Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19  Next
AuthorMessage
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jul 12, 2011 8:00 pm

harga itu dah menarik plus ada voucher plak tu...5 bintang
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 13, 2011 3:48 am

Voucher barang2 motot la kot..
amik fullface = RM300++, jaket = RM 250++, Glove = RM100, Alarm = RM130++
cukup la tu! Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 13, 2011 5:17 am

alamak kasut utk konvoi nanti xde
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 13, 2011 7:14 am

Mie-G wrote:
Voucher barang2 motot la kot..
amik fullface = RM300++, jaket = RM 250++, Glove = RM100, Alarm = RM130++
cukup la tu! Smile
good idea bro....jimat duit poket Very Happy
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 13, 2011 11:59 am

bro mie..putrajaya kat area maner...menarik oper tu
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 13, 2011 7:13 pm

Ini saya upload gambar VTS 200 Special Edition...

Dengar lebih RM600-RM700 je dari harga VTS lama...



  • Gambar pun dari rakan group - SYM Owner di Facebook.





Kalau yang dah jenguk di kedai leh inform juga...
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 13, 2011 9:03 pm

Razif Yusof wrote:
Ini saya upload gambar VTS 200 Special Edition...

Dengar lebih RM600-RM700 je dari harga VTS lama...



  • Gambar pun dari rakan group - SYM Owner di Facebook.





Kalau yang dah jenguk di kedai leh inform juga...

imjection atau kaburetor???
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 13, 2011 10:03 pm

Sama je macam VTS 200 yang lama...

Cuma ada tambahan side mirror signal tue,
back rest tue yang lain tak sure...

Dengarnya lampu meter pakai LED....
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 14, 2011 4:45 am

ingatkan pakai cover evo...
yang tu VTS FL kot! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 14, 2011 5:42 am

salam,
semalam g MMR ambk moto ade nmpk 2 kuda putih tuh harga xsilap aku tny 10950 on d road asenye tp xconfirmla sbb xleh concentrate sgt excited dok pndg moto aku hehe.
Side mirror ader led ngan ade backrest utk org belakang pastu ader sticker special edition kat tepi.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 14, 2011 6:07 am

WPS wrote:
salam,
semalam g MMR ambk moto ade nmpk 2 kuda putih tuh harga xsilap aku tny 10950 on d road asenye tp xconfirmla sbb xleh concentrate sgt excited dok pndg moto aku hehe.
Side mirror ader led ngan ade backrest utk org belakang pastu ader sticker special edition kat tepi.
Tahniah bro WPS...
pasni leh la join TT..boleh kenal2! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 14, 2011 7:24 am

Mie-G wrote:
WPS wrote:
salam,
semalam g MMR ambk moto ade nmpk 2 kuda putih tuh harga xsilap aku tny 10950 on d road asenye tp xconfirmla sbb xleh concentrate sgt excited dok pndg moto aku hehe.
Side mirror ader led ngan ade backrest utk org belakang pastu ader sticker special edition kat tepi.
Tahniah bro WPS...
pasni leh la join TT..boleh kenal2! Very Happy

kalo kn tempat dan masenye bleh aje menimba ilmu ngan otai2
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 14, 2011 7:45 am

Tahniah Bro WPS
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 14, 2011 7:58 pm

tadi petang waktu aku servis vts kat P&U Sg Buloh ada dok belek2 jugak le SE ni.takde apa sgt bezanya.panel meter sama,jarum pun tunjuk sama mcm vts. performance confirm sama sbb tokey tu kata cuma perubahan mekap je.Bak kata mie-g facelift.harga ada tambah dalam 6ratus dari vts Shocked
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 15, 2011 4:10 am

Bro kalo tukar coverset special edition ada tanye x berape? Sekali tgk macam moto polis la
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 15, 2011 7:55 am

Sirapisamin wrote:
Bro kalo tukar coverset special edition ada tanye x berape? Sekali tgk macam moto polis la
idak le pulak teman tanye....
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 15, 2011 11:35 am

Tapi bagi saya kalau yang belum sambat VTS 200 nie...

SE ni memang berbaloi dimiliki.... Tak perlu bikin apa-apa dah... Smile
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
joy6169
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2011-06-21
Location : Bukit Beruntung , Rawang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 15, 2011 2:30 pm

Betul tu ..., kalau beli moto ni lewat sikit dah boleh beli vts200 SE ni ..,
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat Jul 16, 2011 5:17 am

Bole x kalo nak beli sticker die je?nampak cam smart sticker tu
Back to top Go down
osama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2011-07-06

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 17, 2011 3:17 am

Salam,
Aku dah tak boleh tahan tengok VTS SE dan terus tangkap sebijik harga OTR RM10200 dan terus make up sikit taruh LED dan bomerang, aku beli kat Kedai 77 jelutong penang......tapi belum keluar lagi pasal nak ambik number 3 angka maybe next thusday kot...

Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 17, 2011 9:25 am

Terbaik Osama...

Welcome to da club! Smile

Jangan lupa pasang alarm sekali... Hehehe...
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
backislan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2011-07-17

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 17, 2011 10:48 am

akum bro osama, sy pun ingat nk beli vts 200 ni, dah g survey gak kat 77 motor tu,pada pendapat bro osama mmg lg ok amik se ke pada besa punye?performance same je kan?nk tya pendapat otai2 lain,sy ingat next week nak amik moto ni,apa perkara yg bleh terus upgrade?mcm kedai 77 motor tu kata kalau beli terus tukar dr pulley utk performance n wat relay semua utk nampak cantik...tq for ur comments

p/s:bro osama habis brape tambah2 mekap tu?
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 17, 2011 10:53 am

Saya fikir ambik SE memang berbaloi....

Dengan side mirror dan back rest tue mmg ramai
yang pasang pada motor lama... Pasni tak payah
la nak pasang lagi... Cuma ada lampu fog biru tak?

Kat Penang ramai pakai lampu biru, saya pun... Smile
Alang2 SE... ambik terus... Hehehe...
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
osama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2011-07-06

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 17, 2011 11:14 am

Salam semua...

Backislan....jgn fikir2 banyak kali tangkap ja VTS SE ( special edition ) perbezaan semua dah maklum dr segi back rest, site mirror dan kaler putih khas untuk SE ja...kalu dibandingkan semua kaler SYM VTS..... kaler putih nampak motor jadi lebih besar ...try compare tengok....

Bab Make up ...lebih kurang RM600( Alarm, boomerang,lampu hiasan LED,hook) yang bab performance tu kalu ada hajat nak pi berkonvoi boleh la tukaq...lagi pun kat Kedai 77 ada ramai otai2 sym kat sana boleh tanya pendapat depa sama.

VTS SE very limited so jgn tangguh2 nanti kempunan pulak
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 17, 2011 11:24 am

Dan lagi satu...

Hati-hati semasa menunggang...

Kita di group FB SYM Owner masih menunggu khabar.
seorang rider yang berkonvoi kelmarin...

Ada kemalangan melibatkan seorang bapa dan anaknya.

Itu yang paling utama... Berhati-hati dan sentiasa beringat
semasa menunggang...
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 5:08 pm

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 19Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Harga Spare Part untuk motor SYM GTS/VTS 200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: