Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 rpm meter vts200 tinggi gila

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Tue May 15, 2012 2:56 am

xibo wrote:
Hmmmm 1800 - 2000 tu rasanya std kot..sbb tgk kwn2 nyer sipot lebih kurang sama je.. scratch

ya betul en xibo kiter .. saya sangat bersetuju dengan jawapan saudara Smile
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Wed May 16, 2012 1:15 pm

Betul betul!
Back to top Go down
luxdream
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 65
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 4:23 am

salam Ramadan kenkawan sume..ni hal moto den malam tadi..balek dari surau naik la VTS den niha..dokek jo ngan umah,jadi bawak selow ajo lah,speed dalam 20km/hr..tp rpm mencanak sampai 10..sampai santak meter rpm tu,cuak jugak.pas tu sampai umah, rpm stop kat 7 masa berhenti..enjin macam besa ajo,xde lah mengaum...ahh..poning den..pas tu den off pas tu on balek..start..ok la pulokkk..back tu normal.
Pagi ni pon ok je..normal.Jadi..apakah masalah problem yg timbul masa rpm mencanak naik eekk..?TQ
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 5:06 am

luxdream wrote:
salam Ramadan kenkawan sume..ni hal moto den malam tadi..balek dari surau naik la VTS den niha..dokek jo ngan umah,jadi bawak selow ajo lah,speed dalam 20km/hr..tp rpm mencanak sampai 10..sampai santak meter rpm tu,cuak jugak.pas tu sampai umah, rpm stop kat 7 masa berhenti..enjin macam besa ajo,xde lah mengaum...ahh..poning den..pas tu den off pas tu on balek..start..ok la pulokkk..back tu normal.
Pagi ni pon ok je..normal.Jadi..apakah masalah problem yg timbul masa rpm mencanak naik eekk..?TQ
wuishh tak pernah lagi dengar perkara macam ni...susah nak bagi tau.

atau dia suruh bawak laju2 kot Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
xibo
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 249
Join date : 2012-03-11
Age : 32
Location : kampung jawa.klang

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 5:19 am

koji wrote:
luxdream wrote:
salam Ramadan kenkawan sume..ni hal moto den malam tadi..balek dari surau naik la VTS den niha..dokek jo ngan umah,jadi bawak selow ajo lah,speed dalam 20km/hr..tp rpm mencanak sampai 10..sampai santak meter rpm tu,cuak jugak.pas tu sampai umah, rpm stop kat 7 masa berhenti..enjin macam besa ajo,xde lah mengaum...ahh..poning den..pas tu den off pas tu on balek..start..ok la pulokkk..back tu normal.
Pagi ni pon ok je..normal.Jadi..apakah masalah problem yg timbul masa rpm mencanak naik eekk..?TQ
wuishh tak pernah lagi dengar perkara macam ni...susah nak bagi tau.

atau dia suruh bawak laju2 kot Very Happy

apa je modifikasi yg telah dilakukan pada sipot anda?
Sbb rasanya mmg br 1st time dgr ni..jadi kena tgk dr semua aspek utk kenalpasti problem.

Back to top Go down
luxdream
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 65
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 5:59 am

xibo wrote:
koji wrote:
luxdream wrote:
salam Ramadan kenkawan sume..ni hal moto den malam tadi..balek dari surau naik la VTS den niha..dokek jo ngan umah,jadi bawak selow ajo lah,speed dalam 20km/hr..tp rpm mencanak sampai 10..sampai santak meter rpm tu,cuak jugak.pas tu sampai umah, rpm stop kat 7 masa berhenti..enjin macam besa ajo,xde lah mengaum...ahh..poning den..pas tu den off pas tu on balek..start..ok la pulokkk..back tu normal.
Pagi ni pon ok je..normal.Jadi..apakah masalah problem yg timbul masa rpm mencanak naik eekk..?TQ
wuishh tak pernah lagi dengar perkara macam ni...susah nak bagi tau.

atau dia suruh bawak laju2 kot Very Happy

apa je modifikasi yg telah dilakukan pada sipot anda?
Sbb rasanya mmg br 1st time dgr ni..jadi kena tgk dr semua aspek utk kenalpasti problem.

moto standard kilang,xde usik ape pon,baru 7 bulan pakai,mileage 3k lebih..mmg tokojut tengok rpm abis meter tp speed bawah 20km/hr je,bila aku press laju lg..meter rpm tu menggigil nak pegi lagi...
Back to top Go down
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 31
Location : Sentul

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 6:19 am

saya plak bersantai bila bawak motor sambil minum lai chi kang..haha
Back to top Go down
babah ameer
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2012-07-07
Location : melaka

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 7:59 am

Nombor motor tu nak naik kot kt KTM....hehehe..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 10:06 am

abe Alim, sy rasa motot tu merajuk sbb dah lama xbwk ride jauh.
setakat g surau apa baram katanya.
dah 7 bulan tp br 3000km, mahu xmerajuk siput tu!
hahahahaa

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
simpoloi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-01-14

PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Fri Aug 03, 2012 8:49 pm

luxdream wrote:
salam Ramadan
kenkawan sume..ni hal moto den malam tadi..balek dari surau naik la VTS den niha..dokek jo ngan umah,jadi bawak selow ajo lah,speed dalam 20km/hr..tp rpm mencanak sampai 10..sampai santak meter rpm tu,cuak jugak.pas tu sampai umah, rpm stop kat 7 masa berhenti..enjin macam besa ajo,xde lah mengaum...ahh..poning den..pas tu den off pas tu on balek..start..ok la pulokkk..back tu normal.
Pagi ni pon ok je..normal.Jadi..apakah masalah problem yg timbul masa rpm mencanak naik eekk..?TQ

Salam, pernah gak kena mcm bro tu, rasa meter baru 50 tapi rpm dah ketetel tak tahu nak pergi mana sbb dah abih meter. Ingat nak bw trus pi segambut nak tanya pa hal....ahhh, banyak plak hal moto ni. Singgah dulu kat shell lpas tol sg besi, solat dulu. Dah solat cer try tgk ok ke tak. On suis jarum rpm tak naik, off balik...pastu on ba. Alhamdulillah ok sampai lah skang ni, tak kena lg camtu. Skang ni nak on suis mesti pastikan kedua2 jarum tu naik serentak...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: rpm meter vts200 tinggi gila   Today at 8:47 am

Back to top Go down
 
rpm meter vts200 tinggi gila
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» rpm meter vts200 tinggi gila
» Speedo meter untuk sym vts 200
» setting jam di meter siput
» Meter Minyak Pening
» Gila Monster

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: