Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
AuthorMessage
zamri_pjv750
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 71
Join date : 2011-03-28
Location : Bukit Minyak, Perai

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Mar 30, 2011 7:26 pm

akey_z wrote:
Aku dah pernah pakai tayar Maxxis Pro (OEM), Metzeller, Deli bunga Michelin dan skrg Jambatan Batu untuk tayar belakang VTS aku. Antara semua tayar tu Jambatan Batu memang paling best, second Metzeller, third Deli dan akhir sekali Maxxis. Tayar depan masih lg tayar Maxxis, tak pernah tukar sejak beli.

bagus jugak ada info macam ni...tayar sym saya dah sampai masa nak kena tukar sebab dah 2 kali pancit & tampal dgn cacing...cuma harga saja yang tak dapat info lagi..
Back to top Go down
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 44
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Mar 30, 2011 7:37 pm

kuliman wrote:
razi wtx6544 wrote:
kuliman wrote:
x tau nak ketegorikan.....cantik ke x.........................


saya..saya cekgu(sambel angkat tgn)..skang sy pakai tayo ni..tp secara peribadi sy kureng bpueh hati thdp pformance tayo ni..adakalanya blaku twitching dgn x semena2 kalau lalu line putih..(bahaya bg yg jantung x brape nk kuat)..but still ok bbanding stok punyer...masa jln panas mmg best memula kuar dr kedai amek koner dia rasa agak lmbt mencengkam pmukaan tayar(maybe psl soft compound) n masa ujan pun x brapa nk lekat ada rasa geli2 jugak...ni cumalah pendapat peribadi memandangkan sy masih lg pakai abs stended kita tunggu kpd sesiaper yg lebih arif...kesimpulannya secara peribadi: dengan harga RM 190++ mengalir kat NKS sentul baik topup RM 30++ beli jembatan batu(sblom ni dh pakai namun dsebabkan kebocoran agak besar tpaksa tukar, ingat nk try michelin tp keciwa) No No

trimakasih bro razi wtx krana info.Nampak gaya kena kekal ngan jambatan batu gak hehe. Kat trg mahal ooo RM280 utk rear evo.Kat ah chong Rm 240...............

sori bro kalau statement sy m'cewakan bro..namun mcm sy ckp sblom ni, ini hanyalah pdpt peribadi..btw utk meyakinkan statement sy lg td ptg buat riview lg ckit..sy try amek koner pjg dlm 100km/j terasa mmg sy yakin bukan disebabkan k'adaan abs yg stended tp tayar yg lmbt utk mgigit jln sebab sy penah amek koner yg sama dgn jambatan batu namun agak terasa p'bezaannya..pahtu try lg koner pendek pun sama keadaan tayar yg terlalu lembut lmbt nk melekat...so,tepuk dada tanya selera tanya gak pada yg lebih pakar koner cam abg edi ka...hihiihi Question
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Mar 30, 2011 7:44 pm

Setelah membaca review bro razi, nampaknye elok la dilupakan niat aku nak pakai tayar ni. Lambat lg pun nak tukar, tayar jambatan batu aku bunga tebal lagi.
Back to top Go down
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 44
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Mar 31, 2011 7:24 am

rasa mmg ar..dr habiskan RM 190+ utk michelin rasa better beli jer jembatan batu kat MMR RM225, berape jer pun nk kena topup...tp utk tayo yg ekonomik ckit cam DURO ke DELI ke takder sesape ke nk bg review..mana tau tba2 tgh2 sesak boleh gak tukau taya yg mampu milik itupun kalu review yg baik..kalu lg cun bg detail harga ckit...ni sy copy paste amek dr banglo lama ckit psl tayo yg sesuwai......copy dr post bro egeen:

Quote from: egeen486 on November 30, 2010, 08:49:26 pm
1. METZELER
110/90/13 M/C 56P TL FEELFREE
130/70/12 56L ME 7-Teen
130/70/12 62L reinf. ME 7-Teen

2. BRIDGESTONE
110/90/13 55P Bridgestone Hoop B03
130/70/12 49L Bridgestone ML50
130/70/12 62L Bridgestone Hoop B02 MMR:RM225.00/NKS:RM225

3. CONTINENTAL
110/90/13 M/C 56Q Conti Twist
130/70/12 M/C 56P Continental Zippy 1
130/70/12 M/C 56P Continental Twist Race
130/70/12 M/C 62P reinf. Continental Navigator

4. MICHELIN
110/90/13 M/C 56P Gold Std
110/90/13 M/C 56P Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC
130/70/12 56L Michelin Bopper
130/70/12 M/C 56P Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC NKS sentul RM195.00
130/70/12 M/C 62P reinf. Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC

5. PIRELLI
110/90/13 M/C 56P Pirelli Diablo Scooter
110/90/13 56P Pirelli GTS 23 Front
130/70/12 56L Pirelli SL 26
130/70/12 56L Pirelli SL 36 DJ
130/70/12 56P Pirelli SL 26
130/70/12 M/C 56P Diablo Scooter

6. DUNLOP
110/90/13 M/C 56P Dunlop Run Scoot 207F RS
130/70/12 62L Dunlop Run Scoot 207 RS
130/70/12 62P Dunlop Run Scoot 207 RS

7. AVON
110/90/13 56P Avon Viper Stryke
130/70/12 62P Avon Viper Stryke

Byk lagi tayar lain mcm DURO, KENDA, IRC dlm pasaran.

Cara2 nak baca rating tayar, contoh M/C 56Q Continental Twist:
M/C - Motorcycle
56 - Berat max. beban boleh tanggung tayar dlm lb. paun ( 56 = 494 lb. paun, 62 = 584 lb. paun)
Q - Rating kelajuan ( J = 62 mph, L = 75 mph, P = 93 mph, Q = 100 mph / 160 kph, S = 112 mph)
Continental Twist - Jenama Tayar

Info tambahan..harus dilihat rating tayar pada motor. Kalo rating tayar tidak sepadan kelajuan penggunaan boleh menyebabkan kehilangan prestasi tayar, daya kawalan dan kegagalan tayar.

Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Mar 31, 2011 7:29 am

aku skrg pakai tayar Deli bunga Michelin.
pasang kt MMR RM130 kalau xsilap.
setakat ni ok alhamdulillah..layan lap pun ok. Smile
tp xbleh nk compare ngn tayar lain sbb xpnh guna..
tayar Maxxis ori tu pun smpt pkai seminggu jer..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Mar 31, 2011 11:41 am

Ratings ikut review centre US, performance per value

1. Continental
2. Michelin
3. Avon
4. Metzeler
5. Pirelli
6. Bridgestone

Tp kalo ikut performance jer

1. Bridgestone
2. Pirelli
3. Continental
4. Michelin
5. Metzeler

Apa jenis tayar pon kalo lalu kat line kuning, mmg akan ckit geli2 terutama bila basah. Info tambahan, bila bawa muto ni kena main leper ckit utk promote penggunaan bunga tayar sekata sebb tayar skuter ni x lebar. kalo x tayar akan jd leper di tengah
Back to top Go down
kuliman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Mar 31, 2011 8:03 pm

Deli bg sy ok gak dlm keadaan kering dan panas,tp klau basah amat bhya (bkn kata masa lap masa jln lurus pun terasa) Semasa trip ke Alma dalam keadaan hjn lebat tempoh hari amat mengecewakan. Klau bajet cukup masa tu pasti sy tukar masa di BM.
Jgn silap tafsir.........ambo ni bkn jenis suka meleper (x kira masa hjn atau panas) tp kdg2 tu dlm masa ulang alik kerja ada masanya kita rushing.........meleper scara x sengaja/meleper dlm keadaan terpaksa hehe
Back to top Go down
pakmattempe
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 195
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Mar 31, 2011 10:16 pm

Kalu ikut panglaman saya yg pakai tayar stended maxxis tu je, hari selasa lepas pi ride solo redah dari butterworth ke grik pastu ke gua musang pastu ikut lojing pastu ikut tapah br masuk plus balik kl. So far rasa comfortable je dgn performance tyr maxxis ni. Dari butterworth sampai gua musang saya ride pakai rain coat sbb ari hujan. Yg lebat masa kat area utara dgn grik. Confident je ambik long korner 100kmj.. Pijak line pun takde la geli sgt.. Saya rasa faktor angin tayar yg tak sesuai terutamanya yg terlebih isi yg menyebabkan tayar tak brapa grip masa hujan, cepat bengkak dan geli masa atas line.. Ini pendapat sy la.. Sbb sy dah layan koner kat grik tu dlm keadaan hujan dgn full loading brg2 outstation.. Penah skali overshoot koner kat grik tu, tarik brek kiri kanan, alhamdulillah.. Tayar mencengkam dgn baik.
Back to top Go down
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri Apr 01, 2011 6:47 am

tayar OEM Maxxis Pro ni pon ok gak sebenarnya. Maxxis biasa < Maxxis Pro < Maxxis 3D. Aku pon menten pakai tayar OEM kat rear smpai ke Krabi. Pernah meleper 130 kmh kat MAX hiway masa kering, 110 kmh masa hujan renyai. x skid sangat pon stil manageable. Kalo x lubang cacing dh besor, surr aku pakai smpai botak. Tp tayar depan aku tukar sblm kluar kedai lg. Pakai JB. Falsafah aku, tayar depan kena kualitas tinggi sebab kita masuk kona. tayar belakang kalo skid masih lg bole kontrol ngan throttle n braking. Depan kalo skid..sabai sabai lah bom
Back to top Go down
pakmattempe
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 195
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri Apr 01, 2011 7:38 am

sy setuju tyr depan lebih penting dari belakang sbb ada terbaca dlm net ni kata apa moto sekali pun, utk berhenti dgn baik dan efektif sebenarnya perlukan cengkaman tyr depan berbanding belakang..
Back to top Go down
juragan71
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Mon Apr 11, 2011 2:02 pm



tayar moto aku Michelin pilot sport SC 130/70 aku beli kat sentul RM165.00 mantop.. Twisted Evil
Back to top Go down
nasec
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 49
Join date : 2011-04-08

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Apr 12, 2011 4:20 am

dgn ceeta michelin tak berapa nak grip ms ujan tul ka
Back to top Go down
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Apr 12, 2011 8:43 am

juragan71 wrote:


tayar moto aku Michelin pilot sport SC 130/70 aku beli kat sentul RM165.00 mantop.. Twisted Evil
tunggu lepas dah pakai 5000km keatas...soft compound memang sedap layan utk 5000km pertama Very Happy Very Happy

Maxxis OEM ni Ok tapi masih ada sindrom misteri langsung tak grip ikut suka2 dia Smile
Back to top Go down
tenno
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-03-31

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Apr 12, 2011 11:00 am

Aku dh penah guna Duro, FKR, IRC & skrg Bridgestone (utk blkg). Tayar depan still std Maxxis x penah tukar sejak beli. Kalu nak compare grip, aku rasa kalu kering, IRC dgn Bridgestone lebih kurang, tp start jalan basah je, IRC mmg geli2.... FKR takyah try la, mmg murah, tp tahan mungkin sebulan dua je, sbb mmg tak didesign utk motor berat, walaupun saiz buleh masuk...

Back to top Go down
krab
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-29

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Apr 12, 2011 12:42 pm

Salam,

Nak tanye skit otai2 kt sini, balancing tu perlu atau tidak utk tayar motor ni bile dah tukar tayar baru?
Back to top Go down
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 5:13 am

krab wrote:
Salam,

Nak tanye skit otai2 kt sini, balancing tu perlu atau tidak utk tayar motor ni bile dah tukar tayar baru?

kalo tayar ngko x pernah dibuka sblm nih atau rim tayar x pernah jatuh atau ada benda berat jatuh atas rim..pendek kata kalo x ada kejadian yg mungkin bengkokkan rim then rasanya balancing x perlu. rim tayar skuter nih selalunya memang ada ckit prob i.e ada bengkok ckit sbb tayar skuter ni diameter kocik jd kalo masuk lubang ker, terhentak ker senang nk bengkok. kalo ngko letak skuter atas double stand lepas tu rem throttle ngko bleh nampak ngan jelas. skuter aku masa baru kluar kedai dh mcm tu. asalkan bila ride x terasa kegelongan atau vibration yg melampau then ok. tp kalo nak buat gak mmg baguslah. x byk kedai yg jual tayar skuter bleh buat balancing tp bleh dibuat kat mana2 kedai tayar kete Wink
Back to top Go down
krab
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-29

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 5:23 am

egeen486 wrote:
krab wrote:
Salam,

Nak tanye skit otai2 kt sini, balancing tu perlu atau tidak utk tayar motor ni bile dah tukar tayar baru?

kalo tayar ngko x pernah dibuka sblm nih atau rim tayar x pernah jatuh atau ada benda berat jatuh atas rim..pendek kata kalo x ada kejadian yg mungkin bengkokkan rim then rasanya balancing x perlu. rim tayar skuter nih selalunya memang ada ckit prob i.e ada bengkok ckit sbb tayar skuter ni diameter kocik jd kalo masuk lubang ker, terhentak ker senang nk bengkok. kalo ngko letak skuter atas double stand lepas tu rem throttle ngko bleh nampak ngan jelas. skuter aku masa baru kluar kedai dh mcm tu. asalkan bila ride x terasa kegelongan atau vibration yg melampau then ok. tp kalo nak buat gak mmg baguslah. x byk kedai yg jual tayar skuter bleh buat balancing tp bleh dibuat kat mana2 kedai tayar kete Wink

I see... thanks for the explanation bro egeen.

skrang ni bila lepas handle pada speed ~50-60kmh, saya nyer skuter nyer handle akan bergegar teruk. sebelum tukar OK jer, cuma lebih cenderung utk pusing ke kiri... la nii guna tayar bridgestone utk tayar depan...
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 5:30 am

egeen486 wrote:
krab wrote:
Salam,

Nak tanye skit otai2 kt sini, balancing tu perlu atau tidak utk tayar motor ni bile dah tukar tayar baru?

kalo tayar ngko x pernah dibuka sblm nih atau rim tayar x pernah jatuh atau ada benda berat jatuh atas rim..pendek kata kalo x ada kejadian yg mungkin bengkokkan rim then rasanya balancing x perlu. rim tayar skuter nih selalunya memang ada ckit prob i.e ada bengkok ckit sbb tayar skuter ni diameter kocik jd kalo masuk lubang ker, terhentak ker senang nk bengkok. kalo ngko letak skuter atas double stand lepas tu rem throttle ngko bleh nampak ngan jelas. skuter aku masa baru kluar kedai dh mcm tu. asalkan bila ride x terasa kegelongan atau vibration yg melampau then ok. tp kalo nak buat gak mmg baguslah. x byk kedai yg jual tayar skuter bleh buat balancing tp bleh dibuat kat mana2 kedai tayar kete Wink

nampak gaya bukan saya sorang je ada tayar joget2 belah rim dalam. Looks like it's up for some balancing at the next major service.
Back to top Go down
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 5:42 am

pd aku, kalo nk buat upgrade pada skuter patut labur dulu dan banyak ckit utk tayar nih. x guna upgrade enjin, ekjos, elektroniks dll utk dpt lebih pikup, power, topend dll kalo tayar masih ori. kecualilah kalo ada pengalaman racing yg membolehkan kita buat split sec adjustment bila tayar dh mula skid. kalo kete xpe, ada 4 tayar kena jalan, muto hanya ada 2. salah satu skid, x bleh kontrol..alamat sabai sabai lah Twisted Evil.

softer compound tayar selalunya lebih mahal dr harder compound tayar. kalo tayar tu harga < RM 150 selalunya hard compound. High end tayar mcm JB, Mich, Pirelli, Metzeller adalah full soft compound. ada gak tayar JB, Mich, Pirelli dll yg guna medium compound (soft + hard).

Prinsipnya, soft compound = lebih grip (sbb dpt operating temp lebih awal) tp hayat pendek.
hard compound = kurang grip (sbb dpt ope temp lebih lambat) tp hayat panjang

Kalo selalu bawak < 110 kmh, pakai apa jenis tayar pon ok tp lebih baik beli dlm harga range RM 120 - 160 (medium compound). Mcm aku kena pakai top end tayar sbb selalu bawak WOT. Tp harus diingat corak bunga tayar lebih kepada water dispersion (belah air hujan) dan x menjamin grip masa hujan.

Kesimpulannya, jangan kedekut pasal tayar nih Wink
Back to top Go down
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 9:22 am

krab wrote:

skrang ni bila lepas handle pada speed ~50-60kmh, saya nyer skuter nyer handle akan bergegar teruk. sebelum tukar OK jer, cuma lebih cenderung utk pusing ke kiri... la nii guna tayar bridgestone utk tayar depan...

pertama skali..kenapa nak lepas handle scratch . ngko praktis nak buat persembahan tatu ker.. lol! .

aniwei, kalo handle bergegar teruk mayb sebab handle lock x ketat. buka cover handle n ketatkan lock tu. kalo bergegar lagi mayb sebab rim tayar dh x balance..sbb bengkok kot. kena p ketok lah..

Tendensi untuk pusing ke kiri tu normal sbb brake caliper housing lekat kat kiri..so berat lebih ke kiri..bukan salah paking aahh Laughing . Kalo x percaya, naikkan double stand n tekan tubi belakang skuter biar tayar depan terangkat. hang tengok handle tu pusing kot mana..
Back to top Go down
krab
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-29

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 9:43 am

egeen486 wrote:
krab wrote:

skrang ni bila lepas handle pada speed ~50-60kmh, saya nyer skuter nyer handle akan bergegar teruk. sebelum tukar OK jer, cuma lebih cenderung utk pusing ke kiri... la nii guna tayar bridgestone utk tayar depan...

pertama skali..kenapa nak lepas handle scratch . ngko praktis nak buat persembahan tatu ker.. lol! .

aniwei, kalo handle bergegar teruk mayb sebab handle lock x ketat. buka cover handle n ketatkan lock tu. kalo bergegar lagi mayb sebab rim tayar dh x balance..sbb bengkok kot. kena p ketok lah..

Tendensi untuk pusing ke kiri tu normal sbb brake caliper housing lekat kat kiri..so berat lebih ke kiri..bukan salah paking aahh Laughing . Kalo x percaya, naikkan double stand n tekan tubi belakang skuter biar tayar depan terangkat. hang tengok handle tu pusing kot mana..

Laughing yg lepas handle tu sbb nak tgk dia balance ke x. handle dia goyang kiri kanan masa speed <65kmh. sebelum tukar tayar, mende ni xpernah berlaku pn... yg tendecy utk pusing kiri tu masa pakai tayar Maxxis Pro, skang ni pakai JB. tadi gi kedai chung utk check, mekanik dia buat balancing lagi skali(sebelum ni dh buat balancing masa tukar tayar) , tp problem ni masih ade Sad

buat masa ni dh malas nk troubleshoot ar. nak try wear out tayar skit dulu. mgkn mende ni normal utk tayar baru kot.

anyway, thanks for the advice bro egeen Like a Star @ heaven




Back to top Go down
scavengers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-04-09

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 12:03 pm

ok, lepaih pinjam duit along last week
berjaya tukau tayar bridgestone depan 56p n blakang hoop 62p
setakat ni mmg tadak geli2 atas line putih (maybe jalan kurang basah n bawak tak laju)
tapi agak memuaskan grip dia tu, letak kat jalan Smile, mmg tak nyesal hapgred dari michelin tapi agak kesal dgn harga dia tuh Sad
Back to top Go down
juragan71
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Wed Apr 13, 2011 12:48 pm


tayar moto aku Michelin pilot sport SC 130/70 aku beli kat sentul RM165.00 mantop.. Twisted Evil [/quote]
tunggu lepas dah pakai 5000km keatas...soft compound memang sedap layan utk 5000km pertama Very Happy Very Happy

Maxxis OEM ni Ok tapi masih ada sindrom misteri langsung tak grip ikut suka2 dia Smile [/quote]

edi99 tayar apa yg ko dah pakai dan terbaik..
Back to top Go down
ponato
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue May 10, 2011 4:29 am

assalamualaikum... nak tanya pengalaman kawan2 yang pernah pakai tayar duro.. mcm mana prestasi tayar ni? ok tak?
Back to top Go down
naown
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri May 13, 2011 11:00 pm

Duro 918 ok gak prestasi ok n murah jgk, tapi hoop jambatan batu tetap d taya belakangku...huhu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Today at 1:32 pm

Back to top Go down
 
Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1
» Tayar bocor dan penampal
» Bunyi Tayar Bergesel & Gegaran Pada Tempat Letak Kaki
» Tekanan Tayar
» Tayar Sym 110/70/16 ??

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: