Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 4:37 am

Kalau Pro dah buat cam tu kita kena ikut la. Very Happy Sebenarnya SYM VTS ni korner lagi baik banding scooter lain seangkatan dgn nya. Kalau nak lagi laju kena aleh bontot sama macam motogp kalau tak buat gitu alamat sagat exhaust dan lower fairing kiri kanan dan mudah overshoot. Duduk kedepan seat untuk mudah pergerakan nak banting anak gajah ni kiri ke kanan. Kaki letak belah depan sekali kalau nak lagi sedap kepak kat tulang kira sama macam lagak bawak motor clutch. Lepas tu bayangkan tengah hambat Larenzo dan Stoner kat depan Very Happy

Nak mantop lagi benda2 bawah ni kena upgrade.

1. Rear shock tukar pada YSS yg tidak keras macam Racing Boy
2. Tukar minyak fork depan pada lagi baik. Jumpa Arif MMR tau la dia
3. Lowered fork depan sikit dalam 1.5 inci.
4. Tayar Bridgestone/Piralli/Mechelin/Metzeller/Maxis Pro
5. Exhauber AHM untuk pickup je. Top sama (sebab aku pakai he he)
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 4:39 am


_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 4:47 am

Fuhhhh!! ilmu meleper tahap dewa nie!! Gudd!! ... cheers king
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 5:34 am

dewa nadharajan muahahaha

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
aliman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 42
Join date : 2011-11-09

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 9:58 am

Mie-G wrote:
semua kagum dengan bro Rahim Wajarian!
siap bleh layan cb400 tu..
huhuhuhuhu
Mie g koa jgn fuyoo wajarian tu gilos,nampak corner mcm nampak awek seksi,sori tak lepak sekali bagi peluang korang adjust aweks tu,otai masuk kan putih mata kiki
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 12:15 pm

Hoho!! Adl tau cara tu tapi dulu motot bukan siput so ada la bran! tapi hak ne siput yg kat bawah semua lowerd jadi idak la teman berani, takut tersagat dan terpusing.
So kena upgrade la absober sema? Uh tak pe la dulu, den cuba nak kekalkan ke originalanya.
Leper sikit2 udahlah. Hihi!!
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 12:26 pm

adui..korang dok syok tgk bro rahim meleper! aku dok blkng sekali xnmpk pape!

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
mie/5005
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 128
Join date : 2011-12-28
Age : 46
Location : Subang

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 12:40 pm

Mie-G wrote:

teng q otai sym...bro rahim ka..

cameron here the green com..
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 12:50 pm

Mak oi besar nya like he he...
Lagi satu kalau nak best meleper bukak tong ais krim kat belakang tu kalau tak buai time high speed korner.
Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Tue Jun 19, 2012 7:59 pm

bro wajarian nak tanya sikit. Question ..masa saya naik dri gate fraser hill tu sampai atas..layan punya layan, satu corner tuh ambik baring belah kiri tetiba lekat kat bawah fairing...next action kena angkat moto sebab moto dah nyasar atas tar drunken ...

Apa salah saya??terlalu senget ke??terlalu laju ke?? @ memang x reti ambik corner??...conpius ni...sebab selama ni x penah lak corner smpai lekat kat bawh tu... Rolling Eyes
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Wed Jun 20, 2012 4:06 am

alamak jadi instructor lak aku ni. Jalan naik tu sempet rasa pasal tar atau batu kecil dari roda depan kena fairing undercowl tak. Tengok fairing tu ada calar tak bekas kena sagat
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Wed Jun 20, 2012 4:15 am

jln ke atas tu condong ke sebelah kanan.
kalau korner ke sebelah kiri, mmg mudah nk sangkut.
btl x?
herhehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Wed Jun 20, 2012 4:23 am

Tah lama tak naik atas last pergi bawak family 3 tahun lepas kalau naik motor ni tak pernah masuk.
Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Wed Jun 20, 2012 4:52 am

aduss x reti nak upload gambo kalau x bro wajarian leh tengok kesan sagat tu...moto saya masa tu betul2 lekat kt bawah fairing kiri depan...bukan pasal batu saya rasa..mmg lekat kat jln...mungkin betul cakap mieg..jalan tu senget n tinngi sikit belah kiri,...
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Thu Jun 21, 2012 11:08 am

Guna image shack tapi sekarang kena register
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Thu Jun 21, 2012 11:38 am


_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Thu Jun 21, 2012 11:39 am

Oh yer ke cam ne Mie-G copy and paste ke
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Thu Jun 21, 2012 11:40 am

ada cara2 dalam tu..hehehe
kena upload jgk. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Thu Jun 21, 2012 2:24 pm

waaa bagus2,,,,,,,,,
tips baek punye.............
kena menuntut banyak lagi nie.......
hehehe Smile
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Thu Jun 21, 2012 8:17 pm

I
WRF/WTD wrote:
aduss x reti nak upload gambo kalau x bro wajarian leh tengok kesan sagat tu...moto saya masa tu betul2 lekat kt bawah fairing kiri depan...bukan pasal batu saya rasa..mmg lekat kat jln...mungkin betul cakap mieg..jalan tu senget n tinngi sikit belah kiri,...
[list][*]

Udah la kita bina hidup baru je! Hehe!!
Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Fri Jun 22, 2012 5:20 am

Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Fri Jun 22, 2012 5:22 am

WRF/WTD wrote:
[img][/img]
http://i40.servimg.com/u/f40/17/60/05/93/sagat13.jpg
adoi x berapa jadi...apa2 pun leh tengok gak gambo tu bro wajarian....Bro ADL kena tanya gak...sebab dah siko 2/3 ari nie...hahahahah Laughing Laughing
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Fri Jun 22, 2012 6:16 am

link tu kena letak dalam [img][/img]
cthnya:

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Fri Jun 22, 2012 6:24 am

wA....TQ MIEG
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 35
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   Fri Jun 22, 2012 7:31 am

ngilu gigi..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)   

Back to top Go down
 
Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)
» CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» RIDE SANTAI TEMERLOH + RAUB 15 DIS 2012
» Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: