Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
AuthorMessage
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 7:41 am

Meriah betul la.... anyway alhamdulilah semuanya selamat...maybe lain kali akan ke fraser hill.... wahhhh abg koji kita dh ada helmet baru la.... skali lagi tahniah diucapkan kepada semua yg berjaya mendaki ke fraser hill yer.... teman pun dh abis kelas memasak ...
jd lepas nie dh boleh la join nak ride kemana2 jika masa dan waktu itu kelapangan yer.....
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 33
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 7:46 am

wajarian wrote:
Pergi mana next ride sebelum ramai tukar maxsym Very Happy

next ride bulan 5 ke muar johor..sbelum tu ada family day next month kasi renew lesen baru ride ke muoo
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 33
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 7:46 am

iezzad_jajad wrote:
Meriah betul la.... anyway alhamdulilah semuanya selamat...maybe lain kali akan ke fraser hill.... wahhhh abg koji kita dh ada helmet baru la.... skali lagi tahniah diucapkan kepada semua yg berjaya mendaki ke fraser hill yer.... teman pun dh abis kelas memasak ...
jd lepas nie dh boleh la join nak ride kemana2 jika masa dan waktu itu kelapangan yer.....

dengor kate master ceff malaysia season 2 ko masuk kan geek
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 33
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 7:47 am

ADL BLL4477 wrote:
Ada yg tak nak balik tu!!!

hasrol xnak balik die kate x larat nak tdo kat sana tapi disangkal oleh abg din seraya berkata, "gilo ko apo ekau ni jang!"

ulang dan sambung kengkawan
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 8:57 am

bak kata Tokdin..jalan 4 langkah tp sakitnya setahun! Very Happy
hasrul aku rasa dia MC arini sbb xde nmpk online pun!
kesian beliau!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:02 am

Huhu kesian Hasrul!!!
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:17 am

Mie-G wrote:
bak kata Tokdin..jalan 4 langkah tp sakitnya setahun! Very Happy
hasrul aku rasa dia MC arini sbb xde nmpk online pun!
kesian beliau!

dasat gak penangan fraser hill tue...
steady hasrul....
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:19 am

yeszaa....

pasni family day kite dah ada tukang masak tersohor,,
abam jajad......
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:33 am

Adeii...seronot betul la..aku memang dah lama teringin nak bawak siput meleperi jalan fraser hill tu..tapi..aku keciwa kerana x dapat join ride kali ni..nntilah aku bawak KDN je layan jalan tu..

Hopefully utk next ride aku akan dapat follow..bak kata pepatah "tak dapat join tt ok lagi, tak dapat join ride frust menonggeng"..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:35 am

hahahhaa...
xpe zaidi, utamakan KDN!
aku blk smlm pun KDN aku muncung je sbb janji nk balik lepas zuhur, tp sampai kt umah kul 10 mlm! hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:42 am

Mie-G wrote:
hahahhaa...
xpe zaidi, utamakan KDN!
aku blk smlm pun KDN aku muncung je sbb janji nk balik lepas zuhur, tp sampai kt umah kul 10 mlm! hahahaha

biasa la..ride free rider memang selalu terlajak masa..

p/s :terlajak masa ok lagi..jgn terlajak ke sempadan je..hahahaha
Back to top Go down
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:44 am

adusssss...korang..jgn lah letakkan harapan yg tinggi kat aku..... aku akan masak setakat yang aku mampu jer.... tapi utk set BBQ...aku jamin aku akan jd cheff yang akan memasak set BBQ itu nanti...itu jaminan aku...

Skrg nie...Fraser Hill dh berjaya dan telah terlaksana programnya... Pada aku...ada baiknya kita skrg cuba focus pada Hari Family Day Free Rider yang julung-julung kalinya diadakan... Matlamat kita utk laksanakan Family day nie adalah utk mengeratkan silaturrahim ssama seluruh kaum keluarga rider kita semua...

Family day nie jgn dianggap remeh..kerana ianya melibatkan kehadiran VVVIP kita iaitu "KDN" kita...atau yg bersepadan dgn nya...so..jgnlah buat remeh dan biasa aje... cuba kita bsama-sama jayakan Program yg patama kali nie dgn konsep SIMPLE..MERIAH..SEMPOI..MEWAH....

SIMPLE - Majlis yg biasa dan tidak terlalu padat dgn program dari susunan aturcara majlis

MERIAH - Majlis yg nmpk biasa..tapi amat terasa kemeriahannya.. X semestinya majlis yg Grand tue meriah...

SEMPOI - Majlis yg dilakukan ala kadar seadanya.. tidak terlalu protokol dan bebas bsama keluarga serta aturcara yg tidak ketat serta slumberrrrrrrrrr jerk !!!!

MEWAH - majlis yg tidak dikenakan cas bayaran yang terlampau tinggi atau membebankan tetapi logik..buykan mewah dr segi kewangan dan perbelanjaan, akan tetapi mewah dr segi makanan yang cukup serta pelbagai pilihan(jika dapat lah kan..hehehehhe) serta majlis yang nampak seakan2 mcm mewah kerana kemeriahannya yang bakal berlaku...

Jadi disini..saya bg pendapat ajer.... memerlukan pndapat ramai agar kita bsama2 jayakan majlis kita...itu shaja... maaf yer sbb pjg ssgt...dh lari dr forum yg sepatutnya nie....





Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:47 am

jauh tuee lepas zuhur sampai kol 10 mlm huhu...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
avatar

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 33
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:53 am

JOE564 wrote:
jauh tuee lepas zuhur sampai kol 10 mlm huhu...

KDN aku dah harap maklong dan paklong dah..x kire ride or TT mesti terlajak..nasib baik rumah mak aku dekat die terus lepak ngn mak mertua die...selamat aku..hehehe

Summary : baik korang duduk dekat ngn rumah mak sendiri or mak mertua Twisted Evil
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:55 am

Jajad, pekata ko copy-paste balik yg ko taip tu kt thread family dah nih! Wink
http://symforumclub.forumotion.com/t518p90-cadangan-ride-riadah-lubuk-manggis-hulu-langat-08-04-2012#16401

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 9:57 am

okay.... mie-G dah setel, nak lock topic ni boleh? tumpu pada BBQ plak Very Happy jom kita ke Thread BBQ plak

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 10:01 am

ok, proceed dgn next event plop! Very Happy
tuan Koji bleh kunci rumah nih! hehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   Mon Mar 12, 2012 10:02 am

Mie-G wrote:
ok, proceed dgn next event plop! Very Happy
tuan Koji bleh kunci rumah nih! hehehe
okay saya akan kunci.. untuk gambar nnt mie-G akan upload dalam galeri fraser Hill ye... kekeke.

Dengan rasminya topic ini di kunci.

nak tgk gambar??Klik sini!

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL   

Back to top Go down
 
CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL
View previous topic View next topic Back to top 
Page 9 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 Similar topics
-
» CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» RIDE SANTAI TEMERLOH + RAUB 15 DIS 2012
» Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)
» Cadangan Baju Korporat Freerider (Baju F1)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: