual,kaler grey, direct owner 13k
milleage baru 2000lebih
owner nk jual sbb susah nk selit2 nk gi balik keje..
minat pm aku..sekian
Back to top Go down
musang
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2012-12-01
Age : 31
Location : Seremban

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Thu Dec 06, 2012 9:01 pm

Bagailah mana
hai sayang nak memikat janda
Ah hai sayang nak memikat janda
Ambil anaknya timang-timangkan..
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 4:22 am

AmaD BkW6301 wrote:
Ada sebijik evo nk jual,kaler grey, direct owner 13k
milleage baru 2000lebih
owner nk jual sbb susah nk selit2 nk gi balik keje..
minat pm aku..sekian

Bang AmaD,
Evo tak mampu milik, cukup dgn VTS sahaja la.
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 7:28 am

norizzuddin wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Ada sebijik evo nk jual,kaler grey, direct owner 13k
milleage baru 2000lebih
owner nk jual sbb susah nk selit2 nk gi balik keje..
minat pm aku..sekian

Bang AmaD,
Evo tak mampu milik, cukup dgn VTS sahaja la.

ok no hal..
aku cume war-warkan saja mana tau ada yg berminat..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 10:14 am

AmaD BkW6301 wrote:
norizzuddin wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Ada sebijik evo nk jual,kaler grey, direct owner 13k
milleage baru 2000lebih
owner nk jual sbb susah nk selit2 nk gi balik keje..
minat pm aku..sekian

Bang AmaD,
Evo tak mampu milik, cukup dgn VTS sahaja la.

ok no hal..
aku cume war-warkan saja mana tau ada yg berminat..
siput amad la tuh. Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 10:19 am

Tengahari tadi bergegas ke Paya Jaras dari Shah Alam dengan hajat dapat meminang janda VTS. Tapi sayang.. hati tak berapa berkenan pada pandangan pertama, tak dan start engine dah bulat hati "tak mau la".

Tak pa, usaha tangga kejayaan Smile
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 10:24 am

norizzuddin wrote:
Tengahari tadi bergegas ke Paya Jaras dari Shah Alam dengan hajat dapat meminang janda VTS. Tapi sayang.. hati tak berapa berkenan pada pandangan pertama, tak dan start engine dah bulat hati "tak mau la".

Tak pa, usaha tangga kejayaan Smile
Hahahaha...kenapa plak tak berkenan pada pandangan pertama? sila senaraikan Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 10:36 am

koji wrote:

Hahahaha...kenapa plak tak berkenan pada pandangan pertama? sila senaraikan Very Happy

Bro Koji, dari pemerhatian saya, berikut adalah perkara2 yang hati jadi tak berkenan: -
1. Footrest belakang ketat, belah kanan jam.
2. Coverset bawah footrest kanan, retak dan putus.
3. Lid kat celah kaki belah lantai tak leh tutup
4. Lid belah kanan bawah handle tak leh tutup
5. Keadaan motor tidak bersih
6. Welding tambahan yang tidak kemas pada rack Givi.
Dan akhir sekali yang petunjuk yang penutup hati, ada sarang angkut-angkut kat coverset sisi kanan.

"Macam-macam la kau ni, nak semua terbaik amek anak dara la!" Smile
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 10:38 am

norizzuddin wrote:
koji wrote:

Hahahaha...kenapa plak tak berkenan pada pandangan pertama? sila senaraikan Very Happy

Bro Koji, dari pemerhatian saya, berikut adalah perkara2 yang hati jadi tak berkenan: -
1. Footrest belakang ketat, belah kanan jam.
2. Coverset bawah footrest kanan, retak dan putus.
3. Lid kat celah kaki belah lantai tak leh tutup
4. Lid belah kanan bawah handle tak leh tutup
5. Keadaan motor tidak bersih
6. Welding tambahan yang tidak kemas pada rack Givi.
Dan akhir sekali yang petunjuk yang penutup hati, ada sarang angkut-angkut kat coverset sisi kanan.

"Macam-macam la kau ni, nak semua terbaik amek anak dara la!" Smile
Hahahaha...org tu tak jaga... kalau yg jaga takde macam tu Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
luxdream
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 65
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 11:21 am

norizzuddin wrote:
Tengahari tadi bergegas ke Paya Jaras dari Shah Alam dengan hajat dapat meminang janda VTS. Tapi sayang.. hati tak berapa berkenan pada pandangan pertama, tak dan start engine dah bulat hati "tak mau la".

Tak pa, usaha tangga kejayaan Smile
bro..gamba kyuh mtb tu macam kat Kemensah jee..tul tak?
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 11:28 am

luxdream wrote:
norizzuddin wrote:
Tengahari tadi bergegas ke Paya Jaras dari Shah Alam dengan hajat dapat meminang janda VTS. Tapi sayang.. hati tak berapa berkenan pada pandangan pertama, tak dan start engine dah bulat hati "tak mau la".

Tak pa, usaha tangga kejayaan Smile
bro..gamba kyuh mtb tu macam kat Kemensah jee..tul tak?

Hampir betul.. tang "kayuh mtb" tu betul Smile
Cuma lokasinya kat FRIM

Kayuh mtb jugak ke?

beso pulak signature ni..
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Fri Dec 07, 2012 11:32 am

norizzuddin wrote:
luxdream wrote:
norizzuddin wrote:
Tengahari tadi bergegas ke Paya Jaras dari Shah Alam dengan hajat dapat meminang janda VTS. Tapi sayang.. hati tak berapa berkenan pada pandangan pertama, tak dan start engine dah bulat hati "tak mau la".

Tak pa, usaha tangga kejayaan Smile
bro..gamba kyuh mtb tu macam kat Kemensah jee..tul tak?

Hampir betul.. tang "kayuh mtb" tu betul Smile
Cuma lokasinya kat FRIM

Kayuh mtb jugak ke?

beso pulak signature ni..

Yang sekarang kat PCP.
Back to top Go down
neobalanocarpus
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-12-03
Age : 45

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Sat Dec 08, 2012 3:00 pm

AmaD BkW6301 wrote:
Ada sebijik evo nk jual,kaler grey, direct owner 13k
milleage baru 2000lebih
owner nk jual sbb susah nk selit2 nk gi balik keje..
minat pm aku..sekian

check pm bang... Smile
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Sat Dec 08, 2012 3:43 pm

neobalanocarpus wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Ada sebijik evo nk jual,kaler grey, direct owner 13k
milleage baru 2000lebih
owner nk jual sbb susah nk selit2 nk gi balik keje..
minat pm aku..sekian

check pm bang... Smile

Dah check, tak dpt apa2 pm pun.
Back to top Go down
Wan As-Semangguli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2012-12-08
Age : 36
Location : SEMANGGOL PERAK

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Sat Dec 08, 2012 5:14 pm

assalam ...
baru tadi pergi merisik VTS200...
plate PHX 636....warna silver standard modefy...owner lama warga emas....
thn 19/9/2008
meter tertera 44k
try test drive...macam best engine senyap ja ..
try perah maikkkkk lajunya rasa baru meter tunjuk 100...
rega: 6500 utangggggg huhuhuh
semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Sat Dec 08, 2012 5:23 pm

Wan As-Semangguli wrote:
assalam ...
baru tadi pergi merisik VTS200...
plate PHX 636....warna silver standard modefy...owner lama warga emas....
thn 19/9/2008
meter tertera 44k
try test drive...macam best engine senyap ja ..
try perah maikkkkk lajunya rasa baru meter tunjuk 100...
rega: 6500 utangggggg huhuhuh
semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan

Dah selesai ke belum meminangnya? Kalau agak2 tak mahu, pas la kat kawan Wink
Back to top Go down
Wan As-Semangguli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2012-12-08
Age : 36
Location : SEMANGGOL PERAK

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Sat Dec 08, 2012 6:36 pm

norizzuddin wrote:
Wan As-Semangguli wrote:
assalam ...
baru tadi pergi merisik VTS200...
plate PHX 636....warna silver standard modefy...owner lama warga emas....
thn 19/9/2008
meter tertera 44k
try test drive...macam best engine senyap ja ..
try perah maikkkkk lajunya rasa baru meter tunjuk 100...
rega: 6500 utangggggg huhuhuh
semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan

Dah selesai ke belum meminangnya? Kalau agak2 tak mahu, pas la kat kawan Wink


heeeee alhamdulillah dah selesal dah ptg tadi ni tgh tunggu loan lulus ja ..insyaallah ujung bln depan kalau tak ada aral melintang keluarla siput tu .....
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Mon Dec 10, 2012 6:11 am

Izzuddin, smlm aku k MMR Seksyen 16 Shah Alam,
ada bbrp biji VTS dan Evo 2nd yang nk dijual kt sana.
ada masa, try la pi riki2.. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Wan As-Semangguli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2012-12-08
Age : 36
Location : SEMANGGOL PERAK

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Mon Dec 10, 2012 11:30 am

alhamdulillah loan dah lulus ujung bulan keluar siput yg diidamkan..... Laughing
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Mon Dec 10, 2012 12:53 pm

Mie-G wrote:
Izzuddin, smlm aku k MMR Seksyen 16 Shah Alam,
ada bbrp biji VTS dan Evo 2nd yang nk dijual kt sana.
ada masa, try la pi riki2.. Wink

En Mie,
Terima kasih atas maklumat..
Kalau boleh nak ambil atas tgn orang sebab:-
1. Lebih murah
2. Mudah nak arrange pomen pilihan sendiri utk semak.
Back to top Go down
norizzuddin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-11-30
Age : 44
Location : Gombak

PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Wed Dec 12, 2012 11:34 am

Alhamdulillah. Proses pemilikan hampir selesai, tinggal nak proses tukar nama.
Motor dah berada di tangan, atau terma yg lebih sesuai telah berada dicelah kangkang.

Mileage dah 13K so sudah sampai masanya untuk di"full service"kan.


Motor menjalani major service di MSS


Last edited by norizzuddin on Thu Dec 13, 2012 4:05 am; edited 1 time in total (Reason for editing : tambah gambar)
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pemilikan motor terpakai   Today at 12:34 pm

Back to top Go down
 
Pemilikan motor terpakai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Pemilikan motor terpakai
» panduan beli moto terpakai vts 200
» How to control Stepper motor ?
» Motor yg penah anda miliki dan rating
» TVR-Motor-Force-360-Wheel

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: