Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Rehat sebentar... Golak-golak.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 7:57 am

Ada tiga orang pilot tengah test kapal terbang...

Pilot 1: Menara kami akan menbuat latihan ke kawasan XX..
Menara : Berita Terima..

Lepas 2 jam terbang.. kapal kena petir...

Pilot 1: Habis enjin 1 terbakar..
Pilot 2: Tak pe kita ada 1 lagi enjin.

Pilot 1: Kapal tak stabil ni...
Pilot 3: Kecilnye hal.

Pilot 3 buka pintu dan baling sesuatu kat enjin lagi satu.

Pilot 2: Kau buat apa tu Pilot 3..
Pilot 3: Aku bakar enjin satu lagi... kan dah stabil..

Bersambung...
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 8:25 am

Kapal terbang jatuh meletup...
Nasib baik semua pakai payung terjun....

Masa nak sampai kat bawah...
Sekumpulan orang asli Kanibal tengah ada jamuan...
Maka habis semua segala makanan dan persiapan hancur berkecai...

Tok Batin bengang kat 3 pilot ni...
Suruh anak buat tangkap dan bawa pada dia...

Tok Batin : Kamu orang luar memang teruk... sekarang masuk sana hutan bawa 10 buah dari satu jenis... kalau tak aku bunuh..

Pilot 1, Pilot 2 dan Pilot 3 pun redah la hutan bersama body guard Tok Batin.
Selang sejam:

Pilot 1: Tok ini buah mangga 10 biji macam Tok minta...
Tok Batin : Buka seluar kamu... Pasal kamu sudah buat salah sama kita.. masuk itu buah semua dlm lubang belakang kamu... Kalau kamu bersuara atau bunyi sakit, kita potong kamu punya kepala...

Dengan penuh keazaman dan perjuangan untuk hidup.. maka digagahkan juga. Akhirnya mangga pertama dapat dimasukkan... Tapi untuk mangga kedua ... Pilot 1 tidak dapat menahan kesakitan lalu menjerit... Dengan kejam Tok Batin telah mencabut golok dan memancung kepala Pilot 1... Maka naiklah Pilot 1 ke syurga...

Beberapa minit kemudian Pilot 2 pun tiba dengan buah anggur...
Dilihat Pilot 1 telah mati ditetak.Gerun bukan kepalang...
Maka Tok batin pun memberi arahan kepada Pilot 2 seperti Pilot 1.

Pilot 2 memasukkan satu persatu anggur hingga lah anggur ke 9..
Takkala hendak memasukkan anggur ke 10... Tok Batin telah memancung kepala Pilot2.

Maka naik lah dia ke syurga dan berjumpa Pilot 1.

Pilot 2 : Cis tak guna...
Pilot 1 : Betul laa... aku dah cuba masukkan ... satu tu ok laa... lepas tu aku tak tahan sakit sangat... susah betul laa syarat Tok Batin tu...kau lak bawa buah apa?
Pilot 2 : Aku bawa anggur...
Pilot 1 : Apa laa, tu kan senang... tak sakit pun...
Pilot 2 : Memang laa... aku dah masukkan 9 biji... last masa aku nak masukkan yg ke 10 aku ketawa.. habis semua yang keluar balik..tu yang kena pancung tu.
Pilot 1 : Bodoh kau!.. Kenapa ketawa?
Pilot 2 : Habis masa aku nak masukkan anggur ke 10... aku nampak Pilot 3 datang bawa buah durian... besar2 lak tu...giler rabak...

Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 8:41 am

aku ingat... anak buah tok batin pun tak tahan gelak tgk pilot 3 tu bawak dgn bangganyer..

tok batin pun guling2 tau
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 9:08 am

hahaha...aku pun tergolak2 samo!! cheers cheers cheers

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 9:23 am

kih kih kih... mau bersagat bontot... Laughing



Last edited by anakku on Mon Dec 12, 2011 9:50 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 9:33 am

Khasiat telur separuh masak

En. Kordi ngan Pn. Jamilah bawak anak lelaki mereka yang berusia 8 tahun ke klinik. Memula tu malu dan segan nak cakap ngan doktor, tapi akhirnya mereka membuka mulut juga menceritakan kebimbangan mereka tentang 'anu' si Boboi yang sgt kecik berbanding dengan bebudak lain yang sebaya Boboi.

Selepas melakukan pemeriksaan, doktor berkata,

“Jangan risau. Bagi anak encik ni makan telur separuh masak tetiap pagi. Ia merangsang sel-sel tumbesaran 'anu' si Boboi.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Besok pagi, time Boboi nak bekpes, tewanjat Boboi melihat ada 10 biji telur separuh masak kat meja makan.

“Telur ni semua untuk Boboi ke Mummy?”, tanya si Boboi.

“Boboi makan dua biji JER TAUUU!!!. Yang lain tu, untuk ayah Boboi”, kata emaknya.
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 9:44 am

laa.... bapak pun kocik jgk..??
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 9:49 am

Boboi oh boboi

Seorang anak kena marah ngan mak dia...

Mama : Boboi jangan hisap jari tu..
Boboi : nape mama? Boboi nak puting mama tak bagi.
Mama : Nanti perut boboi besar..
Boboi : Takutnye... tak nak la boboi.

Suatu petang boboi gi kat taman umah dia...
Dia nampak sorang pompuan mengandung ngan anak dia.

Boboi : Untie, boboi tau kenapa untie jadi cam tu... untie suka hisap kan.... Tu yang perut untie besar...Lain kali jangan buat lagi tau... Nasib baik boboi dah tak buat lagi.
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 9:54 am

blue thunder & wwc5134 ... bukak la thread br utk lawak br... Very Happy ... br syok...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:01 am

kumpol je kt sini...jdkan thread lawak ni thread paling panjang dlm forum nih...ehehehe albino
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:03 am



hehe...
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:05 am

Boboi ke Ayah

Setelah sekian lama... En Din (bukan nama sebenar) dan Pn. Kiah (juga bukan nama sebenar) akhirnya telah dikurniakan pasangan anak kembar Ali dan Abu.

Umur kian meningkat hingga umur kedua2nya mencecah 3 tahun ....
Akan tetapi mereka tetap minum susu badan...saranan doktor supaya anak cerdik.

Akibatnya Ali dan Abu selalu bergaduh siapa dapat dulu... tumbuk dan terjang mainan biasa.
Kebiasaan Ali akan kalah.. coz badan Abu lagi besar..
Ali medapat akal... bagaimana dapat bolot sorang2.
Malam tu lepas turn dia ... dia buat projek.

Esok pagi... mak dia menangis teresak-esak ...
Wah.. taktik aku menjadi fikir Ali sendirian. Lepas ni aku bolot sorang2.

Pergi lah Ali kepada emak di sambil bertanya..
Ali : Kenapa Mak?
Mak : Bapa kau dah tak de.. dia mati keracunan

Kesimpulan: Janganlah kita mengambil hak orang lain.
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:06 am

Boss: Where were you born?
Sardar: India ..
Boss: which part?
Sardar: What 'which part'? Whole body was born in India ..


2 sardar were fixing a bomb in a car.
Sardar 1: What would you do if the bomb
explodes while fixing.
Sardar 2: Dont worry, I have one more.


Sardar: What is the name of your car?
Lady: I forgot the name, but is starts with 'T'.
Sardar: Oh, what a strange car, starts with Tea. All cars that I know start with petrol.
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:08 am

Sardar joined new job. 1st day he worked till late evening on the computer. Boss was happy and asked what you did till evening.
Sardar: Keyboard alphabets were not in order, so I made it alright.


Museum Administrator: That's a 500-year-old statue u've broken.
Sardar: Thanks God! I thought it was a new one.


At the scene of an accident a man was crying: O God! I have lost my hand, oh!
Sardar: Control yourself. Don't cry. See that man. He has lost his head. Is he crying?
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:08 am

Sardar: U cheated me.
Shopkeeper: No, I sold a good radio to u.
Sardar: Radio label shows Made in Japan but radio says this is 'All India Radio! '


In an interview, Interviewer: How does an electric motor run?
Sardar: Dhhuuuurrrrrrrrrr. .....
Inteviewer shouts: Stop it.
Sardar: Dhhuurrrr dhup dhup dhup...


Tourist: Whose skeleton is that?
Sardar: An old king's skeleton.
Tourist: Who's that smaller skeleton next to it?
Sardar: That was same king's skeleton when he was a child
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:11 am

Kita buat je kat sini... rasa dah byk sgt kita buat yg lain...
Hahaha... thanks all kerana sudi singgah...
Yang lain leh letak sekali.

Longman, byk gak cerita lu...
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:13 am

Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia .

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).
Si anak dah rasa tak best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia cakap dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej….

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor… menyusahkan plak tu…
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:15 am

Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung.. ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih.. Hanya dengan membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang.. Setelah memasukkan wang
RM 1.00.. mesin komputer menjawab: "47 kg!"Gadis kedua

cuba untuk menimbang, dan mesin komputer menjawab: "52 kg!"
Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu. Setelah memasukkan wang RM 1.00.. mesin komputer mengeluarkan jawapan: "Tolong naik sorang-sorang. . jangan ramai- ramai!"
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:16 am

MENANTU TERENGGANU : MOK...KALU MOK GI KEDAA... TOLONG BELI 'KETANG' 4 KILO........ NANTI KITO BAYAR

MENTUA KELANTAN : BEREEEHHH... ..
SELEPAS MENTUA PULANG DARI KEDAI....... ......... ......
MENANTU TERENGGANU : LOOOO..... BAK PO MOK BELI 'UBI KETANG'(ubi kentang)... BANYOK-BANYOK NI....
MENTUA KELANTAN : TADI MU KATO BELI KETE(ubi kentang)... .
PAH TU KETE MANO PULAKKKK...
MENANTU TERENGGANU : BUKANG UBI 'KETANG'.... KITO SURUH BELI
'KETANG'.... . HOK ADA SEPIK NUNG......(sepit / ketam)...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:24 am

ROBOT SECRETARY

Joe: Your secretary is very sexy.

John: Thanks, it's a robot from Japan . Her name is Sweety. If you push the right nipple, it'll takes notes...and if you push the left nipple, it'll type.

Joe : Can I borrow it for a day?...I'm interested to get one but I need to try it first.

John : Okay, I'll lend it to you for a day and you can see for yourself.

************************

Next day Joe called from hospital and shouted,

Joe : John, you SONNAWAWITCH!!!! Why the HELL you didn't tell me, Sweety's ARSEHOLE is a PENCIL SHARPENER!!!!!

MORAL OF THE STORY : Always ask if you are not sure and don't take advantage of someone's kindness ! albino
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:28 am

Habisss... itu pensil sudah kontot...
Kena bagi makan telur laaa...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Mon Dec 12, 2011 10:33 am

betul betul betul... albino
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Tue Dec 13, 2011 3:32 am

Kisah Telur Rebus....

Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami
duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu
kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka
makan telur rebus, sedap agaknya.

Sebelum aku kahwin, aku
memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi
semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan
meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus
ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah
lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja,
tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik
lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan
tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus..
lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik
aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik
nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas
dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk
kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam
ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas
dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk
dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka, Aku nak pergi toilet sebab
perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku
ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi
mengangkatnya.

Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut
yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan...
maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu
la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi..
bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau
dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia...
adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon
berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi
ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku
rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepas tu aku bangun,
tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu...


PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya...
peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa
bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja
makan aku ni.. sambil tu aku sebut'ahhhh.... lega...'. Adalah dekat 5
minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta
maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan
suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le...
camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus
melopong... ALAMAK!!!

Benda pertama aku lihat.. muka merah
padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk
keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun
ada!!. ? jadi aku pun nak kaver malu, aku tanya la kat pak mertua aku.
'dah lama ke pak sampai?'.Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama.
Sebelum kentut pertama lagi!!'
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Tue Dec 13, 2011 5:34 am

wakakakakakak!!!!!!!...

moral : jgn kentut sesuka hati di meja makan...ngiahahaha!!!
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Tue Dec 13, 2011 5:39 am

Pehhh.... Mesti muka masing2 merah cam udang bakar..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rehat sebentar... Golak-golak.   Today at 6:57 pm

Back to top Go down
 
Rehat sebentar... Golak-golak.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Rehat sebentar... Golak-golak.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Merapu Meraban Tak Ada Kaitan Dengan Motor-
Jump to: