Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 2:55 pm

carliph wrote:
mintak bro zulrosle review pasal er6 sikit..hehhehe.. : Twisted Evil Twisted Evil

bro, gua advice lu angkat 400cc.. Twisted Evil janji poket lu x terbeban..sbb dah alang2 seluk perkasam org ckp.. cheers

400cc memnag gerenti poket tak terbeban...tapi bocor terusss..bankruptccc... Very Happy

tadi saje try hantar kat tropicana secara online...kejapan2 diorang dah call balik...tapi time tu saya letak no phone wife sbb phone hilang......
bagus gak tropicana ni siap check loan eligibilty...
so diorang kata 19k lebih and cakap kalo setuju datang bwk document dgn deposit...walhal bro zulrose bbeli baru 17k...
nape jauh sangat tu?
Back to top Go down
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 5:55 pm

Er6
Antara motor yang diidamkan dahulu.....tp la ni rasanya boleh dilupakan.
Review untuk pegalamn guna pergi ke Kajang 2 kali dan Bangsar sekali.
Seperti di bagitau owner treat ni, vibration memang terasa.
Dari segi pickup, memang sesuai dengan CC enjin dan body motor dan berkali libih baik dr siput dua mata.
Kaki terasa panas sbb asap ekzos masuk ikut kaki seluar.
Mencilok mmg lebih mudah dr siput. Bawak KDN terpaksa di peluk. Bahaya juga, sekali-sekala berangan ingat masa muda2 dulu bawa awek2 dan tak concentrate masa memandu.
La ni kalau nak cari big bike, cuba tgk easy rider like HD,Vulcan or SBK YR6/1 and not prefer naked bike.
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 5:59 pm

tocamba76 wrote:
carliph wrote:
mintak bro zulrosle review pasal er6 sikit..hehhehe.. : Twisted Evil Twisted Evil

bro, gua advice lu angkat 400cc.. Twisted Evil janji poket lu x terbeban..sbb dah alang2 seluk perkasam org ckp.. cheers

400cc memnag gerenti poket tak terbeban...tapi bocor terusss..bankruptccc... Very Happy

tadi saje try hantar kat tropicana secara online...kejapan2 diorang dah call balik...tapi time tu saya letak no phone wife sbb phone hilang......
bagus gak tropicana ni siap check loan eligibilty...
so diorang kata 19k lebih and cakap kalo setuju datang bwk document dgn deposit...walhal bro zulrose bbeli baru 17k...
nape jauh sangat tu?
Kau dtg je kedai aku beli. Pagi deposit, petang approved, esok petang bawak balik motor. Kedai mana2 ada beza harga dia.
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 6:00 pm

carliph wrote:
mintak bro zulrosle review pasal er6 sikit..hehhehe.. : Twisted Evil Twisted Evil

bro, gua advice lu angkat 400cc.. Twisted Evil janji poket lu x terbeban..sbb dah alang2 seluk perkasam org ckp.. cheers

Aku setuju.....nanti boleh tukar motot lagi, test 400cc
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 6:05 pm

zulrosle wrote:
Er6
Antara motor yang diidamkan dahulu.....tp la ni rasanya boleh dilupakan.
Review untuk pegalamn guna pergi ke Kajang 2 kali dan Bangsar sekali.
Seperti di bagitau owner treat ni, vibration memang terasa.
Dari segi pickup, memang sesuai dengan CC enjin dan body motor dan berkali libih baik dr siput dua mata.
Kaki terasa panas sbb asap ekzos masuk ikut kaki seluar.
Mencilok mmg lebih mudah dr siput. Bawak KDN terpaksa di peluk. Bahaya juga, sekali-sekala berangan ingat masa muda2 dulu bawa awek2 dan tak concentrate masa memandu.
La ni kalau nak cari big bike, cuba tgk easy rider like HD,Vulcan or SBK YR6/1 and not prefer naked bike.

tau tak per.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Wed May 23, 2012 4:15 am

nasib baik xmasak telur sbb ekzos pns ya bro Zul?
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Wed May 23, 2012 9:35 am

Bukan masak, rentung terus.

Satu lagi, seat macam duduk atas kerusi jati, harga mahal tapi keras. Sym macam duduk atas sofa. Kalau kena bisul pun tak terasa.

Tapi semua ada baik dan buruknya.
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 24, 2012 5:26 am

zulrosle wrote:
Er6
Antara motor yang diidamkan dahulu.....tp la ni rasanya boleh dilupakan.
Review untuk pegalamn guna pergi ke Kajang 2 kali dan Bangsar sekali.
Seperti di bagitau owner treat ni, vibration memang terasa.
Dari segi pickup, memang sesuai dengan CC enjin dan body motor dan berkali libih baik dr siput dua mata.
Kaki terasa panas sbb asap ekzos masuk ikut kaki seluar.
Mencilok mmg lebih mudah dr siput. Bawak KDN terpaksa di peluk. Bahaya juga, sekali-sekala berangan ingat masa muda2 dulu bawa awek2 dan tak concentrate masa memandu.
La ni kalau nak cari big bike, cuba tgk easy rider like HD,Vulcan or SBK YR6/1 and not prefer naked bike.

kalo nk amik HD bro, amik la dyna ke atas...sportster pada saya la, lebey kurang er6 je handling dia...

cuma beza yg ketara, sportster dh kompom la bunyi ekjos pom pom pom dan vibration mcm kerusi urut ogawa...

kalo sendi tk kuat, nnt tulang berbunyi mcm aziz satar dlm citer alibaba bujang lapok...ekekekeke albino
Back to top Go down
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 24, 2012 6:45 am

Ye ke.....tengok iron macam menarik je tp sportster punya series. All black.
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 24, 2012 6:57 am

iron mmg cantik...

forty eight lg cantik...

but it is still a sportster... albino
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri May 25, 2012 5:25 am

yup...sporster...saya setuju....softail dan lelain bulky sangat....ehehe
Back to top Go down
konoyaro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 27
Join date : 2011-07-10

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri May 25, 2012 6:06 am

okeh back to teh topic.. tapi saya pakai vts ler..

er6f ni ader jugak masuk list sebelum angkat vts ni sebab saya travel 140km pergi balik hari bekerja. tapi memandangkan kelajuan bukan priority, saya pilih vts je sebab:

1. keselesaan - seat sedap, tak payah main gear, wind shield tinggi, kaki pun terlindung.
2. ruang luggage - tak payah bawak beg. box pun x yah pakai.
3. kewangan - vts ble beli cash. maintenance murah. minyak jimat.
4. style - nampak mcm maxi scooter. europe style.

sekadar berkongsi pendapat dan pengalaman je. lain orang lain citarasa.
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Wed Jun 27, 2012 4:16 am

ape kesudahan cerita tocamba bersama er6 nye, dilema memilih yg kedua, dtg pula org ketiga ni? Question Question

dah beli z1000 pulak ke?
Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Jun 29, 2012 12:20 pm

Evo lebih pickup ngan laju je...ngan maintenance cost je... Sad yg lain semua sama!! Very Happy
Back to top Go down
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Mon Sep 17, 2012 5:08 pm

Baru je pikir2 nak upgrade Evo250....!!!
Back to top Go down
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue Sep 18, 2012 9:01 am

upgrade jee...
Back to top Go down
marl
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2012-10-31

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 5:37 am

Salam semua... saya baru join forum ni.. Agak ketinggalanlah nak reply. Tp rasa nak share juga pengalaman saya pakai Evo.

Sy baru pakai Evo setahun lebih. Sblm ni pernah pakai GTS & VTS. Tapi dua2 tu pakai tak lama. Walau tak lama ada la skit perbezaan dapat dirasakan. Baik dari segi power & penyelenggaraan. Dari segi penggunaan petrol, Evo jauh lebih jimat dari VTS & GTS... seperti ramai dah tau sbb pakai injection. Riding pun smooth. Berat skit ja dari VTS.

Kita Dalam setahun lebih pakai Evo, sy dah berjalan lebin 31000km. Sy guna Evo ulang alik kerja. Jarak perjalanan sehari antara 140-160km bergantung pada jarak yg sy. Jarak berbeza psl ubah2 jalan... boring ikut jalan yg sama tiap2 hari. Setiap 2 hari sy isi petrol antara RM18-20. Biasanya RM18 saja. Kalau naik moto satu lg... sehari saja dah RM23-25... mampoih le... tak baik utk poket. Mentekedarah minyak betui... Suspect

Selama pakai Evo, tak pernah ada masalah besar. Pernah 2,3 kali enjin mati lps lenjan laju2... tp start hidup balik. Suspension dia lembut dlm keadaan standart. Kalau amik koner panjang laju, moto membuai2 & boleh 'buang' kita.. kompom racing line lari... hahaha pirat. Buat pelarasan preload absorber max/paling keras, ok la skit. Membuai gak, tp tak la teruk sgt. Kalau kaki koner, mmg sagat habis la... salah amik line & lean terlebih boleh tergolek... kena beringat skit time koner....

Cruising speed sy antara 120-140kmj (meter dia). Pernah try dgn SBK, Evo 160kmj.. SBK 140kmj... Test sebelah2 masa tu. Max sy pernah dpt dgn Evo cuma 165kmj ja. Tak pernah sampai 170kmj. Pulley tukar jenis Dr Pulley, pakai saiz 20g. Pikap berat, tp cruising speed membantu skit turunkan RPM. Sbnrnya nak pakai 18.5g, tp masa nak tukar kedai cuma ada 20g saja... tibai je la... ok gak sbnrnya... Pasni nak tukar ke 18.5g plak. Boleh banding perbezaan....

Sy tak pernah ikut mana2 konvoi SYM... tak sempat.. Komitken keje. Tp pernah tour semenanjung dgn isteri 8 hari. Masa tu baru 2 bulan lebih kot dapat Evo. Jarak perjalanan dlm 2200km+... Petrol dlm RM154.

Dari segi penjagaan.... ulang skit info atas
Jarak perjalanan lebih kurang 280-300km =RM18-20 (Ron 95)
Servis tiap 3000km ikut manual... disebabkan sy jalan jauh tiap hari, tiap2 bulan kena serbislah dah cukup 3000km

Minyak 4t pakai 10-40w.... sy pakai minyak enjin kete 4L. Lebih jimat berbanding beli minyak moto sebotol 1L tu.
Minyak CVT SAE140... pakai minyak kete gak. 1L = RM10-12 (ikut brand). Kalau beli dia punya kalau tak salah 1 tiub RM15.
Servis buat sendiri.

Servis CVT, sy hantar kedai buat... takda alat. RM35 sekali servis. Buat tiap 6000km... ptg ni sy nak pi servis....
Belting ikut manual tukar tiap 12000km kalau tak salah.... tp sebenarnya pada sy la... bergantung pada keadaan semasa belt tu sendiri. Sbb sy dah 2 kali tukar belt walau jarak penggunaan cuma 6000km. Belt retak. Frust tul. DUa kali tukar, dua2 camtu.. 6000km ja. Skrg ni pakai Germany punya belt. Tgh test... kwn SOG bagi utk test. REga lebih murah dari ori katanya. Hari ni cukup 12000km. Nnt nak bg laporan penuh kat dia.
Rega belt ori/standart dulu la sy beli RM180-190. Skrg part dah naik rega... lebih RM200 la jawabnya... Lega psl dah ada alternatif belt lain yg jauh lebih baik dari ori. Masa 6000km, belt tu takretak cam belt ori & takda tanda2 kehausan pun kat sisi belting..... gambo pun sy amik utk bg kat kwn sy tu.

Utk penggunaan harian pada sy, turun dari SBK naik dia mmg rasa sgt selesa. Naik SBK kalau sampai tempat keje, penat & berpeluh2. Naik Evo, relax & cool. Badan tak letih. Utk jarak 140-160km sehari ulang alik keja, rasanya Evo dah mencukupi. Pernah juga ada perasaan nak upgrade amik Maxsym... tp rasanya tak mampu nak menten kot. Psl skuter mentenen lebih tinggi dari moto. Part belt tu yg paling letih... kerap kena tukar... kena cari alternatif belt lain

Dok ushar gak Kymco Xciting... tgh study penjagaan moto tu sama. TP kalau beli belt kat dealer... RM1400. Rega tak masuk akal... SY survey belt kat internet rega antara RM300-600.... tgk camno nnt. TP so far, sy amat berpuas hati dgn Evo sy ni. Cuma tak suka kat SYM, bila rega part naik.....

Harap bro tocamba76 buat keputusan yg terbaik. cheers
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 5:54 am

thanks for the info bro Marl

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 6:26 am

marl wrote:
Salam semua... saya baru join forum ni.. Agak ketinggalanlah nak reply. Tp rasa nak share juga pengalaman saya pakai Evo.

Sy baru pakai Evo setahun lebih. Sblm ni pernah pakai GTS & VTS. Tapi dua2 tu pakai tak lama. Walau tak lama ada la skit perbezaan dapat dirasakan. Baik dari segi power & penyelenggaraan. Dari segi penggunaan petrol, Evo jauh lebih jimat dari VTS & GTS... seperti ramai dah tau sbb pakai injection. Riding pun smooth. Berat skit ja dari VTS.

Kita Dalam setahun lebih pakai Evo, sy dah berjalan lebin 31000km. Sy guna Evo ulang alik kerja. Jarak perjalanan sehari antara 140-160km bergantung pada jarak yg sy. Jarak berbeza psl ubah2 jalan... boring ikut jalan yg sama tiap2 hari. Setiap 2 hari sy isi petrol antara RM18-20. Biasanya RM18 saja. Kalau naik moto satu lg... sehari saja dah RM23-25... mampoih le... tak baik utk poket. Mentekedarah minyak betui... Suspect

Selama pakai Evo, tak pernah ada masalah besar. Pernah 2,3 kali enjin mati lps lenjan laju2... tp start hidup balik. Suspension dia lembut dlm keadaan standart. Kalau amik koner panjang laju, moto membuai2 & boleh 'buang' kita.. kompom racing line lari... hahaha pirat. Buat pelarasan preload absorber max/paling keras, ok la skit. Membuai gak, tp tak la teruk sgt. Kalau kaki koner, mmg sagat habis la... salah amik line & lean terlebih boleh tergolek... kena beringat skit time koner....

Cruising speed sy antara 120-140kmj (meter dia). Pernah try dgn SBK, Evo 160kmj.. SBK 140kmj... Test sebelah2 masa tu. Max sy pernah dpt dgn Evo cuma 165kmj ja. Tak pernah sampai 170kmj. Pulley tukar jenis Dr Pulley, pakai saiz 20g. Pikap berat, tp cruising speed membantu skit turunkan RPM. Sbnrnya nak pakai 18.5g, tp masa nak tukar kedai cuma ada 20g saja... tibai je la... ok gak sbnrnya... Pasni nak tukar ke 18.5g plak. Boleh banding perbezaan....

Sy tak pernah ikut mana2 konvoi SYM... tak sempat.. Komitken keje. Tp pernah tour semenanjung dgn isteri 8 hari. Masa tu baru 2 bulan lebih kot dapat Evo. Jarak perjalanan dlm 2200km+... Petrol dlm RM154.

Dari segi penjagaan.... ulang skit info atas
Jarak perjalanan lebih kurang 280-300km =RM18-20 (Ron 95)
Servis tiap 3000km ikut manual... disebabkan sy jalan jauh tiap hari, tiap2 bulan kena serbislah dah cukup 3000km

Minyak 4t pakai 10-40w.... sy pakai minyak enjin kete 4L. Lebih jimat berbanding beli minyak moto sebotol 1L tu.
Minyak CVT SAE140... pakai minyak kete gak. 1L = RM10-12 (ikut brand). Kalau beli dia punya kalau tak salah 1 tiub RM15.
Servis buat sendiri.

Servis CVT, sy hantar kedai buat... takda alat. RM35 sekali servis. Buat tiap 6000km... ptg ni sy nak pi servis....
Belting ikut manual tukar tiap 12000km kalau tak salah.... tp sebenarnya pada sy la... bergantung pada keadaan semasa belt tu sendiri. Sbb sy dah 2 kali tukar belt walau jarak penggunaan cuma 6000km. Belt retak. Frust tul. DUa kali tukar, dua2 camtu.. 6000km ja. Skrg ni pakai Germany punya belt. Tgh test... kwn SOG bagi utk test. REga lebih murah dari ori katanya. Hari ni cukup 12000km. Nnt nak bg laporan penuh kat dia.
Rega belt ori/standart dulu la sy beli RM180-190. Skrg part dah naik rega... lebih RM200 la jawabnya... Lega psl dah ada alternatif belt lain yg jauh lebih baik dari ori. Masa 6000km, belt tu takretak cam belt ori & takda tanda2 kehausan pun kat sisi belting..... gambo pun sy amik utk bg kat kwn sy tu.

Utk penggunaan harian pada sy, turun dari SBK naik dia mmg rasa sgt selesa. Naik SBK kalau sampai tempat keje, penat & berpeluh2. Naik Evo, relax & cool. Badan tak letih. Utk jarak 140-160km sehari ulang alik keja, rasanya Evo dah mencukupi. Pernah juga ada perasaan nak upgrade amik Maxsym... tp rasanya tak mampu nak menten kot. Psl skuter mentenen lebih tinggi dari moto. Part belt tu yg paling letih... kerap kena tukar... kena cari alternatif belt lain

Dok ushar gak Kymco Xciting... tgh study penjagaan moto tu sama. TP kalau beli belt kat dealer... RM1400. Rega tak masuk akal... SY survey belt kat internet rega antara RM300-600.... tgk camno nnt. TP so far, sy amat berpuas hati dgn Evo sy ni. Cuma tak suka kat SYM, bila rega part naik.....

Harap bro tocamba76 buat keputusan yg terbaik. cheers



maaf kalau tesilap....bro marl ni mcm blogger 'dunia jam' aje...hehe =)
Back to top Go down
marl
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2012-10-31

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 6:28 am

jhs8285 wrote:


maaf kalau tesilap....bro marl ni mcm blogger 'dunia jam' aje...hehe =)

Ya bro... perasan juga ye. Hahaha
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 6:46 am

hehe... sy dh lama baca blog saudara... sy xbrape minat jam sbnarnya (bukan collector @ tau apa2 pasal jam) hehehe tp bila dh baca blog tu, rasa seronok lak... rabbit

al kisahnya sy sblum bli vts dulu, lama gak sy mengkaji kat forum...tulisan saudara pasal pngalaman dgn sym adalah salah satu sbb sy jatuh cnte kat motot gemuk ni...hehe

mmg terbaik, stiap apa pnglaman yg bro catatkan tu, mmg sapa baca pun akan terpikat... What a Face

apa2 pun timakacih bnyk2 la bro, sbb bkongsi ilmu psl sym ni...

sym owner skalian jgn xtau, bro marl ni otai jam kat m'sia ni...mgkin sape yg minat pasal jam bleh tgk blog dia hehehe http://duniajam.blogspot.com/search/label/***SYM%20World

hehehe boleh gitu study cheers
Back to top Go down
marl
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2012-10-31

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 6:51 am

aiseh... segan plak rasa... Embarassed

Tq bro masuk blog sy. Sibuk skit la ni. Takda masa nak update. Tak pandai sgt pun psl jam. Skit2 boleh la. Mana yg sy tau sy kongsi. Sejak pakai SYM ni.. mmg kebanyakan masa bergelumang dgn dialah. Dlm 24jam... lebih kurang 2 jam hidup ternoda atas SYM. Hahaha I love you
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 7:13 am

patutlah mcm penah ku baca gaya penulisan ini..
penah masuk jgk dunia jam tu. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 7:18 am

ececece... segan2 lak tongue
huhu normal la blogger pun ade life sndiri kan, xkan tiap2 hari nak update je...xde org marah pun... lol!

skali lg sy nk ucap tme kasih atas pkongsian ilmu yg sgt bnilai itu..toce2!! cheers

sy xmampu pakai evo, jd mse bli siap2 convert...hehe nk cantik pnye pasal hehe
sape2 yg jumpa evo jadian kaler grey kat hgway plus bangi - sg. besi - MRR2 bwk sopan santun tu, sy la kot hahaha...mat2 vts msti bngga dpt potong 'evo jadian' ni, padahal vts je!

vts sy dh 7rbu km, dh hampir 5bulan guna, mmg terbaik... cuma nk antar bgkel utk servis fork, x sempat2 lagi.....huhu lain2, vts ni mmg tbaik, evo apatah lagi...cuma spare part naik ni, rasa hangin sket.... Mad
Back to top Go down
marl
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2012-10-31

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri Nov 02, 2012 7:48 am

Haha... betul tu. Very Happy

VTS pun puas hati dah. Apa yg ditawarkan skuter ni mmg payah nak jumpa kat moto lain. Saiz beso... rasa selamat bawa. 70% bahagian badan dr depan terlindung dari angin & hazard. Kalau hujan gerimis tak basah sgt. Best tul. Penggunaan minyak jimat, tak le kerap nak berhenti isi petrol. Spare part mudah dpt. Cuma tang rega dia ja yg tak puas hati skrg... Hmmm.....

Nak beli skuter lain yg seangkatan, tak yakin plak cam RMC Reena tu. Pilihan tak byk kat sini utk maxiskuter... Dgn keadaan keje sy skrg, maxiskuter mmg pilihan terbaik. Praktikal & selesa. hehe rabbit
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Today at 5:59 am

Back to top Go down
 
Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...
» Nak pasang lampu LED dan Hon spt siren.
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» Kisah Sebenar Orang Berhutang - Baca kisah nie.. menarik utk org suka berhutang mcm saya..
» Versys vs Er6F??

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM EVO 250-
Jump to: