Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 polini oh polini...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: polini oh polini...   Wed Apr 18, 2012 7:51 am

ada komen pada sesiapa yg mengunakan herba polini ni x??
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: polini oh polini...   Wed Apr 18, 2012 9:59 am

menurut rerakan yang dah pakai,
lepas pakai polini ni, motot rasa lebih smooth dan nk capai topspeed lg senang.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: polini oh polini...   Wed Apr 18, 2012 10:12 am

Mie-G wrote:
menurut rerakan yang dah pakai,
lepas pakai polini ni, motot rasa lebih smooth dan nk capai topspeed lg senang.

seperti di atas...

dan...

member sy tukar roller skali (tk pakai yg stended polini punyer - sy tk ingat plak brp berat roller tu), bila tarik pikap, siap nk wheelie lg siput dia...ehehehe... albino
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: polini oh polini...   Wed Apr 18, 2012 11:31 am

Polini vs Dr Pulley vs J.Costa

J.Costa vs Polini vs Dr. Pulley

$$$$$$$$$$

bounce bounce affraid

Back to top Go down
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: polini oh polini...   Wed Apr 18, 2012 2:01 pm

ikut info polini berat roler 16.5-standard 17++g..
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: polini oh polini...   Wed Apr 18, 2012 8:49 pm

Mmg tidak dinafikan mengunakan polini mmg terbaik tapi menjadi persoalan dr saya adakah ianya tidak mendatangkan kesan kpd piston atau kekuatan injin asal? Sb injin dan sistem cvt asal telah diuji akan kesuaian masing2.

Ikut teori lemau saya ini keseimbangan itu pasti terganggu jadi utk injin mendapat kerosakan pasti lebih cepat.

Back to top Go down
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu Apr 19, 2012 7:52 am

ADL BLL4477 wrote:
Mmg tidak dinafikan mengunakan polini mmg terbaik tapi menjadi persoalan dr saya adakah ianya tidak mendatangkan kesan kpd piston atau kekuatan injin asal? Sb injin dan sistem cvt asal telah diuji akan kesuaian masing2.

Ikut teori lemau saya ini keseimbangan itu pasti terganggu jadi utk injin mendapat kerosakan pasti lebih cepat.

hrmmm..betul gak
Very Happy
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu Apr 19, 2012 10:01 am

polini ni untuk 200 ada ke .. biasa dengar 250 je pakai Sad
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu Apr 19, 2012 10:09 am

rizal wrote:
polini ni untuk 200 ada ke .. biasa dengar 250 je pakai Sad
ada jer rizal..
complete set kena sediakan 1k..sanggup?Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu Apr 19, 2012 10:33 am

ader rupanya untuk 200 .. 1K .. boleh tahan gak regenyer .. hehe
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu Apr 19, 2012 11:31 am

1 K bole disediakan kawan ADL dia buat rm1400 mmg la power tapi natijah kpd injin lum tau lg!!
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu Apr 19, 2012 11:35 am

berhabis sampai 1.4k utk tmbh extra 10kmj Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu Apr 19, 2012 1:38 pm

10km pun sudah cukup utk bg hati panas. Pickup pong ada lebih! Evo tambah 50cc pun udah tambah rm8000.
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: polini oh polini...   Sun Apr 22, 2012 5:20 pm

haha,,,
seluk poket tgk ada lubang tak huhu,,
setiap penambahbaikan ada kos nye,,
cuma kna tgk jangka masa pendek atau panjang,,
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: polini oh polini...   Tue Apr 24, 2012 10:04 am

ADL BLL4477 wrote:
1 K bole disediakan kawan ADL dia buat rm1400 mmg la power tapi natijah kpd injin lum tau lg!!
so bro...pro dan con buat pengubahsuaian mesti ada risikonya.....macam mana dengan injin kawan bro tu.....ada masaalah tak sampai sekarang. Saya punya moto pulak tak sampai 3k milleage dah roller berbunyi macam ada tikus lak....nanti bila time serbis belting ingat mau kasi tukar insyaallah kalau ada xtra bajet. Dr. pulley Loller.,...heheh
Back to top Go down
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu May 03, 2012 8:08 am

DR pulley....
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: polini oh polini...   Thu May 03, 2012 3:15 pm

Haritu saya ada tanya dekat pomen yg pengalaman 20taun lebih tu!
Dia ckp tak la guna la lu pakai itu barang cepat problem!
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: polini oh polini...   Fri May 04, 2012 4:48 am

tengok la utube.....pakai polini siap wili lagi skuter kecik tu..... Very Happy
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: polini oh polini...   Fri May 04, 2012 8:13 am

Mmg boleh tapi brp lama ketahananya.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: polini oh polini...   Today at 7:01 pm

Back to top Go down
 
polini oh polini...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» polini oh polini...
» Polini Set
» Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM EVO 250-
Jump to: