Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 JPJ / Police Road Blocks

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
BLUS33
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2012-09-03

PostSubject: JPJ / Police Road Blocks   Thu Sep 20, 2012 7:32 am


Salam Semua!

Alhamdulillah dah lebih kurang 4 -5 kali bersemukakan dengan road blocks tapi tak pernah kena tahan.. cheers

Ada jugak sembang dengan SYM owners lain, katanya jarang SYM riders yg kena tahan bounce

Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Thu Sep 20, 2012 8:25 am

citer psl roadblock baru je melalui semalam...
JPJ punye dkt tol sungai besi...
ramai gak anggota dia...
boleh katakan besar coz siap ada liputan kamera tp tak tahu TV mane...
nak dijadikan citer kena tahan coz lampu HID.....
iskhh sebelum nie lepas jer..
citer punye citer dia kasi chance...
kena pastikan tukar....
(p.s: kalo ada yg salah kantoi gak huhu....tp SYM mmg biasa dia lepas jer)
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Thu Sep 20, 2012 9:53 am

sy kalo ada rokblok, tkde hingin sy nk benti der...

kasi selow siput, angkat tangan jer...pastu pulas throttle mcm tkde apa yg berlaku...

Lampu HID ker, Lampu Raya ker, Strobe Lite ker, Running Lite ker....sy slumber jer...

eh eh... Rolling Eyes

lupa lak...

siput sy stended...ekekeke... albino
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Thu Sep 20, 2012 9:55 am

hahaha...
ini tidak adil...
boleh terlupa lak abam BT...
hehe.....
Back to top Go down
Mekna
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 85
Join date : 2012-05-15
Location : Ampang-KL

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Thu Sep 20, 2012 11:25 am


heh heh heh.. nak share jugak la pengalaman kena tahan.

first time road block, dah kena tahan. tapi brother2 polis siap bukak laluan bila dia tgk yg nak lalu tu terhuyung hayang nak berenti.. siap tunjuk spot kat mana nak berenti. diaorg tanya, "ini motor saper ni akak.. " "akak kalau nak prektis, bwk motor 2nd hand, jgn la bwk motor ni, besar, bahaya, L pulak tu" "bwk elok2 kak"

perghhh.. macam2 nasihat. tp tak sorang pun sound pasal strobe light kaler biru tu..

Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Thu Sep 20, 2012 11:45 am

Mekna wrote:

perghhh.. macam2 nasihat. tp tak sorang pun sound pasal strobe light kaler biru tu..


terbaekkk...hahaha albino
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Thu Sep 20, 2012 3:11 pm

Di orng pun syok dgn siput niee!!! ... Very Happy
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Tue Oct 02, 2012 4:57 am

Biasa kena tahan pun siap tanya harga berapa...best tak bawa.. macam2 la...layan je.
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Tue Oct 02, 2012 7:52 am

tue ayat standard dorang rasanye huhu.....
Back to top Go down
Hams
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 27
Join date : 2012-10-01
Location : Penang Island

PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Sun Oct 07, 2012 3:15 pm

Bro sym semua
Tip kalau kena tahan roblok ,baik jpj atau polis kita kena turunkan standard kita , jgan tunjuk ego kat depa. Bagi ucapan salam atau slamat pgi, ptg atau mlm. Kalau dikesan keslahan pd siput kita , minta maaf. Kalau depa suruh tanggalkan atau buka alat2 yg melanggar peraturan jalanraya , kena mengaku jer lah. Ucapkan trima kasih. InsyaAllah lepas. Depa pun manusia mcam kita, mesti ada sifat toleransi. Seeloknya kalau ada ketua depa semasa operasi itu, minta jumpa dengannya, mudah2an lepas. Trima kasih.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: JPJ / Police Road Blocks   Today at 8:44 am

Back to top Go down
 
JPJ / Police Road Blocks
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» JPJ / Police Road Blocks
» Riot Police Deploy Angry Birds Grenade
» LMS Round 8 - Road America - Discussion Thread
» Goodbye Snowy Road
» [nK F1800 CHAMP] THE ROAD RUNNERS - SEASON 2 - FEBRUARY 20

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Merapu Meraban Tak Ada Kaitan Dengan Motor-
Jump to: