Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tinggikan absorber belakang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Dec 08, 2011 6:00 am

Mie-G wrote:
citer psl fork dpn tp tajuk tggikan absober belakang?
teperanjat boboi!! Very Happy:D

hehehe... ter off-topic la pulak... dr... absorber ke fork pas tu pasal cat... hahahaha... Razz
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Dec 08, 2011 6:04 am

anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
aku masih tak puas hati la dengan fork depan aku ni...langgar lobang kecik pun bunyi kaw kaw 'ketekuk' boleh luruh cover siput aku...tension betul la...
Kawan2 tolong la, apa yang boleh aku buat, service atau tukar spring fork tuh?
orang lain punya siput fork leggar bonggol pun smooth aje..aku siap macam bunyi fork dah mati.... Sad

pi check handle cone atau bearing cone...
Bro.. macamana rupanya Handle Cone dan Bearing Cone?

kena bukak cover set depan br nampak...

lg 1 bole check fork takut dah lembut... solution nya, servis fork...tukar minyak fork... bawak pi je kat kedai... nanti dia org check kan fork tu...
owh..hari tu dah buat..dorang tak service, cuma dorang tambah minyak aje...itu pun charge RM30. Rasa mmg tak best bila langgar bonggol dan lobang kecil...

Bro..cat cover hari tu kau cakap ada member leh buat..

xpe pgi je check bearing cone tu...

nk cat?... bole... nk buat kaler apa?...

okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Dec 08, 2011 6:09 am

koji wrote:
okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

sama je koji...

pi cari kat kedai cat kreta... insyaallah ada...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Dec 08, 2011 6:14 am

anakku wrote:
koji wrote:
okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

sama je koji...

pi cari kat kedai cat kreta... insyaallah ada...
lepas tu mcamana? bawak je cat...dekat kau?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Dec 08, 2011 6:35 am

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

sama je koji...

pi cari kat kedai cat kreta... insyaallah ada...
lepas tu mcamana? bawak je cat...dekat kau?

bila nk buat tu koji?... nanti aku bawak kan ke tempat member ni...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Dec 08, 2011 9:03 am

anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

sama je koji...

pi cari kat kedai cat kreta... insyaallah ada...
lepas tu mcamana? bawak je cat...dekat kau?

bila nk buat tu koji?... nanti aku bawak kan ke tempat member ni...
Budget bro?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Dec 09, 2011 5:03 am

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

sama je koji...

pi cari kat kedai cat kreta... insyaallah ada...
lepas tu mcamana? bawak je cat...dekat kau?

bila nk buat tu koji?... nanti aku bawak kan ke tempat member ni...
Budget bro?

bleh buat airbrush sekali ker kt ctu?
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Dec 09, 2011 5:48 am

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

sama je koji...

pi cari kat kedai cat kreta... insyaallah ada...
lepas tu mcamana? bawak je cat...dekat kau?

bila nk buat tu koji?... nanti aku bawak kan ke tempat member ni...
Budget bro?

standby je rm300-400 ... tp x sampai rasanya
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Dec 09, 2011 5:48 am

wvx2453 wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
okay nnt aku nak try pi check kat modenas SC depan umah aku tuh, lebih kurang sama kan vts kita dgn elegan 200?

color putih aje...aku nak tau budget aje berapa Rm kena? atau nak kena beli cat sahaja...tapi aku tak pandai beli cat yg bancuh punya, cuma cat tin boleh la..kekeke

sama je koji...

pi cari kat kedai cat kreta... insyaallah ada...
lepas tu mcamana? bawak je cat...dekat kau?

bila nk buat tu koji?... nanti aku bawak kan ke tempat member ni...
Budget bro?

bleh buat airbrush sekali ker kt ctu?

air brush xde...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Dec 09, 2011 5:52 am

koji wrote:
owh..hari tu dah buat..dorang tak service, cuma dorang tambah minyak aje...itu pun charge RM30. Rasa mmg tak best bila langgar bonggol dan lobang kecil...

kalo tambah minyak je, tk byk bg kesan...

elok kalo full service...kasi lerai semua parts yg ada kt fork tu...kasi cuci, tukar oil seal/dust seal kalo perlu...masuk minyak baru...

kompom puas hati la...

kalo tk ok gak, mebi fork bengkok atau dh calar... albino

*salah parking la...patutnya kt sini le koji...hehehe... http://symforumclub.forumotion.com/t248-siput-punya-fork-suspension-depan
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Dec 09, 2011 6:10 am

BlueThunder wrote:
koji wrote:
owh..hari tu dah buat..dorang tak service, cuma dorang tambah minyak aje...itu pun charge RM30. Rasa mmg tak best bila langgar bonggol dan lobang kecil...

kalo tambah minyak je, tk byk bg kesan...

elok kalo full service...kasi lerai semua parts yg ada kt fork tu...kasi cuci, tukar oil seal/dust seal kalo perlu...masuk minyak baru...

kompom puas hati la...


kalo tk ok gak, mebi fork bengkok atau dh calar... albino

*salah parking la...patutnya kt sini le koji...hehehe... http://symforumclub.forumotion.com/t248-siput-punya-fork-suspension-depan

koji... refer kat yg aku highlight... ni br betul servis fork...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Dec 22, 2011 10:21 am

Absober yang telah di'keras'kan setakuk! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Mon Mar 26, 2012 10:32 am

Nih bukan ke dilembutkan setakuk ke?..
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Tue Mar 27, 2012 9:56 am

AmaD BkW6301 wrote:
Nih bukan ke dilembutkan setakuk ke?..

maybe sblum ni dh dilembutkan...so skrg dikeraskan balik la...
mcm tk penah cuci jer moto ni..hahahahaha..gurau jer bro...jgn marah yer...nah ambik kain cuci... pirat
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Tue Mar 27, 2012 10:26 am

silap tu..sblum ni dh dikeraskan..so skrg dh xpkai absober nih lg dah..

hehe
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Tue Mar 27, 2012 10:40 am

ni dikeraskan setakuk.
absober motot aku tu dan masih guna yg tu lg skrg.
mmg lama xbasuh!
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Wed Mar 28, 2012 3:12 am

Mie-G wrote:
ni dikeraskan setakuk.
absober motot aku tu dan masih guna yg tu lg skrg.
mmg lama xbasuh!
hahahaha


ooo..moto ko ker..
tkpe la..lg lama tk basuh..lg antik...hahahhaha

tp dlu aku pnah cuba bende alah kasi tinggi kat absorber tu..utk kapcai la..
as a result...tayar cepat haus psal kasi tekanan lebih...logik ker? Rolling Eyes
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Wed Mar 28, 2012 7:28 am

ada kemungkinan gak...
coz berat dah di transfer...
mintak pandangan..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Thu Mar 29, 2012 12:03 pm

aku blasah je janji masa corner xde rasa berayun2!!
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:26 am

semalam ada aku tgk satu siput mamat nih... dia pakai Absorber DCR, menarik jgk design dia.

dah interview mamat tuh... dia cakap so far okay like Racing boy, price dalam Rm350 (taiwan mari)

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:43 am

mcm ni ker bro....

Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:44 am

puterapenang wrote:
mcm ni ker bro....

ya betuiiiiiiiiiii

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:49 am

pe lg koji....tukar la..hehehehhee...

lgpun absorber lama tu...dh tkde rupe absorber...hahahhhaa (jgn marah aaaaaaa)...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:50 am

puterapenang wrote:
pe lg koji....tukar la..hehehehhee...

lgpun absorber lama tu...dh tkde rupe absorber...hahahhhaa (jgn marah aaaaaaa)...
Hahahaha.....den skrg pakai yss... keeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Fri Mar 30, 2012 6:53 am

nk share something la...ptg smlm aku try nk keraskan ...setakuk atas...
tp susah bebeno.....tktau nk pusing camne...sblh ekszos tu ok la...ada ruang...tp sblh sinun tu...nk masuk jari pun tk lepas...

koji..ada beza ker setakuk keras ni?...ko dh wat kan? (aku citer psal absorber aaa...jgn kona2)... Smile
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tinggikan absorber belakang   Today at 7:00 pm

Back to top Go down
 
Tinggikan absorber belakang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Tinggikan absorber belakang
» Tayar belakang berombak(makan tax rata)
» macam mana nak tambah lampu brake belakang klip2
» RIM BELAKANG BENGKOK
» Bunyi Tayar Bergesel & Gegaran Pada Tempat Letak Kaki

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: