Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
malwi
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 137
Join date : 2011-10-03
Age : 46
Location : Presint 16, Putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Mon May 14, 2012 11:34 am

koji wrote:
Mie-G wrote:
kalau ada yg memintas, ko pintas la balik Koji! Very Happy
alamak..!!!! kalau benda yg senang nak pintas nnt aku pintas, kalau tak dapat pintas aku kena cantasss...kekekeke

nk pintas balik mcmana klu yg pintas tu KYMCO 300i he he he
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Mon May 14, 2012 11:35 am

kalau yg tu, kita senyum jela! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
malwi
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 137
Join date : 2011-10-03
Age : 46
Location : Presint 16, Putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Mon May 14, 2012 11:36 am

apa2 pun masuk nama dulu, pegi ke tidak kemudian cerita
Back to top Go down
materos
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-19
Age : 52
Location : Dato Senu Sentul KL & Lumut

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Tue May 15, 2012 9:31 am

Pe kata kalau naik ikut jalan baru ke cameron melalui raub je...tak le jauh bebenor...kl-bentong-raub-ringle-tanah rata-brincang-kg raja ...samada turun melalui simpang pulai atau tapah..kalau ikut tapah boleh berhenti kat Air terjun Lata Iskandar atau berhenti Di Lata kuala Woh...boleh mandi..
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Tue May 15, 2012 9:46 am

wah...nape xprasan thread ni..

papepon, saat yg aku tggu2 selama ini utk ke cameron!
selama ni aku tidak pernah langsung pergi ke cameron dari kecik lagi......................................dengan menaiki muto laaa..huhuhuh

i follow...u jump, i jump!

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Tue May 15, 2012 10:39 am

lets go...
Back to top Go down
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Tue May 15, 2012 10:50 am

Cool Diriku perlu mmbuat persiapan yang penuh terhadap siput ku ini kerna perjalanannya yang agak jauh serta berdaki tempat yang tinggi... Crying or Very sad wisau jugak kalu x buat persedian yg rapi bisa akan buat siput ku ini akan semput pula bila mendaki dataran yang tinggi di Cameron nanti Rolling Eyes ...

Sedia untuk bertugas .......... heheheheheeheh Cameron highland...Here I Come !!!! cheers
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Tue May 15, 2012 9:49 pm

Siapa yg berani jump lg?
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed May 16, 2012 6:52 am

Selamat dtng ke Cameron Highland 2 All Freeriders Scoot!!! Very Happy

Lata Kinjang Cool

Get Ur Scoot 2 de maximum and be here!!! Razz


De highest tarmac road in Malaysia!! 6666ft/2031M cheers king queen


Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed May 16, 2012 7:11 am

bro..gmbo last tu mcm menyeramkn je...mcm predator pon ade..main camouflage. heheheh

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed May 16, 2012 8:53 am

aahhhh lah AG...seram gak aku tgk tue...nak kena konpom balik tue dgn owner siput yang masa dia pergi tue naik sorg ke atau mmg ada penumpang...kot..kot terbawa penumpang tapi x taw ada bawak penumpang la plakkkkkkk...hehehehehehe !!!!!!!! lol!
Back to top Go down
malwi
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 137
Join date : 2011-10-03
Age : 46
Location : Presint 16, Putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed May 16, 2012 10:44 am

dasat sensorang je ...tegar betulllahh
Back to top Go down
malwi
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 137
Join date : 2011-10-03
Age : 46
Location : Presint 16, Putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed May 16, 2012 12:21 pm

entah2 ghost rider kot bukannya freerider ha ha ha
Back to top Go down
materos
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-19
Age : 52
Location : Dato Senu Sentul KL & Lumut

PostSubject: Cadangan Route baru...pendapat anda?   Mon May 21, 2012 8:37 am

Terdapat satu lagi jalan penghubung antara daerah-daerah negeri Pahang dengan Cameron Highlands. Jalan baru ini telah mula digunakan pada pertengahan tahun 2010. Jalan ini dapat mempercepatkan perjalanan, menjimatkan kos dan masa khususnya bagi warga Pahang untuk datang berkunjung ke Cameron Highlands. Jalan yang dimaksudkan ialah Jalan Raub-Sg.Koyan-Cameron Highlands dengan jarak perjalanan lebih kurang 141 km. Jarak perjalanan dari Raub ke Felda Sg.Koyan adalah lebih kurang 50 km (45 minit masa pemanduan). Dari simpang Sg.Koyan anda perlu menempuh 91 km lagi untuk sampai ke Cameron Highlands dengan masa perjalanan lebih kurang satu jam setengah. Struktur dan fizikal jalan ini berkeadaan baik, selamat dan selesa dilalui. Melalui jalan ini anda tidak perlu lagi menyusuri Jalan Tapah yang berliku atau menempuh Jalan Gua Musang yang mendaki. Suasana jalan ini berkeadaan lengang dan sunyi kerana ia belum begitu diketahui umum. Jalan yang membelah kehijauan hutan dan bukit-bukau negeri Pahang ini juga menyajikan panorama indah. Seperti jalan Tapah, Simpang Pulai dan Gua Musang, jalan ini juga berstruktur mendaki tetapi tahap ketinggiannya tidaklah begitu terasa. Anda juga akan melalui beberapa pos dan penempatan orang asli seperti Pos Betau, Pos Telanok, Kg.Leryar, Kg. Sg Kabuk sebelum tiba ke pekan kebun sayur-sayuran Lembah Bertam dan Pekan Ringlet.

Rujuk:
Perjalanan Raub Ke Cameron Highland







Mengeteh
Back to top Go down
zak2one
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 28
Join date : 2012-04-17
Location : Temerloh, Pahang

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Sun May 27, 2012 6:23 am

Ye betul. Jalan Sg.Koyan-Cameron ni memang terbaek.

Luas, lebar dan corner2 yang selamat untuk diratah.

Pemandangan kiri-kanan memang mengasikkan.

kadang2 dapat tengok orang2 asli berjalan di tepi jalan.

Saya pernah ride ikut jalan ni tahun lepas.

Berhenti di satu laluan mendaki. Boleh berbaring kat tengah jalan sebab jalan memang lengang.

Stesen minyak terakhir ialah di Sg.Koyan dan stesen minyak seterusnya di Tanah Rata. Sepanjang laluan baru ini tiada stesen minya.

Xpe xperlu risau kerana laluan ni lebih kurang 90km-100km saja.

Dinasihatkan juga tidak melalui jalan ini pada waktu malam kerana masih tiada lampu jalan di sepanjang laluan.

Rasanya jalan ni masih belum digazetkan walaupun da siap 2-3 tahun.

Back to top Go down
mie/5005
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 128
Join date : 2011-12-28
Age : 46
Location : Subang

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Sun May 27, 2012 5:23 pm

malwi wrote:
dasat sensorang je ...tegar betulllahh

aku jaki tol la ngan moto yang ni...baru cdg nak ltk suhaimi yang menunggang...huhuhu
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Sun May 27, 2012 7:41 pm

hehe,,boleh je bro suhaimi,,byk cadangan,,kena masuk ke meja persidangan,,huhu,,
Back to top Go down
nashkb
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 10
Join date : 2011-05-30
Age : 38
Location : kepala batas

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Sun May 27, 2012 8:50 pm

nampak gaya tak leh nak join hampa semua tarikh tu...ada memba 2-3 org ajak pi 29/5 ni...next ride la kot
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Mon Jun 11, 2012 8:27 pm

Wokeh! Nak ikut sg koyan tu,masa pegi, masa balik ikut tapah.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Tue Jun 12, 2012 7:43 am

menarik jgk ride nih.
mcm nk polow! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed Jun 13, 2012 3:19 pm


Mie-G wrote:
menarik jgk ride nih.
mcm nk polow! Very Happy

Eh! Ada ke mcm nak polo? Musti polo! Lepastu dah cuti posa & raya!
Back to top Go down
zizham93
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2012-05-12
Age : 24
Location : presint 11,putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Tue Jun 19, 2012 4:38 pm

boleh join ni.. hehehe...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed Jun 20, 2012 4:16 am

zizham93 wrote:
boleh join ni.. hehehe...
anda free, anda join! Very Happy

aku dah update detail kt page 1.
sila rujuk ya! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed Jun 20, 2012 4:25 am

okay... mie-G r u follow on that day? I need to check my schedule first, i worried going back to my hometown.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   Wed Jun 20, 2012 4:33 am

koji wrote:
okay... mie-G r u follow on that day? I need to check my schedule first, i worried going back to my hometown.
kemungkinan besar aku polow.
kebetulan ada client nk amik takaful kt sana.
bleh la buat modal pujuk wife aku.
hahahhaa

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND   

Back to top Go down
 
CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» CADANGAN RIDE KE CAMERON HIGHLAND
» Cadangan Outing Mandi-Manda Air Panas Felda Sg. Klah, Sungkai Perak.
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» CADANGAN RIDE KE KOMPLEK FALAK AL KHAWARIZMI PENGKALAN BALAK MELAKA
» Ngeteh Pra Cameron Highland

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: