Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
AuthorMessage
amadke30
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2014-03-17
Age : 40

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Apr 15, 2014 2:35 pm

Memanglah, aku 8.30 dah trcegat kat situ. Takat nk servis cvt memang 2-3jam la. Tp puashati
Back to top Go down
SYAIFUL903
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-01-30

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed May 28, 2014 7:20 am

Assalamualaikum,

Otai-otai semua saya nak tanya saya sedang menunggu sym gts 200 rasa-rasa dalam awal bulan 6.Apa yang patut saya buat dan macam mana dengan services serta kalau ada problem mana saya boleh refer saya duduk kat area Puncak Alam.Nak minta pendapat otai-otai semua
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Thu May 29, 2014 8:45 am

SYAIFUL903 wrote:
Assalamualaikum,

Otai-otai semua saya nak tanya saya sedang menunggu sym gts 200 rasa-rasa dalam awal bulan 6.Apa yang patut saya buat dan macam mana dengan services serta kalau ada problem mana saya boleh refer saya duduk kat area Puncak Alam.Nak minta pendapat otai-otai semua
w'salam bro.
motor baru, xperlu risau bro.
bwk mcm motor biasa je...ckup masa htr service.
warranty motor SYM yg baru ni dia bagi 2tahun atau 20,000km kalau xsalah saya.
kalau ada problem, bleh bwk kedai tmpt anda beli.
kalau kedai tu xbleh setel, bleh bwk ke MForce service centre kat jln Segambut Dalam.
tp harap2 jgn la ada mslh, nnt potong stim plak nk ride.

Untuk lagi meriah, bro boleh join group2 SYM kt FB.
senang nk reach-out kawan2 bila ada masalah.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
SYAIFUL903
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-01-30

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Thu May 29, 2014 9:33 am

FB Group yg mana ye sebab dalam ni ada SYM Owner,SYM Owner Malaysia
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri May 30, 2014 3:54 am

SYAIFUL903 wrote:
FB Group yg mana ye sebab dalam ni ada SYM Owner,SYM Owner Malaysia
group FREERIDER bang!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Zaiddy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2014-05-26
Age : 41
Location : Balakong / Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri May 30, 2014 7:57 pm

Kat area balakong xde ke.?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jun 02, 2014 6:31 am

Zaiddy wrote:
Kat area balakong xde ke.?
Area Balakong bleh pergi service kt Wilhin motor...
atau kalau rajin, boleh pergi ke seri serdang, kedai FSZ Motor.
pomen pika!
dia mmg special service skuter jer.
cari kt FB, FSZ Motor.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Zaiddy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2014-05-26
Age : 41
Location : Balakong / Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 8:14 am

bro Mie-g ni tinggal kat area balakong juga kan.........saya ada tengok sebiji sym vts 200 ni kat kedai moto sederet cimb batu 11.........katanya ada org jual sebab nak pakai duit.......kedai buka harga 5800.00......plate wve 1146....kalau x silap le........kenal ke owner dia........pastu kalau nak minta tolong tengokkan boleh ke..........maklum la.....saya ni baru nak cuba pakai scooter.....jadi mmg x tau apa lah.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 11:19 am

Ye, saya duk kt Taman Impian Ehsan.
sorry,xkenal plak no.vts tu..hehehe..
RM5800 tu harga dr owner atau kedai motor?
nk kena tanya jugak tu, tahun bila? dah brp mileage?
nk minta tlg tgk boleh je tp sy pun bkn tahu sgt.. Very Happy 

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Zaiddy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2014-05-26
Age : 41
Location : Balakong / Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 11:27 am

mileage baru 25k.....tahun 2011 kot....tu harga kedai yg bukak
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 11:31 am

Rasanya dah ok tu!...
masuk group fb bro, search FREERIDER.
sana ramai otai2 bleh mintak tolong.
nk masuk whatsapp group SYMOwner Kajang pun boleh.

Bila cadang nk pegi tgk motor tu?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Zaiddy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2014-05-26
Age : 41
Location : Balakong / Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 11:39 am

hehehe.....kalau bro kata ok.......any time........esok ke....lusa ke........mula nya nak ambik baru.......pastu terpandang pulak yg 2nd ni.......confuse kejap.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 11:47 am

kalau ada bajet, better amik yg baru...
kalau rosak apa2, bleh claim warranty.
motor 2nd ni, tgk nasib2 jgk la..
sbb ada kwn penah kena, beli mtr 2nd, barang dlm cvt smua dah tkr ngn barang elegen.
kecewa member tu.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Zaiddy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2014-05-26
Age : 41
Location : Balakong / Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 11:49 am

hhmmm......makna nya mmg baik ambik baru juga la kan......kedai tu offer yg baru kalau cash dengan harga 9700 otr.......ok ke
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 12:17 pm

Ok dah tu!
Ms saya beli dlu kt wilhin motor, dia bagi RM9600 kalau cash.
tu 4tahun dlu la..hehehe..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Zaiddy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2014-05-26
Age : 41
Location : Balakong / Sg. Buloh

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Jun 03, 2014 12:51 pm

ok bro.....terima kasih atas pandangan.....apa2 nanti saya contact balik ye
Back to top Go down
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2013-12-05
Age : 41

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Sat Jun 07, 2014 2:51 am

ada ke berita baik Smile
Back to top Go down
mrq879i
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2014-06-28
Age : 42

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Sat Jun 28, 2014 5:19 am

Mie-G wrote:
Zaiddy wrote:
Kat area balakong xde ke.?
Area Balakong bleh pergi service kt Wilhin motor...
atau kalau rajin, boleh pergi ke seri serdang, kedai FSZ Motor.
pomen pika!
dia mmg special service skuter jer.
cari kt FB, FSZ Motor.

Kedai FSZ Motor dah tutup kat serdang. Baru gi tadi. Dah pindah ke cheras. Alamat tak tahu. Kena call Pika balik. Sekarang ni tengah cari kedai yang dekat ngan Putrajaya. Boleh rekomen tak?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Jun 30, 2014 4:39 am

mrq879i wrote:
Mie-G wrote:
Zaiddy wrote:
Kat area balakong xde ke.?
Area Balakong bleh pergi service kt Wilhin motor...
atau kalau rajin, boleh pergi ke seri serdang, kedai FSZ Motor.
pomen pika!
dia mmg special service skuter jer.
cari kt FB, FSZ Motor.

Kedai FSZ Motor dah tutup kat serdang. Baru gi tadi. Dah pindah ke cheras. Alamat tak tahu. Kena call Pika balik. Sekarang ni tengah cari kedai yang dekat ngan Putrajaya. Boleh rekomen tak?
kedai pika dah pindah ke area Maktab Polis Cheras.
atau bleh cuba kedai kt Kajang ni.

Pusat service motosikal MRK
Jalan 1/2B, Taman Prima Saujana Seksyen 1, Kajang.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zackgrafik
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2014-01-08
Age : 53
Location : Bt 12, Jalan Cheras, Kajang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Aug 26, 2014 3:54 am

Mie-G wrote:
mrq879i wrote:
Mie-G wrote:
Zaiddy wrote:
Kat area balakong xde ke.?
Area Balakong bleh pergi service kt Wilhin motor...
atau kalau rajin, boleh pergi ke seri serdang, kedai FSZ Motor.
pomen pika!
dia mmg special service skuter jer.
cari kt FB, FSZ Motor.

Kedai FSZ Motor dah tutup kat serdang. Baru gi tadi. Dah pindah ke cheras. Alamat tak tahu. Kena call Pika balik. Sekarang ni tengah cari kedai yang dekat ngan Putrajaya. Boleh rekomen tak?
kedai pika dah pindah ke area Maktab Polis Cheras.
atau bleh cuba kedai kt Kajang ni.

Pusat service motosikal MRK
Jalan 1/2B, Taman Prima Saujana Seksyen 1, Kajang.

Dah pernah servis cvt kat MRK ni…. kerja dia memang teliti dan berkualiti… servis murah. Cuma masa pasang balik aku punya Dr Pulley tu dia suda pasang terbalik, so terpaksa pergi bukak balik…

Bole la klu nk tolong Ah K tu… shian kat dia. Lg pon dekat ngan umah aku
Back to top Go down
Shukri5007
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2014-09-01
Age : 54
Location : Kg Sg Ramal Dalam, Kajang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Sep 01, 2014 2:57 am

AsSalam,

Ada tak kedai servis di area Bangi/Kajang? Saya masih baru di sini, motor pun baru beli seminggu lebih, blum pernah servis. Mileage dah sampai 1,000 lebih huhu....
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Sep 02, 2014 5:18 am

Shukri5007 wrote:
AsSalam,

Ada tak kedai servis di area Bangi/Kajang? Saya masih baru di sini, motor pun baru beli seminggu lebih, blum pernah servis. Mileage dah sampai 1,000 lebih huhu....
Kajang bleh pegi kt kedai MRK, kat prima saujana, kajang.
Blkg Giant tu.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Today at 1:26 pm

Back to top Go down
 
Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 11 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 Similar topics
-
» Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
» Lokasi Bengkel Otai / Sym agent yg dipercayai.
» Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
» Bengkel untuk repair Honda CG125/150
» Helmet dan Apparel Yang Selesa Untuk Anda dan Pillion??????

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: