Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 aku dah terkena..aduyaiii

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Shah_Sepat
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2012-05-31

PostSubject: aku dah terkena..aduyaiii   Thu Jul 05, 2012 5:30 pm

baru 3 ari pakai siput
.mlm ni first time bwk mem..minyak dah e takpr depan ada shell..riba tiba minyak blibk takoe maknanaya minyak ada 1.5 lietr..senpatlah sampai shell..x sampai 500m enjin mati..aikkk..takkan minyakvdah abis..aku pyn menapaklah dlm 1km cari minyak..otw baru aku teringat yg aku start siput pakai remote..tapi ingat ingat lupa..dah dpt minyak menapak ba balik lagi 1km..sblm tuang aku start siout..elok plak dia idup..aduyaiiiiii...pengajarann

Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Thu Jul 05, 2012 6:04 pm

kuang kuang kuanggg .. hehe .. Razz
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 3:44 am

Laughing Laughing Laughing ini mmg kelakar..xpe la bro, ada hikmah disebalik semua yg berlaku..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 4:34 am

aduiyaiii.... jadi kesimpulannya?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 4:40 am

kesimpulannya, kalau start motot guna remote, jgn lupa tekan butang start skali lagi!
hehehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 4:41 am

Mie-G wrote:
kesimpulannya, kalau start motot guna remote, jgn lupa tekan butang start skali lagi!
hehehehe
owhh ye ke.. siput kau pun pakai benda macam ni ke?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 4:46 am

hahahahahha...
yg dekat FB tu ko ke shah...hahahah

aku pun hampir2 kena kes cam ni..tapi tolak sikit je...time nak g beli brg kat area rmh
Back to top Go down
ashotiwoth
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-03-06

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 5:08 am

kesimpulannya - kalu start pakai remote dan engine mati, check tengok kalau kalau tertekan remote tu. pernah kena jugak.... Razz gelabah habis. kakakaka
Back to top Go down
redcylon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-07-04

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 5:36 am

Sorry guys... tak paham tentang problem kalau ada guna start motor guna remote.

Oh ya..alhamdulillah, baru ambik semalam VTS 200! Very Happy
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 5:42 am

redcylon wrote:
Sorry guys... tak paham tentang problem kalau ada guna start motor guna remote.

Oh ya..alhamdulillah, baru ambik semalam VTS 200! Very Happy

Klu siput anda ada install Alarm M-Force.
Boleh guna remote alarm tu untuk start moto kita.
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 6:15 am

nasib baik aku tak pakai.... kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
ashotiwoth
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-03-06

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 6:36 am

apaizul wrote:
redcylon wrote:
Sorry guys... tak paham tentang problem kalau ada guna start motor guna remote.

Oh ya..alhamdulillah, baru ambik semalam VTS 200! Very Happy

Klu siput anda ada install Alarm M-Force.
Boleh guna remote alarm tu untuk start moto kita.

betut betut... tekan butang kilat tu skali untuk start. tekan lagi skali untuk continue jalan. kalau tekan butang kilat tu skali jer, nanti lepas 1 minit konfem mati enjin.
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 7:30 am

hahaha...aku pn dh penah kena gak mase mula2 pkai dlu, tp xdelah smpai gi beli myk..
Back to top Go down
redcylon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-07-04

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 10:15 am

TQ! Smile
Back to top Go down
Shah_Sepat
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2012-05-31

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 10:55 am

aku punya tekan sekali dia blinking..tekan dua kali dia start..tekan 3 kali baru jalan..ha ha ha
Back to top Go down
ashotiwoth
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-03-06

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 11:51 am

Shah_Sepat wrote:
aku punya tekan sekali dia blinking..tekan dua kali dia start..tekan 3 kali baru jalan..ha ha ha
betullah tu Smile
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 06, 2012 4:23 pm

errr..kalu remote tu dh abis bateri..camne ek?..
sory ler ..aku tk guna alarm m-force tu...terpkir gak nk install..
tp..tunggu dlu ler..guna ape yg ada..hehehhee
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Mon Jul 09, 2012 6:59 am

habis bateri, kasi tukar la itu bateri!
apa susah?hahahahaa

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Mon Jul 09, 2012 7:43 am

nasib aku tak pernah guna.. hehhee...
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Mon Jul 09, 2012 11:41 am

Mie-G wrote:
habis bateri, kasi tukar la itu bateri!
apa susah?hahahahaa

hahhahah.. Laughing Laughing
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Tue Jul 10, 2012 12:22 pm

pengalaman itu sangat berharga buat kengakwan thanks shah
Back to top Go down
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 13, 2012 6:58 am

redcylon wrote:
Sorry guys... tak paham tentang problem kalau ada guna start motor guna remote.

Oh ya..alhamdulillah, baru ambik semalam VTS 200! Very Happy


aku pun biasa kena tgh jln jem plk tu...mmg terlupa....haru sungguh
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
natzar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-05-18
Location : kangar

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 13, 2012 11:34 am

moto aku pun pakai remote yg yg boleh start pakai remote.. tapi rasa selesa start guna suis kat moto.. hehe
Back to top Go down
Shah_Sepat
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2012-05-31

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Fri Jul 13, 2012 12:53 pm

aku pun start pakai kunci dah.
.he he
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Mon Jul 16, 2012 4:33 am

mcm best je ada alarm ni..tgh pakai baju keje blh start terus kan..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: aku dah terkena..aduyaiii   Today at 11:07 pm

Back to top Go down
 
aku dah terkena..aduyaiii
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: