Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Versys vs Er6F??

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Versys vs Er6F??   Sat Mar 26, 2011 8:07 pm

Salam kengkawan.. kita sampai bila nak main scooter ye tak?? mesti kadang2 terasa nak main moto yg ada gear.. dua bike nie antara big bike mampu milik masa kini.. klu korang, korang pilih antara ni


Versys

atau nih :



Er-6f



Tell me wat u thinking about..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Sun Mar 27, 2011 8:48 am

er-6 nie rasa nya single cam kan...bleh blah ka....
Back to top Go down
faruq83
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2011-03-27
Age : 33
Location : Kulim

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Sun Mar 27, 2011 11:09 am

saya musti pileyyy..Versys..tapi klw dpt ST1100 lagi ok..huhu bounce
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Sun Mar 27, 2011 5:15 pm

Er6 bila masa single cam.. dua2 dohc.. er6 dgn versys dabel inline 2 cylinder..

ST1100 Yamaha ker?? bapak mahal sihhh..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
faruq83
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2011-03-27
Age : 33
Location : Kulim

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Mon Mar 28, 2011 4:40 am

Honda ST1100..color putih lak..mengancam jiwa dan raga..huhu.. Embarassed
Back to top Go down
bang chik
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Mon Mar 28, 2011 1:30 pm

salam

aku sama dgn hang en galol, habis hutang sym aku nak versys.

ngam dengan kedudukan tunggangannya dan yg penting mampu milik insya allah
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Mon Mar 28, 2011 4:54 pm

oohhh...sume nie jauh dari capaian ku...
Back to top Go down
WRF/WTD
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2011-03-24
Location : KL,Shah Alam

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Mon Mar 28, 2011 8:07 pm

tadi pagi duk belek moto versys ngan er6n duk sebelah menyebelah...pada mata aku laa..selain enjin yg sama...frame dia pun sama..versy nie mcm salut je frame bior nampak besar..and yg ketara lain dia fork depan la...and lampu depan la..

Tambah 8 ribu tu versys ngan er6N...

aku la..er6n ngan f aku ambik N..vesys vs Er6N...tengok dompet ada lebih 8K kalu..heheh versys la...

Satu lagi aku ada terbaca versys ni bukan moto multipurpose??tul ker???

Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Tue Mar 29, 2011 5:56 am

ER6F vs VERSYS Rolling Eyes

sy pilih versys bang...VERSYS VERSUS the world... Twisted Evil

enjin same, cuma chracter and tune lain... Twisted Evil

versys bukan multi purpose, dia x boleh nak bwk ke tmpt2 yg mustahil sbb dia pakai sport rim bukan rim besi...kalau mcm africa twin mmg ye...

tp versys mcm kategori dual purpose gak, boleh nak bawak mengembara jalan jauh yg berliku sikit x byk mcm kena masuk sungai semua dan versys boleh di bawa layan lap hujung minggu kat awana... Cool

Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Tue Mar 29, 2011 6:28 am

Versys dah sampai London dari malaysia.. er6f?? hehehe..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Wed Mar 30, 2011 9:08 am

encikgalol wrote:
Versys dah sampai London dari malaysia.. er6f?? hehehe..

hehhehe, sy dah beli buku EM1M tu bos...nak pasang angan2 naik moto g london jugak...

Twisted Evil
Back to top Go down
jebat x derhaka
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2011-03-26

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Mar 31, 2011 9:28 am

kalau aku versys la... nampak touring sikit... lagi nampak gagah... hehehe
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 5:44 am

best woo bc buku EM1M... Wink
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 6:34 am

carliph wrote:
best woo bc buku EM1M... Wink

hang beli daripada kapten aziz ka??
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 8:08 am

apa bendo EM1M tu carliph?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 9:20 am

galol - yup, aku beli dr sini bos http://em1m.shakespot.net/ Twisted Evil saja baca tanam cita2 nak jalan jauh naik moto...sambil2 tu boleh lepas rindu pd versys idaman kalbu... Embarassed

mie-g - EM1M tu ekspedisi merdeka 1 malaysia...diorg pg london naik versys dr malaysia lalu jalan darat... Wink dekat sini la terbukti kekuatan enjin kawasaki versys dan juga handling dia...bwk pun sedap relaks ja... Like a Star @ heaven
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 9:37 am

menarik jgk...
nnt ko buat lah naik vts plak!
lol! lol! lol!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 9:39 am

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

insyaAllah kalau ada sumber kewangan yg cukup...makan rm50k gak woo...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 9:44 am


_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Thu Apr 07, 2011 11:00 am

Twisted Evil sbb tu aku pilih VERSYS compare tu ER6-F
Back to top Go down
ajaaja
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-04-08
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Fri Apr 08, 2011 10:37 am


Maklumat diterima dari brother2 yang exchange dari ER6 ke Versys, perbezaan ketara adalah kekurangan topspeed oleh Versys. Rasanya dalam 190kmh jer gitu, whereas untuk ER6 dapat dalam 220kmh (katanya).

Apa2pun kalau berminat beli jer...& kepada sesiapa bercadang nak beli ER6N tahun depan (dalam Feb/March 2012) bolehlah bagitau aku nanti...hehehehe
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Fri Apr 08, 2011 11:49 am

yes setuju...er6 nak lenjan kat trek, layan hard corner cicah lutut... Laughing nak laju, mmg betul pilihan er6...versys di tune for tork peformance... cheers tp siapa yg beli streetbike for top speed kan? go and choose for superbike...you can get minimum 280 kmh...tp aku suka er6 sbb dia x tinggi sgt...versys tinggi...

but mostly beli versys bukan utk kelajuan dia...tp dia punye santai ride mcm duduk atas kerusi x perlu tunduk byk...keupayaan dia nak masuk mild off road dll...and how VERSYS beat all their competitors... sunny

aku ada file on versys punye test ride by BIKE MAGAZINE ( Britain's best mag ) dgn tajuk artikel VERSYS VERSUS THE WORLD...

Dia tekankan 5 main points of Versys which is outstanding compared to their competitors...

1. As agile as a gsx-r
2. As naughty as a street triple
3. Last longer than a tiger
4. The space of a 1400 GTR
5. As quick as an R6

Conclusion, kita bukan nak cari which bike is the best...this is prefarable masing2...yg kena dgn badan kita, kehendak kita, kemampuan kita dan kita enjoy riding dgn dia...
Back to top Go down
ajaaja
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-04-08
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Fri Apr 08, 2011 1:39 pm

carliph wrote:
yes setuju...er6 nak lenjan kat trek, layan hard corner cicah lutut... Laughing nak laju, mmg betul pilihan er6...versys di tune for tork peformance... cheers tp siapa yg beli streetbike for top speed kan? go and choose for superbike...you can get minimum 280 kmh...tp aku suka er6 sbb dia x tinggi sgt...versys tinggi...

but mostly beli versys bukan utk kelajuan dia...tp dia punye santai ride mcm duduk atas kerusi x perlu tunduk byk...keupayaan dia nak masuk mild off road dll...and how VERSYS beat all their competitors... sunny

aku ada file on versys punye test ride by BIKE MAGAZINE ( Britain's best mag ) dgn tajuk artikel VERSYS VERSUS THE WORLD...

Dia tekankan 5 main points of Versys which is outstanding compared to their competitors...

1. As agile as a gsx-r
2. As naughty as a street triple
3. Last longer than a tiger
4. The space of a 1400 GTR
5. As quick as an R6

Conclusion, kita bukan nak cari which bike is the best...this is prefarable masing2...yg kena dgn badan kita, kehendak kita, kemampuan kita dan kita enjoy riding dgn dia...

Betul tu!
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Mon Apr 18, 2011 11:06 am

amacam bro, AG2 haritu? ada best ka? best plak tgk member aku post gambar 90 bijik pg AG2... Twisted Evil
Back to top Go down
ajaaja
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-04-08
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2

PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Mon Apr 18, 2011 1:06 pm

carliph wrote:
amacam bro, AG2 haritu? ada best ka? best plak tgk member aku post gambar 90 bijik pg AG2... Twisted Evil

Best jugak la sebab aku daytripper jer. Pagi2 buta ahad dah kembali disebabkan F1!

Pergi pun lewat, sekitar jam 1145am, bertolak balik dari Lumut pun dalam 1145pm gak.

Disebabkan aku dah beberapa kali pergi gatherign kete2 luar KL, so aku rasa ok jer lah kot trip motor ni walaupun baru sekali pergi..

Bila nak angkat satu er6 tuh? hehehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Versys vs Er6F??   Today at 1:25 pm

Back to top Go down
 
Versys vs Er6F??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Versys vs Er6F??
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Motor Selain SYM-
Jump to: