Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19  Next
AuthorMessage
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 10:48 am

ADL BLL4477 wrote:
jhs8285 wrote:
JOE564 wrote:
kalo nak try boleh usha kt sg.chua..
hoong wun motor,,
mmg dealer sym,,
kedai tepi flyover sebelah BHPetrol,,


aku baru balik tanye kdai motot ni.... bounce
mr. ong tokey dia (apek ni mcm loyar buruk gak,tp friendly gak la...cuma kne hati2 ayat manis dia hehe)...
dia tawarkan cash 9.5k....
kalau nak convert evo tambah sribu = 10.5k....
tp aku xtawar2 lagi...xtau la dpt lagi murah ke.....
free gift biase2 je..... geek

tp aku lak dah deal (runding2) ngn en. nazir (mat motors @shah alam) siap convert evo n free gift tip top dia tawar 11.5k.... afro

hurm...ni tgh pk mana tmpat yg terbaik ni...sabar2....huuuuuhuuuuuuuu study

Tapi la kan, pada pendapatan Adl, klu rupa vts200 leh convert LARI mcm evo250 kira gereklah tapi klu rupa evo250 tp larik mcm vts200 apakah?

hmm tu pendapat n citarasa masing2.....
tujuan aku convert sbb evo punya wajah mmg memikat...BUKAN tujuan aku nk bwk laju2.....
klau aku bwk kebetulan ada evo sebelah ajak test power, aku dgn rendah dirinya biar dia bdesup..
lantak kaulah nak laju bukan nak p mana pun...silap2 tidur dlm kubur@ nasib baik sikit kat spital....
yg penting,citarasa masing2...peace..!!!
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 11:17 am

jhs8285 wrote:
ADL BLL4477 wrote:
jhs8285 wrote:
JOE564 wrote:
kalo nak try boleh usha kt sg.chua..
hoong wun motor,,
mmg dealer sym,,
kedai tepi flyover sebelah BHPetrol,,


aku baru balik tanye kdai motot ni.... bounce
mr. ong tokey dia (apek ni mcm loyar buruk gak,tp friendly gak la...cuma kne hati2 ayat manis dia hehe)...
dia tawarkan cash 9.5k....
kalau nak convert evo tambah sribu = 10.5k....
tp aku xtawar2 lagi...xtau la dpt lagi murah ke.....
free gift biase2 je..... geek

tp aku lak dah deal (runding2) ngn en. nazir (mat motors @shah alam) siap convert evo n free gift tip top dia tawar 11.5k.... afro

hurm...ni tgh pk mana tmpat yg terbaik ni...sabar2....huuuuuhuuuuuuuu study

Tapi la kan, pada pendapatan Adl, klu rupa vts200 leh convert LARI mcm evo250 kira gereklah tapi klu rupa evo250 tp larik mcm vts200 apakah?

hmm tu pendapat n citarasa masing2.....
tujuan aku convert sbb evo punya wajah mmg memikat...BUKAN tujuan aku nk bwk laju2.....
klau aku bwk kebetulan ada evo sebelah ajak test power, aku dgn rendah dirinya biar dia bdesup..
lantak kaulah nak laju bukan nak p mana pun...silap2 tidur dlm kubur@ nasib baik sikit kat spital....
yg penting,citarasa masing2...peace..!!!

Owh citarasa!! ok! lol! lol!
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 4:55 pm

Asslammualaikum dan salam sejahtera semua.... saya orang baru dalam dunia touring scooter nih. berasal dari utara sekarang menetap di Pulau Pinang BM.

Minggu lepas baru ja Booked moto Symphony 250i EVO, kat Mega Fortune Dapat rega dalam RM17869, insurance 1st party all rider. Harga cash. nak ambik model SE kena tambah lagi RM500. tengok pada spec SE cuma kaler putih dan lampu signal kat cermin sisi ja yg lain....jadi kansel, terus ambik model biasa, yang kalau tanpa insuran 1st party hanya RM17300 OTR. Jadi disini apa pendapat otai²...? moto tak dapat lagi....depa kata dalam minggu ni kot....esok baru nak p book no plate. sekian terima kasih. haaaaa...lagi satu depa bagi voucher RM200.
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 5:40 pm

jhs8285 wrote:
gts2u wrote:
GPS Coordinate 4 Kedai Harimau Malaya 2°58'54.95"N,101°39'2.88"E.memang tak boleh miss sebab betul2 tepi LDP. Dekat2 situ ada McD kalau tak silap


ok tq bro....xtau le ble sempat nak p ni.... bounce
lg bgus klau ada sape2 kerani ke tokey dia (katanya p umrah) boleh call dulu... cat
Buat masa ni stock takde di kedai Harimau Malaya... KesiN Rizsma dia dak book tapi masuk 3 minggu lom ade lagi stock.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 5:42 pm

qwereca wrote:
Asslammualaikum dan salam sejahtera semua.... saya orang baru dalam dunia touring scooter nih. berasal dari utara sekarang menetap di Pulau Pinang BM.

Minggu lepas baru ja Booked moto Symphony 250i EVO, kat Mega Fortune Dapat rega dalam RM17869, insurance 1st party all rider. Harga cash. nak ambik model SE kena tambah lagi RM500. tengok pada spec SE cuma kaler putih dan lampu signal kat cermin sisi ja yg lain....jadi kansel, terus ambik model biasa, yang kalau tanpa insuran 1st party hanya RM17300 OTR. Jadi disini apa pendapat otai²...? moto tak dapat lagi....depa kata dalam minggu ni kot....esok baru nak p book no plate. sekian terima kasih. haaaaa...lagi satu depa bagi voucher RM200.
Okay lagu tu kot... Mcm2 depa bagi... Helmet, baju hujan, acket tak mintak sekali ka? Kalau tak dpt semua tu..kira koman la...kikiki

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 9:08 pm

aku ada sedikit keraguan,,,
kadang2 rasa mcm rege setiap moto yg dijual dah dimasukkan sekali yg konon nye dikatakan free gift,,,
yeke??ad a pendapat?
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 6:09 am

JOE564 wrote:
aku ada sedikit keraguan,,,
kadang2 rasa mcm rege setiap moto yg dijual dah dimasukkan sekali yg konon nye dikatakan free gift,,,
yeke??ad a pendapat?

Itu wayang aje, dah menjadi adat. Itu semua dah dikira. Cuma klu kita tak mintak itu adat rugi pulak sb rega dah dimasuk kira.
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 9:38 am

salam smua..sory mencelah...

moto aku ambik mac aritu....cash 9k la...standard penang la kot...
cuma tokey tu ckp...model 2012 tkde...ye ker?...leh caya ker?
takkan kilang tutup plak tahun ni ....so dpt ler moto 2011 punye...
mcm kene kencing jer....huhuhuhhhuuu....
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 9:56 am

ADL BLL4477 wrote:
JOE564 wrote:
aku ada sedikit keraguan,,,
kadang2 rasa mcm rege setiap moto yg dijual dah dimasukkan sekali yg konon nye dikatakan free gift,,,
yeke??ad a pendapat?

Itu wayang aje, dah menjadi adat. Itu semua dah dikira. Cuma klu kita tak mintak itu adat rugi pulak sb rega dah dimasuk kira.

kalau boleh mse tanye harga motor tu mntak tokey tu buatkan quotation dlu... rabbit
bpe rga basic motot, insurance ape (single@all rider & first@3rd party)...road tax,service cas bla... cat
dari situ kte tau harga motot sbnar.... Neutral

klau xnak free gift,mst la hrga murah dr yg dtawarkan....pastu tolak campur pape yg kt atas tu... elephant


Last edited by jhs8285 on Wed Mar 28, 2012 4:34 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 9:59 am

jhs8285 wrote:
ADL BLL4477 wrote:
JOE564 wrote:
aku ada sedikit keraguan,,,
kadang2 rasa mcm rege setiap moto yg dijual dah dimasukkan sekali yg konon nye dikatakan free gift,,,
yeke??ad a pendapat?

Itu wayang aje, dah menjadi adat. Itu semua dah dikira. Cuma klu kita tak mintak itu adat rugi pulak sb rega dah dimasuk kira.

kalau boleh mse tanye harga motor tu mntak tokey tu buatkan quotation dlu... rabbit
bpe rga basic motot, insurance ape (single@all rider & first@3rd party)...road tax,service cas bla... cat
dari situ kte tau harga motot sbnar.... Neutral

klau xnak free gift,mst la hrga murah dr yg dtawarkan....pati tolak campur pape yg kt atas tu... elephant

btul tu bro....patut mintak quotation dlu..tp bila dh teringin sgt nk beli....tgk moto jer terus lupa smua tu...
kalu leh nk jer cepat2 bwk balik...hehehhhee
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 10:12 am

hahaha.....betul3....xdinafikan ayat ko tu....mmg aku pun kdg2 camtu huhu rabbit


Last edited by jhs8285 on Wed Mar 28, 2012 4:33 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 10:25 am

jhs8285 wrote:
hahaha.....betul3....xdinafikan ayat ko tu....mmg aku pun camtu huhu rabbit

so lepas ni..kalu nk angkat evo....mintak quotation dlu la..hehehheee
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 11:06 am

Evo best! Tp harga tak best! Lebih 50cc je! Harga bole dpt 2 gts200.
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 27, 2012 2:12 pm

puterapenang wrote:
jhs8285 wrote:
ADL BLL4477 wrote:
JOE564 wrote:
aku ada sedikit keraguan,,,
kadang2 rasa mcm rege setiap moto yg dijual dah dimasukkan sekali yg konon nye dikatakan free gift,,,
yeke??ad a pendapat?

Itu wayang aje, dah menjadi adat. Itu semua dah dikira. Cuma klu kita tak mintak itu adat rugi pulak sb rega dah dimasuk kira.

kalau boleh mse tanye harga motor tu mntak tokey tu buatkan quotation dlu... rabbit
bpe rga basic motot, insurance ape (single@all rider & first@3rd party)...road tax,service cas bla... cat
dari situ kte tau harga motot sbnar.... Neutral

klau xnak free gift,mst la hrga murah dr yg dtawarkan....pati tolak campur pape yg kt atas tu... elephant

btul tu bro....patut mintak quotation dlu..tp bila dh teringin sgt nk beli....tgk moto jer terus lupa smua tu...
kalu leh nk jer cepat2 bwk balik...hehehhhee

tapi kadang2 bukannye dia bagi detail pun....
takpela...
alah membeli menang memakai....
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Apr 02, 2012 10:32 am

mcm dh offtopic jek, confius aku.. scratch
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Apr 05, 2012 8:09 am

Biasa la terbabas sb dah syok!
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Apr 05, 2012 9:08 am

tkpe bro..janji dlm kategori harga lg...hahahaha...mcm naik moto la gak..kadang2 atas rumput jugak masukkkk...
Back to top Go down
Aquila
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 46
Join date : 2012-03-29

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Apr 08, 2012 11:53 am

Salam,

4/4/2012 - RM9400 OTR. Tropicana Motorworld Sect 13 Shah Alam.

Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Apr 08, 2012 1:04 pm

tahniah bri aquila,,
Back to top Go down
mearfi80
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2012-04-04
Age : 36
Location : Bertam, Kepala Batas, P. Pinang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Apr 09, 2012 4:20 am

Salam,
Hi otai2 semua..,
saya newbie dgn SYM ...baru amik 5/4/12 -Evo 250i Black, OTR RM18600 (DP 7K, Loan 2 yrs w/RM540 mthly), final price dlm RM20K la(include interest 4 2yrs).. free gift Voucer RM300 Megafortune Perda, Penang...ok ke?
Back to top Go down
Aquila
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 46
Join date : 2012-03-29

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Apr 12, 2012 6:58 am

JOE564 wrote:
tahniah bri aquila,,

sama2 Bro Joe564, tapi masih menanti siput nih...belum dapat lagi... hehehe... katanya esok 13/4. sedang bersabar ni... tunggu esok... ada ke takde... hehehe

Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Apr 12, 2012 2:30 pm

Ada la tu! Amin!!
Back to top Go down
enfagrow
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2012-04-24

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Apr 24, 2012 11:22 am

salam semua,

dah khatam thread ni. baru survey2 ingat nak angkat sebijik siput ni. tunggu personal loan lepas. Hajat dihati nak dapatkan plat WWW mcm mana ek sebab skrg ni baru WWR.

1) kat mana latest yg boleh bagi best price + gift area KL/s'gor? (cash) saya tak survey lagi ke kedai.. baru habis baca thread ni. Pada saya yang kesuntukan masa ni.. baca dalam tenet banyak juga dapat info. kalau dah penuh ilmu baru start ricky

2) dari kecik sampai dewasa ni dok hentam kapchai jek hari2. Boleh ke ambe bawak scoot?

3) tujuan beli pon sebab perjalanan rumah ke opis jauh+jam+masa. lagi satu bab boncceng bini. ni dok pulas EX5 gi balik keje 80km+-, kematu bontot beb. ngan kereta mmg serender dah!

Thanks sifu2 semua.. beriilah ilham utk ku...
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 33
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed May 02, 2012 12:05 am

Salam.. Bab plet kna check jpj yer.

1. Ni kna org sana bgtau, kawan selatan reagion. Pun tgh riki beli baru atau seken. Motor hancus kebabom langgar org u turn tetiba. Huhuhu..
2. Mmg tadak hal. Kawan dah guna kap, superbike, cruiser. Tetiba sejak 2010 layan scoot plak. Mmg rileks abis.
3. Kalau ni sebab utama, anda sememangnya takkan menyesal. ini brg selesa dan ruang barang luuuaaass. Ujan renyai, kaki takdak basah pnya..
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 33
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed May 02, 2012 2:49 am

Harga vts se brapa kt tmpt korang?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 11:02 pm

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 17 of 19Go to page : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Harga Spare Part untuk motor SYM GTS/VTS 200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: