Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next
AuthorMessage
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Feb 17, 2012 2:43 pm

kedai slm kt sp tu mmg murah.
even kedai2 lain letk harga tinggi melampau...padahal harga basic vts200 rm 8880 je.model 2012 masih lagi harga yg sama sebab di kedai tu, baru sampai model 2012..dan harga masih sama.

kt kedai lain semua mahai 4-5 ratus...
kena banyak jalan bro..sbb kedai motor ni untung mcm tu jer...tambah lagi kalau area tu dia sorang je dealer sym...harga mmg kaw2 dia letak...untung bnyk ooo kedai jual moto...even kat perlis depa jual rm 9800 utk vts 200
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 3:51 am

aku lak sdang dlm proses meng'ushar' harga terbaik area bangi@ kajang @ kl ni....

tmpat yg mnjadi sasaran aku :

dah tanya harga:
1. SH bikers (seksyen 9) apek ah chai tu offer 10k harga cash...tp free gift dia xbest..
2. Mat Motor (Shah Alam) harga 10119. convert evo harga 10.6K free gift mcm2 boleh tkar cash klau xnak free gift. tp jauh la pulak.....

belum tanya:
1.SQ motor (sg. tangkas)
2.SQ motor (fasa 4)
3. kdai mtor kat area hntian kajang (xtau apek tu ok ke x sbb xpnah nmpak SYM pun kat situ)
4. kat ptrajaya (kdai area presint 14) bnyak sym kat situ


ada cdangan kdai lain x bro otai2 skalian??
kdai melayu mat mtor tu mcm ok (len cnvert evo)tp mcm xmesra planggan la...aku ni ske tlg bgsa sndiri...tp..... pale
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 5:25 am

bleh cuba kt Harimau Malaya kt Puchong Gateway.
Kedai Abi Khalid.

kt Wilhin Balakong pun harga ok cuma freegif ngn layanan after sales tu mmg cm hampeh!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 7:02 am

MMR shah alam ok tak?
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 7:17 am

ADL BLL4477 wrote:
MMR shah alam ok tak?

MMR ok gak tapi kalo cash rege die ok around 9600++ kalo hutang dah jadik 10000++
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 7:58 am

Sirapisamin wrote:
ADL BLL4477 wrote:
MMR shah alam ok tak?

MMR ok gak tapi kalo cash rege die ok around 9600++ kalo hutang dah jadik 10000++


wahhh penin gak nak pilih tmpat ni yekkk....antara nak dpt cash terendah ngn free gift terbaik.... pale drunken

aku dh la xbse area shah alam tu Embarassed Embarassed

Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 8:02 am

Mie-G wrote:
bleh cuba kt Harimau Malaya kt Puchong Gateway.
Kedai Abi Khalid.

kt Wilhin Balakong pun harga ok cuma freegif ngn layanan after sales tu mmg cm hampeh!


bro mie-g. kdai harimau malaya tu (En. Abi) tu ko ada no contact x.... cat
aku mmg suka je p kedai sebangsa ni...nk tlg ssama melayu.... bounce
google dia pnye kdai mcm xde je web ke pape..... scratch
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 8:30 am

ko google je Puchong Gateway..
en. Abi ngah buat umrah skang ni..kalau call pun mmg xde diangkatnya.
hehehe...
bleh tanya raizsma sbb dia pun amik kt situ.
ngah tggu motot jgk dia skang! Wink
bagus la kalau ada niat nk tlg sebangsa kiita.
mahal skit tu kira sedekah jela ya!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 1:11 pm

Sedekahla sini sikit!! Sebangsa gak ne!!
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Mar 21, 2012 6:48 pm

kalo nak try boleh usha kt sg.chua..
hoong wun motor,,
mmg dealer sym,,
kedai tepi flyover sebelah BHPetrol,,
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 22, 2012 3:46 am

Mie-G wrote:
ko google je Puchong Gateway..
en. Abi ngah buat umrah skang ni..kalau call pun mmg xde diangkatnya.
hehehe...
bleh tanya raizsma sbb dia pun amik kt situ.
ngah tggu motot jgk dia skang! Wink
bagus la kalau ada niat nk tlg sebangsa kiita.
mahal skit tu kira sedekah jela ya!
dia punya 2nd asisstant xde ke...huhu
sedekah sket2 leh le mie-g...bnyak2 aku lak mntak org sdkah kat aku keh3... cyclops tongue

ADL BLL4477 wrote:
Sedekahla sini sikit!! Sebangsa gak ne!!
hehe...bkn ke SYM owner ni kayo2....kcuali aku kayap sket hehehe lol!

JOE564 wrote:
kalo nak try boleh usha kt sg.chua..
hoong wun motor,,
mmg dealer sym,,
kedai tepi flyover sebelah BHPetrol,,
bro bli kat situ ehh?? ok insyaAllah aku akan serbu...tp xtau la ble sbb bse sabtu ahd aku blik bp....
xpe kot curik2 masa keje sket jom ushar tmpat ni....hihi elephant Twisted Evil
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 22, 2012 7:40 am

........ yap Harimau Malaya !! Surprised ... long term relationship is the key!! Very Happy rmai otai kat situuu!!! Smile
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 22, 2012 8:23 am

pahat wrote:
........ yap Harimau Malaya !! Surprised ... long term relationship is the key!! Very Happy rmai otai kat situuu!!! Smile

hurm...xde org lain yg uruskan ke slain en.Abi tuh...nk tggu dia balik umrah le camtu...... pale
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 22, 2012 8:40 am

jhs8285 wrote:
pahat wrote:
........ yap Harimau Malaya !! Surprised ... long term relationship is the key!! Very Happy rmai otai kat situuu!!! Smile

hurm...xde org lain yg uruskan ke slain en.Abi tuh...nk tggu dia balik umrah le camtu...... pale
boleh jer sggah tanya2..kerani dia ada, pomen dia pun ada.
tp kalau nk deal jual-beli motot, wife abi pun bleh handle rasanya. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 22, 2012 8:49 am

oke2...igtkan ada no. contact sape2 selain en. Abi tuh...
xtau ble smpat nak p menyinggah...huhu

anyway TQ mie-g... rabbit
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Mar 22, 2012 9:36 am

jhs8285 wrote:
oke2...igtkan ada no. contact sape2 selain en. Abi tuh...
xtau ble smpat nak p menyinggah...huhu

anyway TQ mie-g... rabbit

Sempatkan la JHS - jgn hati susah ,jln harus senang!!! Hehe!!
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 23, 2012 4:29 am

ADL BLL4477 wrote:
jhs8285 wrote:
oke2...igtkan ada no. contact sape2 selain en. Abi tuh...
xtau ble smpat nak p menyinggah...huhu

anyway TQ mie-g... rabbit

Sempatkan la JHS - jgn hati susah ,jln harus senang!!! Hehe!!


haha belum senang lagi ni brooo.....tgh ponin2 ni ado lah.... scratch
xtau mano nak cari tompek ni...hua3 tongue

xpe la slow2 la kot....
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 23, 2012 5:22 am

jhs8285 wrote:
ADL BLL4477 wrote:
jhs8285 wrote:
oke2...igtkan ada no. contact sape2 selain en. Abi tuh...
xtau ble smpat nak p menyinggah...huhu

anyway TQ mie-g... rabbit

Sempatkan la JHS - jgn hati susah ,jln harus senang!!! Hehe!!


haha belum senang lagi ni brooo.....tgh ponin2 ni ado lah.... scratch
xtau mano nak cari tompek ni...hua3 tongue

xpe la slow2 la kot....

eden pon tongah poning gak nih.... ekau ni duk kek batu pahat... tapi pandai lak cakap nismilan.... asal oghang nismilan kor?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 23, 2012 5:24 am

nsmilan jadian macam ese! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 23, 2012 5:33 am

Mie-G wrote:
nsmilan jadian macam ese! Very Happy

Hehe kelakarnya Me G!!
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 23, 2012 6:17 am

blalang wrote:
jhs8285 wrote:
ADL BLL4477 wrote:
jhs8285 wrote:
oke2...igtkan ada no. contact sape2 selain en. Abi tuh...
xtau ble smpat nak p menyinggah...huhu

anyway TQ mie-g... rabbit

Sempatkan la JHS - jgn hati susah ,jln harus senang!!! Hehe!!


haha belum senang lagi ni brooo.....tgh ponin2 ni ado lah.... scratch
xtau mano nak cari tompek ni...hua3 tongue

xpe la slow2 la kot....

eden pon tongah poning gak nih.... ekau ni duk kek batu pahat... tapi pandai lak cakap nismilan.... asal oghang nismilan kor?

keh3 bedokah den golak ni haa...!! lol!
jgn ttipu en.belalang...aku ni jawa lah...mmg org bt pahat pun....mmber tmpat keje ni ramai nismilan ha.... tongue
pd aku loghat ni la sonang nak ckp...wlau bkn org nogoghi pun..huhu clown
bak kato mie-g jadian tp xbape nak jadian lah.... What a Face

anyway..peace! albino

Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 23, 2012 10:30 am

GPS Coordinate 4 Kedai Harimau Malaya 2°58'54.95"N,101°39'2.88"E.memang tak boleh miss sebab betul2 tepi LDP. Dekat2 situ ada McD kalau tak silap
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 23, 2012 10:41 am

gts2u wrote:
GPS Coordinate 4 Kedai Harimau Malaya 2°58'54.95"N,101°39'2.88"E.memang tak boleh miss sebab betul2 tepi LDP. Dekat2 situ ada McD kalau tak silap


ok tq bro....xtau le ble sempat nak p ni.... bounce
lg bgus klau ada sape2 kerani ke tokey dia (katanya p umrah) boleh call dulu... cat
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 9:40 am

JOE564 wrote:
kalo nak try boleh usha kt sg.chua..
hoong wun motor,,
mmg dealer sym,,
kedai tepi flyover sebelah BHPetrol,,


aku baru balik tanye kdai motot ni.... bounce
mr. ong tokey dia (apek ni mcm loyar buruk gak,tp friendly gak la...cuma kne hati2 ayat manis dia hehe)...
dia tawarkan cash 9.5k....
kalau nak convert evo tambah sribu = 10.5k....
tp aku xtawar2 lagi...xtau la dpt lagi murah ke.....
free gift biase2 je..... geek

tp aku lak dah deal (runding2) ngn en. nazir (mat motors @shah alam) siap convert evo n free gift tip top dia tawar 11.5k.... afro

hurm...ni tgh pk mana tmpat yg terbaik ni...sabar2....huuuuuhuuuuuuuu study
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 26, 2012 10:00 am

jhs8285 wrote:
JOE564 wrote:
kalo nak try boleh usha kt sg.chua..
hoong wun motor,,
mmg dealer sym,,
kedai tepi flyover sebelah BHPetrol,,


aku baru balik tanye kdai motot ni.... bounce
mr. ong tokey dia (apek ni mcm loyar buruk gak,tp friendly gak la...cuma kne hati2 ayat manis dia hehe)...
dia tawarkan cash 9.5k....
kalau nak convert evo tambah sribu = 10.5k....
tp aku xtawar2 lagi...xtau la dpt lagi murah ke.....
free gift biase2 je..... geek

tp aku lak dah deal (runding2) ngn en. nazir (mat motors @shah alam) siap convert evo n free gift tip top dia tawar 11.5k.... afro

hurm...ni tgh pk mana tmpat yg terbaik ni...sabar2....huuuuuhuuuuuuuu study

Tapi la kan, pada pendapatan Adl, klu rupa vts200 leh convert LARI mcm evo250 kira gereklah tapi klu rupa evo250 tp larik mcm vts200 apakah?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 12:35 pm

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 19Go to page : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Motor yg penah anda miliki dan rating

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: