Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Aug 16, 2011 6:21 am

masalah tayar untuk VTS ni pun banyak jugak ye...jadi kesimpulannya, tayar apa yang paling terbaik untuk digunakan pada VTS tu? Dari segala aspek, baik wet atau dry.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Aug 16, 2011 6:26 am

koji wrote:
masalah tayar untuk VTS ni pun banyak jugak ye...jadi kesimpulannya, tayar apa yang paling terbaik untuk digunakan pada VTS tu? Dari segala aspek, baik wet atau dry.
jambatan batu@Bridgestone!! Cool

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Aug 16, 2011 6:29 am

Mie-G wrote:
koji wrote:
masalah tayar untuk VTS ni pun banyak jugak ye...jadi kesimpulannya, tayar apa yang paling terbaik untuk digunakan pada VTS tu? Dari segala aspek, baik wet atau dry.
jambatan batu@Bridgestone!! Cool
Dan harganya bagi depan dan belakang?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Aug 16, 2011 7:39 am

Harga kalau xsilap tayar belakang dalam RM230.
depan xpenah tanya plak! Very Happy
biasa org tukar belakang jer..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Tue Aug 16, 2011 7:44 am

Mie-G wrote:
Harga kalau xsilap tayar belakang dalam RM230.
depan xpenah tanya plak! Very Happy
biasa org tukar belakang jer..
Mak aihh mahal jugak noo...macam maintain kete kancil la

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri Aug 26, 2011 9:52 am

Sirapisamin wrote:
mkong wrote:
Mr Qass wrote:
Perghhh..!! 5 hari je pakai, kesian Bro Mkong... Try laa gi kedai tu balik, paw apa2 yg patut... hmmm... Neutral
dah pi dah kedai yg tukaq DURO tu..di kata dia nak feedback kat pengedar dulu...mau dua 3 minggu br dapat result..katanya..nak buat analisis dulu...punya payah nak claim balik...

Bro kasi basuh je itu orang Twisted Evil
tadi kuaq time nak g sembahyang jumaat..pi kedai tayaq tu...Dia bayaq balik RM 75..aku beli dulu siap pasang RM90...ok la dr tak dapat apa pon..siap kena tulis surat lg..bahawa selepas ni tak akan ada tuntutan berbangkit pasal tayaq ni...kedai bgtau yg ni adala h 50-50 bayaq dr kedai dan pengedar...bukan pengeluaq...
Back to top Go down
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 36
Location : shah alam

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri Aug 26, 2011 11:55 am

aku baru tuka tayar blakang duro kat MMR bulan ni...rege RM115...tp tuka 2 kali...time tu gak...taya duro yg 1st lepas test ride kejap trus tuka yg lain...ada bumping daaaa....2nd taya tuh ok lah sampai skang even ada bumping sket2...

taya maxxis ori aku cuma sempat bertahan 9k jer...dah ada 2 cacing ngan bengkak...kalo tak tuko naya jer meletop...aku rasa salah aku kot...silap pressure time pam tayar...hahahhah
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Sat Aug 27, 2011 1:59 am

lebih kurang le dengan teman.baru tukar tayar minggu ni.duro gak siap pasang RM 95 kat Sg Buloh.Mmg lebih sedap dari maxxis.kalau pakai jambatanbatu rasanya mesti sedap ganda 10.. Very Happy tayar maxxis tahan hampir 8k
Back to top Go down
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 36
Location : shah alam

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Sat Aug 27, 2011 12:31 pm

uiks...95 inggit jer...murahnye...nape kat mmr mahal...hmmm....
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Sun Aug 28, 2011 3:18 am

kalau compare Duro ngn Deli, mana lagi besh?
Delu dah penah guna tp Duro xpenah cuba lagi! Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 36
Location : shah alam

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Mon Aug 29, 2011 3:31 am

Mie-G wrote:
kalau compare Duro ngn Deli, mana lagi besh?
Delu dah penah guna tp Duro xpenah cuba lagi! Smile

hehehehe....delu tuh apa m-gie???....tayar gak ker???hahahahahahha... lol!
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Mon Aug 29, 2011 10:44 am

zulu wrote:
Mie-G wrote:
kalau compare Duro ngn Deli, mana lagi besh?
Delu dah penah guna tp Duro xpenah cuba lagi! Smile

hehehehe....delu tuh apa m-gie???....tayar gak ker???hahahahahahha... lol!
ha'a, tayar baru keluaran syarikat India...xtahu k??
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
juragan71
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Sat Sep 10, 2011 6:27 am

koji wrote:
Mie-G wrote:
koji wrote:
masalah tayar untuk VTS ni pun banyak jugak ye...jadi kesimpulannya, tayar apa yang paling terbaik untuk digunakan pada VTS tu? Dari segala aspek, baik wet atau dry.
jambatan batu@Bridgestone!! Cool
Dan harganya bagi depan dan belakang?

kat NKS Sentul RM440.00
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Oct 20, 2011 7:16 am

Kawan2 mari tolong sy! nak tukar tayar belakang apa yang ok?

condition sy:-

1) Bajet ciput je
2) Tayar tu kire ok la compared to maxxis tayar ori tu..

Selepas ushar2 member kat forum ni byk tukar duro kalo nak murah siket...brand lain tak dak ka?
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Oct 20, 2011 7:22 am

razi wtx6544 wrote:
kuliman wrote:
x tau nak ketegorikan.....cantik ke x.........................


saya..saya cekgu(sambel angkat tgn)..skang sy pakai tayo ni..tp secara peribadi sy kureng bpueh hati thdp pformance tayo ni..adakalanya blaku twitching dgn x semena2 kalau lalu line putih..(bahaya bg yg jantung x brape nk kuat)..but still ok bbanding stok punyer...masa jln panas mmg best memula kuar dr kedai amek koner dia rasa agak lmbt mencengkam pmukaan tayar(maybe psl soft compound) n masa ujan pun x brapa nk lekat ada rasa geli2 jugak...ni cumalah pendapat peribadi memandangkan sy masih lg pakai abs stended kita tunggu kpd sesiaper yg lebih arif...kesimpulannya secara peribadi: dengan harga RM 190++ mengalir kat NKS sentul baik topup RM 30++ beli jembatan batu(sblom ni dh pakai namun dsebabkan kebocoran agak besar tpaksa tukar, ingat nk try michelin tp keciwa) No No

tayo ni member baru tuko kt NKS sentul dlm sebln lepas..dlm 18+.++ sebijik kalo xsilap..performance dia kalo ujan mmg mantap..tp paham2 la kan..ujan kate...mmg still kene xtra careful la...pakai la tayo dr langit pun..huhuuuu afro
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Oct 20, 2011 7:25 am

amik Deli jer Apis!
RM115 kt MMR. Wink

gambar yg rayzz taruk tu tayar Michelin kn?
kt Seri Kembangan ada member leh dapat RM160.
layan koner mmg besh Michelin ni tp kata org cepat botak!!
ntah la! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Oct 20, 2011 7:27 am

Aduiyaiii....fobia dengan cite taya nih....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Oct 20, 2011 7:30 am

Deli rm 115 ke MieG? Agak menarik juga harga itu..Thnks 4 that info..But Duro pon same harga gak kan?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Oct 20, 2011 8:34 am

kalau xsalah aku Duro lagi murah rasanya.
ada penah terbaca Duro RM90 jer tp xingat plak kt mana!
cu tanya Zulu, dia pakai Duro skang!Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Thu Oct 20, 2011 9:02 am

huh..murah lg kt sri kembangan ea michelin tu..haah! dia cepat botak psl high soft compound, jenis2 ride hari2 jauh2 cam aku ni mmg xsesuwaiii sgt le nk sarung tayo ni..dah le mahai..huhuuu

Ok gak Deli tu...menarik2.. Cool
Back to top Go down
eazybug
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-09-18

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri Oct 21, 2011 9:24 am

Salam...,
Saya pakai tayar Unili......, masa beli motor tayar ni dah terpasang baru. So saya tak pasti berapa rege dan mana boleh dapat. Setakat pakai tayar ni, ada try layan korner sampai bunga yg paling tepi, jalan kering...., so far melekat cantik jer......rasa geli tu tak der plak timbul.....tak tau la kot masih baru lagi.

Dlm ujan plak, mcm bro rayzz cakap la....kena xtra careful. Jalan straight tak der masalah dan malam tadi haruk ujan lebat.....langgar jalan yg berlopak air dlm kadar kelajuan 110kmh, elok jer rasa dia kuak air tu...tak der rasa terapung lak. Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri Oct 21, 2011 9:47 am

kat mana dapat tayar Unili tu bro?
biasa yg motot baru dia sarung Maxxis jer! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Fri Oct 21, 2011 9:49 am

A'ah..tapi saya dah sarung tayar budget aje, DELI

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Sat Oct 22, 2011 2:20 am

smalam kt NKS sentul ade tanye rege tayo,
aku : "itu Bridgestone utk SyM blapa?"
nks : "Ooo..manyak bunga oo kawan, lu mau apa mcm? tp halga ampat latus lalam la.."
aku : "Ooo..itu michelin?"
nks : "lu mau carik apa taya kwn? ini hali mau ka? itu miselin lu stanby 3 latus lalam, betut mau angkt halga bleh cita lg munya"..

dgn muke xsemangat trus aku bla g tgk mende lain..huhuu
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Sun Oct 23, 2011 2:44 am

Hahaha...rayz so far Deli pun okay. Ro..bunga tebal jgk....corner sedap.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1   Today at 5:02 pm

Back to top Go down
 
Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 17Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1
» Tayar bocor dan penampal
» Bunyi Tayar Bergesel & Gegaran Pada Tempat Letak Kaki
» Tekanan Tayar
» Tayar Sym 110/70/16 ??

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: