Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Wed May 09, 2012 7:05 pm

Bro carliph racun habis…..rasa nak beli Sym satu lagi. Hahaha
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 3:33 am

zulrosle wrote:
Bro carliph racun habis…..rasa nak beli Sym satu lagi. Hahaha

hahhaha..pulak..ko yg terkena racunnya.. Evil or Very Mad
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 3:40 am

tocamba76 wrote:
zubirdaud wrote:
sy rs jln yg terbaik utk tocamba76 ialah tggu Maxsym 400i kluar pastu trade-in dgn ER6N tu..nnti kita buat TT bleh test ride ramai2..hehe Very Happy

Aminn...tapi saya rasa paling kuat saya stop kat 250 kot.....
sebab melalui analisis saya..250 tu mentenen dia mungkin dah menyamai ER6n....kalo 400 rasanyer x termampu...lagi banyak "kemanjaan dan kemengad-ngada nyer kot"..




sy tak pernah pakai lg bro evo250i ni, tapi saya rasa maitainance dia kurang lg dr er6..harga tayar je dah separuh bro..dia cuma mahal dekat belt which is 350+- utk 10k KM. tapi ini recomended, selalunya boleh lebih dpt 15k..

saya rasa, maxsym400i tu mungkin more or less sama dgn er6..better bro tunggu yg tu keluar, try test ride..itu dah kategori bwk kenari or kelisa xde bumbung bro, lg syiokkkkk..

sbb nye, dalam sbb musabab bro nak tukar moto tu, perbelanjaan bukan la masalah besar, iaitu 20% jer..keselesaan tu sy pasti akan ada dekat maxsym 400i lebih 40% dr er6..(perghh marah member2 aku geng2 er6 ni)..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 4:48 am

naper xtukar er6 ke versys? Very Happy
biasanya org yg dah biasa bwk motot laju bila bertukar k skuter, rmai yg xberpuas hati.
tp kalau dah set minda lebih kpd keselesaan, mmg seswai la amik skuter supaya tidak menyesal dikemudian hari. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 5:21 am

Mie-G wrote:
naper xtukar er6 ke versys? Very Happy
biasanya org yg dah biasa bwk motot laju bila bertukar k skuter, rmai yg xberpuas hati.
tp kalau dah set minda lebih kpd keselesaan, mmg seswai la amik skuter supaya tidak menyesal dikemudian hari. Smile

lai lai lai..versys for sale..motor July 2011. Done only 10K KM. New owner get new number. rm33k nego. Twisted Evil
Back to top Go down
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 5:23 am

Mie-G wrote:
naper xtukar er6 ke versys? Very Happy
biasanya org yg dah biasa bwk motot laju bila bertukar k skuter, rmai yg xberpuas hati.
tp kalau dah set minda lebih kpd keselesaan, mmg seswai la amik skuter supaya tidak menyesal dikemudian hari. Smile


Rasanyer versys tak jauh beza dgn er6 kot..pangkat ipar duai la katakan....

Memang minda dah lama set keselesaan tapi racun paraquat yg bro2 sekalian pakai kat forum nie yang paling x tahan tu..hehhee... Very Happy
Back to top Go down
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 5:28 am

carliph wrote:
tocamba76 wrote:



.itu dah kategori bwk kenari or kelisa xde bumbung bro, lg syiokkkkk..

Ini la racun yang paling tinggi antara racun2 yang lain .... campuran neurotoksin ...kalo kena enjek sokojap jer turun deposit...
Back to top Go down
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 2:35 pm

Tadi nampak sym 200....wvh3552...kat traffic light...itulah pertama kali dpt tgk moto ni live..besar dan cantik tu....model ni sama besar ke dgn 250i?kalo same memang 200 la target ambo..kalo beli 200 tu lampu depan fo blh pakai250 tak?
Back to top Go down
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 2:42 pm

Finance minister bg cdgan.....er6 x yah jual...amik sym secnd...pastu rotate seminggu2....palagi senyumla pacik....
P/s ...takde sorng pun tukau moto nih...kayla ambo bwk 120 jer max ok.????.. Smile
P/s2...sesapa berajat nk tolak sym200 dia...silalah turun ke tts nanti....hehe blh surbey dulu
Back to top Go down
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 4:48 pm

E
carliph wrote:
sy punya motot road tax mati..kalo x semalam lg sy dah bg kat bro tukar suka sama suka... Laughing

Errrr....roadtax dh renew? Very Happy
Myeg.com.my...huhu..
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Thu May 10, 2012 5:23 pm

kalau dah KDN bagi green light orait la tuh....rotate selalu tak la teruk sangat kena kuda. Saya punya evo 250i sekarang dah 46k.....dan dah 3 kali servis. Atas highway memang bess...santai. Cruising dalam 130km/h+- kadang² 140km/h. Tentang kalau dah sesah skuter tayar kecik rim 13" memang ada rasa goyang sikit bila dalam kelajuan 170km/h constant dah boleh dengar la injin stress.

Macam depa kat ataih aka otai² gitau...kalau dah sedia utk tukar gaya tunggangan boleh la dah saya pun sarankan pilih skuter ni. Skuter jgn lap lebih² (cam saya) asyik sangkut ekjos ja....ekekek apa² pun fuel consuption dia takla teruk sangat so far RM20 hinggit dapat dalam 325km ++
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri May 11, 2012 5:41 am

saya sokong cadangan KDN tocamba76 tu.
beli je vts200 atau evo 2nd buat travel pegi kejer.
er6 simpan sbg weekend bike.
kalau rasa nk bwk laju, leh bwk er6..nk santai2 leh bawak skuter.
baru ngam! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri May 11, 2012 11:57 am

Mie-G wrote:
saya sokong cadangan KDN tocamba76 tu.
baru ngam! Wink

cadangan KDN jer sokong ??..errr tapi bagaimana dgn cadangan "tukau motor" tu geek ...sonyap jer...hahhahahahh
(mesti Migi bila nampak ni dia akan cakap .."tak abis-abis lagi "... Very Happy bounce bounce
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Fri May 11, 2012 12:27 pm

erk, aku nya vts200 je bro..
pastu motot aku sangap jer..xde laju2 mcm motot diorg yg lain.
nek 120kmj pun dah letih!
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
trinityclutch
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2012-05-20

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Sun May 20, 2012 10:31 am

salam
sy pulak berulang dr kroh sampai penang.pergi balik dlm 200km.sy bli moto bln 12 thn lepas,sekarang mileage dah 14k.berulang setiap hari...ape yg jd pd moto sym sy cuma tayar je yg mkn(itu pun tayar belakang je)...sy ganti ngan duro(baru rm78).minyak itam yamalube rm15 setiap 2km ganti.belakang(cvt) siap 2 kali minyak itam.moto terbaik d pasaran..xde meragam..lampu cerah.balik 2 3 pg bru sampai umah.kelajuan 110kmh je.klu lewat bru bw 120kmh.depend pada weather la.tp mmg xlenguh badan.hanya geng2 sym je blh tau feel nye bw vts 200.tukar la er6 tu.ingat..kite blh bawa laju,tapi...IKUT KEADAAN JANGAN IKUT PERASAAN.
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Mon May 21, 2012 7:45 am

mcm mana bro tocamba, bagi review sikit lepas pakai evo ni..
Back to top Go down
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Mon May 21, 2012 9:18 am

z@idi wrote:
mcm mana bro tocamba, bagi review sikit lepas pakai evo ni..

taaraaaaaaaa.....ini review nyer..

first of all tq tak terhingga pada bro zulrose kerana bagi pinjam starting jumaat lepas sampai ari ni..
rasa2 nyer arini kena antar balik kat dia selepas dia dah tak tahan dgn gegaran er6 tu..hehhe...
walauapapun ..ini review ikhlas saya..harap jgn ade tersinggung...

mula2 ...biar saya define constant ....ini bermakna constant tersebut akan mempengaruhi review saya...
1. Saya naik berdua..jumlah berat 110kg++
2. So far kelemahan saya paling utama bwk moto ni ialah time cilok and time nak stop ( tak berapa konfiden bila nak jatuhkan kaki masa nak stop...
3. Saya bwk motor ini atas dasar " Ini Motor Orang " ...so saya x pernah berani nak try bawak dalam keadaan yang saya tahu setiap owner pasti tak suka...

Review :-
1) First masa amik moto nie , saya alami sakit belakang sebab saya rasa cara duduk er6 dgn moto ni berlainan. saya ni jenis badan bongkok sabut sikit so ape yang berlaku ialah bila naik siput ni , rasa macam my upper body part tgh tekan pinggang. sbb selama ni kalo naik er6 saya punya badan akan "terlean" ke depan sikit so takde rasa tekanannya. TAPI ...AT ANY SPEED ...vibration moto ni jauhhhhh lebih baik dari ER6.
Tapi the next day saya dah x rasa sakit belakang tu , mungkin pasal dah alah kot.
2) Saya rasa kelajuan yang paling sesuai utk motor ( kire sedap nak cruise) ialah 110km/j. Kalo lebih memang boleh ( berani sampai takat 140 sebab tgk rpm dah dekat 8 so tak berani) cuma saya akan terasa seperti mendera moto ni. Maksudnya , kalo saya bawak on daily basis saya rasa samada mainbtenance will go up very high atau motor barai...
3)Pada kelajuan 120-140 , rasa bergoyang sedikit espescially kalo main highway LATAR and NKVE menghala Bukit Raja.Mungkin sebab dia ringan kot.
4)Motor ni kalo potong angin memang superb samapi saya terpaksa buka sikit cermin FULLFACE untuk bagi angin masuk.Kalo tidak panas dan akan create fog masa hujan.
5)Saya dapati meter evo ni tak berapa tepat kot. . sbb td masa tgh baik cruise 140 , elok sebiji VTS potong dan hilang dari pandangan.
PAstu sebiji LC pun potong camtu gak...Pelik den...
6)Lagi satu yg saya perasan ialah kedudukan pillion agak jauh dari kiter, so x rasa grip bila memandu. Tapi itu lah sebenarnya saya rasa rahsia kesedapan seat motor ni. sbb lepas saya anta KDN , saya kena sandang laptop kat belakang sbb compartment tak muat. bila buat camtu , saya akan rasa macam mana saya bawak er6 dgn pillion. beg laptop tu seakan menghimpit area belakang saya yang akan membuat saya rasa tak selesa dan sengal kat atas tulang pinggul.(sbb kat seat driver ade satu menatang untuk kita sandar tu).
7)Tang amik corner( korner tegak jer derr)..hehehe..moto ni kita rasa macam dah sepuluh tahun kita bawak dia..x rasa bahaya LANGSUNG ....macam amik corner pakai kereta pun ade ...tapi yang saya risau ialah benda kat sebelah kiri tu...takut tersagat..payah nak budget tu...
8)Dari segi pickup ...80-120 agak lagging...maknanyer..RPM dah naik..tapi meter tak naik..sampai satu tahap baru start naik..so untuk memotong kenderaan dihadapan yg berkelajuan 100km/j sedikit susah...Saya jenis kalao kat highway memang cruise lane paling kanan...so katakan kereta kat depan slow , saya akan potong ikut belah kiri ..so agak x confident nak lakukan maneuver ni sbb pickup yang agak lambat...
9) Kalo mencilok , memang saya kantoi...asal kecik sikit space dia, mulalah prepare turunkan kaki nak stop .
10) Side mirror visibility memang marbelous sebab view dah macam kereta dah ...
11)Brek moto ni memang terlebih makan...much10x better than ER6....
12)Minyak dia masyaallah jimat giler. Bayangkan pada 122 km baru first bar hilang , 204 km 2nd bar hilang , dan sekarang pada 304km bar ketiga baru hilang...bar yang lain masih ade lagi...
13) Kesimpulannya ...motor ni memang sangat selesa tapi untuk kes saya , saya rasa it is more appropriate to be weekend bike dari daily commute. Sebabnya kerana speed yang perlu dimaintain pada jarak yang jauh on daily basis. Dengan kata lain kalo untuk situasi saya ni...satu jalan penyelesaian ialah SYM400 .....sebab 250 memnag dah ok cuma kalo taknak istilah mendera wujud better go for 400...

P/S: "Keburukan" EVO250 paling utama , KDN siap tidur kat belakang ( sbb selesa sgt) sambil menghantuk2 helmet gua...panas jer rasa sbb dah ler susah nak mencilok..dia boleh bantai tidor...namon..demi kelulusan , sabor je lah...
P/S2 :- Ade bro advise takyah beli 400 , cuma cukup main kat roller and pulley ....ade sesape leh confirm... :- sebab alasan dia logik gak..enjin akan tahan..cuma tang roller dgn pulley tu tu kena besar sikit..
P/S3: Dengar kata bro Koji nyer siput paling laju , cuciter sikit...200cc lagi tu...ni mesti ade toyol ni...


Last edited by tocamba76 on Mon May 21, 2012 9:38 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Mon May 21, 2012 9:31 am

Hahaha.. kau dengar la dorang cakap moto den power.. mana ade la.. aku pun guna macam semua org guna, cuma pulley pakai 13.5g, pickup kurang skit dan top ade.. tapi speedometer dan RPM meter mmg tak ngam coz meter VTS berat tak tahu kenapa.. yang boleh tahu berat coz aku pernah try dengan LC member, meter nya dah 150km/j dan siput aku 120km/j.

Tapi apa yg tertulis di atas mmg la, coz kalau downgrade mesti terasa kekurangannya.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
tocamba76
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 55
Join date : 2012-05-08
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Mon May 21, 2012 9:40 am

koji wrote:
Hahaha.. kau dengar la dorang cakap moto den power.. mana ade la.. aku pun guna macam semua org guna, cuma pulley pakai 13.5g, pickup kurang skit dan top ade.. tapi speedometer dan RPM meter mmg tak ngam coz meter VTS berat tak tahu kenapa.. yang boleh tahu berat coz aku pernah try dengan LC member, meter nya dah 150km/j dan siput aku 120km/j.

Tapi apa yg tertulis di atas mmg la, coz kalau downgrade mesti terasa kekurangannya.

cuma pulley pakai 13.5g, :- paling besar/bagus sampai berape G ??? berapa duit kena ??
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Mon May 21, 2012 9:42 am

tocamba76 wrote:
koji wrote:
Hahaha.. kau dengar la dorang cakap moto den power.. mana ade la.. aku pun guna macam semua org guna, cuma pulley pakai 13.5g, pickup kurang skit dan top ade.. tapi speedometer dan RPM meter mmg tak ngam coz meter VTS berat tak tahu kenapa.. yang boleh tahu berat coz aku pernah try dengan LC member, meter nya dah 150km/j dan siput aku 120km/j.

Tapi apa yg tertulis di atas mmg la, coz kalau downgrade mesti terasa kekurangannya.

cuma pulley pakai 13.5g, :- paling besar/bagus sampai berape G ??? berapa duit kena ??
paling besar 14.5g, harga dalam area Rm100 ++

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Mon May 21, 2012 10:23 am

opsm pulley VTS dgn Evo xsama ya!
Evo biasa org pakai 18.5gram kalau nk sedap.
nk lagi sedap, masuk set polini tp rege la plak mcm xberbaloi.
bro Tom kena lepak ngn otai2 evo kalau nk tahu cmno nk kasi sedap lagi evo tu.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 11:07 am

Lagi berat, lagi power ke? Buka dia akan jadi kurang pick up dan more top speed. RPM higher lagi. Betul ke? Cuba citer sikit.
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 11:09 am

Mie-G, evo std berapa G?
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 11:31 am

mintak bro zulrosle review pasal er6 sikit..hehhehe.. : Twisted Evil Twisted Evil

bro, gua advice lu angkat 400cc.. Twisted Evil janji poket lu x terbeban..sbb dah alang2 seluk perkasam org ckp.. cheers
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Tue May 22, 2012 11:32 am

zulrosle wrote:
Mie-G, evo std berapa G?
hahaha..saya xpakai Evo bang, jadi kurang tahu.
tp kalau xsalah 17g kot! kalau salah tulun betulkan.
hehehe..

tp ada beza kalau guna roller biasa dgn Dr.Pulley.
ni citer pengalaman pakai kt VTS la ya! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...   Today at 11:06 pm

Back to top Go down
 
Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...
» Nak pasang lampu LED dan Hon spt siren.
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» Kisah Sebenar Orang Berhutang - Baca kisah nie.. menarik utk org suka berhutang mcm saya..
» Versys vs Er6F??

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM EVO 250-
Jump to: