Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 kick starter...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:10 am

guane sebenornya guna kick starter ni...jenuh aku terajang tak idup idup gak.
kena tarik brek ke masa nak menendang terajang tuh??
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:13 am

lockheed wrote:
guane sebenornya guna kick starter ni...jenuh aku terajang tak idup idup gak.
kena tarik brek ke masa nak menendang terajang tuh??
kalau motot baru rasanya kena tarik brek depan tu.
mcm guna starter jgk.
myk kena bukak skit..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:27 am

Mie-G wrote:
lockheed wrote:
guane sebenornya guna kick starter ni...jenuh aku terajang tak idup idup gak.
kena tarik brek ke masa nak menendang terajang tuh??
kalau motot baru rasanya kena tarik brek depan tu.
mcm guna starter jgk.
myk kena bukak skit..

Rasa aku tak payah tarik brek..just double stand..pulas trotle 2 3 kali..then start la..tapi mau ingat...kick start siput tak bidas balik ke tempat asal...jangan ingat kick starter ada prolem pula,,,
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:27 am

lockheed wrote:
guane sebenornya guna kick starter ni...jenuh aku terajang tak idup idup gak.
kena tarik brek ke masa nak menendang terajang tuh??

kena tekan brake kalo x takkan idup bro
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:29 am

mkong wrote:
Mie-G wrote:
lockheed wrote:
guane sebenornya guna kick starter ni...jenuh aku terajang tak idup idup gak.
kena tarik brek ke masa nak menendang terajang tuh??
kalau motot baru rasanya kena tarik brek depan tu.
mcm guna starter jgk.
myk kena bukak skit..

Rasa aku tak payah tarik brek..just double stand..pulas trotle 2 3 kali..then start la..tapi mau ingat...kick start siput tak bidas balik ke tempat asal...jangan ingat kick starter ada prolem pula,,,
\

TERLUPA PULA...YANG PALING penting...PASTIKAN KILLER SWITCH ON dan KUNCI pun ON position....affraid affraid
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:37 am

ok tenkiu semua. nanti balik rumah baru try. kat opis segan nak try...hihihiiii...
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:44 am

Erm..nak kena try nie...
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:48 am

try apaizul...jgn ko tendang smpai tercabut kick starter tu..

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 7:51 am

hahahahahah...tu la yg aku risau nie...ekekekek
memang tak naik balik ekk..kick starter tu..
ko dah selalu pakai ke AG?
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 8:29 am

apaizul wrote:
hahahahahah...tu la yg aku risau nie...ekekekek
memang tak naik balik ekk..kick starter tu..
ko dah selalu pakai ke AG?

YA, memang tak naik balik kick startter tu...harap paklong..
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 9:16 am

TQ Bro Mkong Very Happy
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 9:21 am

brake perlu tarik ke tak, aku x sure..selama ni kick mmg aku tekan brake belakang.. Very Happy

yess, kick tu x naik balik..kalo motot masih belum start, tarik balik kick tu naik ke kedudukan asal.. Wink

lakukan seberapa byk yg boleh sampai la motot start.. cheers
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: kick starter...   Mon Apr 16, 2012 9:34 am

carliph wrote:
brake perlu tarik ke tak, aku x sure..selama ni kick mmg aku tekan brake belakang.. Very Happy

yess, kick tu x naik balik..kalo motot masih belum start, tarik balik kick tu naik ke kedudukan asal.. Wink

lakukan seberapa byk yg boleh sampai la motot start.. cheers

Betul tu bang..kena biasakan guna Kick Starter ni....
mana tau time emergency kan...
ada back up Very Happy
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 5:01 am

jom buat kempen pakai kick starter

hari2 mesti buat kick starter 2 kali

confirm bile korang terajang perompak terpelanting macam shaolin soccer bile si perompak cube menganggu korang lol!
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 5:11 am

aku nya dah kong kong kang!! Embarassed

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 5:12 am

keciwa Sad

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 5:24 am

koji wrote:
keciwa Sad

nape kuciwa bro? Question
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 6:34 am

aduii....abis lebam lebam dan luka luka keting aku belajor menerajang nak idopkan jantung vts ni....

masih gagal dalam usaha hari pertama.
esok plak try. kasik luka sembuh dulu.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 6:41 am

hahaha...sampai camtu skali!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 7:35 am

lockheed wrote:
aduii....abis lebam lebam dan luka luka keting aku belajor menerajang nak idopkan jantung vts ni....

masih gagal dalam usaha hari pertama.
esok plak try. kasik luka sembuh dulu.

sadis pula dengar...tak apa just double stand, pulas trotle 2 3 kali, then enjut kick starter,
Back to top Go down
luxdream
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 65
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 9:55 am

Aku tiap pagi nk poie kojo mmg stat moto VTS nih guna kick start..mula2 dulu mmg payah nk idup..tp pas tu senang je idup nyee..dgn sekali tendang je moto bernyawa..paling banyak pon 2 kali tendang..
Tp kick starter ni mmg keras..aku nk stat kena bediri kt atas starter tu..pas tu enjut..zaassss...enjin pon melahu dgn lembut nyee...
Back to top Go down
luxdream
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 65
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 10:07 am

Sirapisamin wrote:
lockheed wrote:
guane sebenornya guna kick starter ni...jenuh aku terajang tak idup idup gak.
kena tarik brek ke masa nak menendang terajang tuh??

kena tekan brake kalo x takkan idup bro
issshhh...tak perlu tarik brake bro2 kelian..petua nye..

1)...dabel tongkat moto tu..
2)...switch on moto..
3)....pulas minyak sekali da cukup..
4)....sebaik nye pakai kasut..kalo pakai slipa tapak kaki nnti rasa sakit skit..
5)....tarik napas dalam dalam...
6)....ini lah masa nye..bediri atas starter tu(mesti buleh punye sebab starter tu keras ya amat)...
7)....enjut ke bawah dgn penoh kekuatan dan perasaan...

Kalo idup..senyum lee...kalo tak mau idup coba lah lagi...smpai menyampah..kalo tak mau jugak,tokan je elektrik starter tu...hehe...sok torai lagi...hehe...sekian.
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 10:51 am

ahahaaa.....ambe dah khatam tu jurus tujuh peringkat dinyatakn luxdream.
memang kompom belom dapat ijazah lagi... terpaksa lah amik ujian 'sok torai lagi'.
Very Happy
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 12:39 pm

Fuh bunyi mcm setongah nyawo terobang!
Back to top Go down
eshalias
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-03-24
Age : 47
Location : tmn putra perdana puchong

PostSubject: Re: kick starter...   Tue Apr 17, 2012 10:03 pm

kekadang cuba juga guna kick starter...rasa sampai nak semput tekan..baru le nak hidup..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kick starter...   Today at 5:01 am

Back to top Go down
 
kick starter...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» "Engkol" Kick Starter dah longgar
» kick starter...
» Warmachine Tactics - Kick starter - Khador model - Andrel Malakov - Complete
» moto xleh start
» Circle Starter List

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: