Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 moto baru, biar standard jer

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 5:56 am

Mie-G wrote:
koji wrote:
aku punya standard mendard
tipu!! Laughing Laughing
aik.... Razz

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Farid blackbox
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 178
Join date : 2012-01-18
Location : keramat - kg baru - putrajaya

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 6:18 am

Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy

kat mana ok nak buat running light bro??
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 6:20 am

blackbox wrote:
Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy

kat mana ok nak buat running light bro??
tak sure bro.... tapi banyak kedai yg okay buat....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 6:23 am

blackbox wrote:
Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy
kat mana ok nak buat running light bro??
ada byk kedai kalau nk buat, kt Man Sheng boleh, kt MMR boleh, kat Harimau Malaya pun boleh.
nk jimat, beli barang pastu bwk jumpa tuan master DIY kita, bro Ezsree! Wink


_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 6:28 am

Mie-G wrote:
blackbox wrote:
Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy
kat mana ok nak buat running light bro??
ada byk kedai kalau nk buat, kt Man Sheng boleh, kt MMR boleh, kat Harimau Malaya pun boleh.
nk jimat, beli barang pastu bwk jumpa tuan master DIY kita, bro Ezsree! Wink

Hahahaha...betui betui

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 7:17 am

koji wrote:
Mie-G wrote:
blackbox wrote:
Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy
kat mana ok nak buat running light bro??
ada byk kedai kalau nk buat, kt Man Sheng boleh, kt MMR boleh, kat Harimau Malaya pun boleh.
nk jimat, beli barang pastu bwk jumpa tuan master DIY kita, bro Ezsree! Wink

Hahahaha...betui betui

Kedai dia di seksen 9 shah alam depan umah.
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 7:21 am

ADL BLL4477 wrote:
koji wrote:
Mie-G wrote:
blackbox wrote:
Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy
kat mana ok nak buat running light bro??
ada byk kedai kalau nk buat, kt Man Sheng boleh, kt MMR boleh, kat Harimau Malaya pun boleh.
nk jimat, beli barang pastu bwk jumpa tuan master DIY kita, bro Ezsree! Wink

Hahahaha...betui betui

Kedai dia di seksen 9 shah alam depan umah.

Section 19 la abam ADL...
section 9 tu umah orang lain tu...ekekek
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 7:42 am

HasrulWWC wrote:
ADL BLL4477 wrote:
koji wrote:
Mie-G wrote:
blackbox wrote:
Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy
kat mana ok nak buat running light bro??
ada byk kedai kalau nk buat, kt Man Sheng boleh, kt MMR boleh, kat Harimau Malaya pun boleh.
nk jimat, beli barang pastu bwk jumpa tuan master DIY kita, bro Ezsree! Wink

Hahahaha...betui betui

Kedai dia di seksen 9 shah alam depan umah.

Section 19 la abam ADL...
section 9 tu umah orang lain tu...ekekek

Haha Ray bun!!
Back to top Go down
Farid blackbox
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 178
Join date : 2012-01-18
Location : keramat - kg baru - putrajaya

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Tue Mar 13, 2012 12:24 pm

ADL BLL4477 wrote:
koji wrote:
Mie-G wrote:
blackbox wrote:
Mie-G wrote:
xibo, apa lagi kasi bling2 la itu siput!! Very Happy
kat mana ok nak buat running light bro??
ada byk kedai kalau nk buat, kt Man Sheng boleh, kt MMR boleh, kat Harimau Malaya pun boleh.
nk jimat, beli barang pastu bwk jumpa tuan master DIY kita, bro Ezsree! Wink

Hahahaha...betui betui

Kedai dia di seksen 9 shah alam depan umah.

tenk kiu bro2 sekalian...nanti saya survey..
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Fri Mar 16, 2012 7:27 am

padan la tersedak-sedak aku...org dok sebut2 nama drunken

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Fri Mar 16, 2012 1:07 pm

eszeree wrote:
padan la tersedak-sedak aku...org dok sebut2 nama drunken

Tu begitu lama menyembunyikan dirik!
Back to top Go down
Pailang Kem
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2012-09-19
Age : 44
Location : Kg Melaka Bt 9 Cheras

PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Fri Sep 21, 2012 4:16 am

akupunya wrote:
nasihat kawe pada u oll...
yg baru beli...
tk pyhla membazir upgrade moto baru u oll..bazir...
pakai dulu yg standard tu sebab yg standard tu dh terbaik...
dh sampai 10k or 20k, kalau rasa nk upgrade baru berbaloi...
jgn bazir duit...
nak gambah box ke, beli helmet ok..tp jgn le tukar part yg dh standard...byang duit jer...

itu je..tapi duit masing2...
i pun dh lalui semua ni...keta pun dh upgrade..tapi last2 sekejap jer..
Wink
I agree with u bro..tq for nasihat yang sangat berguna
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: moto baru, biar standard jer   Today at 8:45 am

Back to top Go down
 
moto baru, biar standard jer
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Moto baru CFMOTO 650tr
» Sindrom engine mati -- coil atau rectifier atau carburator..
» Baru beli Moto.. Nak tanya pendapat
» Pantang motor baru..Betul ke tahyul?
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: