Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next
AuthorMessage
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 7:41 am

nadyahalim wrote:
Assalamualaikum abang - abang Otai,

Kami ( saya dan suami ) nak mengikut ride ni, boleh? Tapi siput kesayangan belum habis run in , pagi ni Odo reading baru 150km lebih... OK ka? Newbie nak mengekor?

hahaha...sorry Shuk, aku xperasan ko ckp dah konfem.
dengan pantas aku masukkan nama ko!!
TAHNIAH, ANDA MENANG MOTOR!! Very Happy

Sis Nadya, boleh jer kalau nk polow.
boleh bg no. fon kat saya ni. senang saya nk kontek nnt!
psl running tu xde mslh sbb kami pun bukan bwk laju pun.
sedang elok blk ride bleh buat 1st service! Smile

Update Senarai peserta!
1. z@idi + KDN
2. Koji + KDN
3. Iezad + KDN
4. Muhammad Azohar Johari + KDN
5. Mie-G
6. Tokdin
7. BlueThunder
8. Kalam2423
9. Mr.Qass
10. Shuk X-Ray
11. NadyaHalim + PM

Tarik diri :
1. Bro Shaiful
2. Blalang
3. Sirapsamin
4. Putera9
5. Rayzz

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
nadyahalim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 37
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 8:26 am

Salam,

Timakasih Mie-G kerana menerima kami yang newbie ni... Insyallah, saya dan PM akan join RV di Caltex Jalan Kuching 9 pagi. Nomor tepon untuk menghubungi saya kosong satu dua DUa dua dua dua satu lima tujuh 012 2222157

WOkeh, see you Saturday morning!
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:01 am

nadyahalim wrote:
Salam,

Timakasih Mie-G kerana menerima kami yang newbie ni... Insyallah, saya dan PM akan join RV di Caltex Jalan Kuching 9 pagi. Nomor tepon untuk menghubungi saya kosong satu dua DUa dua dua dua satu lima tujuh 012 2222157

WOkeh, see you Saturday morning!
erk, kami semua newbies sebenarnya! Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
nadyahalim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 37
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:03 am

Tipu ahh tu... Newbie konon... Chett...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:04 am

ye betul sis nadya, kami ni pun newbie.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
nadyahalim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 37
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:15 am

Kuang kuang kuang... Nanti boleh la kita bertukar -tukar cerita newbie kot?
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:25 am

nadyahalim wrote:
Kuang kuang kuang... Nanti boleh la kita bertukar -tukar cerita newbie kot?
Boleh sis nadya.. boleh racun sekali apa yg nak buat utk siput gondang sis tu Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
nadyahalim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 37
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:27 am

Uiihh... bahaya ni... abang PM dah ada terpikir nak tukar roller? ke apa bendalah tu... yang ada gram gram tu...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:28 am

nadyahalim wrote:
Uiihh... bahaya ni... abang PM dah ada terpikir nak tukar roller? ke apa bendalah tu... yang ada gram gram tu...
yang ni ke?Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
nadyahalim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 37
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:31 am

LMFAO!

Tergolek gelak dalam opis yang hening ni...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:36 am

Hahaha...yang ni kot?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 9:39 am

Ini baru betul Razz Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
nadyahalim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 37
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 10:00 am

Haa.... Roller menatang apa ntah... kata nak tukaq boh yang 13.5gm kot... Dr. Pulley? Hak tu la kot...saya ni orang pompuan, kurang sikit kalau bab teknikal, bawak motot dekat dekat pandai... gi beli roti boleh...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 10:14 am

nadyahalim wrote:
Haa.... Roller menatang apa ntah... kata nak tukaq boh yang 13.5gm kot... Dr. Pulley? Hak tu la kot...saya ni orang pompuan, kurang sikit kalau bab teknikal, bawak motot dekat dekat pandai... gi beli roti boleh...
Hahaha..betui la tu, Dr.Pulley 13.5g.
Takpa Sis Nadya, lama2 esok ni tera la..keke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 10:53 am

Aiyarkkk... dh sms bro thunderbird tp xde reply lagi...huhuhu... Geng sapa lagi yg nk gerak dari kajang ek? Semangat dh nie, baju hujan pun dh siap gosok!!... Smile
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 11:16 am

Mr Qass wrote:
Aiyarkkk... dh sms bro thunderbird tp xde reply lagi...huhuhu... Geng sapa lagi yg nk gerak dari kajang ek? Semangat dh nie, baju hujan pun dh siap gosok!!... Smile
dia bz gegiler skang nih! Wink susah2 ko gerak terus jer bro! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 34
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 11:19 am

Kajang? Laluan aku tuhh... Highway laa..
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 11:27 am

Mie-G wrote:
nadyahalim wrote:
Assalamualaikum abang - abang Otai,

Kami ( saya dan suami ) nak mengikut ride ni, boleh? Tapi siput kesayangan belum habis run in , pagi ni Odo reading baru 150km lebih... OK ka? Newbie nak mengekor?

hahaha...sorry Shuk, aku xperasan ko ckp dah konfem.
dengan pantas aku masukkan nama ko!!
TAHNIAH, ANDA MENANG MOTOR!! Very Happy

Sis Nadya, boleh jer kalau nk polow.
boleh bg no. fon kat saya ni. senang saya nk kontek nnt!
psl running tu xde mslh sbb kami pun bukan bwk laju pun.
sedang elok blk ride bleh buat 1st service! Smile

Update Senarai peserta!
1. z@idi + KDN
2. Koji + KDN
3. Iezad + KDN
4. Muhammad Azohar Johari + KDN
5. Mie-G
6. Tokdin
7. BlueThunder
8. Kalam2423
9. Mr.Qass
10. Shuk X-Ray
11. NadyaHalim + PM

Tarik diri :
1. Bro Shaiful
2. Blalang
3. Sirapsamin
4. Putera9
5. Rayzz

fuh....... kalau suma dapat ikut kompom meriah abis nih........ takpe..... lebih drpd 10 ekor siput pun dah gempak dah...... selamat ber'ride' utk anda suma........... den new-bie yg tak dapek nak ikut.......hehehehe........
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 11:38 am

1 day to go...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Thu Dec 01, 2011 12:02 pm

rasa lambat plak masa berlalu!!
hehehe...
mlm ni aku p amik tshirt kt Ampang.
sesapa yg nk amik skali, bleh la hallo2 ya!
kalau x, aku bg ari sabtu nnt jela! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Fri Dec 02, 2011 5:22 am

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Dua Tiga Kucing Berlari.. Sila Sambung Sendiri... Laughing

Terima kasih kepada semua peserta yang akan menyertai 'FREE RIDE TO JERAM 2011" cheers dan terima kasih juga kepada peserta yang tidak dapat sertai kita atas sebab yang tidak dapat di elakkan, sokongan yang diberi oleh anda amatlah di hargai, InsyaAllah next project/ride akan menyusul pastikan anda free-free kan diri untuk menyertainya.

Di kesempatan ini saya ingin menyarankan pada peserta semua, menjaga kesihatan diri dan siput masing-masing, masih ada masa lagi untuk service, makan ubat serta iron baju hujan (bak kata Mr.Qass). bounce

Pastikan anda tahu di manakah RV masing-masing pada esok pagi, sebelum bertolak ke RV CALTEX Jalan Kuching.

RV SHELL HIGHWAY NKVE SUBANG
1. Iezad + KDN (Lead ke RV JLN KUCHING)
2. Koji + KDN
3. Tokdin
4. Kalam2423

RV CALTEX JLN KUCHING
1. Mie-G
2. Zaidi + KDN
3. Muhammad Azohar Johari + KDN
4. Shuk X-Ray (jika follow)
5. NadyaHalim + PM
6. Mr.Qass

Di harap semua peserta jelas ye..

Di bawah ini adalah route yang kita akan lalui :

Route : Jalan Kuching - Dam Batu - Ulu Yam - Kuala Kubu - Tg Malim - Jalan Sungai Panjang - Sungai Besar - Sekinchan - Tangjung Karang - Kuala Selangor - Pantai Jeram
Total Mileage : 200km


Ini baju ride untuk esok bagi yang order sahaja, dan yang lewat order dan tak order mintak maaf ye, anda pakai baju color hitam bagi yang takde ye...sorry...maybe next time kita kan buat lagi.


Sekali lagi ucapan terima kasih kepada semua, di harap dapat kita bertemu pada esok hari (Sabtu, 3hb Dec 2011) di Caltex Jalan Kuching.

Terima kasih,
b/p : Koji

_________________
I I love you SYM


Last edited by koji on Fri Dec 02, 2011 6:56 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
avatar

Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Fri Dec 02, 2011 6:45 am

Ok, Bluethunder baru sms. Dia x dpt folo, anak baru kuar dari wad. Semoga cepat sembuh. So confirm gwe gerak solo esk, sapa leh bagi map x caltex jalan kuching nie kt mana? huhuhu... sorry geng bab2 jln nie mmg kelemahan gwe... Laughing
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Fri Dec 02, 2011 6:47 am

Mr Qass wrote:
Ok, Bluethunder baru sms. Dia x dpt folo, anak baru kuar dari wad. Semoga cepat sembuh. So confirm gwe gerak solo esk, sapa leh bagi map x caltex jalan kuching nie kt mana? huhuhu... sorry geng bab2 jln nie mmg kelemahan gwe... Laughing
Bro..kau roger mie-G sbb aku pun tak tau jalan gak...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
mohdzaki
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 54
Join date : 2011-11-15
Age : 41
Location : Bandar Baru Selayang

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Fri Dec 02, 2011 7:01 am

selamat berjourney kepada sahabat2 semua, insyaallah next trip kalu kena dengan masa dan waktunya boleh berkonvoy sama2. GOOD LUCK GUYS.. cheers
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   Fri Dec 02, 2011 7:05 am

thank you bro...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor   

Back to top Go down
 
Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor
View previous topic View next topic Back to top 
Page 21 of 24Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next
 Similar topics
-
» Ride Santai Seafood Jeram, Kuala Selangor
» RIDE SANTAI TEMERLOH + RAUB 15 DIS 2012
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)
» CADANGAN RIDE SANTAI FREERIDER KE FRASER'S HILL

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: