Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Thu Mar 31, 2011 10:37 am

juragan71 wrote:

hahaha tak jugak berat aku 67kg jaa...
dulu mula2 ada rasa gegar dan geli2 kat kali dan tangan lepas jumpa Rahim o.k dah (lupa lak tanya apa dia buat)
kalau sape nampak VTS itam kat top line DUKE pagi dan leawat petang/ malam aku laa tu..
wah, nk kena tanya tu bro sbb aku pun mengalami masalah geli2 ni jgk.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
johan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-03-28
Location : Sri Kembangan

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Fri Apr 01, 2011 12:18 pm

aku beli motor dapat service voucher free service 10 kali. 1st service 1,000km 2nd 3,000km sampai la 10,000km. ada org kata 500km dah kena service, ada yg kata tgu 1,000km baru service. ape yg free tu ek? pastu kena ke service kat kedai dia? agak konfius tang nak service menyervice ni..otai2 tolong bagi pandangan..thanks in advance!
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Fri Apr 01, 2011 12:20 pm

free tu rasanya service caj.
kalau kt segambut, dia caj RM20 utk service caj tu.
so ko dpt free yg tu la..byr harga myk hitam ngn myk gear jer. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
kuliman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Sun Apr 03, 2011 6:14 pm

sebelum ni servis setiap 3000km (tukar engin oil dan gear oil) CVT setiap 5000km.
Bermula hari ni dah tukar jadual 2500+ tukar minyak engin shj (motul scooter power injection)
5000km akan tukar minyak engin dan minyak gear.
1st tukar belting masa 15000km,
2nd belum lagi, sekarang dah 37000km. (belting x tukar lg. mekanik kata masih ok)

coolant bru sekali tukar pakai Motul gak ( lupa nak rekod bila masa tukar)

cruising antara 100km/h - 120km/h shj (evo)
Dah malas untuk ride jauh2 dan menyertai konvoi kemana2.
Back to top Go down
faizal
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2011-08-18
Age : 32
Location : Ampang

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Sun Sep 25, 2011 10:47 am

salam,

saya punye sipot dah 1000km++ ni.. jauh berjalan luas permandangan katanye. saya nak tanye otai2 mana pusat servis mantop dari ladang kat kl ni. minyak yg mantop digunakan juga fulus yg mantop utk dikeluarkan bg servis 1000km pecah dara ni.

sekian terima kasih.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Fri Sep 30, 2011 10:13 am

bro faizal boleh tgk kt thread lokasi bengkel...
ada 2-3 tmpt yg bro bleh jenguk sekitar KL ni. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Fri Sep 30, 2011 10:29 am

Pagi tadi, aku berkampung di MMR untuk tukar myk hitam + myk gear + service CVT + tukar belt + tukar tayar blkg + tukar bearing depan + tukar lampu signal LED depan + masuk spring kluc.
kopak jgk lah tp puas hati dgn perfomance terbaru nih!! Wink
sedikit gambiran..
Arip sedang memasang tayar baru

Batang skrew yg reput!!kena tukar!!

motot ku sedang diservice


_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Sat Oct 01, 2011 8:06 am

Fuiyooo...!! Baek punye service nie bro mie-g. Bape total sume kena? pakai tayar apa bro? Selasa dpn nk gi service kt mansheng kalau sempat...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 4:00 am

Mr Qass wrote:
Fuiyooo...!! Baek punye service nie bro mie-g. Bape total sume kena? pakai tayar apa bro? Selasa dpn nk gi service kt mansheng kalau sempat...
memeng terbaik!!
kopak poket!!hahaha..total habis RM376 kalau xsilap..
tayar blkg pakai Deli jer..RM115. aritu pun pkai Deli, rasa serasi ok la.

yang xdisangka2 adalah gambar skru tu.
skru tu ikat pemegang ekzos dgn kulit enjin.
rupanya2skru tu boleh jadi mudah patah sbb xtahan enjin panas.
jadi bila nk bukak skru tu, dia dgn rapuhnya patah!
skang dah tukar skru lain, pkai kepala anaikey(btl ke eja? Question )
Arip kata lebih tahan sbb stanless steel!Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 5:04 am

wah mie-G shopping sakan...asal tak ajak join sekali...leh la aku tgk...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 6:04 am

koji wrote:
wah mie-G shopping sakan...asal tak ajak join sekali...leh la aku tgk...kekeke
hahahaha...ni plan tiba2 jer.
mula2 ingat nk tinggal motot jer kt situ, skali aku amik EL 1/2 hari terus. Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 6:09 am

Bro baru aku perasan rim kau ada lining merah...kau buat kat mana ek?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 6:23 am

poei manseng..byk jua kek situ...memcm kalo ado...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 8:25 am

yer betul!!
kalau nk tampal sndrik pun boleh...
Lg murah rasanya!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 8:47 am

owh ye ke...nak buat la...color apo yang sesuai ek?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 8:51 am

kena cat rim dulu baru naik stiker tu..
aku plan nk cat jgk rim tu, rm80 2 bijik kt Man Sheng.
dia siap bukak dan psg smula! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 9:01 am

Mie-G wrote:
kena cat rim dulu baru naik stiker tu..
aku plan nk cat jgk rim tu, rm80 2 bijik kt Man Sheng.
dia siap bukak dan psg smula! Wink
aku pun nak cat la..Rm80 kira murah la...1 hari siap ke? terbaikk tuhh...aku igt nak spray putih la

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 9:05 am

koji wrote:
Mie-G wrote:
kena cat rim dulu baru naik stiker tu..
aku plan nk cat jgk rim tu, rm80 2 bijik kt Man Sheng.
dia siap bukak dan psg smula! Wink
aku pun nak cat la..Rm80 kira murah la...1 hari siap ke? terbaikk tuhh...aku igt nak spray putih la
ko nk spray rim putih?
jenuh la nk kena lap slalu..kalau x, buruk nampaknya!!
hehehe...
rasanya boleh siap 1 hari cuma bosan la nk menunggu 1 hari tu.
kalau kat MMR dulu aku tanya RM100..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 9:10 am

owh ye ke...kau nak spray color apa bro? kalau hitam okay tak? aku nak letak lining putih...lepas tu cover aku nak sticker color putih...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 9:16 am

koji wrote:
owh ye ke...kau nak spray color apa bro? kalau hitam okay tak? aku nak letak lining putih...lepas tu cover aku nak sticker color putih...
aku pun nk cat hitam jgk..lining tu merah jgk la kot!hehe..
hitam ni senang skit nk jaga, kalau biarkan pun xper!!hahaha..


cantik dah idea ko tu!
hitam putih..ramai yg dh buat, boleh wat rujukan!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 9:21 am

wow..okay jgk tuh....tgk la macamana...aku nak sticker cover dulu color putih..lepas carbon fiber sticker ....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 11:15 am

cat pink la....
jaghang jumpo tue...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Mon Oct 03, 2011 11:28 am

kalau pink HELLO KITTY la

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Tue Oct 04, 2011 4:07 am

cun jgk tu, tampal sticker Hello Kitty, xpun power puff girl!!
cantik apa?? Very Happy


_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Tue Oct 04, 2011 4:27 am

wah nice nice...tak pun cari design green frog...sempoi jgk

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1   Today at 5:03 pm

Back to top Go down
 
Scheduled maintenance for your SYM GTS/VTS V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Rumored Release schedule for 2010 40k/WFB
» 3DS games coming this Year
» Regularly Scheduled Account Removals
» Round of Michigan re-scheduled at different track

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: