Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 MaxSYM 400i

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 5:46 am

pergh...review yg meracun jiwa gondang2 sume cheers

congrat bro....penantian satu penyiksaan gak tuhhh...
btw brape litter tank dia ek
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 5:47 am

terbaikkkk review nih...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Tonker
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-11-14

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 6:15 am

mad_47 wrote:
pergh...review yg meracun jiwa gondang2 sume cheers

congrat bro....penantian satu penyiksaan gak tuhhh...
btw brape litter tank dia ek

14.7 liter. Sekali refuel boleh pergi 300km kalau lari maintain 110-120 km/h.
Satu lagi, meter minyak dia analog, tapi turun suku-suku (1/4). Dia tak turun macam kita biasa tengok pada meter minyak. Maksudnya meter tu electronic tapi display je analog.
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 7:16 am

Tahniah bro!! sunny Bro da decide kaler ape nak boli nie!!! Very Happy cheers
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 8:45 am

Memang terbaek bro punya research ... bermanafaat jugak duk lepak dengan Uncle Google yer ... heheh ... tapi bagi aku, cukup lah setakat VTS ku ini ... sedangkan nak beli Evo250i pun ku tak mampu, so mimpi je lah nak beli Maxsym ni ... tapi takpa, nnt bro dah dapat itu motot, jgn lupa datang tt yer ... boleh kawan kawan test ride sekali ... hehehe ...
Back to top Go down
Tonker
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-11-14

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 9:25 am

Aku amik kalerm putih. Tapi taukeh kedai ckp ikut delivery. Cmne pun aku akan tetap tunggu yg putih. Kecuali takde jugak, terpaksa la kaler hitam.

Korang amik la kaler lain. baru la berwarna-warni Razz
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 10:10 am

aku pon tak sabar tunggu maxsym ni .. tapi bukan motor la .. tunggu brochure maxsym je Razz
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 10:44 am

den pun tunggu Maxsym gak, tpi bro Tonker punyo! Laughing bule belek2!! Razz Basketball
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 11:28 am

Tonker wrote:
Std 400i pun dah 220kg

mak aih..beratnya. gear reverse ada tak moto ni? jenuh la klu kena tolak bila nk mengundur..hehe..
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 4:44 pm

zubirdaud wrote:
Tonker wrote:
Std 400i pun dah 220kg

mak aih..beratnya. gear reverse ada tak moto ni? jenuh la klu kena tolak bila nk mengundur..hehe..

220kg ok lagi tu bro ... masih boleh tolak kaki lagi kalau nak reverse, cuma kaki tu lenguh lenguh sikit je la nnt ... heheh ... tapi kalau Honda Goldwing berat 370kg nak tolak pakai kaki, memang konpem patah kaki la jawabnya ... sebab tu goldwing ada gear reverse ...
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed May 30, 2012 4:56 pm

Burgman 283kg & body gedabak! terkangkang kaki nk nolak reverse!! Razz
Back to top Go down
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu May 31, 2012 4:44 am

tayar size
f 120/70/15
r 160/60/14

agak2 hage brape ye....soklan nak sedapkan ati je ni Laughing
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu May 31, 2012 5:36 am

mad_47 wrote:
tayar size
f 120/70/15
r 160/60/14

agak2 hage brape ye....soklan nak sedapkan ati je ni Laughing

front maybe dalam 150-300 tgk pada brand..
rear maybe dalam 300-450 tgk pada brand..

aku agak je ni, ikut gerak hati..hahha..
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu May 31, 2012 4:26 pm

Pelik pulak ek, napa tayar depan lagi besau dari tayar belakang ek? Ke semua motot skut SYM mmg ratio dia camtu???
Back to top Go down
Tonker
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-11-14

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu May 31, 2012 7:36 pm

Berat 220kg ok lagi. ER6 berat kering pun dah 200kg.

Yang penting kaki bole jejak bumi masa duduk. takde hal nak undur.

Tayar maxxis depan belakang dalam RM500. Boleh tahan setakat ni 20K km (sebab belum ada owner yang tukar kerana botak).

Belting dalam RM300-400. Roller 8 biji dalam RM200.

Roadtax RM180, insurans cover 22K siap PA (personal insurance 10K-kebanyakan motor besar kena amik) premium dlm RM700. Semua masih anggaran, motor dah deliver nanti baru tau actual details.
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Jun 01, 2012 4:23 am

fuyooo...sy mmg tk bran la... affraid

yg ada skang nih pun dh cukup membocorkan poket... albino
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Jun 01, 2012 4:34 am

tahniah bro Tonker!
xsabar nk belek dpn mata! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Jun 01, 2012 6:03 am

bro, dp brape lepas? bulan2? nak buat kira2 ni..arghhh, tak kira, nak jugak.. Mad
Back to top Go down
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Fri Jun 01, 2012 11:47 am

carliph wrote:
bro, dp brape lepas? bulan2? nak buat kira2 ni..arghhh, tak kira, nak jugak.. Mad

Kira...jgn tak kira bro Very Happy
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Sat Jun 02, 2012 4:23 pm

carliph wrote:
bro, dp brape lepas? bulan2? nak buat kira2 ni..arghhh, tak kira, nak jugak.. Mad

Nampaknya nnt bila time tt kalau bro carliph ngan tonker dtg, kite seme kene duduk jejauh la sebab deme dah masuk liga lain dah .... heheheh
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Tue Jun 05, 2012 10:01 am

http://www.sym.net.my/maxsym400i.html

mforce dh update dlm website diorg dh.. Surprised
Back to top Go down
Daddy Gagap
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2012-05-28
Age : 38
Location : Kota Kemuning

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Wed Jun 06, 2012 7:41 pm

Salam semua, 1st post saya. Saya budak baru belajar.
Baru je letgo Z1000 Crying or Very sad Decide nak angkat Maxsym 400i. Takut dah nak layan corner.
Adakah betul pilihan saya?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Jun 07, 2012 4:31 am

Daddy Gagap wrote:
Salam semua, 1st post saya. Saya budak baru belajar.
Baru je letgo Z1000 Crying or Very sad Decide nak angkat Maxsym 400i. Takut dah nak layan corner.
Adakah betul pilihan saya?
kena tunggu motot sampai pastu test dulu bro.
kami kt sini pun xpenah merasa. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Jun 07, 2012 4:46 am

Daddy Gagap wrote:
Salam semua, 1st post saya. Saya budak baru belajar.
Baru je letgo Z1000 Crying or Very sad Decide nak angkat Maxsym 400i. Takut dah nak layan corner.
Adakah betul pilihan saya?

perghhh..alamak, jauh betul bezanya..dr z1000 trus maxsym 400i.. Shocked Shocked
kenapa letgo bro? eksiden ke ape tu sampai takut nak layan corner? Neutral

dua2 ni dlm kategori berbeza bro, x boleh nak cakap betul atau x pilihan bro tu.. Wink
cuma, untuk kategori big cc scooter, dan harga yg murah, maxsym mmg pilihan terbaek.. Twisted Evil
tapi kalo bro ada budget lebih, nexus, x9 400, pun okay.. cheers
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Thu Jun 07, 2012 4:47 am

Petrofsky wrote:
carliph wrote:
bro, dp brape lepas? bulan2? nak buat kira2 ni..arghhh, tak kira, nak jugak.. Mad

Nampaknya nnt bila time tt kalau bro carliph ngan tonker dtg, kite seme kene duduk jejauh la sebab deme dah masuk liga lain dah .... heheheh

hahhahha, belum lg bro..tunggu dlu la..tapi B Full dah lulus semalam, boleh la kalo nak beli.. bounce bounce
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MaxSYM 400i   Today at 5:01 pm

Back to top Go down
 
MaxSYM 400i
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» MaxSYM 400i
» MAXSYM 600i ABS
» Nak Upgrade
» Angel Eye Head Lamp
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal Motor SYM Yang Lain-
Jump to: