Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24
AuthorMessage
simpoloi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-01-14

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Tue Jul 10, 2012 8:31 pm

eszeree wrote:
padan la aku tersedak-sedak dok mkn cekodok bilis..rupe2 ade orang suh cabar mencabar..muhahahah..so far aku xsanggup lagi nk menggodam kukes aku sbb tgh dok pikir jln paling kemas utk buat led kt box tu.

kalo sape2 yg dh mmg ade LED kt box tu meh sni aku godam kan...huhu..aku pnye yg xde led, so payah sket nk pikir soket nk disambungkn..
Jom diy kat coocase aku....hehehe
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed Jul 11, 2012 4:10 am

simpoloi wrote:
eszeree wrote:
padan la aku tersedak-sedak dok mkn cekodok bilis..rupe2 ade orang suh cabar mencabar..muhahahah..so far aku xsanggup lagi nk menggodam kukes aku sbb tgh dok pikir jln paling kemas utk buat led kt box tu.

kalo sape2 yg dh mmg ade LED kt box tu meh sni aku godam kan...huhu..aku pnye yg xde led, so payah sket nk pikir soket nk disambungkn..
Jom diy kat coocase aku....hehehe
ok jom simpoloi! Very Happy

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed Jul 11, 2012 5:33 am

eszeree wrote:
simpoloi wrote:
eszeree wrote:
padan la aku tersedak-sedak dok mkn cekodok bilis..rupe2 ade orang suh cabar mencabar..muhahahah..so far aku xsanggup lagi nk menggodam kukes aku sbb tgh dok pikir jln paling kemas utk buat led kt box tu.

kalo sape2 yg dh mmg ade LED kt box tu meh sni aku godam kan...huhu..aku pnye yg xde led, so payah sket nk pikir soket nk disambungkn..
Jom diy kat coocase aku....hehehe
ok jom simpoloi! Very Happy

dah lama terfikir nak letak led atau strob lamp kat kotak givi tu... masa tak izin kan..
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed Jul 11, 2012 9:45 am

Biar betik nk ltak strob light kt box givi tu..
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu Jul 12, 2012 5:14 am

betik je amad!...nothing is imposible...believe it or not? believe it!~ ngehngeh

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
simpoloi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-01-14

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu Jul 12, 2012 8:00 am

eszeree wrote:
simpoloi wrote:
eszeree wrote:
padan la aku tersedak-sedak dok mkn cekodok bilis..rupe2 ade orang suh cabar mencabar..muhahahah..so far aku xsanggup lagi nk menggodam kukes aku sbb tgh dok pikir jln paling kemas utk buat led kt box tu.

kalo sape2 yg dh mmg ade LED kt box tu meh sni aku godam kan...huhu..aku pnye yg xde led, so payah sket nk pikir soket nk disambungkn..
Jom diy kat coocase aku....hehehe
ok jom simpoloi! Very Happy
Jom bro eszeree, kat mana nak operate...dan bilakah waktu yg sesuai
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu Jul 12, 2012 9:24 am

simpoloi wrote:
eszeree wrote:
simpoloi wrote:
eszeree wrote:
padan la aku tersedak-sedak dok mkn cekodok bilis..rupe2 ade orang suh cabar mencabar..muhahahah..so far aku xsanggup lagi nk menggodam kukes aku sbb tgh dok pikir jln paling kemas utk buat led kt box tu.

kalo sape2 yg dh mmg ade LED kt box tu meh sni aku godam kan...huhu..aku pnye yg xde led, so payah sket nk pikir soket nk disambungkn..
Jom diy kat coocase aku....hehehe
ok jom simpoloi! Very Happy
Jom bro eszeree, kat mana nak operate...dan bilakah waktu yg sesuai

menarik.aku nk dtg menonton..ekekek Smile
Back to top Go down
nonama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-12-06
Age : 35
Location : Bandar Baru Sri Petaling, KL

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Fri May 03, 2013 9:33 am

Aslm bro2 & otai2 sekalian~ lama dh x masuk forum ni... hehe nak tanye katne eh bole pasang n jual running light, fog light & led utk kukes ? dari tahun lepas nak pasang x berkesempatan, ade x kat area bangi @ kajang?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Fri May 03, 2013 9:57 am

Salam noname,
semua tu bro bleh g buat kat kedai mansheng kt jln pudu.
cuma lampu utk box kukes tu kena cari led sndri pastu suh dia pasangkan.
lampu led tu boleh didapati di jalan pasar...mcm2 ada! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
nonama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-12-06
Age : 35
Location : Bandar Baru Sri Petaling, KL

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Fri May 03, 2013 10:00 am

Mie-G wrote:
Salam noname,
semua tu bro bleh g buat kat kedai mansheng kt jln pudu.
cuma lampu utk box kukes tu kena cari led sndri pastu suh dia pasangkan.
lampu led tu boleh didapati di jalan pasar...mcm2 ada! Very Happy

ooo x penah plak sampai ke situ nanti bole try survey... ade x alamatnye bro? & waktu operasi dari kul bape sampai kul bape ye? Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Fri May 03, 2013 10:13 am

Bro bleh tgk kt link ni..
smua kedai2 ni bleh buat wiring dan dipercayai.

http://symforumclub.forumotion.com/t4-lokasi-bengkel-servis-center-yang-selalu-anda-pergi

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
nonama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-12-06
Age : 35
Location : Bandar Baru Sri Petaling, KL

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Fri May 03, 2013 10:29 am

Mie-G wrote:
Bro bleh tgk kt link ni..
smua kedai2 ni bleh buat wiring dan dipercayai.

http://symforumclub.forumotion.com/t4-lokasi-bengkel-servis-center-yang-selalu-anda-pergi

Ok bro thx a lot...
Back to top Go down
NagaChini
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2013-05-21
Age : 47

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 23, 2013 3:41 pm

Salam geng
Kawe nak tanya...tapi mintak maaf kalau soalan kawe ni pernah di diskusikan sebelum ini..kawe search tapi tak ketemuan..huhu
Baru ambik motor hari ni...vts200...kawe prasan bawah lampu signal tu macam ada fog lights...betul ke fog lights atau cuma dummy jer...kawe cuba try test cari suiz nak ON tapi tak jumpa...

Kalau ada kesudian mintak diberikan sedikit pencerahan buat kawe pacal yg begitu naive tentang so called siput gondang ini

Many thanks in advance
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon May 27, 2013 5:59 am

NagaChini wrote:
Salam geng
Kawe nak tanya...tapi mintak maaf kalau soalan kawe ni pernah di diskusikan sebelum ini..kawe search tapi tak ketemuan..huhu
Baru ambik motor hari ni...vts200...kawe prasan bawah lampu signal tu macam ada fog lights...betul ke fog lights atau cuma dummy jer...kawe cuba try test cari suiz nak ON tapi tak jumpa...

Kalau ada kesudian mintak diberikan sedikit pencerahan buat kawe pacal yg begitu naive tentang so called siput gondang ini

Many thanks in advance

BEtul doh tu fog light..tapi demo kena g kedai dan upah buat fog light la.Takde PNP..kena mod sikit. so untuk on fog light ..boleh sambung direct dengan lampu kecik atau buat suis.

Smile
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed May 29, 2013 6:22 am

belum ada motor lagi (dalam perancangan) tapi untuk mempertingkatkan keselamatan + bonus mengesan pencuri motor, cuba cari portable GPS tracker yg murah, banyak dah dalam pasaran sekarang nie,, antaranya jenis macam nie "BellBerry Tagii Locator" yg kita boleh setkan "parameter" untuk alert kita kalau motor dialihkan (device nie utk anak, tapi saya rasa maat sesuai kalau di pasang @ ditinggalkan dalam motor bila parking). Kalau pasang alarm, kebanyakan masanya kita bukan dekat / boleh dengar alarm tu kut???? sharing for caring.
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
NagaChini
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2013-05-21
Age : 47

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 30, 2013 10:24 am

Makasih Apaizul atas pencerahan yg diberi..
Kawe dah gi bikin itu lampu kabus di MRR Shah Alam...amat puas hati dengan workmanship yg dibuat...wiring job was neatly done...kos dikenakan adalah RM70 riyal.

Meme la meme berbaloi baloi
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon Oct 14, 2013 4:03 am

nak tanya pasal Alarm Motor nie... biasa nya berapa lama dia boleh tahan? Kalau Alarm kereta tu (Pxxx), lepas 4-5 tahun mesti dah kong / tak dapat pakai dah..
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon Oct 14, 2013 5:00 am

aku nya dah 3 tahun still ok lagi cuma jarang2 pakai sbb takut makan bateri.Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Today at 11:05 pm

Back to top Go down
 
Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 24 of 24Go to page : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24
 Similar topics
-
» Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1
» Sembang - sembang bola sepak Malaysia
» lampu bateri menyala sentiasa
» macam mana nak tambah lampu brake belakang klip2
» lampu led utk brek kt coocase v5 tk menyala

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: