Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24  Next
AuthorMessage
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 34
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 3:46 am

sabar... Penat x ilang lg nihh.. Gmbr mana gmbr?
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 4:11 am

gambar-gambar yang menarik kita tunggu Mi-G..Tokdin pun ada amik banyak gambar gak..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:23 am

Tunggu mie-G masuk la..keeke dorang yg paling banyak gambar...

Aduiii..pagi ni aku bangun nak pergi keje, kaki aku sakit la, takkan kena gaut kot... Sad

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 34
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:29 am

Ahahh.. Meh x-ray kan.. Hahaha..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:30 am

shuk x-ray wrote:
Ahahh.. Meh x-ray kan.. Hahaha..
Macamana nak x-ray? kekeke...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 41
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:35 am

sy ingat sy jer yg kecundang nk join ride jeram nih...rupanya ramai gak rerakan yg seangkatan...huhuhuhu...

apa buley buat, kita hanya merancang...

neway, sy memilih utk tidak mengjoinkan diri sehingga KDN rasa bersalah dan meminta mahap dr sy...ngehehehe... Very Happy

anak no dua sy patah tgn kanan...siap kena operate kasi betul tulang & pasang plet besi...patah tebu kata org tua2...

Alhamdulillah semua dh selamat...anak sy pun dh start melompat2 wpun tgnnya yg bersimen...hmmm...tk serik2...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:46 am

Hahaha...takpe bro, next time ade lagi...
Kenapa anak jadi macam tu? dia ride siput ke? kekekek

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 34
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:54 am


menggunakan kuasa hikmat langit 7 petala dibantu kuasa super saiya.. Laughing

Gi la klinik der...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 41
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:57 am

koji wrote:
Hahaha...takpe bro, next time ade lagi...
Kenapa anak jadi macam tu? dia ride siput ke? kekekek

jatuh biasa je...budak2...berlari2 dlm umah...

tp cara dia jatuh tu...ntah cemana...dh nk jd cerita kan...

panik jugak ler sekejap bila tgk dia berdiri, siku dh beralih ke dpn... affraid
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 6:58 am

BlueThunder wrote:
sy ingat sy jer yg kecundang nk join ride jeram nih...rupanya ramai gak rerakan yg seangkatan...huhuhuhu...

apa buley buat, kita hanya merancang...

neway, sy memilih utk tidak mengjoinkan diri sehingga KDN rasa bersalah dan meminta mahap dr sy...ngehehehe... Very Happy

anak no dua sy patah tgn kanan...siap kena operate kasi betul tulang & pasang plet besi...patah tebu kata org tua2...

Alhamdulillah semua dh selamat...anak sy pun dh start melompat2 wpun tgnnya yg bersimen...hmmm...tk serik2...

kita hanya merancang...Allah yg tentukan..ada hikmah disebaliknya.. Very Happy

Alhamdulillah...harap cepat sembuh anak tu..sabar bro..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:00 am

BlueThunder wrote:
koji wrote:
Hahaha...takpe bro, next time ade lagi...
Kenapa anak jadi macam tu? dia ride siput ke? kekekek

jatuh biasa je...budak2...berlari2 dlm umah...

tp cara dia jatuh tu...ntah cemana...dh nk jd cerita kan...

panik jugak ler sekejap bila tgk dia berdiri, siku dh beralih ke dpn... affraid
Tu dia....mesti ngeri tgk tuh...
Di harap cepat sembuh la ye...insyaAllah.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:02 am

koji wrote:
Tunggu mie-G masuk la..keeke dorang yg paling banyak gambar...

Aduiii..pagi ni aku bangun nak pergi keje, kaki aku sakit la, takkan kena gaut kot... Sad
Ini mesti kes repeat jeram kerap sangat ni..hehehe
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:04 am

z@idi wrote:
koji wrote:
Tunggu mie-G masuk la..keeke dorang yg paling banyak gambar...

Aduiii..pagi ni aku bangun nak pergi keje, kaki aku sakit la, takkan kena gaut kot... Sad
Ini mesti kes repeat jeram kerap sangat ni..hehehe
Hahahaha...itu la pasal...minggu depan aku nak pergi lagi nih, bawak mak dan family kak aku plak, gaut lagi ni.. Sad

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:19 am

sorry kawan2,
aku baru dapat online pagi ni.
pg tadi bwk ank aku pegi hospital serdang, buat checkup. Wink
ingatkan nk mc lagi arini tp memandangkan korang smua sure xsabar nk tgk gambar ride Jeram, so aku gagahkan jugak!hahaha..
nnt aku upload ya! ;

btw, motot rasa xbesh la!
rasa berat jer! aduyaaaiii!!adakah ini penangan meredah air banjir?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:21 am

Mie-G wrote:
sorry kawan2,
aku baru dapat online pagi ni.
pg tadi bwk ank aku pegi hospital serdang, buat checkup. Wink
ingatkan nk mc lagi arini tp memandangkan korang smua sure xsabar nk tgk gambar ride Jeram, so aku gagahkan jugak!hahaha..
nnt aku upload ya! ;

btw, motot rasa xbesh la!
rasa berat jer! aduyaaaiii!!adakah ini penangan meredah air banjir?
nnt nak kena service CVT bro....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:23 am

koji wrote:
z@idi wrote:
koji wrote:
Tunggu mie-G masuk la..keeke dorang yg paling banyak gambar...

Aduiii..pagi ni aku bangun nak pergi keje, kaki aku sakit la, takkan kena gaut kot... Sad
Ini mesti kes repeat jeram kerap sangat ni..hehehe
Hahahaha...itu la pasal...minggu depan aku nak pergi lagi nih, bawak mak dan family kak aku plak, gaut lagi ni.. Sad
hehehe..kalu gtu kita kena jadikan cadangan tt keluar peluh sebagai satu kenyataan..kasi bakar tenaga terkumpul..hehehe.. Basketball
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:24 am

Hahahaha....boleh jgk...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:25 am

Mie-G wrote:
sorry kawan2,
aku baru dapat online pagi ni.
pg tadi bwk ank aku pegi hospital serdang, buat checkup. Wink
ingatkan nk mc lagi arini tp memandangkan korang smua sure xsabar nk tgk gambar ride Jeram, so aku gagahkan jugak!hahaha..
nnt aku upload ya! ;

btw, motot rasa xbesh la!
rasa berat jer! aduyaaaiii!!adakah ini penangan meredah air banjir?
\
setakat ni aku rasa ok je..xde perubahan ape2 lagi..tapi sebagai langkah berjaga2, aku cadang nak g servis cvt gak la..
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 34
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:26 am

aku ok jer.. Siap meredah jem kt kl, besit kt hway dpt la 130kmj... Cuma getah tahan antara enjin dgn stand tgh dah lesap, kdg rasa getaran jiwa dan bunyian angklung kt bawah enjin tuh..
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:28 am

shuk x-ray wrote:
aku ok jer.. Siap meredah jem kt kl, besit kt hway dpt la 130kmj... Cuma getah tahan antara enjin dgn stand tgh dah lesap, kdg rasa getaran jiwa dan bunyian angklung kt bawah enjin tuh..
hanyut di bawa arus banjir kot..hehehe
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:28 am

Mie-G wrote:
sorry kawan2,
aku baru dapat online pagi ni.
pg tadi bwk ank aku pegi hospital serdang, buat checkup. Wink
ingatkan nk mc lagi arini tp memandangkan korang smua sure xsabar nk tgk gambar ride Jeram, so aku gagahkan jugak!hahaha..
nnt aku upload ya! ;

btw, motot rasa xbesh la!
rasa berat jer! aduyaaaiii!!adakah ini penangan meredah air banjir?

g la serbis, karang melarat plak..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:28 am

Tu dia korang dah check habis...aku lom check apa lagi...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:30 am

aku pun blm smpt check!
kelam kelibut kesana kemari! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 7:31 am

Mie-G wrote:
aku pun blm smpt check!
kelam kelibut kesana kemari! Very Happy
Takpe nnt kita check, aku pun dah ade berlaku gegaran bila meter cecah 80km/j

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 34
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Mon Dec 05, 2011 10:32 am

BlueThunder wrote:
sy ingat sy jer yg kecundang nk join ride jeram nih...rupanya ramai gak rerakan yg seangkatan...huhuhuhu...

apa buley buat, kita hanya merancang...

neway, sy memilih utk tidak mengjoinkan diri sehingga KDN rasa bersalah dan meminta mahap dr sy...ngehehehe... Very Happy

anak no dua sy patah tgn kanan...siap kena operate kasi betul tulang & pasang plet besi...patah tebu kata org tua2...

Alhamdulillah semua dh selamat...anak sy pun dh start melompat2 wpun tgnnya yg bersimen...hmmm...tk serik2...

Smoga cpt sembuh anak tu yer..

Apepun terima kasih semua atas layanan masa ride ni.. Mmg byk pgalaman aku dpt.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   

Back to top Go down
 
Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor
View previous topic View next topic Back to top 
Page 23 of 24Go to page : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24  Next
 Similar topics
-
» Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor
» RIDE SANTAI TEMERLOH + RAUB 15 DIS 2012
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)
» CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: