Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next
AuthorMessage
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 30, 2011 7:25 pm

krab wrote:
Peh wrote:
tokey tu kata halga hutang 11,500(ye ke bro?)
pastu kos urusan pinjaman semua 500
insuran rodtax 500

blh tlg komen apa yg tak kena :
detail.
harga motor cash: 9800 otr
harga hutang 11,500+500(insuran)+500(caj pinjaman)


kalo 9800 OTR, buat ape lagi RM 500 utk road tax + Insurans?

mmg cekik darah nama nyer ni. Biasa buleh dpt dlm 9.6k - 10k OTR

memandangkan kedai punye loan pn dh 10%, baik bro survey personal loan kt bank utk beli motor. rasa nyer Bank Islam offer < 10%

Salam bro,
kalo hutang std kat selangor ni RM 10400 OTR itu pon amik hutang ngn AEON bro...kira ang ikat memang mahal la..aku suggest ang g cari cash ang settle balance kalo x nanti rugi dalam RM 3000 tu bro..
Back to top Go down
pakmattempe
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 195
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 31, 2011 5:36 am

kalu tak silap bsn tgk offer personal loan..
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Jun 06, 2011 12:28 pm

pakmattempe wrote:
kalu tak silap bsn tgk offer personal loan..

Betoi tu pakmatt memang boleh buat personal loan bagi gomen servant
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat Jun 11, 2011 11:52 am

Salam sy org baru, br je igt nk beli SYM.

Td p MMR shah alam die quote RM 10,915 on d road cash! items included:

1)Coocase with remote&lamp x1
2)alpinestar jacket X2
3)LS2 flip up helmet x2
4)givi rancoat x1
5) glove x1

ase2 sifu sume ok tak? or melampau sgt haha...
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat Jun 11, 2011 3:50 pm

sory aku bukn sifu...tp rsnya mcm ok je full package sbb kt tempat lain harga cash otr dlm 10k lebih gak tp tk la spi 10900,coocase tu kalau satu set ngan apa benda tu siap psg pun dk 3rat lebih ,ls2 dlm 300 ratus gak brg2 lain tu pun campur2 ratus gak,pendapat aku sapu je harga tu kalau beli satu2 Lg mahal..tp kalau tk betul otai2 tolong kasi betul
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat Jun 11, 2011 7:00 pm

WPS wrote:
Salam sy org baru, br je igt nk beli SYM.

Td p MMR shah alam die quote RM 10,915 on d road cash! items included:

1)Coocase with remote&lamp x1
2)alpinestar jacket X2
3)LS2 flip up helmet x2
4)givi rancoat x1
5) glove x1

ase2 sifu sume ok tak? or melampau sgt haha...
lebih kurang yg lain je regenya,takdela mahal berbanding kedai2 lain.sambar je yop.
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jun 12, 2011 7:47 am

rasa nk tukar la..evo 2nd 8 bulan umur rm13.5k mile 3500,motor aku sdg pakai baru 4 mnggu masih baru km 1500.....
alang2 nak sambar cash vts aku dlm 10500(tambah lagi 5500)....baik tibai evo terus(tambah 8500) apa macam...bro2 otai2 smua
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jun 12, 2011 8:21 am

kalau hati dh minat & poket tebal sambar je, cash lg ok tk pening kepala Very Happy
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Jun 13, 2011 5:39 am

dinsabak76 wrote:
kalau hati dh minat & poket tebal sambar je, cash lg ok tk pening kepala Very Happy

aKU SETUJU..CASH LAGI BAGUS JIKA POKET TEBAL
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Jun 13, 2011 7:21 am

dinsabak76 wrote:
sory aku bukn sifu...tp rsnya mcm ok je full package sbb kt tempat lain harga cash otr dlm 10k lebih gak tp tk la spi 10900,coocase tu kalau satu set ngan apa benda tu siap psg pun dk 3rat lebih ,ls2 dlm 300 ratus gak brg2 lain tu pun campur2 ratus gak,pendapat aku sapu je harga tu kalau beli satu2 Lg mahal..tp kalau tk betul otai2 tolong kasi betul

tula igt nk agkat jek kalo bei satu2 barang tu mahal plak nnt, mntk2 la stok ader cpt dpt hehe
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Jun 13, 2011 1:20 pm

saya punye kuda + evo facelift+ 45L box+ mm alarm+ blink2 rear brek led+ side mirror led signal+ led mentol depan + helmet total rm11700. Very Happy
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jun 14, 2011 5:27 am

rangers wrote:
saya punye kuda + evo facelift+ 45L box+ mm alarm+ blink2 rear brek led+ side mirror led signal+ led mentol depan + helmet total rm11700. Very Happy

kuda beli katne rangers?
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jun 14, 2011 6:42 am

WPS wrote:
rangers wrote:
saya punye kuda + evo facelift+ 45L box+ mm alarm+ blink2 rear brek led+ side mirror led signal+ led mentol depan + helmet total rm11700. Very Happy

kuda beli katne rangers?

bro wps, kuda beli kat sh bikers sri serdang.. tokey tu kawan lama... Very Happy
Back to top Go down
johan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-03-28
Location : Sri Kembangan

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jun 15, 2011 10:51 am

gts2u wrote:
WPS wrote:
Salam sy org baru, br je igt nk beli SYM.

Td p MMR shah alam die quote RM 10,915 on d road cash! items included:

1)Coocase with remote&lamp x1
2)alpinestar jacket X2
3)LS2 flip up helmet x2
4)givi rancoat x1
5) glove x1

ase2 sifu sume ok tak? or melampau sgt haha...
lebih kurang yg lain je regenya,takdela mahal berbanding kedai2 lain.sambar je yop.

Kalau tgk barang2 yg dapat, aku rasa ok dah. Time aku beli akhir tahun dulu harga dlm RM9.6 cash. Barang2 pun dapat yg stended je mcm lock, baju hujan cap ayam, helmet ARC steng, key chain kedai tu, kain lap moto pakai 3 kali koyak dan ada 2-3 item kecik2 lagi aku tak ingat. tapi aku mintak murah givi box tu, dapat la murah! Bak kata member kita..sambar je yop!! kalau nak angkat satu2 brg tu agak mahal gak la..
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 16, 2011 7:50 am

johan wrote:
gts2u wrote:
WPS wrote:
Salam sy org baru, br je igt nk beli SYM.

Td p MMR shah alam die quote RM 10,915 on d road cash! items included:

1)Coocase with remote&lamp x1
2)alpinestar jacket X2
3)LS2 flip up helmet x2
4)givi rancoat x1
5) glove x1

ase2 sifu sume ok tak? or melampau sgt haha...
lebih kurang yg lain je regenya,takdela mahal berbanding kedai2 lain.sambar je yop.

Kalau tgk barang2 yg dapat, aku rasa ok dah. Time aku beli akhir tahun dulu harga dlm RM9.6 cash. Barang2 pun dapat yg stended je mcm lock, baju hujan cap ayam, helmet ARC steng, key chain kedai tu, kain lap moto pakai 3 kali koyak dan ada 2-3 item kecik2 lagi aku tak ingat. tapi aku mintak murah givi box tu, dapat la murah! Bak kata member kita..sambar je yop!! kalau nak angkat satu2 brg tu agak mahal gak la..

tu la Insya Allah ujung minggu ni g booking la kot igt agkt kale silber
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 16, 2011 8:22 am

nk share sikit psl harga ni....kalau nk bt loan elok ambik aeon harga jualan dia lebih murah dr singer

No singer ni harga jualan pun dh 11800 (kedai yg ckp )belum masuk bunga lg tu tp senang lulus tk byk tapisan mn yg jenis byk comitment tu bole la ambik kalau dh tk da pilihan
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 16, 2011 12:18 pm

dinsabak76 wrote:
nk share sikit psl harga ni....kalau nk bt loan elok ambik aeon harga jualan dia lebih murah dr singer

No singer ni harga jualan pun dh 11800 (kedai yg ckp )belum masuk bunga lg tu tp senang lulus tk byk tapisan mn yg jenis byk comitment tu bole la ambik kalau dh tk da pilihan

btl ckp bro din singa mmg mahal dgr name pn dh gerun Laughing dulu member ade ambk satu moto buat loan panjang plak tuh last2 harga total mcm dh bleh beli 2 bijik moto affraid
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 23, 2011 7:44 am

dinsabak76 wrote:
nk share sikit psl harga ni....kalau nk bt loan elok ambik aeon harga jualan dia lebih murah dr singer

No singer ni harga jualan pun dh 11800 (kedai yg ckp )belum masuk bunga lg tu tp senang lulus tk byk tapisan mn yg jenis byk comitment tu bole la ambik kalau dh tk da pilihan

Betul..kalo amik loan AEON baru RM10400 OTR..
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 23, 2011 2:52 pm

klu ambik personal loan bank rakyat.. byr cash kt kedai.. ok ke tak..
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 23, 2011 4:36 pm

rangers wrote:
klu ambik personal loan bank rakyat.. byr cash kt kedai.. ok ke tak..
ok sgt2 beb...sbb loan bank rakyat interest tk spi 5% (ye ke?B-) kalau kedai 10%
tp kalau +/- tahun tk tau la contoh tempoh loan bank rakyat 10 tahun dh jd brp plk ye.。。。。。。
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 23, 2011 6:15 pm

dinsabak76 wrote:
rangers wrote:
klu ambik personal loan bank rakyat.. byr cash kt kedai.. ok ke tak..
ok sgt2 beb...sbb loan bank rakyat interest tk spi 5% (ye ke?B-) kalau kedai 10%
tp kalau +/- tahun tk tau la contoh tempoh loan bank rakyat 10 tahun dh jd brp plk ye.。。。。。。

loan bank rakyat 1-3thn 3.0-3.5% 4-6thn 4.0-4-5% klu xsilap.. bleh refer web bank rakyat..

lg pon kat kedai motor diaorg ambik sampai 10%.. lg tinggi...
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jun 24, 2011 6:48 am

Aku amik loan AEON.. kena 10%.. terpaksa.. nak pakai jugak siput nih.. tapi buat loan setahun la.. bulan2 610.. tak per la bujang lagi.. muhahha..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jun 24, 2011 11:37 am

encikgalol wrote:
Aku amik loan AEON.. kena 10%.. terpaksa.. nak pakai jugak siput nih.. tapi buat loan setahun la.. bulan2 610.. tak per la bujang lagi.. muhahha..
610 byk tu bro galol tp kt interest dh jimat byk... beza yg ambik 3 thn mcm aku ni ribu riban gak la bunga:'(kalau bunga wangi tk pa gak ni mcm bunga taik ayam je......hehe
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jun 24, 2011 11:46 am

dinsabak76 wrote:
encikgalol wrote:
Aku amik loan AEON.. kena 10%.. terpaksa.. nak pakai jugak siput nih.. tapi buat loan setahun la.. bulan2 610.. tak per la bujang lagi.. muhahha..
610 byk tu bro galol tp kt interest dh jimat byk... beza yg ambik 3 thn mcm aku ni ribu riban gak la bunga:'(kalau bunga wangi tk pa gak ni mcm bunga taik ayam je......hehe

Nak buat mcm mana.. tangan dah gatei nak bawak bini gemuk nih.. janda lama Fazura (FZ150i) dah kong/rosak.. trade in dapat 4K saja.. malas nak berhutang lama2.. tu amik setahun jer tuh..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat Jun 25, 2011 10:26 pm

dinsabak76 wrote:
encikgalol wrote:
Aku amik loan AEON.. kena 10%.. terpaksa.. nak pakai jugak siput nih.. tapi buat loan setahun la.. bulan2 610.. tak per la bujang lagi.. muhahha..
610 byk tu bro galol tp kt interest dh jimat byk... beza yg ambik 3 thn mcm aku ni ribu riban gak la bunga:'(kalau bunga wangi tk pa gak ni mcm bunga taik ayam je......hehe

aku pon sama mcm ang en dinsabak..ikat 3 tahun..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 1:28 pm

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 19Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Harga Spare Part untuk motor SYM GTS/VTS 200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: