Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in
Share | 
 

 Renew Insurans

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
mhz
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 6
Join date: 2011-05-19

PostSubject: Renew Insurans   Mon Nov 14, 2011 12:44 pm

Salam,

Minta maaf la kalau topik ni dah ada.. saya cari tak jumpa la.

Motor saya dah masuk setahun ni.. so nak renew insurans & road tax la soalannya:

1. Berapa jumlah nak diinsurankan utk 1st party? 5k ok tak? bayarannya berapa?
2. Kalau 3rd party pulak berapa
3. Boleh buat renew online tak? kalau boleh, mintak alamat websitenya.

... dan motor saya tu takde ncd lagi.

sape yang arif mintak tlg bagi guideline. Terima kasih banyak2.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 4616
Join date: 2011-03-24
Age: 31
Location: Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Renew Insurans   Mon Nov 14, 2011 12:49 pm

bro mhz,
kalau renew secara online utk motot, rasanya kurnia insurans je yg ada.
lain2 xpasti plak.
kalau boleh, sila amik 1st party. 3rd party mcm xseswai jer.

saya buat 1st party aritu, habis dlm 400 kalau xsilap.
nk kena check smula!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
:: kawan-kawan yang berminat nak tahu tentang produk PRUDENTIAL BSN Takaful, boleh hubungi saya ::
Back to top Go down
http://mgprubsntakaful.blogspot.com
scavengers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 30
Join date: 2011-04-09

PostSubject: Re: Renew Insurans   Thu Nov 17, 2011 11:29 am

hmm kalo x silap kuda aku insured dengan pacific & orient
nak senang gi je tempat yg kita beli motor tu, konpom diorang ada agent kat situ or mmg dioarang agent insurance tu
last pi buat hari tu kena dlm rm380 kot ikut jumlah yg kita nak insure, sbab menda ni mmg bole kita n nego kat situ, kalo ada fulus lebey bole insure max amount
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 244
Join date: 2011-10-04
Age: 31
Location: Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Renew Insurans   Fri Nov 18, 2011 3:59 pm

Last time aku wat 0% NCD cover 7000, 1st party single rider. Kena RM360, Roadtax RM30 (yer kot, lupalah) total RM390 saja..
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts: 1020
Join date: 2011-05-06
Age: 30
Location: klang-shah alam

PostSubject: Re: Renew Insurans   Sat Jan 21, 2012 3:35 am

aku ada bawak NCD motor lama = 25% discount

cover 7k lepas setahun pakai ok kot..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 4616
Join date: 2011-03-24
Age: 31
Location: Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Renew Insurans   Wed Jan 25, 2012 8:53 am

Sirapisamin wrote:
aku ada bawak NCD motor lama = 25% discount

cover 7k lepas setahun pakai ok kot..
ok sangat la tu! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
:: kawan-kawan yang berminat nak tahu tentang produk PRUDENTIAL BSN Takaful, boleh hubungi saya ::
Back to top Go down
http://mgprubsntakaful.blogspot.com
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 692
Join date: 2011-05-18
Age: 32
Location: Shah Alam

PostSubject: Re: Renew Insurans   Thu Jan 26, 2012 9:18 am

yup..aku pon sama..NCD 25% discount..cover 7k++

baru je renew last week. total lost rm373.70..

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 244
Join date: 2011-10-04
Age: 31
Location: Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Renew Insurans   Thu Jan 26, 2012 10:44 am

Aku punya siput bulan 5.

La ni blade lak mampos insurans dia. Aduiiii.. Botak kepala aku, roadtax je brapa rat tuh.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 4616
Join date: 2011-03-24
Age: 31
Location: Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Renew Insurans   Thu Jan 26, 2012 10:55 am

hahhaa...nasib la kalau dah berbini 2! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
:: kawan-kawan yang berminat nak tahu tentang produk PRUDENTIAL BSN Takaful, boleh hubungi saya ::
Back to top Go down
http://mgprubsntakaful.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 3642
Join date: 2011-08-16
Age: 37
Location: Subang U5

PostSubject: Re: Renew Insurans   Thu Jan 26, 2012 11:04 am

Aduiyaii..hari ni roadtax aku last day... Tak tahu la abi dah gi buat ke belum roadtax aku....tunggu call dari dia nih...takde pun.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts: 1020
Join date: 2011-05-06
Age: 30
Location: klang-shah alam

PostSubject: Re: Renew Insurans   Thu Jan 26, 2012 11:06 am

eszeree wrote:
yup..aku pon sama..NCD 25% discount..cover 7k++

baru je renew last week. total lost rm373.70..

OK..Thnaks for that info bro..kena stanby main kutu
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 244
Join date: 2011-10-04
Age: 31
Location: Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Renew Insurans   Tue Jan 31, 2012 8:30 am

Moral of the story.. Klu x mau kepala botak jgn berbini dua atau tiga atau empat. Hahaha..

P/s: Aku x botak, cuma rambut gugur je. Laughing
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 4616
Join date: 2011-03-24
Age: 31
Location: Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Renew Insurans   Tue Jan 31, 2012 8:50 am

shuk x-ray wrote:
Moral of the story.. Klu x mau kepala botak jgn berbini dua atau tiga atau empat. Hahaha..

P/s: Aku x botak, cuma rambut gugur je. Laughing
gunalah shampoo bawang!! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
:: kawan-kawan yang berminat nak tahu tentang produk PRUDENTIAL BSN Takaful, boleh hubungi saya ::
Back to top Go down
http://mgprubsntakaful.blogspot.com
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 244
Join date: 2011-10-04
Age: 31
Location: Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Renew Insurans   Tue Jan 31, 2012 9:04 am

Order sebotol..
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts: 282
Join date: 2012-02-02
Location: Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Renew Insurans   Thu Feb 23, 2012 9:24 am

Salam,

Saya dah dalam proses nak beli Sipot gondang nie tapi masa dapat quotation dari kedai dia dah quotekan skali Insurans 1st PArty All Rider, saya cakap nak pindahkan NCD/NCB motor lama (yang dah dijual) ke motor baru. Diaorg cakap tak boleh, naik geram semalam, hampir bertekak dlm kedai tu.

Soalannya, bolehkan kita pindahkan NCD/NCB motor lama ke motor baru kan? Mohon nasihat dari Otai2 Smile
Back to top Go down
 

Renew Insurans

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

 Similar topics

-
» IPCONFIG Release/Renew Batch File
» Renew Insurans
» Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
» Can't autorenew disciplines
» Anyone got a decent build for Healing Priest- for 5-10 man?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-