Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Jul 31, 2012 8:46 am

Salam geng,

Salam ramadhan dan selamat berpuasa.. Wink

Nak tanye satu soalan, ape kelebihan dan kekurangan pakai peformance air filter ni? Bagus ke utk engine? Betul2 ke improve peformance motor? Minyak okay ke? Ada sape2 yg pernah pakai tlg bg review sikit..

Last sekali, kat mane boleh beli dan berapa harganya... Surprised
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Jul 31, 2012 9:45 am

saya belum pernah pakai.... tapi dengar macam ade improvement but dusk akan tersimpan dengan banyak... itu lah selalu kalau kereta diorang selalu cuci...kekekeke.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Jul 31, 2012 9:47 am

koji wrote:
saya belum pernah pakai.... tapi dengar macam ade improvement but dusk akan tersimpan dengan banyak... itu lah selalu kalau kereta diorang selalu cuci...kekekeke.

kena beli yg senang cuci la gamaknye..simota blh tembak angin jer..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Jul 31, 2012 9:55 am

carliph wrote:
koji wrote:
saya belum pernah pakai.... tapi dengar macam ade improvement but dusk akan tersimpan dengan banyak... itu lah selalu kalau kereta diorang selalu cuci...kekekeke.

kena beli yg senang cuci la gamaknye..simota blh tembak angin jer..
maybe boleh... tapi kena jaga juga sbb kalau terkena air susah jgk wooo Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Jul 31, 2012 12:02 pm

kat mansheng ada jual KnN

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Jul 31, 2012 12:03 pm

Mie-G wrote:
kat mansheng ada jual KnN

brape duit abg mieg? Question
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Jul 31, 2012 12:18 pm

xpasti plak brp rege tp ratus jgk kalau xsalah.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mohdzaki
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-11-15
Age : 40
Location : Bandar Baru Selayang

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Wed Aug 01, 2012 3:11 am

kalau cap K&N tu paling murah pun dalam 250 utk kete. Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Wed Aug 01, 2012 3:23 am

mohdzaki wrote:
kalau cap K&N tu paling murah pun dalam 250 utk kete. Very Happy
ye betoiiiii.....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Wed Aug 01, 2012 4:12 am

cu tanya Ku Akmal...dia ada pakai bendalah ni.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
gudien
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-15
Age : 65
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Wed Aug 01, 2012 7:09 pm

Dari pengalaman saya dengan kereta pakai K&N ni tidaklah signifikan sangat berikan power ataupun menjimatkan petrol. Cuma terasa sikit aje. Benda ni hanya penapis udara saja. Bukan performance part pada enjin. Penapis ori dah cukup.Saya suka pakai penapis biasa je (ori). Janji kita tukar ataupun tembak angin selalu dan tukar bila cukup waktu. Lagipun performance filter ni kena beli minyak dia dan rendam untuk mencucinya. Itu yang den maleh tu.
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Aug 07, 2012 6:19 am

gudien wrote:
Dari pengalaman saya dengan kereta pakai K&N ni tidaklah signifikan sangat berikan power ataupun menjimatkan petrol. Cuma terasa sikit aje. Benda ni hanya penapis udara saja. Bukan performance part pada enjin. Penapis ori dah cukup.Saya suka pakai penapis biasa je (ori). Janji kita tukar ataupun tembak angin selalu dan tukar bila cukup waktu. Lagipun performance filter ni kena beli minyak dia dan rendam untuk mencucinya. Itu yang den maleh tu.

rasanya kalo pakai simota x payah cuci guna minyak..boleh cuci mcm biasa je..
Back to top Go down
blizzard95
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-06-22

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Tue Aug 07, 2012 6:56 am

pakai laaa kekawan...best ooo...bunyi turbo bila start pagi....ssssssssssssss Very Happy
Back to top Go down
yellow200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 68
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Wed Sep 12, 2012 4:56 am

Simota mana leh dapat?

Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Wed Sep 12, 2012 5:51 am

wuishh.. murah lagi ke dari SYM punya?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )   Today at 12:31 pm

Back to top Go down
 
Drop in Peformance Air Filter ( Simota, KNN, dll )
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Simota Air Filter for Sym Gts VTS Elegan 150 200
» Item Drop Filter
» Crimson Fists Drop Pod
» Monsters that drop Elite clues
» Pop and Drop help?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: