Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 MaxSYM 400i

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Sun Sep 23, 2012 5:08 am

dah test ride aritu .. mmg teruja gak .. tapi tu la .. commitment nyer hampir² SBK Sad
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Sun Sep 23, 2012 5:43 pm

rizal wrote:
dah test ride aritu .. mmg teruja gak .. tapi tu la .. commitment nyer hampir² SBK Sad

26k tu rega body.... ++++++ pegi la dekat 28k
VTS pun sebenarnya dah jaga kos mcm superbike......... walaupun cc kecik... moto tetap besar...
Back to top Go down
Tonker
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-11-14

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Oct 04, 2012 6:28 am

Selepas dua bulan pakai, memang terbukti Maxsym terbaik.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Oct 04, 2012 6:41 am

Tonker wrote:
Selepas dua bulan pakai, memang terbukti Maxsym terbaik.
bleh la join ride ke Cameron nnt.
jadi marshall..hehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Tonker
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-11-14

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Oct 04, 2012 9:00 am

Mie-G wrote:
Tonker wrote:
Selepas dua bulan pakai, memang terbukti Maxsym terbaik.
bleh la join ride ke Cameron nnt.
jadi marshall..hehe
Bila tu?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Oct 04, 2012 9:42 am


_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Oct 25, 2012 10:10 am

maxsym!!! macam tak berbaloi aje pakai Smile

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Sat Oct 27, 2012 3:47 pm

Naper plak tak berbaloi... bro Koji..??
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Nov 16, 2012 11:54 am

koji wrote:
maxsym!!! macam tak berbaloi aje pakai Smile

jangan cakap mcm tu bro koji .. kecik ati member² dlm ni yg pakai maxsym dan yang teringin nak pakai .. Smile
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Nov 19, 2012 5:33 am

Ader nostalgia yg tak bleh dilupakan kut...

Jiwa sentimental jugak bro koji nie....
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed Dec 19, 2012 6:57 am

jeng jeng jeng ..



eksyen masa service percuma SYM je .. nak merasa .. hehe
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Dec 20, 2012 5:16 am

rizal wrote:
jeng jeng jeng ..



eksyen masa service percuma SYM je .. nak merasa .. hehe

MAXSYM_rizalAHM.. kena leee nama tue bro...
Back to top Go down
K Ramlee
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-09-30
Age : 28
Location : Tanjung Karang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Dec 21, 2012 4:18 am

saya pun sempat gak merasa maxsym ni masa kempen servis hari tu.memang best tak la berat sangat.tapi sayang moto tu macam dah diperkotak-katik kan sehabis2nya.calar sana sini.ada body yg dah terdedah.tapi boleh caya ke meter dia?saya pulas sampai 160 kmh tapi rasa anginnya cam 100 kmh je.
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Dec 21, 2012 10:05 am

Masa tue angin sepoi2 bahasa je kut bro.. heheheeee
Back to top Go down
K Ramlee
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-09-30
Age : 28
Location : Tanjung Karang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Dec 21, 2012 3:30 pm

kita terima....kita terima....
Back to top Go down
nizam13
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 35
Join date : 2013-01-03
Age : 78
Location : malacca puchong triang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Tue Jan 08, 2013 10:51 am

Salam saya budak newbie sini...
Masih tgh mengkaji hal2 skuter ni...
Ada saper2 yg boleh compare Maxsym 400i dgn BMW c-600?
tq
Back to top Go down
nizam13
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 35
Join date : 2013-01-03
Age : 78
Location : malacca puchong triang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Jan 11, 2013 6:01 pm

Ptg tadi tertengok kymco i500 la, ada sapa bole bg review?
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Jan 14, 2013 4:42 am

nizam13 wrote:
Ada saper2 yg boleh compare Maxsym 400i dgn BMW c-600? tq

nizam13 wrote:
Ptg tadi tertengok kymco i500 la, ada sapa bole bg review?

hohoho...

sy tgk angka 400, 500, 600, pun dh serammmm...apatah lg nk membagi review...jauh skali le...ehehehehe

bro nizam, rajin2 le tinjau2 forum 'moto besar'...kt sini majoriti semer moto kecik je...bila ada yg upgrade je, kompom pindah ke forum lain...hihi albino
Back to top Go down
syedzafarullah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2013-01-02
Age : 40
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Jan 14, 2013 4:56 am

Salam Kekawan

Saya dah 9 hari pakai Sym 400i. Setakat ni Alhamdullilah memang puas.

Nak tanya pasal engine run in, Apek kat kedai suruh saya bawak dalam 80-100 kmh sampai first service. Masaalahnya saya tinggal kat Rawang, ulang alik KL, 100 kmh kat NKVE memang sakit. La ni average speed 120-130kmh. Ada apa apa problem ke?

Mileage dalam 350 km

Wassalam
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Jan 14, 2013 7:57 am

syedzafarullah wrote:
Salam Kekawan

Saya dah 9 hari pakai Sym 400i. Setakat ni Alhamdullilah memang puas.

Nak tanya pasal engine run in, Apek kat kedai suruh saya bawak dalam 80-100 kmh sampai first service. Masaalahnya saya tinggal kat Rawang, ulang alik KL, 100 kmh kat NKVE memang sakit. La ni average speed 120-130kmh. Ada apa apa problem ke?

Mileage dalam 350 km

Wassalam
ishh run lebih pun takpe bro... kalau jadi apa2 masih dalam warranty. Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
nizam13
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 35
Join date : 2013-01-03
Age : 78
Location : malacca puchong triang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Jan 14, 2013 9:25 am

ya betul gak tu, masih dlm warranty, bole je run sampai 120/130 asal maesin baru di 'warmup' dengan betul so x da la nanti kena thermal shock...

semua enjin baru yg diuji jurutera ada step up thermal requirement nya... lepas cukup suma requirementnya,kita tarik gak maximum output dia, maka dapatla test sheet datanya...
kalu fail sesebuah engine tu utk memenuhi international automotive req jadi x bole export, (cth mcm proton,local spec lain dr export spec)

alhamdulilah dgr kabo dr syed motor best, tp aku da kena tuba nak test kymco i500, adui kena sabo dlu la plak... ni ada member dah pakai c600 ari tu, tp rega bukak(belum OTR) rm66666
kat BMW showroom glanmarie,
kalu ikut price, rasa mcm not worth it...

sepanjang pengalama bermotosikal,saya dah serik dgn jenama eropah, masih respect negara matahari terbit, tp rating dari negara latin & europe dia org byk gak puji brgan taiwan...

wallahualamm.............
Back to top Go down
syedzafarullah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2013-01-02
Age : 40
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Mon Jan 14, 2013 9:33 am

Salam Bro

I dah try BMW tu. I leceh satu aje, periodic maintenance dia memang sakit. I buat average 150 km a day. Kalau pakai BMW setiap 2 bulan kena spend dalam RM 1k just for normal servicing. Tu tak termasuk tyre dan sebagainya.

That was when I opted for this scoot.

Back to top Go down
nizam13
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 35
Join date : 2013-01-03
Age : 78
Location : malacca puchong triang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Tue Jan 15, 2013 5:50 am

ohhhh thanks en syed atas perkongsianya.
Back to top Go down
syedzafarullah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2013-01-02
Age : 40
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed Jan 16, 2013 5:22 am

Salam Kawan kawan Very Happy

Nak tanya satu soalan yang amat blur untuk I. Semalam masa balik I bawak scoot I dalam 135-140kmh. Tapi ada mamat kapcai 125 selamba aje potong I!

Soalan! Meter Sym nyanyuk ke atau mamat kapcai tu pakai enjin 600 cc dalam moto kapcai dia?! Shocked
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed Jan 16, 2013 10:08 am

SYM ni mmg jenis penyakit meter ralat giler babeng. harap maklong xkecewa! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Today at 5:59 am

Back to top Go down
 
MaxSYM 400i
View previous topic View next topic Back to top 
Page 9 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» MaxSYM 400i
» MAXSYM 600i ABS
» Nak Upgrade
» Angel Eye Head Lamp
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal Motor SYM Yang Lain-
Jump to: