Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 MaxSYM 400i

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
nasrah_m
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2011-09-07
Age : 41
Location : Sungai Buloh

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed Feb 22, 2012 2:57 pm

Dah dpt harga dah... 400CC harga RM30.000 tapi 1 lagi model akan dilancarkan sebiji mcm ER-6N 150CC Harga RM15.000

Rasanya nak tgk ER6N.. sesiapa ada gambar tu tlo uploadkan ler..
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed Feb 22, 2012 6:52 pm

motor sym naked mcm er6n 150 cc kuning tu ke .. itu bukan 150 la ... 250 tu bro .. hehe

Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
zurich78
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2012-03-09
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Mar 15, 2012 4:29 am

Insyaallah launching in May 2012, harga sekitar RM27k mengikut kata pengedar rasmi sym segambut atas,KL
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Mar 15, 2012 4:58 am

Cantik gak naked bike tu... berapa?
Rizal.. 250 ekk.. bila nak masuk malaysia?
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Mar 15, 2012 6:09 am

HasrulWWC wrote:
Cantik gak naked bike tu... berapa?
Rizal.. 250 ekk.. bila nak masuk malaysia?

cun gak motor tu hasrul .. aku pon berkenan .. ikut kata staff SYM mana expo aritu .. mungkin akan kuar sekali dengan maxsym400 tu .. katanyala kan ..
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Mar 15, 2012 6:53 am

........ Maxsym nie kalu cilok mencilok bule ke die buat mcm Evo ke!!?? tgk body kedabak semcm, itu blom tambah cengkerang lagi. Erti kate laen pratikal ke buek g kojo harian di traffic yg jem dan lorong motot yg sempit tuu!! afro

Kalu prestasi dia failed utk mencilok kire x ade dlm wishlist la kutt!! Sad Rolling Eyes
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Mar 19, 2012 6:05 am

bukan size maxsym ni sama jer ngan vts/evo?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Mar 19, 2012 6:14 am

BlueThunder wrote:
bukan size maxsym ni sama jer ngan vts/evo?
besar skit dari evo kalau xsilap. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
aliman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 42
Join date : 2011-11-09

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Apr 06, 2012 7:25 am

Pelancaran maxsym pada 19/5 di pulau pinang, saya dijemput hadir,apa2 perkembangan akan dimaklumkan
Back to top Go down
aisehh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-04-06
Age : 34
Location : kb

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Sat Apr 07, 2012 6:42 am

Cunn..alamak...yg mcm er6n tu pn kacak...hadoi... adakah ia twin ataupun single cylinder...tp harga kena bawah 20k tu...takkan nak lawan harga cbr250@ninja 250 kut...
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Apr 09, 2012 10:39 am

kasi info bro aliman...
terbaik....
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Apr 13, 2012 5:32 am

Tak sabar rasanya nak tengok moto ni kat mesia ... dah lama dah dok usya moto ni kat website SYM Taiwan tapi baru sekang nak masuk ... kalau ada test drive lagi masyuk ... tapi rasanya moto ni tak suai utk daily commute dalam bandar, sebab tak lepas nak nyelit kot ... even siput vts200 ku pun kenkadang payah nak nyelit ... yg ni lagi la konpem tak boleh ... heheh ...
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Sat Apr 21, 2012 3:13 am

ada sesiapa yg mendapat jemputan dr SYM untuk perlancaran MaxSYM dan T2 pada 19 may nanti???
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Apr 26, 2012 6:02 pm

Aku tak dapat tapi Aliman dapat
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Apr 27, 2012 3:49 am

wajarian wrote:
Aku tak dapat tapi Aliman dapat

bang..jgn lupa ngeteh bila dah keluar motot nnti.. cyclops
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Apr 27, 2012 5:23 am

mantop mtot ni..design dan spec mmg terbaik. mampu tgk je lah..motot mahal2 ni dh bukan keperluan..lebih kepada hobi dan kepuasan menunggang bagi yg beruang..hehe.
Back to top Go down
Tonker
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-11-14

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon May 07, 2012 11:01 am

Beruang atau koala, yang penting kalau harga dia lebih drp 25K, aku terpaksa skip. Baik tambah sikit amik versys.
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon May 07, 2012 11:06 am

Tonker wrote:
Beruang atau koala, yang penting kalau harga dia lebih drp 25K, aku terpaksa skip. Baik tambah sikit amik versys.

pandangan masing2..ada yg dah kurang minat nak main gear2 ni.. Surprised
sy 2 minggu lepas tukar pakai motor dengan kawan, pakai er6f dia.. Twisted Evil

kesimpulannya, kalau saya nak upgrade pun, sy akan pilih scooter..keselesaan nak pakai hari2, scooter lagi sedap bg saya.. cheers

dan ajaibnya, kawan sy yg pakai vts saya tu pun nak downgrade pakai scooter.. affraid affraid
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 09, 2012 10:16 am



dah nak kuar malaysia maxsym400 .. tunggu je la
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 09, 2012 10:24 am

Wahhhh !! tgk nisbah badan dgn scoot mcm sonang nk menciluk aje nie!! ape2 hal kono test duluuu!!! Razz

T-Max 530 $67.9k OTR saiz mcm SYM Evo/Vts je!!! Mad Evil or Very Mad


Last edited by pahat on Mon May 14, 2012 8:30 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 09, 2012 11:08 am

tmax mmg rm60k +- bro..baek beli GP800 terus... Laughing

hoyeeehhh..nak kena tgk ni motot ni..nak satuuu.. Twisted Evil
Back to top Go down
aliman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 42
Join date : 2011-11-09

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 09, 2012 11:57 am

Aik guru besar sekolah mana tu dah test
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 09, 2012 12:35 pm

aliman wrote:
Aik guru besar sekolah mana tu dah test

bukan main bangga lagi muka cikgu besor..hehe
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 09, 2012 12:36 pm

ni org jpj la kot..
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 09, 2012 12:42 pm

oi .. itu bukan cikgu besau ngan jpj daa .. tu timbalan pengarah kastam penang .. kemain seronok dier ..
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
Sponsored content




PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Today at 5:05 am

Back to top Go down
 
MaxSYM 400i
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» MaxSYM 400i
» MAXSYM 600i ABS
» Nak Upgrade
» Angel Eye Head Lamp
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal Motor SYM Yang Lain-
Jump to: