Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24  Next
AuthorMessage
NexusKhan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2012-05-12
Age : 36
Location : Shah Alam (Origin: Penang)

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed May 16, 2012 6:38 pm

ADL BLL4477 wrote:
Nanti ada yg kena cop PERO___!

apa tu bro???
Back to top Go down
http://www.khans.my
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed May 16, 2012 7:35 pm

Ye la masuk rumah org tak tentu arah.
Back to top Go down
xibo
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 249
Join date : 2012-03-11
Age : 32
Location : kampung jawa.klang

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 17, 2012 3:10 am

NexusKhan wrote:
saja nap update you all, setelah diberi bimbingan senior2 yang hebat di sini, i akhirnya dapat pegi ke Maju Motor Racing untuk buat running light and fog light... yang buat pulak Ah Chai so memang kerja dia kemas...


sticker L tu pakej sekali dgn running light ke? clown clown hihihi
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 17, 2012 7:19 am

menyerlah btol L nya. Wink
pasni bleh la polow TTS dgn Ride plak ya! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 17, 2012 10:37 am

NexusKhan wrote:
saja nap update you all, setelah diberi bimbingan senior2 yang hebat di sini, i akhirnya dapat pegi ke Maju Motor Racing untuk buat running light and fog light... yang buat pulak Ah Chai so memang kerja dia kemas...


bro..ah chai yg ko maksudkn tu yg mne satu?

foglamp tu bwat yg tebuk dr tepi ye?..upload la gambirannya

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Sun May 20, 2012 1:33 pm

Setelah puas di pujuk dek Rahim MSS, aku akhirnya mengalah dan pasang jugak running light semalam, hasilnya sangat memuaskan ... ada suis sekali so kalau taknak running light sepanjang masa, boleh kasi offkan ... tapi terbang jugak la duit ... hehehe ...
Back to top Go down
NexusKhan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2012-05-12
Age : 36
Location : Shah Alam (Origin: Penang)

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Sun May 20, 2012 6:10 pm

eszeree wrote:
NexusKhan wrote:
saja nap update you all, setelah diberi bimbingan senior2 yang hebat di sini, i akhirnya dapat pegi ke Maju Motor Racing untuk buat running light and fog light... yang buat pulak Ah Chai so memang kerja dia kemas...


bro..ah chai yg ko maksudkn tu yg mne satu?

foglamp tu bwat yg tebuk dr tepi ye?..upload la gambirannya

bro, ah chai yang baju biru purple tu... memang kemas kerja dia. Skarang nie temporary dia bubuh lampu biasa sebab LED putih minggu depan baru sampai stok and betul, dia tebuk tepi... gambar bawah nie...

Back to top Go down
http://www.khans.my
NexusKhan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2012-05-12
Age : 36
Location : Shah Alam (Origin: Penang)

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Sun May 20, 2012 6:15 pm

Mie-G wrote:
menyerlah btol L nya. Wink
pasni bleh la polow TTS dgn Ride plak ya! Wink

hahaha... ada L tuh tak la nampak balorq sangat dok kangkang kaki dalam trafik jam hahah...
Back to top Go down
http://www.khans.my
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon May 21, 2012 4:17 am

Petrofsky wrote:
Setelah puas di pujuk dek Rahim MSS, aku akhirnya mengalah dan pasang jugak running light semalam, hasilnya sangat memuaskan ... ada suis sekali so kalau taknak running light sepanjang masa, boleh kasi offkan ... tapi terbang jugak la duit ... hehehe ...
brape hengget tu bro kalo rahim bwat?

bro Nexuskhan...yg baju biru tu nama dier Arip/Arif..

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon May 21, 2012 6:01 am

eszeree wrote:
Petrofsky wrote:
Setelah puas di pujuk dek Rahim MSS, aku akhirnya mengalah dan pasang jugak running light semalam, hasilnya sangat memuaskan ... ada suis sekali so kalau taknak running light sepanjang masa, boleh kasi offkan ... tapi terbang jugak la duit ... hehehe ...
brape hengget tu bro kalo rahim bwat?

bro Nexuskhan...yg baju biru tu nama dier Arip/Arif..

a'ah brape ringgit kalo rahim buat? aku punya nak kena repair ni, dah xmo idup..kalo malam kompom kena pakai running light pale
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon May 21, 2012 6:27 pm

eszeree wrote:
Petrofsky wrote:
Setelah puas di pujuk dek Rahim MSS, aku akhirnya mengalah dan pasang jugak running light semalam, hasilnya sangat memuaskan ... ada suis sekali so kalau taknak running light sepanjang masa, boleh kasi offkan ... tapi terbang jugak la duit ... hehehe ...
brape hengget tu bro kalo rahim bwat?

bro Nexuskhan...yg baju biru tu nama dier Arip/Arif..

Sori lambat reply... kebizian melanda di pejabat ... Rahim charge aku Rm120 utk buat running light, siap masuk suis on off... bulb LED kira harga lain. tapi kalau buat running light + fog lamp mebbe dia leh kasik murah sket. Bulb LED dia cas aku dalam RM15 sebijik ... best price katanya ...
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Tue May 22, 2012 4:50 am

Petrofsky wrote:
eszeree wrote:
Petrofsky wrote:
Setelah puas di pujuk dek Rahim MSS, aku akhirnya mengalah dan pasang jugak running light semalam, hasilnya sangat memuaskan ... ada suis sekali so kalau taknak running light sepanjang masa, boleh kasi offkan ... tapi terbang jugak la duit ... hehehe ...
brape hengget tu bro kalo rahim bwat?

bro Nexuskhan...yg baju biru tu nama dier Arip/Arif..

Sori lambat reply... kebizian melanda di pejabat ... Rahim charge aku Rm120 utk buat running light, siap masuk suis on off... bulb LED kira harga lain. tapi kalau buat running light + fog lamp mebbe dia leh kasik murah sket. Bulb LED dia cas aku dalam RM15 sebijik ... best price katanya ...

rm120 utk running light+switch...led signal bulb brape plak sejibik bro?

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Tue May 22, 2012 9:00 am

eszeree wrote:
Petrofsky wrote:
eszeree wrote:
Petrofsky wrote:
Setelah puas di pujuk dek Rahim MSS, aku akhirnya mengalah dan pasang jugak running light semalam, hasilnya sangat memuaskan ... ada suis sekali so kalau taknak running light sepanjang masa, boleh kasi offkan ... tapi terbang jugak la duit ... hehehe ...
brape hengget tu bro kalo rahim bwat?

bro Nexuskhan...yg baju biru tu nama dier Arip/Arif..

Sori lambat reply... kebizian melanda di pejabat ... Rahim charge aku Rm120 utk buat running light, siap masuk suis on off... bulb LED kira harga lain. tapi kalau buat running light + fog lamp mebbe dia leh kasik murah sket. Bulb LED dia cas aku dalam RM15 sebijik ... best price katanya ...

rm120 utk running light+switch...led signal bulb brape plak sejibik bro?

Bulb LED dia jual RM15 sebijik ... aku rasa sama je utk LED apa kaler pon, sebab saiz dia sama jek aku tengok ...
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Tue May 22, 2012 9:00 am

Malam kang nnt aku kasik up gambo ...
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Tue May 22, 2012 9:20 am

terbaik bro..amik gamba dr setiap sudut! pastu buat post paling bergaya skali k..jgn lupe pkai spek hitam & rokok di mulut...hehehehe

sekali sekala jika kite hidangkn gamba dlm thread ni baru la lebih meriah & best!

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
NexusKhan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2012-05-12
Age : 36
Location : Shah Alam (Origin: Penang)

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Tue May 22, 2012 2:08 pm

eszeree wrote:
Petrofsky wrote:
Setelah puas di pujuk dek Rahim MSS, aku akhirnya mengalah dan pasang jugak running light semalam, hasilnya sangat memuaskan ... ada suis sekali so kalau taknak running light sepanjang masa, boleh kasi offkan ... tapi terbang jugak la duit ... hehehe ...
brape hengget tu bro kalo rahim bwat?

bro Nexuskhan...yg baju biru tu nama dier Arip/Arif..

serious bro? dia mualaf ka? pasal i tanya nama dia and dia kata nama dia Ah Chai... tu yang i sembang lebih dengan dia pasai i pernah terbaca nama dia kat forum...
Back to top Go down
http://www.khans.my
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed May 23, 2012 1:51 pm

Nah gegambir utk tatapan Abam AG ... sori lambat aplod ... maafkan kami penunggu gua ... Razz





Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Wed May 23, 2012 2:33 pm

Walaweh! Terbaik la bro...nnt trun tts blh tgk dgn lebih dkt..hehee

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 24, 2012 4:36 am

Dia kena tunggu 'hantar' KDN balik kg dulu br bleh join TTS!
hehehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 24, 2012 3:54 pm

Mie-G wrote:
Dia kena tunggu 'hantar' KDN balik kg dulu br bleh join TTS!
hehehehe

Yer betulll ... Abam Mie-G memang memahami saya ... hihihih ... Very Happy
Back to top Go down
awie_zawawi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 92
Join date : 2012-04-06
Age : 34
Location : ipoh

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Thu May 24, 2012 6:00 pm

salam kat ipoh kedai mana bole n reti pasang running light ek
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Fri May 25, 2012 4:27 am

awie_zawawi wrote:
salam kat ipoh kedai mana bole n reti pasang running light ek
orang Ipoh kata suh datang KL atau pegi Penang kalau nk pasang running light! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Fri May 25, 2012 6:18 pm


Coocase..


Givi..

lip..lap..lip..lap..HM blh ke buat camni?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon May 28, 2012 4:45 am

bawak LED, mesti bleh buat punya! Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Mon May 28, 2012 5:02 am

pasti boleh

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1   Today at 8:47 am

Back to top Go down
 
Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 22 of 24Go to page : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24  Next
 Similar topics
-
» Sembang elektrikal dan modifikasi Lampu disini V1
» Sembang - sembang bola sepak Malaysia
» lampu bateri menyala sentiasa
» macam mana nak tambah lampu brake belakang klip2
» lampu led utk brek kt coocase v5 tk menyala

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: