Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
eshalias
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-03-24
Age : 47
Location : tmn putra perdana puchong

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Wed Jun 13, 2012 5:42 am

every 2 week aku check angin..memang angin akan kurang..biasa tayar depan aku pam 200 dan belakang 240..berat rider 85kg..
Back to top Go down
wanbeso
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-05-25
Age : 35
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Fri Jun 15, 2012 10:53 am

tq 4 the info so every 2 weeks aku kene pam r yer.noted...
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Fri Jun 15, 2012 5:19 pm

pam jer ari2....bkn kene byr pun angin tu..hehehheheee
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Mon Jun 18, 2012 7:31 am

Paling kurang 1 minggu sekali pam kalau bawak hari hari.
Back to top Go down
mohdzaki
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-11-15
Age : 40
Location : Bandar Baru Selayang

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Mon Jun 18, 2012 7:44 am

kalu asyik kurang, kena check tayar tu kot ada kebocoran. alhamdulillah, motor saya dah enam bulan baru sekali isi angin. tapi kalu nak refill angin baru dan buang angin lama boleh kot sekali seminggu hehe
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Mon Jun 18, 2012 12:06 pm

depan 28-29, belakang 32..ok ke?
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Mon Jun 18, 2012 12:22 pm

Rasa elok amalkan 1 minggu sekali check preassure takut nanti tayar jadi tak rata sebab tak cukup angin atau terlebih angin. Pernah tak tengok contoh tayar makan tak rata
Back to top Go down
wanbeso
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-05-25
Age : 35
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Mon Jun 18, 2012 1:21 pm

aku dah pam tadi tayar belakang 280,laju ckit aku bawak (pressure 207min 300max yang display kat pam angin kat stesen minyak)
Back to top Go down
wanbeso
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-05-25
Age : 35
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Mon Jun 18, 2012 1:28 pm

Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Wed Jun 27, 2012 4:05 am

aku isnin isi 31-32 belakang..rabu try pam, dia dekat 20..ada kah itu tanda2 kebocoran? ataupun aku yg berat sgt? Rolling Eyes
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Wed Jun 27, 2012 9:01 am

Kalau pump valve tu elok tampung dgn jari tangan kalau main pump je bole rosak valve tu sebab kena force.
Caliph rasa kena turun berat badan tu Very Happy
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Wed Jun 27, 2012 12:07 pm

wajarian wrote:
Kalau pump valve tu elok tampung dgn jari tangan kalau main pump je bole rosak valve tu sebab kena force.
Caliph rasa kena turun berat badan tu Very Happy

Laughing Laughing Laughing okay bang..sy diet lg ni.. cheers
Back to top Go down
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Thu Jun 28, 2012 5:07 am

wajarian wrote:
Kalau pump valve tu elok tampung dgn jari tangan kalau main pump je bole rosak valve tu sebab kena force.
Caliph rasa kena turun berat badan tu Very Happy

yup setuju....
Back to top Go down
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Thu Jun 28, 2012 5:09 am

wajarian wrote:
Rasa elok amalkan 1 minggu sekali check preassure takut nanti tayar jadi tak rata sebab tak cukup angin atau terlebih angin. Pernah tak tengok contoh tayar makan tak rata

tye skit....tayar tak rata ni disebabkan angin lebih atau kurang....
aku msuk angin depan 27/28 blakang 33/34.... cheers
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Thu Jun 28, 2012 8:34 am

Tengok tayar jugak yg angin nya tayar jambatan batu pun bole bengkak gak dah la mahal. Pakai tayar Piralli tak de bengkak lak
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS   Today at 1:31 pm

Back to top Go down
 
Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Tekanan Angin / Tyre Pressure utk VTS / GTS
» Tekanan Tayar
» Tyre Pressure
» Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1
» SYM 200 - Tire Pressure

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: