Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19  Next
AuthorMessage
panglima_sym
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2012-05-01
Location : kuantan-kuala terengganu-sunway

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri May 04, 2012 6:28 am

saya beli di kuantan 2 minggu lepas vts..harga RM9800 ..free helmet..baju hujan...rantai gelung...
Back to top Go down
enfagrow
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2012-04-24

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 13, 2012 2:31 am

harga setakat 12/05/2012

tropicana motorworld tesco extra cheras:
1)RM9400 OTR, buka harga RM9600 (siput tahun 2012) stock minggu depan sampai
2)free gift helmet X.dot (rm60), forklock(mmg ambik simpan je la),raincoat cap ayam

wilhing balakong

cash 9300+insurance rodtax+!@#$%^&= 10k+- TAPI katanya dia bagi diskaun skrng ni so boleh dapat 9880OTR
(free gift KHI kelmet 2, baju hujan cap ayam, ada la lagi barang2 cap ayam, aku lupa)

aku dah booked kat tesco bayar booking 1000, tapi motor maybe dapat dalam hujung bulan 7 sebab nak tunggu plat WWW. skrg ni plat WWS depa kata teramaaaaaaat slow sebab ramai yg nunggu no ni.

harap dapat membantu Very Happy
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 13, 2012 2:49 am

enfagrow wrote:
salam semua,

dah khatam thread ni. baru survey2 ingat nak angkat sebijik siput ni. tunggu personal loan lepas. Hajat dihati nak dapatkan plat WWW mcm mana ek sebab skrg ni baru WWR.

1) kat mana latest yg boleh bagi best price + gift area KL/s'gor? (cash) saya tak survey lagi ke kedai.. baru habis baca thread ni. Pada saya yang kesuntukan masa ni.. baca dalam tenet banyak juga dapat info. kalau dah penuh ilmu baru start ricky

2) dari kecik sampai dewasa ni dok hentam kapchai jek hari2. Boleh ke ambe bawak scoot?

3) tujuan beli pon sebab perjalanan rumah ke opis jauh+jam+masa. lagi satu bab boncceng bini. ni dok pulas EX5 gi balik keje 80km+-, kematu bontot beb. ngan kereta mmg serender dah!

Thanks sifu2 semua.. beriilah ilham utk ku...

jangan risau bro...... insyaallah puas hati punya......
mula-mula bawak memang cuak sikit........almaklum la gedabak motor ni....
bagi masa dalam sebulan untuk mahirkan diri.....

lepas tu sure layan punya..... apatah lagi bila dah start berkonvoi dengan freerider....

bro pakai kapcai....... sure takde prolem speed punya....
biasa yg down dari big bike ada rasa sikit pasal tak buleh speed macam yg lama....

yang pasti moto ni memang santai............
Back to top Go down
mie/5005
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-12-28
Age : 45
Location : Subang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 13, 2012 1:28 pm

fadzliSYM wrote:
enfagrow wrote:
salam semua,

dah khatam thread ni. baru survey2 ingat nak angkat sebijik siput ni. tunggu personal loan lepas. Hajat dihati nak dapatkan plat WWW mcm mana ek sebab skrg ni baru WWR.

1) kat mana latest yg boleh bagi best price + gift area KL/s'gor? (cash) saya tak survey lagi ke kedai.. baru habis baca thread ni. Pada saya yang kesuntukan masa ni.. baca dalam tenet banyak juga dapat info. kalau dah penuh ilmu baru start ricky

2) dari kecik sampai dewasa ni dok hentam kapchai jek hari2. Boleh ke ambe bawak scoot?

3) tujuan beli pon sebab perjalanan rumah ke opis jauh+jam+masa. lagi satu bab boncceng bini. ni dok pulas EX5 gi balik keje 80km+-, kematu bontot beb. ngan kereta mmg serender dah!

Thanks sifu2 semua.. beriilah ilham utk ku...

jangan risau bro...... insyaallah puas hati punya......
mula-mula bawak memang cuak sikit........almaklum la gedabak motor ni....
bagi masa dalam sebulan untuk mahirkan diri.....

lepas tu sure layan punya..... apatah lagi bila dah start berkonvoi dengan freerider....

bro pakai kapcai....... sure takde prolem speed punya....
biasa yg down dari big bike ada rasa sikit pasal tak buleh speed macam yg lama....

yang pasti moto ni memang santai............



setujuuuuuuuuuuu...ade cadangan lain x fr...mmm..
ok cadangan di katup...
abam fadzli katenye nak ride g ktn mggu nih...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 14, 2012 11:33 am

dulu aku amik kt Wilhin 9600 jer.
bleh katok lagi harga tu..
free gift masih sama.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed May 16, 2012 12:22 pm

Yg pastinya tak lebih 10K.
Back to top Go down
puyon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2012-07-21
Age : 49
Location : kuantan, pahang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Aug 01, 2012 4:28 am

panglima_sym wrote:
saya beli di kuantan 2 minggu lepas vts..harga RM9800 ..free helmet..baju hujan...rantai gelung...

mr panglima sym, saya ada tanya 2 kedai dalam bulan julai 2012 di kuantan dan dapat harga otr macam tu juga. memang kat kl dan selangor murah sikit tapi kos nak kesana jadi harga lebih kurang juga. ada ada info harga lebih murah dr rm9800 siput ni di kuantan. apa pendapat mr otai2 dan mr sifu2 sym yang dihormati.
Back to top Go down
polloi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 56
Join date : 2012-11-07

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Nov 08, 2012 3:54 pm

beli kat ah hong sentul
vts 200 SE kaler putih
11.5k OTR

mahai ke?
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Nov 08, 2012 7:19 pm

Tanya Tropicana Tesco... last month
SE masih lagi RM10.5k
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Nov 22, 2012 4:50 pm

Baru gie Tropicana tesco cheras...

VTS SE naik lagi RM200... sekrang RM10.7
Back to top Go down
jepperee
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2012-12-24
Age : 31
Location : Seremban - PJ

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Dec 24, 2012 10:35 am

salam perkenalan

saya baru nak sambar siput ni lepas xlarat hari2 selama 6 bulan ulang alik kl-somban naek keto (den duk somban, kojo kl). so lepas khatam forum ni, dengan rendah dirinya telah membuat keputusan untuk beli kat MMR shah alam.

harga kat MMR (24/12/2012) (baru pi booking td. minggu depan insyaAllah dapat hehehehe)

RM9,800 OTR

free gift: disk lock, glove sym, baju hujan givi, helmet givi (upgrade ke LS2 + RM200 = RM10,000)

ok x harganya wahai abam2 sekalian? huhuhu Embarassed
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Dec 27, 2012 5:56 am

As Salam bro,
Okey laaa harga tue bro....

Dgr VTS nak naik lagi...
Wallahualam....
Back to top Go down
arelong
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2012-12-27
Age : 31
Location : permas jaya

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Dec 27, 2012 6:20 pm

tmore wrote:
tmore wrote:
Salam,

Kawan ni baru nk berjinak2 dgn SYM ni, dalam minggu ni dah byk gi survey 200SE kat kedai2 area JB. Ada member2 yang tahu kat mna boleh bagi harga sepcial. Kawan dapat harga LOAN yang paling ok RM11300, utang kedai d/p RM4000.00, lpas tu dpt free gift lock, helmet x-dot & baju hujan yg besa2 je.

Tengah pening nak buat decision, no plat dah ada. Ingat minggu depan boleh la merasa motor baru.

Tolong member2 bagi cadangan.



Kawan dah x mau pikir lama2, semlm petang dah ltak deposit + trade-in kapcai lama nak ambik 200SE. Tapi x tau bila plak boleh kluar moto kwan tu, harap2 tido mlam tak terganggu la dek penantian yg menyiksakan tu.




Bro angkat moto kdai mn..?otai2 area johor mgkin boleh kenen2 kn....tgh2 riki2 gak nih...kot2 ade tuan ladang yg baja kaw2 punye...
Back to top Go down
rider_frs
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-01-30
Age : 30
Location : Pulau Pinang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jan 30, 2013 5:50 pm

Salam.. saya baru angkat VTS 200 SE di Pulau Tikus, Penang iaitu Chang Motor 28/01/13 dengan harga Rm9900 cash dapat free helmet (upgrade KHI), disc lock, baju hujan, jaket Chang Motor, baucer minyak rm10, Keychain, 2 beg biasa, service percuma 2x,

sebelum ni

pi tanya kedai SYM bayan baru depan SunShine yg SE abis stok..

pastu pi kt jelutong depan caltex kalau cash dia bagi RM10800.. dan free gift yang biasa saja..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jan 31, 2013 4:10 am

murah lagi latu kalau SE dapat RM9900.
ada yg beli kt cni dah 10k lbh dah.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 14, 2013 3:05 pm

Saya beli di Singapura harganya $6900 otr, termasuk 2 helmet, 2 raincoat, insurance, road tax dan Givi box.
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 14, 2013 6:15 pm

gusruh wrote:
Saya beli di Singapura harganya $6900 otr, termasuk 2 helmet, 2 raincoat, insurance, road tax dan Givi box.

wow..klu convert RM mahal gak tu..hehe..
Back to top Go down
azree_newsted
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2013-03-07
Age : 35
Location : SEROM 5, LEDANG

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 15, 2013 5:00 am

smasa saya kt kdai moto minggu lepas dlm hari rabu, tokey kedai tu ckp untong amek sekarang pasal next month ( april ) harga naik dlm rm 150. x sure harga tu utk vts 200 atau kesemua model sym...
Back to top Go down
syam325i
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-04-17
Age : 36

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Apr 17, 2013 11:36 am

beli kat soon chong nilai feb lepas...harga cash rm10900 harini baru jumpa forum ni...cam kena ketuk jer harga ni.... Shocked
Back to top Go down
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed May 01, 2013 3:06 pm

azree_newsted wrote:
smasa saya kt kdai moto minggu lepas dlm hari rabu, tokey kedai tu ckp untong amek sekarang pasal next month ( april ) harga naik dlm rm 150. x sure harga tu utk vts 200 atau kesemua model sym...

Dah kalu stok lama...still pakai new price ka?
Back to top Go down
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed May 01, 2013 3:07 pm

syam325i wrote:
beli kat soon chong nilai feb lepas...harga cash rm10900 harini baru jumpa forum ni...cam kena ketuk jer harga ni.... Shocked

Sama la tu...ambe dah pakai bertahun2...baru tau ade Forum rupanya...
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri May 03, 2013 11:46 am

syam325i wrote:
beli kat soon chong nilai feb lepas...harga cash rm10900 harini baru jumpa forum ni...cam kena ketuk jer harga ni.... Shocked

erkkkk Shocked tu harga VTS ke? SE ke yang biasa punya? klu harga VTS SE... ada jugak logik di situ..
klu biasa punya mmg kena ketuk tu.. Evil or Very Mad
Back to top Go down
symkesayanganku
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2013-05-04
Age : 34

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat May 04, 2013 4:25 am

apaizul wrote:
syam325i wrote:
beli kat soon chong nilai feb lepas...harga cash rm10900 harini baru jumpa forum ni...cam kena ketuk jer harga ni.... Shocked

erkkkk Shocked tu harga VTS ke? SE ke yang biasa punya? klu harga VTS SE... ada jugak logik di situ..
klu biasa punya mmg kena ketuk tu.. Evil or Very Mad

biasenye harga berbeza sbb free gift kan?motor saye rase mcm same jer harge kt mane...tapi entah la...mintak tanye pakar kite la...hehehe...
Back to top Go down
zarulz1231
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-08-20
Age : 32

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Aug 20, 2013 5:10 am

As Salam.. baru booking SYM VTS200 SE kat Solidbike Chai Leng Park Seberang Prai Penang.
Cash OTR 1st party rm10500. Free gift jacket SYM ngan glove givi.
Back to top Go down
rider3833
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 45
Join date : 2013-09-11
Age : 39

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Sep 12, 2013 7:15 am

Salam to otai2 smua...

br dok survey vts 200 ( bkn SE)

dlm range 9300-9400 OTR free gif baju ujan , helmet , lock

location
- jitra ( KP motor, JYM , Meng Huat)
- A/star (AS Jaya )

ok ke rega tu... cadang weekend ni nk terjah MForce SP x pun lajak p penang trus...hehehe

minta pencerahan...Very Happy Very Happy 

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 5:59 am

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 18 of 19Go to page : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Harga Spare Part untuk motor SYM GTS/VTS 200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: