Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Cadangan Penambah baikan Forum

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 21
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Selangor

PostSubject: Cadangan Penambah baikan Forum   Mon Mar 28, 2011 11:30 am

Sila beri cadangan untuk penambah baikan contohnya apakah lagi thread yg perlu ada dan sebagainya.
Back to top Go down
http://symforumclub.forumotion.com
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 4:56 am

Admin wrote:
Sila beri cadangan untuk penambah baikan contohnya apakah lagi thread yg perlu ada dan sebagainya.

Tuan Admin,

Bleh tambah satu benang utk jual beli spareparts SYM & others. Aku ada 2-3 brg SYM ori dr skuter asal yg dh jd tukun nih Wink
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 5:06 am

egeen486 wrote:
Admin wrote:
Sila beri cadangan untuk penambah baikan contohnya apakah lagi thread yg perlu ada dan sebagainya.

Tuan Admin,

Bleh tambah satu benang utk jual beli spareparts SYM & others. Aku ada 2-3 brg SYM ori dr skuter asal yg dh jd tukun nih Wink

sy sokong tuan...thread jual beli lebih molek kiranya ada...sy pun nak jual 2-3 barang ni... Wink
Back to top Go down
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 44
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 5:27 am

kepada tuan mod...

saya mencadangkan bolehkah kiranya diwujudkan satu ruangan update mcm MBC nyer forum..maksudnya setiap kali ada update reply dr forumer akan ada kat front page..so takder la kitaorg kena bukak satu2 benang nk tgk ada reply ke tak....boleh kan?korangkan bpglmn luas dlm IT ni, aku pandai ckp jer huahuahuahua
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 6:02 am

razi wtx6544 wrote:
kepada tuan mod...

saya mencadangkan bolehkah kiranya diwujudkan satu ruangan update mcm MBC nyer forum..maksudnya setiap kali ada update reply dr forumer akan ada kat front page..so takder la kitaorg kena bukak satu2 benang nk tgk ada reply ke tak....boleh kan?korangkan bpglmn luas dlm IT ni, aku pandai ckp jer huahuahuahua
dah ada link "Action" kat atas sebelah kanan tu. Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::


Last edited by Mie-G on Wed Mar 30, 2011 6:27 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Posts : 21
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Selangor

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 6:24 am

egeen486 wrote:
Admin wrote:
Sila beri cadangan untuk penambah baikan contohnya apakah lagi thread yg perlu ada dan sebagainya.

Tuan Admin,

Bleh tambah satu benang utk jual beli spareparts SYM & others. Aku ada 2-3 brg SYM ori dr skuter asal yg dh jd tukun nih Wink

Aku dah tambah.. sila bukak thread di tempat yg sepatutnya yer.. hehehe..


Back to top Go down
http://symforumclub.forumotion.com
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 6:58 am

Admin wrote:
egeen486 wrote:
Admin wrote:
Sila beri cadangan untuk penambah baikan contohnya apakah lagi thread yg perlu ada dan sebagainya.

Tuan Admin,

Bleh tambah satu benang utk jual beli spareparts SYM & others. Aku ada 2-3 brg SYM ori dr skuter asal yg dh jd tukun nih Wink

Aku dah tambah.. sila bukak thread di tempat yg sepatutnya yer.. hehehe..



Tenkiu sahab sunny
Back to top Go down
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 44
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 7:24 am

Mie-G wrote:
razi wtx6544 wrote:
kepada tuan mod...

saya mencadangkan bolehkah kiranya diwujudkan satu ruangan update mcm MBC nyer forum..maksudnya setiap kali ada update reply dr forumer akan ada kat front page..so takder la kitaorg kena bukak satu2 benang nk tgk ada reply ke tak....boleh kan?korangkan bpglmn luas dlm IT ni, aku pandai ckp jer huahuahuahua
dah ada link "Action" kat atas sebelah kanan tu. Very Happy

alamak bang..dh try tp rasanyer dia update benda yg kita reply jer kan ..tp yg lelain maksudnya bila ada forumer len crete topic baru ker..reply dlm benang lain ker,dia bgtau dok?...hok action tu dia update benda yg kita post jer kan yg kita xpost (sekadar baca) x der bgtau ek..ker ada tp dsebabkan kedunguan sy tu yg x nmpk tu..cerciter2 ckit.. bounce
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 7:29 am

razi wtx6544 wrote:

alamak bang..dh try tp rasanyer dia update benda yg kita reply jer kan ..tp yg lelain maksudnya bila ada forumer len crete topic baru ker..reply dlm benang lain ker,dia bgtau dok?...hok action tu dia update benda yg kita post jer kan yg kita xpost (sekadar baca) x der bgtau ek..ker ada tp dsebabkan kedunguan sy tu yg x nmpk tu..cerciter2 ckit.. bounce
mmg xde bagitahu kalau kita masuk topis tu pastu xde reply apa2.
kalau nk suh bgth, click kat bwh tu, ada tulis "Start watching this topic".
utk forum plak, bukak mana2 main forum pastu click kt bwh jgk ada tulis "Start watching forum".
insyaAllah jika ada org post topic baru dalam forum tu, kita akan dimaklumkan.

betulkan saya kalau salah tuan admin. Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 44
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 7:33 am

orait bro..akan d acu cuba try tgk dimasa hadpan ..k tq diatas klpgn masa mereply p'mslhn sy..segala jasa baik tuan sy dahului dgn ribuan terima kasi(cehh..mcm xkan masuk lagi jer ayat hahaha)
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 7:50 am

razi wtx6544 wrote:
orait bro..akan d acu cuba try tgk dimasa hadpan ..k tq diatas klpgn masa mereply p'mslhn sy..segala jasa baik tuan sy dahului dgn ribuan terima kasi(cehh..mcm xkan masuk lagi jer ayat hahaha)
terima kasih jer?
air sirap xde ke?hahahaha cheers cheers cheers

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 11:12 am

sesetengah forum yg berbayar je ada mcm tu kan? ke free pun ada? Question
mcm G2C Forum, dia mmg akan ada list kat bawah thread yg bru update...
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 11:35 am

carliph wrote:
sesetengah forum yg berbayar je ada mcm tu kan? ke free pun ada? Question
mcm G2C Forum, dia mmg akan ada list kat bawah thread yg bru update...

tak silap aku dia pakai forum jenis apa.. mcm kat MBC dia pakai SMF.. banyak forum pakai SMF.. yg Forumotion nie, dia pakai PhPBB..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Wed Mar 30, 2011 12:04 pm

encikgalol wrote:
carliph wrote:
sesetengah forum yg berbayar je ada mcm tu kan? ke free pun ada? Question
mcm G2C Forum, dia mmg akan ada list kat bawah thread yg bru update...

tak silap aku dia pakai forum jenis apa.. mcm kat MBC dia pakai SMF.. banyak forum pakai SMF.. yg Forumotion nie, dia pakai PhPBB..

Twisted Evil ok berita paham bos
Back to top Go down
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 4:27 am

Tuan Admin...saya agak rimas dgn iklan iklan yg dok kat bwh banner forum kat atas nun. Kalau time iklan biasa2 takpe, bila kuar iklan yg imbas-mengimbas pompuan tu...iskhhh.

Aku tau yg iklan ni random dan mungkin takde pilihan sbb kita guna FOC nyer forum kan?

Kot2 la ada sesiapa yg boleh block kan iklan yg ala2 porno tu..
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 4:32 am

Hasrul wrote:
Tuan Admin...saya agak rimas dgn iklan iklan yg dok kat bwh banner forum kat atas nun. Kalau time iklan biasa2 takpe, bila kuar iklan yg imbas-mengimbas pompuan tu...iskhhh.

Aku tau yg iklan ni random dan mungkin takde pilihan sbb kita guna FOC nyer forum kan?

Kot2 la ada sesiapa yg boleh block kan iklan yg ala2 porno tu..

Aku tak nampak iklan2 tu semua.. sbbnya?? hehehe..

Gunakan Firefox, pastu install addon Ad Block Plus..

Iklan tue kita tak boleh buat apa2.. sbb forum nie free, kita pun tumpang pakai server orang..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 4:35 am

encikgalol wrote:
Aku tak nampak iklan2 tu semua.. sbbnya?? hehehe..

Gunakan Firefox, pastu install addon Ad Block Plus..

Iklan tue kita tak boleh buat apa2.. sbb forum nie free, kita pun tumpang pakai server orang..

Ohhh ok...aku pakai CHROME...anyway, thanks for the advise. cheers
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 4:53 am

Hasrul wrote:
encikgalol wrote:
Aku tak nampak iklan2 tu semua.. sbbnya?? hehehe..

Gunakan Firefox, pastu install addon Ad Block Plus..

Iklan tue kita tak boleh buat apa2.. sbb forum nie free, kita pun tumpang pakai server orang..

Ohhh ok...aku pakai CHROME...anyway, thanks for the advise. cheers

Chrome pun tak silap ada add on utk block benda-benda mcm nie..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 5:04 am

abahwafi, cuba pakai bendalah ni..
benda yg galol duk citer..
https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb
lepas install, tutup chrome dan bukak semula.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 5:20 am

Mie-G wrote:
abahwafi, cuba pakai bendalah ni..
benda yg galol duk citer..
https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb
lepas install, tutup chrome dan bukak semula.

OK Mie-G...nt aku try...bkn apa tau. Kang bini aku ingat aku dok surf web2 porno plak. Iklan imbas2 pompuan tu dok kuar kat atas nun...iskhhhh!
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 5:30 am

Hasrul wrote:
Mie-G wrote:
abahwafi, cuba pakai bendalah ni..
benda yg galol duk citer..
https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb
lepas install, tutup chrome dan bukak semula.

OK Mie-G...nt aku try...bkn apa tau. Kang bini aku ingat aku dok surf web2 porno plak. Iklan imbas2 pompuan tu dok kuar kat atas nun...iskhhhh!

Uishh.. bagitau la yang, ada gambar motor siput kat website nie.. xkan abg tengok porno siput evo dan gts dok mengawan kot?? hahahaha

Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 5:33 am

encikgalol wrote:
Uishh.. bagitau la yang, ada gambar motor siput kat website nie.. xkan abg tengok porno siput evo dan gts dok mengawan kot?? hahahaha


Kahkahkah....siput gondang mengawan ngan siput sedut Razz
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 5:34 am

kah kah kah kah...forum ni mmg tujuan dia nak bg kita stim suh bersenggama tgk gambar2 tu... Laughing Laughing Laughing

aku dr dlu dok pikir, mcm mana la nak kasik hilang gambaq2 bogel tuh...rupa2nya boleh install program...
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 8:16 am

Kepada Abg Mod yg cantik rupawan, sudikah jikalau create satu thread yg menyenaraikan semua owner SYM VTS dan Evo ni. Ala yg macam kat banglo lama kita tu, susah la nak tgk kat thread perkenalkan diri tu sebab kene bukak satu persatu.
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   Thu Mar 31, 2011 8:35 am

baguih gak cdagan tue..

Satg kita create,bkan pa la login pkai fon, hehe..

Kalo ada mod len y teperasan,leh tlg2 kot..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cadangan Penambah baikan Forum   

Back to top Go down
 
Cadangan Penambah baikan Forum
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Cadangan Penambah baikan Forum
» On Sale-MT forum with .com domain[Romanian forum]
» TOwowCN - Suppot forum 3.3.5
» Forum Skin
» Forum Ranks

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum Introduction :: Pengumuman daripada moderator/Admin-
Jump to: