Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 top speed 250i

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: top speed 250i   Mon Apr 09, 2012 9:38 am

baru ni test dgn versys 135km/h evo 160km/h...aku rasa x payh banding2 la.maintain je.janji feeling riding n memotong x menghampakan..
Back to top Go down
zaewan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2012-04-07

PostSubject: Re: top speed 250i   Mon Apr 09, 2012 6:42 pm

saiful3809 wrote:
baru ni test dgn versys 135km/h evo 160km/h...aku rasa x payh banding2 la.maintain je.janji feeling riding n memotong x menghampakan..

Salam tuan, saya newbie disini, cume nak tanya, saya bercadang nak ambik evo250i, tetapi ader orang kate baik amik vts jer.. Bro saiful selaku owner 250i ape pendapat?
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue Apr 10, 2012 12:57 am

Mesti la 250 lg best cuma reganya je kureng best!
Back to top Go down
zaewan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2012-04-07

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue Apr 10, 2012 4:35 am

Pengalaman saya kalau cruise kat hiway la, kelajuan selesa bagi vts dan juga elegan200 adalah 120kmj. macammana pulak evo250i?
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue Apr 10, 2012 5:34 am

zaewan wrote:
Pengalaman saya kalau cruise kat hiway la, kelajuan selesa bagi vts dan juga elegan200 adalah 120kmj. macammana pulak evo250i?

150 kmj
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue Apr 10, 2012 6:02 am

..... 160+++km meter evo! ape ak kesah meter moto + kete laen .. bounce
Back to top Go down
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue Apr 10, 2012 9:43 am

masing2 ada kelebihan sendiri..dari segi harga mmg vts la lbh berbaloi..performance part byk..evo ni power n feling dia mmg menjilat jari la..top speed x jauh beza la sgt.kalau saudara suka pasang banyak2 lampu ke led ke baik vts sbb sistem wiring evo x boleh kacau sgt..ni pendapat sy la.tapi ambik evo la..habis cerita
Back to top Go down
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue Apr 10, 2012 9:46 am

zaewan wrote:
Pengalaman saya kalau cruise kat hiway la, kelajuan selesa bagi vts dan juga elegan200 adalah 120kmj. macammana pulak evo250i?
150 km/j
Back to top Go down
zaewan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2012-04-07

PostSubject: Re: top speed 250i   Mon Apr 23, 2012 9:29 pm

saiful3809 wrote:
zaewan wrote:
Pengalaman saya kalau cruise kat hiway la, kelajuan selesa bagi vts dan juga elegan200 adalah 120kmj. macammana pulak evo250i?
150 km/j

Sekali lagi nak tanya la bro, kalu evo250 speed 150kmj tu, berapa rpm dia? dah redline ka?
Back to top Go down
saiful3809
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 86
Join date : 2011-12-28

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue Apr 24, 2012 1:56 pm

8k x silap..lama dah x masuk highway.dah ambik ke blm bro?...evo tau..evo..
Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: top speed 250i   Mon Apr 30, 2012 7:42 pm

pakmattempe wrote:
test meter dgn er6f aritu 150kmj evo = 115kmj er6f.. silent
bior bonar??
Back to top Go down
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue May 08, 2012 3:37 pm

Ada cuba, boleh dapat 160++kmj. Tp rasa mcm slow je. Petang tadi dengan Versys, meter 90kmj, versys masih 0kmj.
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: top speed 250i   Thu May 10, 2012 5:23 am

zulrosle wrote:
Ada cuba, boleh dapat 160++kmj. Tp rasa mcm slow je. Petang tadi dengan Versys, meter 90kmj, versys masih 0kmj.

versys tu x bergerak ke 0 jek? Rolling Eyes
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: top speed 250i   Thu May 10, 2012 5:36 am

meter rosak kot! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zulrosle
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-04-05
Location : Kajang

PostSubject: Re: top speed 250i   Thu May 10, 2012 5:38 am

carliph wrote:
zulrosle wrote:
Ada cuba, boleh dapat 160++kmj. Tp rasa mcm slow je. Petang tadi dengan Versys, meter 90kmj, versys masih 0kmj.

versys tu x bergerak ke 0 jek? Rolling Eyes


Bergerak tp duduk atas lori…..heheheh bounce
Back to top Go down
http://www.zulrosle.blogspot.com
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue May 15, 2012 6:55 pm

zulrosle wrote:
carliph wrote:
zulrosle wrote:
Ada cuba, boleh dapat 160++kmj. Tp rasa mcm slow je. Petang tadi dengan Versys, meter 90kmj, versys masih 0kmj.

versys tu x bergerak ke 0 jek? Rolling Eyes


Bergerak tp duduk atas lori…..heheheh bounce

haha..buat lawak....siut ja
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: top speed 250i   Wed May 16, 2012 7:07 am

Bro² sekalian...boleh tak bagi RPM reading untuk setiap speed, cth ;

80km/h = 5000rpm
120km/h= ?
140km/h = ?
160km/h = ?
170km/h = ?

semoga ianya dapat menjadi panduan kepada saya dan yang lelain....terima kasih
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: top speed 250i   Wed May 16, 2012 8:49 pm

zulrosle wrote:
carliph wrote:
zulrosle wrote:
Ada cuba, boleh dapat 160++kmj. Tp rasa mcm slow je. Petang tadi dengan Versys, meter 90kmj, versys masih 0kmj.

versys tu x bergerak ke 0 jek? Rolling Eyes


Bergerak tp duduk atas lori…..heheheh bounce

Wakaka!! Wat laka laka ye!! Cabut jangut bru tau!
Back to top Go down
mearfi80
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2012-04-04
Age : 36
Location : Bertam, Kepala Batas, P. Pinang

PostSubject: Re: top speed 250i   Thu May 17, 2012 11:13 am

80km/h = 5000rpm
120km/h= 6200rpm
140km/h = 7000rpm
160km/h = tak tau belom pernah try lagi..
170km/h = lagi la x penah selaju ni...hehehe

qwereca wrote:
Bro² sekalian...boleh tak bagi RPM reading untuk setiap speed, cth ;

80km/h = 5000rpm
120km/h= ?
140km/h = ?
160km/h = ?
170km/h = ?

semoga ianya dapat menjadi panduan kepada saya dan yang lelain....terima kasih
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: top speed 250i   Fri May 18, 2012 6:04 am

mearfi80 wrote:
80km/h = 5000rpm
120km/h= 6200rpm
140km/h = 7000rpm
160km/h = tak tau belom pernah try lagi..
170km/h = lagi la x penah selaju ni...hehehe

qwereca wrote:
Bro² sekalian...boleh tak bagi RPM reading untuk setiap speed, cth ;

80km/h = 5000rpm
120km/h= ?
140km/h = ?
160km/h = ?
170km/h = ?

semoga ianya dapat menjadi panduan kepada saya dan yang lelain....terima kasih

kalau macam tu sama ja la....tapi semenjak lepas habis pantang.....moto ni kuat makan minyak la pulak. sekarang moto berada di SYM factory alma untuk di diagnosis.
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: top speed 250i   Fri May 18, 2012 7:54 am

dah siap....problemnya.....tepet valve duorang kata ketat sangat. adjust balik. skang dah isi minyak penuh, nak evaluate fuel consumption.

FIY.....esok launching maxsym400i di Equatorial bukit jambul pp. harga dlm RM28k kebawah. Sekian laporan saya.
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: top speed 250i   Fri May 18, 2012 1:29 pm

yeaaa .. 28K .. otr cecah gak 30K nampak gayanya ..
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue May 22, 2012 8:39 am

OTR kalau kat area utara kedai MF RM27.6K OTR lepas tu dia cakap boleh bagi kurang bla bla bla RM26.8K(yang n tak tau OTR ka dak) lebey kurang la.

Evo buat perangai lak....hari tu dah ejas tepet ingat o.k....bila test top speed pulak hancur. Dah call service centre nanti diorang akan bincang ngan injinaya depa. tapi setakat hari ni tak tipon pon lagi.
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: top speed 250i   Tue May 22, 2012 11:38 am

dia mintak enjin 400 ka tu? cyclops
Back to top Go down
qwereca
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 63
Join date : 2012-03-26
Location : B.M - S.P - Penang

PostSubject: Re: top speed 250i   Wed May 23, 2012 3:58 pm

nak kena sumbat polini nih....bila nak mai modai tak tau. OOoooo...mahai Oooo....takmo aa...400i tork ja lebey....top speed lebih kurang evo ja respond lagi cepat....maklumla tork tinggi, takat naik bukit bukau relax jer....just my 2 cent
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: top speed 250i   Today at 7:01 pm

Back to top Go down
 
top speed 250i
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» top speed 250i
» New Symphony 250i Evo
» sym 200 vs 250i
» Nilai insurans sym 250i
» My first ever speed paint (2 hrs)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM EVO 250-
Jump to: