Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Warranty Period

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Ell
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2012-05-09
Location : Seri Kembangan

PostSubject: Warranty Period   Sat Jun 09, 2012 3:00 am

Kalau modify lampu ngan absorber tapi still dalam warranty period advisable ke tidak untuk buat semua tu? takut warranty void la kan..rugi woo banyak bulan lagi sunny Saya tak kisah nak tunggu warranty habis cuma kalau bleh wat cepat tanpa ilang warranty boleh sajaaaa

Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Warranty Period   Sun Jun 10, 2012 6:51 pm

modify absorber rse xde masalah kalo pape jadi...tp kalo modified lampu mcm tambah foglamp & blink2 yg lain & melibatkan wiring, baik tggu smpi warranty habis dlu..melainkan kalo modified by Mforce sdnri..itu, dioang bleh bg warranty sndri.

ataupon, bleh gamble katak buat je sume2 dgn selambanya & tanpa memikirkan about warranty...huhu

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
natzar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-05-18
Location : kangar

PostSubject: Re: Warranty Period   Mon Jun 11, 2012 4:34 pm

Nak tanya sahabat semua.. Sebenarnya brapa tempoh waranty sipot ni.. Masa amik dlu lupa lak nak tanya kedai... Hehe.. Smile
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Warranty Period   Tue Jun 12, 2012 6:22 am

setahun or 10,000km yg mane datang dlu..

saya dlu masa 300km dah buat running light, horn, foglamp..kebetulan masa 1000km moto ada buat hal, anta segambut claim warranty okay jer..tp yg rosak tu bukan melibatkan wiring la.. Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Warranty Period   Tue Jun 12, 2012 7:39 am

mmg betol tu.
warranty void jika berlaku kerosakan pada item yg dimodifikasi sahaja. Smile
sbb tu kalau nk buat wiring, kena pergi kedai yg btl2 mahir dan biasa buat wiring utk SYM ni.
nnt kang salah wiring, terbakor..sapo nk ganti? Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
natzar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-05-18
Location : kangar

PostSubject: Re: Warranty Period   Tue Jun 12, 2012 4:35 pm

Tq semua..
Back to top Go down
deant
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2012-06-10
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Jun 21, 2012 9:46 am

ako kai stendet jek duLu hehehe
Back to top Go down
natzar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-05-18
Location : kangar

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Jun 21, 2012 3:51 pm

Ya... Layan standard dulu puas2.. Very Happy
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Warranty Period   Fri Jun 22, 2012 4:51 am

buat je kalo x tahan..hahha..runing light dgn air horn, itu mmg bagus kegunaan dia..kalo buat dekat tmpt yg mahir, rasa xde masalah.. Very Happy
Back to top Go down
bobbybold
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-11-26
Age : 38
Location : Puchong - Cyberjaya - Kuala Lumpur - Pontian

PostSubject: Re: Warranty Period   Fri Jun 22, 2012 6:56 am

agree.. at least running lite la.. bahaya klu mlm takde running lite nie..
Back to top Go down
http://www.facebook.com\motec
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Warranty Period   Wed Jun 27, 2012 4:03 am

bobbybold wrote:
agree.. at least running lite la.. bahaya klu mlm takde running lite nie..

dah pakai versys x yah running light pun xpe..belum sempat running light org nampak, moto dah pg dlu sbb laju.. Suspect Suspect
Back to top Go down
natzar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-05-18
Location : kangar

PostSubject: Re: Warranty Period   Wed Jun 27, 2012 2:06 pm

carliph wrote:
bobbybold wrote:
agree.. at least running lite la.. bahaya klu mlm takde running lite nie..

dah pakai versys x yah running light pun xpe..belum sempat running light org nampak, moto dah pg dlu sbb laju.. Suspect Suspect
Very Happy..
Back to top Go down
zamri
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-09-30
Age : 55
Location : Alam Damai, Cheras, KL

PostSubject: Re: Warranty Period   Sun Sep 30, 2012 7:21 am

salam semua, saya akan dapat se minggu depan, nak tanya, mana bagus buat service buat 1k service? kat kedai saya beli atau di segambut?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Warranty Period   Mon Oct 01, 2012 3:49 am

mana2 pun boleh...ikut mana senang nk pegi. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Warranty Period   Mon Oct 01, 2012 7:19 am

ya betui cakap captain Mie-G tuh.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 31
Location : Sentul

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Oct 04, 2012 4:12 am

kalau kad warranty yang kita dapat masa beli tu tapi kita xpos pada SYm adakah warranty nya void?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Oct 04, 2012 4:21 am

warcrank wrote:
kalau kad warranty yang kita dapat masa beli tu tapi kita xpos pada SYm adakah warranty nya void?
xvoid pun cuma kalau nk pegi claim warranty kt MForce kena bwk geran motor.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 31
Location : Sentul

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Oct 04, 2012 4:47 am

geran motor dapat masa kita beli motor ke bro mie g?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Oct 04, 2012 4:51 am

warcrank wrote:
geran motor dapat masa kita beli motor ke bro mie g?
ya betoi...kalau xde geran sbb motot hutang lagi, mintak salinan pun boleh.
tp ada kedai xnk bagi walaupun salinan. so pandai2 la. hehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zaisma
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2015-03-26
Age : 42

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Mar 26, 2015 4:25 am

SALAM...

Sym saya VTS 200 pakai belum setahun... milage baru 3000km... mmg x banyak jalan... masalahnya saya baru servis tukar minyak hitam dan gearbox pada 24/3... tapi mlm tadi masa perjalanan balik dr opis tiba2 lampu "OIL CHANGE" menyala... nak tanya otai2... apa masalahnya???

Ada warranty lagi tak???
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Mar 26, 2015 4:39 am

zaisma wrote:
SALAM...

Sym saya VTS 200 pakai belum setahun... milage baru 3000km... mmg x banyak jalan... masalahnya saya baru servis tukar minyak hitam dan gearbox pada 24/3... tapi mlm tadi masa perjalanan balik dr opis tiba2 lampu "OIL CHANGE" menyala... nak tanya otai2... apa masalahnya???

Ada warranty lagi tak???

tekan butang reset kt panel meter tu je.
yg ada 3 butang tu, butang rset kt tengah2...
Indicator "Oil Change" tu akan menyala stiap kali 3000km. supaya senang nk remind owner suh p tukar myk hitam@service.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zaisma
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2015-03-26
Age : 42

PostSubject: Re: Warranty Period   Thu Mar 26, 2015 4:42 am

Mie-G wrote:
zaisma wrote:
SALAM...

Sym saya VTS 200 pakai belum setahun... milage baru 3000km... mmg x banyak jalan... masalahnya saya baru servis tukar minyak hitam dan gearbox pada 24/3... tapi mlm tadi masa perjalanan balik dr opis tiba2 lampu "OIL CHANGE" menyala... nak tanya otai2... apa masalahnya???

Ada warranty lagi tak???

tekan butang reset kt panel meter tu je.
yg ada 3 butang tu, butang rset kt tengah2...
Indicator "Oil Change" tu akan menyala stiap kali 3000km. supaya senang nk remind owner suh p tukar myk hitam@service.

Terima Kasih BOSS... baru senang rasa hati... ingatkan ada rosak ke... pagi tadi jadi rider berhemat... bawak slow je.... Very Happy
Back to top Go down
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2013-12-05
Age : 41

PostSubject: Re: Warranty Period   Tue Apr 14, 2015 6:07 pm

Join Facebook FR. jumpa kawan2 di sana
https://www.facebook.com/groups/symfreerider/
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Warranty Period   Mon Apr 20, 2015 4:10 am

Terbaik YB Eno! (y)

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
simn
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2015-02-12
Age : 35
Location : kajang-bangsar-cheras

PostSubject: Re: Warranty Period   Mon Apr 20, 2015 5:03 am

salam otai2, masih lgi dlm topik waranty Very Happy
meter motot sy dlm 4100 cmtu, sy nk tnya la camne nk claim waranty? disc brake dpn berbunyi mcm brake pad haus la plak, bila pusingkn roda dpn mmg ada bunyi kt disc.

lagi satu pagi2 start bunyi kasar kt belting. bila enjin dah panas ok plak. apa punca xtau, bila suh pomen kedai servis cvt dia kata meter 15k baru servis, skg xperlu. Question

*p/s : nk join group freerider bole?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Warranty Period   Today at 8:44 am

Back to top Go down
 
Warranty Period
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Warranty Period
» warranty.....warranty....warranty
» Cases and Bags info: what do you use? why?
» Razer Onza revival
» Servis berkala selepas habis waranty 10000km

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: