Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Sep 10, 2013 1:15 pm

Siapa pernah hantar Sym VTS200 ke Bengkel Mat Motor, Jln Klang Sentral, Klang Sentral? Bagaimana perkhidmatannya dari segi kos dan kepuasan hati pelanggan?

Saya baru bercadang nak servis carburator sebab scooter saya ni bila bawa pada kelajuan rpm 3 - 4k mcm tak smooth. Mcm sangkut2 sikit enjinnya. Saya dah servis cvt dan dah ganti rollers & air filter di Berjaya Mega Motor (Kapar). Tapi masalah tu masih ada. Pomen tu cadangkan buat servis utk carburator.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Sep 11, 2013 3:56 am

Ok jer bengkel tu, ada jgk yg penah service kt ctu.
lgpun bangkel mat motor tu salah sebuah panel mforce.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Sep 11, 2013 4:40 am

Mie-G wrote:
Ok jer bengkel tu, ada jgk yg penah service kt ctu.
lgpun bangkel mat motor tu salah sebuah panel mforce.
Thanks bro Mie-G.

Minggu lepas (waktu tengahari) saya pergi MForce Segambut utk service sebab dekat tempat kerja saya. Tapi terlalu banyak motor yg dihantar utk service -- lebih kurang 10 buah. Pomen kat situ ada 2 orang aje. Jadi saya terpaksa batalkan niat saya sebab tak mahu menunggu terlalu lama. Lagipun pomen tu beritahu 10 buah tu pun belum tentu dapat disiapkan pada hari tersebut.

Kalau ada banyak bengkel pilihan lain memang sangat dialu2kan.
Back to top Go down
rider3833
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 45
Join date : 2013-09-11
Age : 39

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Sep 18, 2013 12:25 pm

huh bebinau gak mata nk perabih bebenang ni

nk cr kedai pomen otai area Alor Setar tp x jumpa lak yg rekemen

yg terdekat pun mcm x brapa nk dekat

modai p servis ja dh nk sama dgn rega servis


1- Kilang SYM, Jalan Rozhan, Alma, Bukit Mertajam
(10pagi - 6 petang Isnin-Jumaat,Sabtu 10 pagi-1ptg,Ahad tutup)


2- Mega Fortune Bandar Perda

minta cadangan dr otai2....
kot2tau kedai pomen otai VTS ni dr ujung peta mesia @ bukit kayu hitam smpai Alor Setar

makasih
tq
toce
cheers cheers 
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Sep 20, 2013 10:29 am

cu bro tanya kt fb SOG...mungkin ada member2 area sana yg bleh rekemen. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: 1st service 500km.. @ MForce,   Fri Sep 27, 2013 4:02 am

Saya dah buat 1st servis 500km kat MForce Selayang, tapi nak cakap, punyalah payah nak minta buat servis / tukar minyak dengan Receptionist kat situ. Sampai terpaksa diskus / kaw-tim dgn pomen utk tukar minyak baru Receptionist tu nak buka service chit... hampeh tul... bukannya kita tak bagi pun Service kad ke dia...

Jadi buat new owner kalau ke MForce utk 1st 500km, masa masuk jumpa receptionist tu buat buatlah komplen sikit (motor takdak pick-up ka / Meter tak jalan ka), nanti bila pomen datang check baru bincang dgn dia utk tukar minyak lak...


Mr Qass wrote:
1st servis (500) and 2nd servis (1500) buat kt kedai beli moto je sbb free byr minyak hitam je. Start 3000 nie baru nk try kt kedai2 otai diatas...
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Sep 27, 2013 7:05 am

Saya rasa dia orang tak nak ambil sebab MForce Selayang/Segambut tu tak cukup mekanik utk buat kerja baik pulih.

Baru2 ni saya pergi sana waktu tghari utk chek masalah kenapa penunjuk "low battery" saya sentiasa menyala walaupun enjin dah hidup.  Staf kat MForce tu beritahu ada 10 buah scooter Sym menanti utk diservis sedangkan mekanik cuma ada 2 orang aje.  Dia beritahu saya yg 10 buah tu pun belum tentu dapat disiapkan pada hari tu.  Saya terpaksa batalkan niat saya dan akhirnya saya hantar kat kedai di mana saya beli scooter tu utk chek.

Masalah saya dah selesai.  Punca -- sambungan wayar ke terminal battery tu longgar.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Sep 30, 2013 5:18 am

makin lama makin teruk kualiti perkhidmatan MForce segambut ni.
hermmm...

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rider3833
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 45
Join date : 2013-09-11
Age : 39

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Sep 30, 2013 6:44 am

Pomen diaorg rmai yg cabut kot...
kalo kedai besar takat pomen 2 org ja
baik buka kedai bwh pokok ceri....Laughing Laughing 

xpun import nepal jd pomen .......
Back to top Go down
kamarul312
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2013-09-19
Age : 39

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Mon Oct 14, 2013 1:48 pm

Salam,

Hari ini hari pertama servis siput saya KM 1000 di Bengkel Sendayan Motor di Pekan Nilai Lama.
Standbykan duit sampai RM 200, rupa-rupanya servis pertama RM 50 je. Murah tu ! Rolling Eyes 
Mekanik siap bagi advise lagi bila 2nd servis dan jadual servis seterusnya.

Terbaik.
Back to top Go down
http://www.keretahitam.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Oct 16, 2013 4:09 am

1st service biasanya tukar myk hitam dan tkr myk gear, so murah la..
bila 2nd service, dah kena service cvt, so kos tmbh lg rm25-rm30.. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Oct 16, 2013 4:53 am

humm... 2nd servis dah buat CVT? baru nie (Sebelum cuti Aidil Adha) say apergi buat 2nd servis, takde lah pulak di periksa CVT tu. cuma tukar minyak enjin dgn Gear jer.. ke kena minta baru diorg akan buat?
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Oct 16, 2013 5:16 am

kalau xnak buat pun ok, tggu 3rd service baru buat... Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
kamarul312
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2013-09-19
Age : 39

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Wed Oct 16, 2013 1:57 pm

Ya..tempat saya servis pun kata 3rd servis baru buat CVT...
Rotate servis setiap 3,000km...
Back to top Go down
http://www.keretahitam.com
zaidihashim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-11-29
Age : 52

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Nov 29, 2013 8:07 am

Zul Pachi @ wak joi.. terbaeekk.. pakcik rekomen p sana.. harga baguih. Kerja baik. Budak sopan santun. Tapi pakcik dah hilang nomboq dia. Siapa ada kongsi nombor kat pakcik naaa..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Nov 29, 2013 12:30 pm

zaidihashim wrote:
Zul Pachi @ wak joi.. terbaeekk.. pakcik rekomen p sana.. harga baguih. Kerja baik. Budak sopan santun. Tapi pakcik dah hilang nomboq dia. Siapa ada kongsi nombor kat pakcik naaa..
zul pachi 017-2426.33.4

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
AISHAH
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2014-01-24
Age : 32

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Jan 24, 2014 6:50 am

Mie-G, boleh taw location???TQ
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Jan 24, 2014 9:28 am

AISHAH wrote:
Mie-G, boleh taw location???TQ
Location apa tu Aishah?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Thu Feb 20, 2014 6:20 pm

Salam sejahtera,

Saya nak tahu Bengkel Mat Motor di Klang Sentral tu masih wujud lagi ke? Minggu lepas saya ronda2 kawasan tersebut tapi tak jumpa langsung kedai yg dimaksudkan tu.

Dah puas cari tak jumpa akhirnya singgah makan Mee Udang Banjir kat situ. Boleh tahan gak harganya, sepinggan RM19 + RM2 (teh ais).
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Feb 21, 2014 5:37 am

Safuan66 wrote:
Salam sejahtera,

Saya nak tahu Bengkel Mat Motor di Klang Sentral tu masih wujud lagi ke?  Minggu lepas saya ronda2 kawasan tersebut tapi tak jumpa langsung kedai yg dimaksudkan tu.

Dah puas cari tak jumpa akhirnya singgah makan Mee Udang Banjir kat situ.  Boleh tahan gak harganya, sepinggan RM19 + RM2 (teh ais).
aritu ada member yg tanya kt FB,
katanya kedai tu dah tutup.  Smile 

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Fri Feb 21, 2014 6:34 pm

Oooo... patutlah tak jumpa. Kenapa tutup? Lokasi tak strategik ke? Atau owner bengkel tak pandai buat promosi?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Feb 25, 2014 4:10 am

Safuan66 wrote:
Oooo... patutlah tak jumpa.  Kenapa tutup? Lokasi tak strategik ke? Atau owner bengkel tak pandai buat promosi?
yang tu saya xpasti plak..
tp rasanya kedai Mat motor kat Seksyen 13 shah alam masih beroperasi.

Biasa geng2 klang pegi service motor kt kedai Zul Pachi, area jalan kebun.
saya xpernah sampai lg kedai tu tp mengikut kata kawan2, bagus service kt ctu!
ada masa, bleh la pegi try..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
amadke30
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2014-03-17
Age : 40

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Apr 15, 2014 1:00 pm

Elegan200, man sheng. Mileage 28k
Servs fork 50, labour50,forkcover44, tyre michelin citygrip x2 370, ext bush20, ext gasket 6, bearing tyre40, oilseal 10, cvtnut8, dr.puley130, simota air filter160, voltmeter95,plug16,cvt servis25,adjus tepet45,gasket valve8,carb servis25.
Total kerugian Rm1100.00
Dari 9am-4pm.
Back to top Go down
amadke30
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2014-03-17
Age : 40

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Apr 15, 2014 1:03 pm

Aku sungguh puashati keje dia. Full concentrate hadap moto aku. Belt dah chek, sempat 2x servis.
Yg tk tahan ramai otai sym simbah 'racun' toyol. Hahah.
Aku jd jiwa kacau dah nih.  Very Happy 
Back to top Go down
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2013-12-05
Age : 41

PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Tue Apr 15, 2014 1:16 pm

kat Man Sheng memang puas hati, dah 2x ke situ.
Tapi kalo lambat tunggu que tak tahan.. ramai seh..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi   Today at 8:42 am

Back to top Go down
 
Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
» Lokasi Bengkel Otai / Sym agent yg dipercayai.
» Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
» Bengkel untuk repair Honda CG125/150
» Helmet dan Apparel Yang Selesa Untuk Anda dan Pillion??????

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: