Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19  Next
AuthorMessage
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 30, 2011 11:26 am

jumpa satu kedai kat jalan rahang seremban, dalam bulan mei lepas..OTR 9300 c/w 1 st part ins... ok rasa reger tu
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 30, 2011 11:42 am

azhar wrote:
jumpa satu kedai kat jalan rahang seremban, dalam bulan mei lepas..OTR 9300 c/w 1 st part ins... ok rasa reger tu
murah bebenor dah tu..tp make sure kena tanya tokey tu, motot tu stok 2011atau 2010 sbb biasanya kalau stok 2010 lebih murah skit.
lg murah kalau dapat beli motot yg dibuat display! Cool

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jun 30, 2011 3:23 pm

Mie-G wrote:
azhar wrote:
jumpa satu kedai kat jalan rahang seremban, dalam bulan mei lepas..OTR 9300 c/w 1 st part ins... ok rasa reger tu
murah bebenor dah tu..tp make sure kena tanya tokey tu, motot tu stok 2011atau 2010 sbb biasanya kalau stok 2010 lebih murah skit.
lg murah kalau dapat beli motot yg dibuat display! Cool

...stok 2011 tu... kalau nak, ada ker kaler selain hitam...biru pun cam cantik gak
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 01, 2011 4:13 am

utk vts200 ni, selain hitam ada silver, dark gray dgn biru.
tp biru tu jarang nmpk org pakai..
kalau aku, go for black or silver!! Cool





_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 01, 2011 7:05 am

azhar wrote:
jumpa satu kedai kat jalan rahang seremban, dalam bulan mei lepas..OTR 9300 c/w 1 st part ins... ok rasa reger tu

Bro betol ke harga tu? tersangatla murah kat kalng- s.alam standard RM 9800 OTR..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 01, 2011 7:28 am

aku rasa offer terbaik dapat kt MMR Shah Alam sbb dia bagi percuma helmet fullface LS2, jaket mahal dan... apa lagi ek?hehe..
aritu ada kawan post kt forum MBC! Very Happy
helmet LS2 pun dah dkt2 3rat..jaket pun dh 2rat lbh...

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 01, 2011 12:51 pm

Sirapisamin wrote:
azhar wrote:
jumpa satu kedai kat jalan rahang seremban, dalam bulan mei lepas..OTR 9300 c/w 1 st part ins... ok rasa reger tu

Bro betol ke harga tu? tersangatla murah kat kalng- s.alam standard RM 9800 OTR..

...ayat tu lah yang aku dengar, x tau lah kalau dia salah sebut, tapi tokey besar dia sendiri yang cakap...x pa...nanti sok aku gi tya semula....
Back to top Go down
joepilgrims
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-06-24

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jul 05, 2011 4:14 am

Mie-G wrote:
aku rasa offer terbaik dapat kt MMR Shah Alam sbb dia bagi percuma helmet fullface LS2, jaket mahal dan... apa lagi ek?hehe..
aritu ada kawan post kt forum MBC! Very Happy
helmet LS2 pun dah dkt2 3rat..jaket pun dh 2rat lbh...

untung tu..saya beli beli dapat bj ujan,helmet cap ayam je....pastu bg kunci lock rim,manalah muat dengan motor...bagilah kunci disc ke,ok gak...
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 06, 2011 6:04 am

Mie-G wrote:
aku rasa offer terbaik dapat kt MMR Shah Alam sbb dia bagi percuma helmet fullface LS2, jaket mahal dan... apa lagi ek?hehe..
aritu ada kawan post kt forum MBC! Very Happy
helmet LS2 pun dah dkt2 3rat..jaket pun dh 2rat lbh...

aku ambk kat MMR shah alam RM9800 on d road die ckp nk bagi jaket ngan helmet flip up LS2.
Dah booking 18 June arituh smpi skrg xdpt2 lg moto, susah sgt ke nk cr stok skrg ni?
Or elok je aku cancel booking g cari ready stock kat mana2
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 06, 2011 7:50 am

WPS wrote:
Mie-G wrote:
aku rasa offer terbaik dapat kt MMR Shah Alam sbb dia bagi percuma helmet fullface LS2, jaket mahal dan... apa lagi ek?hehe..
aritu ada kawan post kt forum MBC! Very Happy
helmet LS2 pun dah dkt2 3rat..jaket pun dh 2rat lbh...

aku ambk kat MMR shah alam RM9800 on d road die ckp nk bagi jaket ngan helmet flip up LS2.
Dah booking 18 June arituh smpi skrg xdpt2 lg moto, susah sgt ke nk cr stok skrg ni?
Or elok je aku cancel booking g cari ready stock kat mana2
bro book warna apa tu?
kalau hitam konfem lambat...tp kalau saya, saya tggu jer sbbnya dpt free gift yg best sgt!
kt tmpt lain xde dpt cmtu...
helmet tu dah dkt 3rts kalau xsilap...sabar ya tuan!! Cool

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 06, 2011 8:47 am

Mie-G wrote:
WPS wrote:
Mie-G wrote:
aku rasa offer terbaik dapat kt MMR Shah Alam sbb dia bagi percuma helmet fullface LS2, jaket mahal dan... apa lagi ek?hehe..
aritu ada kawan post kt forum MBC! Very Happy
helmet LS2 pun dah dkt2 3rat..jaket pun dh 2rat lbh...

aku ambk kat MMR shah alam RM9800 on d road die ckp nk bagi jaket ngan helmet flip up LS2.
Dah booking 18 June arituh smpi skrg xdpt2 lg moto, susah sgt ke nk cr stok skrg ni?
Or elok je aku cancel booking g cari ready stock kat mana2
bro book warna apa tu?
kalau hitam konfem lambat...tp kalau saya, saya tggu jer sbbnya dpt free gift yg best sgt!
kt tmpt lain xde dpt cmtu...
helmet tu dah dkt 3rts kalau xsilap...sabar ya tuan!! Cool

ya bro..tunggu saja..aritu saya book kaler silver pun kena tunggu dekat 2 minggu...sebab dia kat kilang ni kaler pasang ikut group...paling susah dapat sekarang kaler biru...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 06, 2011 11:38 am

tunggu saya bro WPS tapi kalo aku dah lama cancel booking g cari ready stok kat tempat lain..
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 06, 2011 12:12 pm

Mie-G wrote:
WPS wrote:
Mie-G wrote:
aku rasa offer terbaik dapat kt MMR Shah Alam sbb dia bagi percuma helmet fullface LS2, jaket mahal dan... apa lagi ek?hehe..
aritu ada kawan post kt forum MBC! Very Happy
helmet LS2 pun dah dkt2 3rat..jaket pun dh 2rat lbh...

aku ambk kat MMR shah alam RM9800 on d road die ckp nk bagi jaket ngan helmet flip up LS2.
Dah booking 18 June arituh smpi skrg xdpt2 lg moto, susah sgt ke nk cr stok skrg ni?
Or elok je aku cancel booking g cari ready stock kat mana2
bro book warna apa tu?
kalau hitam konfem lambat...tp kalau saya, saya tggu jer sbbnya dpt free gift yg best sgt!
kt tmpt lain xde dpt cmtu...
helmet tu dah dkt 3rts kalau xsilap...sabar ya tuan!! Cool

mmg tgh sabar neh ari2 kn potong ngan SYM jek mane tahan, aku follow last2 nmpk lampu brek belakang jek
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 06, 2011 12:13 pm

mkong wrote:
Mie-G wrote:
WPS wrote:
Mie-G wrote:
aku rasa offer terbaik dapat kt MMR Shah Alam sbb dia bagi percuma helmet fullface LS2, jaket mahal dan... apa lagi ek?hehe..
aritu ada kawan post kt forum MBC! Very Happy
helmet LS2 pun dah dkt2 3rat..jaket pun dh 2rat lbh...

aku ambk kat MMR shah alam RM9800 on d road die ckp nk bagi jaket ngan helmet flip up LS2.
Dah booking 18 June arituh smpi skrg xdpt2 lg moto, susah sgt ke nk cr stok skrg ni?
Or elok je aku cancel booking g cari ready stock kat mana2
bro book warna apa tu?
kalau hitam konfem lambat...tp kalau saya, saya tggu jer sbbnya dpt free gift yg best sgt!
kt tmpt lain xde dpt cmtu...
helmet tu dah dkt 3rts kalau xsilap...sabar ya tuan!! Cool

ya bro..tunggu saja..aritu saya book kaler silver pun kena tunggu dekat 2 minggu...sebab dia kat kilang ni kaler pasang ikut group...paling susah dapat sekarang kaler biru...

ni dh masuk mggu ketiga tu pn sy bg 2 option kaler silver or grey tp nk wat cane sabar jela Mad
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed Jul 06, 2011 12:34 pm

biasanya kalau kt MMR xlama tunggu..
cuba call tanya...
saya dulu setiap mggu call!
hahaha.... Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 07, 2011 7:50 am

Mie-G wrote:
biasanya kalau kt MMR xlama tunggu..
cuba call tanya...
saya dulu setiap mggu call!
hahaha.... Very Happy

Saya setuju! kalo buleh tinggikan volume + gertak2 skit..hehehe
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu Jul 07, 2011 10:40 am

Sirapisamin wrote:
Mie-G wrote:
biasanya kalau kt MMR xlama tunggu..
cuba call tanya...
saya dulu setiap mggu call!
hahaha.... Very Happy

Saya setuju! kalo buleh tinggikan volume + gertak2 skit..hehehe

baru je call td ckp nk cancell booking xtau la bleh ke tak nnt die nk call balik
lepas call tros call chuan&cycle ader ready stock plak tu yg membakar sket tuh Twisted Evil
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Jul 08, 2011 4:31 am

Bro WPS nk cari warna apa?
Semalam saya tgk kat Wilhin Balakong ada warna biru, gray dan silver. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
WPS
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2011-06-08

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 10, 2011 11:53 am

Mie-G wrote:
Bro WPS nk cari warna apa?
Semalam saya tgk kat Wilhin Balakong ada warna biru, gray dan silver. Smile

Tq bro mie-g moto br smpi ptg smlm lepas ckp nk cancell booking tp xleh kuar lg tggu roadtax.
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Jul 10, 2011 9:51 pm

WPS wrote:
Mie-G wrote:
Bro WPS nk cari warna apa?
Semalam saya tgk kat Wilhin Balakong ada warna biru, gray dan silver. Smile

Tq bro mie-g moto br smpi ptg smlm lepas ckp nk cancell booking tp xleh kuar lg tggu roadtax.

wah tahniah bro WPS
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Jul 11, 2011 6:59 am

sekarang dah kuaq VTS special edition kaler putih...sapa tau berpa harga pula VTS kaler putih ni???apa yg special edition nya selain kaler?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jul 12, 2011 4:18 am

kalau xsilap, harganya dekat2 11k jgk rasanya...
dan kalau xsilap, dia pkai cover depan Evo, sidemirror siap LED, ada backrest..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jul 12, 2011 5:03 am

Wah macam menarik je bro...x berniat untuk menyambar barang sebijik dua?
Back to top Go down
k-rol
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2011-07-12
Age : 32
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jul 12, 2011 2:03 pm

salam semua.
saya je nak berjinak dengan sym 200 ni.... saya dah pun booking sym 200 warna gray tetapi sampai sekrang xde stok. harga RM9700/=, voucer bernilai RM800/= itu je la yang ditawarkan oleh kedai Boon Hua Motor Putrajaya....

seksanya menunggu.........

Apa pendapat korang tentang harga yang aku dapat tu?
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Jul 12, 2011 4:09 pm

harga dh cantik....
voucher apa tu brg letrik ke
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 11:03 pm

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 19Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Harga Spare Part untuk motor SYM GTS/VTS 200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: