Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harimau Malaya tutup!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
redcylon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-07-04

PostSubject: Harimau Malaya tutup!   Tue Jul 24, 2012 12:24 pm

Kedai X-Harimau Malaya dah kembali aktif.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Tue Jul 24, 2012 12:46 pm

begitu lah citernya dari bekas owner, en.Abi Khalid. Crying or Very sad

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
redcylon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-07-04

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Tue Jul 24, 2012 1:11 pm

Tahu kenapa Mie-G? Sayang le, tak banyak kedai Melayu...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Wed Jul 25, 2012 3:28 am

xtahu plak kisah sebenar.
tunggu Koji g risik hjung mggu ni. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Wed Jul 25, 2012 3:32 am

Okay.. so far kedai tu tak tutup cuma tukar kepada nama dan owner lain, pomen juga org yang sama. Bumiputera jgk yang ni, cuma tak tahu la boleh melepak macam dulu2 tak.
InsyaAllah sabtu ni saya akan pergi sana sbb dah biasa ngan pomen san, nak survey price macam dulu ke tak.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Wed Jul 25, 2012 3:46 am

perghhhh.. Shocked terkejut dengar ni..patutla semalam lalu mcm tak nampak bukak.. Neutral
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Wed Jul 25, 2012 4:17 am

carliph wrote:
perghhhh.. Shocked terkejut dengar ni..patutla semalam lalu mcm tak nampak bukak.. Neutral
Owner baru akan beroperasi kedainya khamis nih...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
blizzard95
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 39
Join date : 2012-06-22

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Wed Jul 25, 2012 10:17 am

oo tak tutup laa ye rimau tu....leh laaa gie
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Sat Jul 28, 2012 1:44 am

Aku rasa Abi jual kepentingan dia dalam kedai HM tu ... mebbe kedai still bukak, tapi owner dah lain, mungkin jugak nama kedai akan bertukar nanti ... aku dah tau HM nak ditutup sejak aku pegi servis moto sebelum balik kampung hujung bulan 5 aritu ... so maknanya betul la khabar angin yang aku dengar tu ...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Mon Jul 30, 2012 5:04 am

Alhamdulillah, segala kekusutan telah terlerai.
HM beroperasi seperti biasa cuma tukar ownernya sahaja dan nama kedai mungkin akan bertukar. Bagaimanapun, pomen masih sama iaitu Onn.
so sama2 la kita bagi sokongan ya! Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Mon Jul 30, 2012 5:10 am

ya tolong beri sokongan kepada beliau... tolong jgn dengar khabar angin yang tak elok berkenaan kedai ni sekarang... biasa la manusia tak lari dari kesilapan, bila dah jadi baru rasa menyesal....
Aku dah pergi kedai ex-HM pada 27hb July 2012, so far dah banyak stok, barang apa yang kita nak semua dah ade...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Tue Jul 31, 2012 8:36 am

cayalaaa...
penin gak masa tgk HM tutup..
sebab dah biasa kat sana..
nnt igt nak buat lawatan sambil servis huhu...
takpela janji masih lg milik bumiputera...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Tue Jul 31, 2012 9:34 am

JOE564 wrote:
cayalaaa...
penin gak masa tgk HM tutup..
sebab dah biasa kat sana..
nnt igt nak buat lawatan sambil servis huhu...
takpela janji masih lg milik bumiputera...
yup itu yg kita cari....insyaAllah harga kat situ berpatutan jgk..tak macam sebelum ni...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Tue Jul 31, 2012 12:09 pm

jom2.. cheers
Back to top Go down
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Sat Sep 08, 2012 2:16 pm

Dah pegi servis moto sana tadi...rasa ade baik nya di edit sikit TAJUK
Back to top Go down
masterjies
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2012-09-11

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Tue Sep 11, 2012 9:59 am

myi wrote:
Dah pegi servis moto sana tadi...rasa ade baik nya di edit sikit TAJUK

betul ker bukak? 2 mgu lepas kawe g HM x bukak? Ader no contact owner HM x? Ingat nak p servis hujung mgu nih. Thanks
Back to top Go down
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Wed Sep 12, 2012 8:31 am

masterjies wrote:
myi wrote:
Dah pegi servis moto sana tadi...rasa ade baik nya di edit sikit TAJUK

betul ker bukak? 2 mgu lepas kawe g HM x bukak? Ader no contact owner HM x? Ingat nak p servis hujung mgu nih. Thanks

Call je Sharul Pomen 011-1474 9233. Tapi kedai lambat bukak, dlm kul 10.30am baru bukak.
Back to top Go down
ruzlanm
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2012-09-02
Age : 50
Location : puchong

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Sat Sep 29, 2012 8:50 am

KOnfom HM tutup. Tak payah pegi laa. Amba dah 2x pergi. buang masa saja.
Back to top Go down
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Sun Sep 30, 2012 12:11 pm

ruzlanm wrote:
KOnfom HM tutup. Tak payah pegi laa. Amba dah 2x pergi. buang masa saja.

Ade call no yg aku bagi ???....

Mamat tu ade 2 kedai (Shah Alam), sementara menunggu "Pelabur" baru take over kedai SYM HM.
Back to top Go down
omranfx
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-12-23

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Mon Oct 01, 2012 10:09 am

Semalam baru usha kedai tu. Tapi masih tutup. Kat mana nak service moto kat area Puchong...huhhhh
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Mon Oct 01, 2012 10:36 am

omranfx wrote:
Semalam baru usha kedai tu. Tapi masih tutup. Kat mana nak service moto kat area Puchong...huhhhh
minggu ni mmg Onn, pmen HM tu balik kg.
kalau nk pegi service, call tanya dia dulu kedai buka atau tutup. Smile
Onn HM 0111.4749.233

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ruzlanm
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2012-09-02
Age : 50
Location : puchong

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Mon Oct 01, 2012 11:34 am

myi wrote:


Ade call no yg aku bagi ???....

Mamat tu ade 2 kedai (Shah Alam), sementara menunggu "Pelabur" baru take over kedai SYM HM.

Mie-G wrote:

minggu ni mmg Onn, pmen HM tu balik kg.
kalau nk pegi service, call tanya dia dulu kedai buka atau tutup. Smile
Onn HM 0111.4749.233

Sepatutnya kedai dibuka setiap hari dan kalau boleh ahad pun buka. Tula sayang sekali perniagaan dah maju, lokasi berniaga dah strategi, customer dah ramai. Apa2 pun aku akan call dulu sebelum terjah.

omranfx wrote:
Semalam baru usha kedai tu. Tapi masih tutup. Kat mana nak service moto kat area Puchong...huhhhh
saya selalu servis kat Boon Hua Motor dekat tol batu 13. Pegi je setiap hari melainkan hari ahad.. takpayah call..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Thu Oct 25, 2012 10:09 am

so far HM mash lagi operasi, tapi ken a call dulu kalau nak kedai nya Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Sat Oct 27, 2012 6:44 pm

Nk pg, pg je, xnk pg udah
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Mon Oct 29, 2012 4:55 am

AmaD BkW6301 wrote:
Nk pg, pg je, xnk pg udah
aik amad..mcm marah aje Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Harimau Malaya tutup!   Today at 12:38 pm

Back to top Go down
 
Harimau Malaya tutup!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Hotrod7's 'Most Recent'
» Malaya university

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: