Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Fri Feb 17, 2012 12:39 pm

kalau aku jadi kau .. aku labur dulu untuk buat house valuation .. last aku buat RM600 bagi rumah 220K .. then cari bank yg mana bagi loan yg terbaik & mudah berurusan .. lagi 1 wajib ambik yg islamic loan ok ..


Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Fri Feb 17, 2012 8:49 pm

hambo kurang mengerti maksud tuan hamba..xpe nanti aku tanye ko lagi k en rizal thanks sudi membantu
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Mon Feb 20, 2012 6:52 am

alamak semalam lupo pulok tanye ko rizal...

ada x contact lawyer yg cepat dan service terbaek?
Back to top Go down
xibo
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 249
Join date : 2012-03-11
Age : 32
Location : kampung jawa.klang

PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Wed Mar 21, 2012 2:25 pm

Sirapisamin wrote:
alamak semalam lupo pulok tanye ko rizal...

ada x contact lawyer yg cepat dan service terbaek?

pakai lawyer panel bank je..

Dulu time bli umah skrg ni pki panel bank punya lawyer..

Tapi dekat 5 bulan gak urusan tu..

Alhamdulillah segalanya telah selesai..

Yg x selesai bayar bank je bulan2 huhuhu.
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Thu Mar 22, 2012 3:31 am

rizal wrote:
kalau aku jadi kau .. aku labur dulu untuk buat house valuation .. last aku buat RM600 bagi rumah 220K .. then cari bank yg mana bagi loan yg terbaik & mudah berurusan .. lagi 1 wajib ambik yg islamic loan ok ..



rizal, RM600 ni cas servis guna valuer private ker valuer JPPH?...
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Thu Mar 22, 2012 1:02 pm

BlueThunder wrote:
rizal wrote:
kalau aku jadi kau .. aku labur dulu untuk buat house valuation .. last aku buat RM600 bagi rumah 220K .. then cari bank yg mana bagi loan yg terbaik & mudah berurusan .. lagi 1 wajib ambik yg islamic loan ok ..



rizal, RM600 ni cas servis guna valuer private ker valuer JPPH?...

aku gi private valuer (panel bank) lupa lak nama company nyer .. dier estimate rumah aku nak beli tu .. dan ada la paper work yg diorang buat .

Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
gudien
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-15
Age : 65
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Sun Jul 22, 2012 7:47 am


Memang betui semua pandangan kekawan. Apa pun. Bila pun. Sama ada sebelum kahwin atau selepas kahwin satu hari kita kena beli rumah. Beli ikut kemampuan kitalah. Kalau lepas kahwin boleh cobine loan. Boleh dua2 keluar duit EPF. Boleh kongsi bayar loan. Jadi dapat rumah yang baik sedikit. Lama2 rumah yang dah beli tu boleh jual. Upgrade rumah baru atau tempat lain. Harga rumah sentiasa meningkat. Tak rugi beli rumah. Bagus ler bro yang ada wawasan nak beli rumah masa muda2 ni. Orang Melayu memang kurang memilki hartatanah kalau dibandingkan dengan bangsa lain.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?   Today at 5:03 am

Back to top Go down
 
Beli rumah sebelum atau beli rumah selepas kahwin?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» scooter Honda PCX...
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...
» panduan beli moto terpakai vts 200
» Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Merapu Meraban Tak Ada Kaitan Dengan Motor-
Jump to: