Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Moderator diperlukan..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Moderator diperlukan..   Sat Mar 26, 2011 8:35 pm

Mintak tolong sesapa yg pernah ada pengalaman jadi moderator mana2 forum (tak kisah PHPBB ker, Invision ker, SMF ker) mintak kasik nama.. sbb forum nie tak ada sorang pun moderator lagi..

Nak moderator minimum 3, maksimum 5
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Sun Mar 27, 2011 8:16 am

aku nie penah laa sat jadik mod utk forum pers. anak2 utara politeknik...
ada laa sepenggal...kalo forum waja performance club plak...xsempat nak jadik mod coz server kena hack...kecik2 jaa resume aku nie...x pemes pon...
tapi kalo bagi chance untuk jadik mod kat sini...aku sedia berkhidmat...hehehehe Twisted Evil
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Posts : 21
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Sun Mar 27, 2011 9:33 am

mat_kry wrote:
aku nie penah laa sat jadik mod utk forum pers. anak2 utara politeknik...
ada laa sepenggal...kalo forum waja performance club plak...xsempat nak jadik mod coz server kena hack...kecik2 jaa resume aku nie...x pemes pon...
tapi kalo bagi chance untuk jadik mod kat sini...aku sedia berkhidmat...hehehehe Twisted Evil

Chantek!! Reserved list for you!!
Back to top Go down
http://symforumclub.forumotion.com
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Sun Mar 27, 2011 10:07 am

tenkiu...tenkiu...

hidup galol..
hidup galol..
hidup galol..
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Sun Mar 27, 2011 5:13 pm

Tu si Mie-g ngan Carliph apply masa kat rumah lama, diaorang still berminat lg ke tak.
Back to top Go down
cruze35
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 5
Join date : 2011-03-26
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Sun Mar 27, 2011 7:32 pm

kalo assistant moderator ada tak?tak pernah jadi n tau pun pasal moderator tapi join forum boleh tahan la byknye,tu pun ahli biasa jer,hehehe... Very Happy
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Mon Mar 28, 2011 7:51 am

Assistant mod tue mcm mana plak?? hehehe..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
cruze35
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 5
Join date : 2011-03-26
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Mon Mar 28, 2011 7:53 am

betul gak tu,tak pernah ada assistant mod,takpela saya jadi pemerhati tetap jer,hahaha...
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Mon Mar 28, 2011 8:19 am

sy akan jalankan tugas yg di amanahkan dr en. admin dgn sebaik mungkin... Embarassed

hidup SYM utk rakyat jelata... Laughing
Back to top Go down
BLB1231
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Mon Mar 28, 2011 8:31 am

huuuuuu dah jd pegawai tadbir tue.....
nie kena raikan nie....bila nak open table bro..... Twisted Evil
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Mon Mar 28, 2011 8:35 am

Nama ja pgwai tadbir..gaji sama mcm pak guard ja..buat mkn sendiri pun tak ckup..huwaaaa Sad
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Mon Mar 28, 2011 2:14 pm

slamat maju jaya untuk semua mod ...

saya jugak akan menjalankan tugas dengan baek dan amanah...

kalo ada salah silap mintak tunjuk ajaq noo...

What a Face
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Mon Mar 28, 2011 2:25 pm

Aku jugak ahli biasa.. takpa.. watch and learn.. hhehehe.. ingat yer, moderator tarak ada gaji..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Tue Mar 29, 2011 10:27 am

adeih, aku memain jer htr resume mintak jawatan mod ni.
sekali dapat plak!
terus jadi Pegawai N41 tu..
tulah rezeki Allah nak bagi... Very Happy
erm, bleh tuan pengerusi terangkan, apa tugas Mod sebenarnya?
hehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Tue Mar 29, 2011 11:06 am

Mie-G wrote:
adeih, aku memain jer htr resume mintak jawatan mod ni.
sekali dapat plak!
terus jadi Pegawai N41 tu..
tulah rezeki Allah nak bagi... Very Happy
erm, bleh tuan pengerusi terangkan, apa tugas Mod sebenarnya?
hehehe

nie nak kena babap nie.. sila baca kat bahagian pengumuman admin.. hehe
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Tue Mar 29, 2011 11:44 am

encikgalol wrote:
Mie-G wrote:
adeih, aku memain jer htr resume mintak jawatan mod ni.
sekali dapat plak!
terus jadi Pegawai N41 tu..
tulah rezeki Allah nak bagi... Very Happy
erm, bleh tuan pengerusi terangkan, apa tugas Mod sebenarnya?
hehehe
nie nak kena babap nie.. sila baca kat bahagian pengumuman admin.. hehe
affraid affraid affraid

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Tue Mar 29, 2011 11:49 am

Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Thu Mar 31, 2011 7:09 am

Ada jawatan kosong lagi tak untuk pencari file Very Happy
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Thu Mar 31, 2011 8:09 am

wajarian wrote:
Ada jawatan kosong lagi tak untuk pencari file Very Happy

pencari file apa plak nie abg rahim??
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Thu Mar 31, 2011 8:10 am

Aku nak mintak jadi site guard je la.
Back to top Go down
jebat x derhaka
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2011-03-26

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Thu Mar 31, 2011 9:41 am

tuan moderator tak nak lantik brader edi99 kite as chief of technical???
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Thu Mar 31, 2011 10:00 am

jebat x derhaka wrote:
tuan moderator tak nak lantik brader edi99 kite as chief of technical???

Abg edi kita xnak katanya.. hahaha..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 86
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Thu Jul 14, 2011 9:00 pm

Salam,

Sedikit pandangan...

Alhamdulillah... Atas penubuhan dan usaha penubuhan forum SYM Owner
ini. Bagi saya ianya bagus untuk mengumpulkan semua pemilik SYM. Itu
juga antara sebab saya juga turut menubuhkan satu group di FB.

Tapi forum ini juga boleh dikembangkan. Baiklah, saya perkenalkan serba
sedikit pengalaman saya. Saya bermula online di internet adalah melalui
forum. Pernah menjadi Super Moderator bagi beberapa buah forum sejak
tahun 2006 dan mula letak jawatan berandsur-ansur sebab komitment saya
dalam perniagaan internet yang saya mula ceburi selepas itu.

Saya terlibat dalam perniagaan internet secara sambilan sejak 2008
dan mula fokus dan pada awal 2011, saya telah menjadi usahawan
internet sepenuh masa. Jadi masa saya kebanyakan adalah di internet.

Internet adalah tempat kerja saya... Smile Cuma apa yang saya dapat bantu
saya cadangkan pihak pengurusan SYM Forum buat 1 group di FB *secret*
antara admin dan moderator. Jadi mungkin boleh bincang berkaitan cara
memajukan forum.

Itu sahaja. Apa yang saya lihat setakat saya sertai forum ini, ianya
kurang aktif dan mungkin perlu ada sedikit pembaharuan dilakukan.

Apapun usaha terbaik! Smile ~ Sekarang dah ramai SYM Owner..

Saya doakan semua rakan forum ini sukses dan berhati-hati semasa
menunggang...

Razif SYM Owner


Last edited by Razif Yusof on Tue Dec 13, 2011 9:42 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Fri Jul 15, 2011 3:58 am

idea yang cukup bagus dari tuan Razif.
Bab kata tuan Dekan Galol pada masa mula-mula penubuhan forum ini, forum ini adalah tempat kita untuk berkongsi pendapat dan pengetahuan serta berkongsi minat yang sama iaitu motot SYM ni.
Pasal menjana pendapatan tu, rasanya keputusan terletak di tangan tuan Dekan memandangkan forum ni pun menggunakan khidmat 'free hosting'. tak perlu bayar apa-apa.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 86
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   Fri Jul 15, 2011 11:23 am

Saya hanya kongsikan apa yang diperlukan.

Perkongsian dari pengalaman saya sejak 2006
dalam bidang berforum. Dan hari ini saya ada wujudkan
badge untuk SYM Owner pakai di profile FB masing-masing.
Semua juga dijemput pakai ya... Smile

Support SYM Owner...
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
Sponsored content




PostSubject: Re: Moderator diperlukan..   

Back to top Go down
 
Moderator diperlukan..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Moderator diperlukan..
» New SW:TOR Moderator Behavior. Hmmmmmm
» [Accepted] Moderator Application Form (King)
» [Accepted]Moderator Application: Red Cloud
» [Accepted] Moderator Application - Tanuki

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum Introduction :: Pengumuman daripada moderator/Admin-
Jump to: