Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 4:02 am

azhar wrote:
service cvt ni, dia buat camaner, dia bukak belting/mangkuk2 sumer ker atau dia sembur ajer habuk2 dlm tu?
biasanya pomen akan buka, basuh pastu sembur habuk2 tu semua. Cool

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 6:24 am

dia buka cover luar tu ajer, atau bukak habis belting dan magkuk tu..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 6:42 am

azhar wrote:
dia buka cover luar tu ajer, atau bukak habis belting dan magkuk tu..
bukak habis bro! Smile
kalau bukak luar jer, tu ngelat namanya!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 7:10 am

servis cvt dia bukak satu persatu part cvt tu.periksa roller,belt parts dsb.segala karbon atau mendapan habuk kasik clean and clear..
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 8:02 am

gts2u wrote:
servis cvt dia bukak satu persatu part cvt tu.periksa roller,belt parts dsb.segala karbon atau mendapan habuk kasik clean and clear..
FAIR and LOVELY....
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 10:04 am

gts2u wrote:
servis cvt dia bukak satu persatu part cvt tu.periksa roller,belt parts dsb.segala karbon atau mendapan habuk kasik clean and clear..
kalau bt benda tu je biasanya brp diaorg ambik upah....
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 2:39 pm

gts2u wrote:
servis cvt dia bukak satu persatu part cvt tu.periksa roller,belt parts dsb.segala karbon atau mendapan habuk kasik clean and clear..


ohhhh......gitu.....paham...roger !!
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 5:25 pm

Mie-G wrote:
azhar wrote:
service cvt ni, dia buat camaner, dia bukak belting/mangkuk2 sumer ker atau dia sembur ajer habuk2 dlm tu?
biasanya pomen akan buka, basuh pastu sembur habuk2 tu semua. Cool

agk2 lame x amik mase tu bro? Question
Back to top Go down
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jul 25, 2011 5:34 pm

Hmmm... dh msk 6k dh meter nie. Esk mau gi service kt man seng, dh alang2 tu service cvt skali bole tgk apa yg diorg buat. scratch
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jul 26, 2011 3:59 am

Sirapisamin wrote:
Mie-G wrote:
azhar wrote:
service cvt ni, dia buat camaner, dia bukak belting/mangkuk2 sumer ker atau dia sembur ajer habuk2 dlm tu?
biasanya pomen akan buka, basuh pastu sembur habuk2 tu semua. Cool

agk2 lame x amik mase tu bro? Question
xde la lama sangat, ada lah dalam 20mnt lebih kurang tp kalau kat Man Sheng, nk menunggu turn tu yg lama!
hehehe..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Jul 27, 2011 7:32 am

Mie-G wrote:
Sirapisamin wrote:
Mie-G wrote:
azhar wrote:
service cvt ni, dia buat camaner, dia bukak belting/mangkuk2 sumer ker atau dia sembur ajer habuk2 dlm tu?
biasanya pomen akan buka, basuh pastu sembur habuk2 tu semua. Cool

agk2 lame x amik mase tu bro? Question
xde la lama sangat, ada lah dalam 20mnt lebih kurang tp kalau kat Man Sheng, nk menunggu turn tu yg lama!
hehehe..

Oic..saya ambil maklum ttg perkara tersebut en Mie G bounce
Back to top Go down
ChiKent
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-07-28
Age : 30
Location : Gombak

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Jul 29, 2011 4:28 am

bengkel yg boleh repair SYM kt area gombak xde ker?
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Jul 29, 2011 2:20 pm

ChiKent wrote:
bengkel yg boleh repair SYM kt area gombak xde ker?
elok pegi segambut je kt sn mmg sym servis centre ada pomen yg pakar khas psl moto ni,ari tu p sn ada jumpa sorg brader polis tu motor dia meragam dh byk kali repair kt kedai jln pudu...tp tk ok2 jgk last2 turun segambut gak br ok,tk sume pomen bole bt sym ni,alang2 nk repair baik g segambut dh tentu dpt brg ori & pomen pun pro
Back to top Go down
ChiKent
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-07-28
Age : 30
Location : Gombak

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Sat Jul 30, 2011 12:30 pm

dinsabak76 wrote:
ChiKent wrote:
bengkel yg boleh repair SYM kt area gombak xde ker?
elok pegi segambut je kt sn mmg sym servis centre ada pomen yg pakar khas psl moto ni,ari tu p sn ada jumpa sorg brader polis tu motor dia meragam dh byk kali repair kt kedai jln pudu...tp tk ok2 jgk last2 turun segambut gak br ok,tk sume pomen bole bt sym ni,alang2 nk repair baik g segambut dh tentu dpt brg ori & pomen pun pro

MFORCE Segambut ker?
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Sat Jul 30, 2011 4:59 pm



MFORCE Segambut ker?[/quote]
ya betul...gombak dok kt mn
Back to top Go down
ChiKent
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-07-28
Age : 30
Location : Gombak

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Sun Jul 31, 2011 12:16 pm

dinsabak76 wrote:


MFORCE Segambut ker?
ya betul...gombak dok kt mn[/quote]

pinggiran batu caves...klu jumpa WTQ 1323...kasi hon ke...tegur ke...jgn kasi penampor dh ler... Razz ahahahahaha
Back to top Go down
aztech
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Kajang/KLCC/Kota damansara/Miri

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Aug 01, 2011 12:40 pm

mntk tolong rakan2 ... bengkel servis utk sym yg elok area kota damansara...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 02, 2011 4:29 am

ChiKent: aku dulu duk pinggiran Bt.Caves tu jgk..rumah teres setingkat kt padang bola tu.. Very Happy
Aztech: Pusing je throttle pegi MMR kt seksyen 16 Shah Alam..hehehe..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
aztech
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Kajang/KLCC/Kota damansara/Miri

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 02, 2011 4:33 am

Mie-G : aduhai .. letih sikit la jalan jauh bulan2 posa nih ehehehe
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 02, 2011 6:12 am

aztech wrote:
Mie-G : aduhai .. letih sikit la jalan jauh bulan2 posa nih ehehehe

Kat MMR tu depa buat kira boleh tahan la baguihnye,,,servisnye,,,ve try la bro.. Smile
Back to top Go down
aztech
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Kajang/KLCC/Kota damansara/Miri

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 02, 2011 6:14 am

insyaAllah ... kalau ada masa pg try ... tp utk yg servis biasa2 jer .. takkan takde yg biasa2 buat area kota damansara kot?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 02, 2011 6:30 am

kalau setakat nk tukar minyak hitam, rasanya mana2 kedai motot pun boleh buat..
cuma bagitahu minyak apa yg kita nk. Smile
kalau nk bat sndrik pun boleh..bukak nat kt bawah tu jer!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 02, 2011 7:47 am

Mie-G wrote:
kalau setakat nk tukar minyak hitam, rasanya mana2 kedai motot pun boleh buat..
cuma bagitahu minyak apa yg kita nk. Smile
kalau nk bat sndrik pun boleh..bukak nat kt bawah tu jer!

Betol tu En Mie G tp motot kite sume ni kan jenis yg terpilih rabbit ..kalo g kedai biase takot2 kena 1) kedai guna myk x sepatutnya, 2) kena henjut harganye 3) advice dari pomen x tak specialist ttg VTS nie..

Kalo sy baik g kedai yg ada pomen yg tahu coz lagi berbaloi2.. bounce
Back to top Go down
aztech
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Kajang/KLCC/Kota damansara/Miri

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 02, 2011 8:51 am

Sirapisamin wrote:
Mie-G wrote:
kalau setakat nk tukar minyak hitam, rasanya mana2 kedai motot pun boleh buat..
cuma bagitahu minyak apa yg kita nk. Smile
kalau nk bat sndrik pun boleh..bukak nat kt bawah tu jer!

Betol tu En Mie G tp motot kite sume ni kan jenis yg terpilih rabbit ..kalo g kedai biase takot2 kena 1) kedai guna myk x sepatutnya, 2) kena henjut harganye 3) advice dari pomen x tak specialist ttg VTS nie..

Kalo sy baik g kedai yg ada pomen yg tahu coz lagi berbaloi2.. bounce

betul tu ... sebab tu tanya mana tau ada member2 area kota damansara tau mana2 kedai yg dah biasa servis sym ni. Sy baru masuk area ni. Kalau kajang/bangi tu mmg tau dah..
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Aug 08, 2011 6:50 am

aztech wrote:
Sirapisamin wrote:
Mie-G wrote:
kalau setakat nk tukar minyak hitam, rasanya mana2 kedai motot pun boleh buat..
cuma bagitahu minyak apa yg kita nk. Smile
kalau nk bat sndrik pun boleh..bukak nat kt bawah tu jer!

Betol tu En Mie G tp motot kite sume ni kan jenis yg terpilih rabbit ..kalo g kedai biase takot2 kena 1) kedai guna myk x sepatutnya, 2) kena henjut harganye 3) advice dari pomen x tak specialist ttg VTS nie..

Kalo sy baik g kedai yg ada pomen yg tahu coz lagi berbaloi2.. bounce

betul tu ... sebab tu tanya mana tau ada member2 area kota damansara tau mana2 kedai yg dah biasa servis sym ni. Sy baru masuk area ni. Kalau kajang/bangi tu mmg tau dah..

pgi kat Chuan & Cycle kat SS3...rasa nya x jauh dr damansara...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Today at 8:45 am

Back to top Go down
 
Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
» Lokasi Bengkel Otai / Sym agent yg dipercayai.
» Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
» Bengkel untuk repair Honda CG125/150
» Helmet dan Apparel Yang Selesa Untuk Anda dan Pillion??????

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: