Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tinggikan absorber belakang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:57 am

puterapenang wrote:
nk share something la...ptg smlm aku try nk keraskan ...setakuk atas...
tp susah bebeno.....tktau nk pusing camne...sblh ekszos tu ok la...ada ruang...tp sblh sinun tu...nk masuk jari pun tk lepas...

koji..ada beza ker setakuk keras ni?...ko dh wat kan? (aku citer psal absorber aaa...jgn kona2)... Smile
bab ni kena tanya Mie-G, gambarajah diatas tu moto dia..

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:59 am

koji wrote:
puterapenang wrote:
nk share something la...ptg smlm aku try nk keraskan ...setakuk atas...
tp susah bebeno.....tktau nk pusing camne...sblh ekszos tu ok la...ada ruang...tp sblh sinun tu...nk masuk jari pun tk lepas...

koji..ada beza ker setakuk keras ni?...ko dh wat kan? (aku citer psal absorber aaa...jgn kona2)... Smile
bab ni kena tanya Mie-G, gambarajah diatas tu moto dia..

ok ok..tq...dh tk larat dok goyang gerudi atas highway ni...heheehee
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:03 am

puterapenang wrote:
koji wrote:
puterapenang wrote:
nk share something la...ptg smlm aku try nk keraskan ...setakuk atas...
tp susah bebeno.....tktau nk pusing camne...sblh ekszos tu ok la...ada ruang...tp sblh sinun tu...nk masuk jari pun tk lepas...

koji..ada beza ker setakuk keras ni?...ko dh wat kan? (aku citer psal absorber aaa...jgn kona2)... Smile
bab ni kena tanya Mie-G, gambarajah diatas tu moto dia..

ok ok..tq...dh tk larat dok goyang gerudi atas highway ni...heheehee
macam ni lah bro... kalau nak yg baik kau beli YSS tapi parah poket la mahal.

kalau nak biasa dan okay Racing Boy dalam Rm250++ mcm tu.

kalau nak try DCR boleh dalam harga RM350 macam tu.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:11 am

Bro koji,

Up sikit gambir abs YSS bro tuuu!! Very Happy bule buat rujukan nanti .. Smile
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:16 am

Ini ha dari jauh je ade Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:18 am

kalau saiz badan mcm aku ni, rasanya dah ok kalau naikkan setakak.
tp ada org ckp, kalau absober dikeraskan sangat, akan timbul mslh menyentak kalau bumping terlalu kuat. faham x? aku xreti nk buat ayat cmno..hahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:21 am

Mie-G wrote:
kalau saiz badan mcm aku ni, rasanya dah ok kalau naikkan setakak.
tp ada org ckp, kalau absober dikeraskan sangat, akan timbul mslh menyentak kalau bumping terlalu kuat. faham x? aku xreti nk buat ayat cmno..hahaha
Tapi kalau keraskan, selalu terhentak, bahaya pada tulang belkang kita Very Happy betul ke?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:23 am

Mie-G wrote:
kalau saiz badan mcm aku ni, rasanya dah ok kalau naikkan setakak.
tp ada org ckp, kalau absober dikeraskan sangat, akan timbul mslh menyentak kalau bumping terlalu kuat. faham x? aku xreti nk buat ayat cmno..hahaha

leh ker DIY utk naikkan setakak ni?
aku try...mcm kene ada alat jer...lubang kat absorber tu pun tk dlm sgt...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:27 am

kau gi kedai je bro...lepas tu mintak spanar yg boleh adjust basorber tu, kau buat sendiri Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:31 am

cuba guna spanar paip tu.
yg besar gabak tu tp xsure la bleh seli celah absober tu k x! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 7:54 am



TQ bro Koji!! Very Happy

Yap!!! sye nak daya serapan hentakan (damper) bkn keras lembut!! abs mano2 pun bule di keras lembut .... tpi serapan hentakan ... fuhhh YSS yo!! rabak poket laei !!! Shocked
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Mon Apr 02, 2012 8:11 am

YSS bkn saja serap hentakan, malah serap poket gak..haha
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Mon Apr 02, 2012 10:16 am

AmaD BkW6301 wrote:
YSS bkn saja serap hentakan, malah serap poket gak..haha
ya betui.... lepas ni kita try DCR plak jika ada wang lebih..kalau wang tak berapa nak lebih kita pakai je RB kekekeke.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Mon Apr 02, 2012 1:08 pm

mana nak cari DCR nie...
mari2......
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Mon Apr 02, 2012 1:45 pm

JOE564 wrote:
mana nak cari DCR nie...
mari2......
Itu lah, yg saya tahu di chuan aje ade.... Tmpt lain kena survey lerr...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Today at 12:37 pm

Back to top Go down
 
Tinggikan absorber belakang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Tinggikan absorber belakang
» Tayar belakang berombak(makan tax rata)
» macam mana nak tambah lampu brake belakang klip2
» RIM BELAKANG BENGKOK
» Bunyi Tayar Bergesel & Gegaran Pada Tempat Letak Kaki

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: