Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next
AuthorMessage
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 41
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Fri Oct 07, 2011 9:59 am

Mie-G wrote:
refer page 1, aku ada bagi link gambar maps tu!! Wink

terbaekkkk!!.. Cool
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Fri Oct 07, 2011 10:03 am

putera9 wrote:
Mie-G wrote:
BlueThunder: Link apo tu? confused
MerbahSYM: jgn ada yg dajalkan kita, buat majlis mandi tepung+ telur dah ler!naya kita nnt!!hahaha

Alahai...cam tetau jer korang nie...suprise event yg aku nk wat, hehehehehe

Hahahaa...tula putera9, penghulu yg bagi idea tu...i polooowwww... Twisted Evil

Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 10, 2011 7:20 am

Putera..petronas tu..betul2 sebelah shell, jalan dari cheras nak ke semenyeh...pasti kau nampak punya....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 39
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 10, 2011 8:46 am

Hahaha....harus ah aku nmpk.... Sebesar2 alam terbentang kt tepi jalan tu....ok, roger..
Back to top Go down
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 36
Location : shah alam

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 10, 2011 11:59 am

aku tak nampak..aku tak nampak...
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 10, 2011 2:14 pm

salam........ hah den baru jumpo la......... kat sini ruponya ride sate tulang...

insyaallah.......... i followwwwww.....

selamat berkenalan......... den dah lamo tak ride konvoi nie....
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 10, 2011 2:36 pm

Owhh maghi maghi..26hb ni tunggu di petronas/shell highway cheras - semenyih, kajang silk....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 3:37 am

fadzliSYM wrote:
salam........ hah den baru jumpo la......... kat sini ruponya ride sate tulang...
insyaallah.......... i followwwwww.....
selamat berkenalan......... den dah lamo tak ride konvoi nie....
okeh canteeekkk!!
senarai nama dah update!! Wink

kawan-kawan, korang yakin BOLEH k nak lalu jln yg dicadangkan time balik tu?
sbbnya, ride ni ari rabu tau!
khamis tu nk kejer!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:07 am

Mie-G wrote:
fadzliSYM wrote:
salam........ hah den baru jumpo la......... kat sini ruponya ride sate tulang...
insyaallah.......... i followwwwww.....
selamat berkenalan......... den dah lamo tak ride konvoi nie....
okeh canteeekkk!!
senarai nama dah update!! Wink

kawan-kawan, korang yakin BOLEH k nak lalu jln yg dicadangkan time balik tu?
sbbnya, ride ni ari rabu tau!
khamis tu nk kejer!!

betol2!! den ghaso2 macam nak apply coti plak...huhuhuuu..
(harap2 bos den x baco la w.site nih...huuuhuuuu)
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:12 am

hahaha...sanggup amik cuti tu!!Very Happy
kalau rasa mcm dah lewat dan xlarat, kita balik ikut highway PLUS jela mlm tu..
kira cancel la laluan yg dicadangkan time balik tu. amcam?

aku kesian kt korang yg duk Shah Alam nun jer..
kang kul brp nk sampai kat umah nnt!
sampai umah plak kang duk main aci2 bukak pintu ngn org umah, lagi haru!!!
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:13 am

Macam ni la bro sekadar cadangan la ek..setuju pun okay tak setuju pun okay...

Apa kata kita gerak awal lagi..sebelah pagi ke...jadi banyak jaan kita boleh masuk dan ronda2, dan arah balik, terus je naik highway, samada PLUS atau LEKAS. Sbb hari khamis ramai masuk keje..takut penat plak....amacam...?

Jikalau anda setuju, kena rangkakan balik masa perjalanan pergi dan laluannya....amacam?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:21 am

aku xkisah je bila2 masa pun. Wink
tp kalau xsilap, sate tulang tu bukak kul 6 ptg kn?
jenuh kita nk merayau tggu kedai tu bukak!
atau ada cadangan tmpt mkn yg lain utk kita melahap waktu tghr tu?
hehehe..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:22 am

Mie-G wrote:
aku xkisah je bila2 masa pun. Wink
tp kalau xsilap, sate tulang tu bukak kul 6 ptg kn?
jenuh kita nk merayau tggu kedai tu bukak!
atau ada cadangan tmpt mkn yg lain utk kita melahap waktu tghr tu?
hehehe..
yup kena tanya si putera9...boleh jgk singgah makan cendol Dawi...kekekeke, lepas tu patah balik seremban..kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:26 am

koji wrote:
Mie-G wrote:
aku xkisah je bila2 masa pun. Wink
tp kalau xsilap, sate tulang tu bukak kul 6 ptg kn?
jenuh kita nk merayau tggu kedai tu bukak!
atau ada cadangan tmpt mkn yg lain utk kita melahap waktu tghr tu?
hehehe..
yup kena tanya si putera9...boleh jgk singgah makan cendol Dawi...kekekeke, lepas tu patah balik seremban..kekeke
nk lagi syok, lps pekena cendol dawi tu, g mandi air pns kt Pedas!!
hahahaha....

yups, kena tggu putera9 atau merbahSYM yg bagi jalan...area kg. diorang tu!!hehehe

Koji, kalau post kt FB Sym Owner psl trip ni, mesti berderet yg polow kn?
tgk TT tu pun mcm gempak jer nnt!!
kita duk sama2 ya nnt!!! afro

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:29 am

Mie-G wrote:
koji wrote:
Mie-G wrote:
aku xkisah je bila2 masa pun. Wink
tp kalau xsilap, sate tulang tu bukak kul 6 ptg kn?
jenuh kita nk merayau tggu kedai tu bukak!
atau ada cadangan tmpt mkn yg lain utk kita melahap waktu tghr tu?
hehehe..
yup kena tanya si putera9...boleh jgk singgah makan cendol Dawi...kekekeke, lepas tu patah balik seremban..kekeke
nk lagi syok, lps pekena cendol dawi tu, g mandi air pns kt Pedas!!
hahahaha....

yups, kena tggu putera9 atau merbahSYM yg bagi jalan...area kg. diorang tu!!hehehe

Koji, kalau post kt FB Sym Owner psl trip ni, mesti berderet yg polow kn?
tgk TT tu pun mcm gempak jer nnt!!
kita duk sama2 ya nnt!!! afro

Wahhh!! ade rencane memandi mande ke?? terbaekkk..kire pemakanan satey tu last skali ke? pastu terus balik ke cane tuan Mie-G? Den pollowww... Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:31 am

hahahaha...tu cadangan je!
sama2 decide cmno!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:32 am

okay mie-g kita dok sesama, aku pun segan jgk tu, sbb otai byk mlm TT tu..

okay jgk cadangan kau Mie-G aku follow aje....tapi kalau nak di up di FB mmg ramai la akan follow...tapi aku rasa buat masa ni kita2 aje dulu..tgk berjaya atau tidak...kalau berjaya next kita up di FB...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:37 am

Mie-G wrote:
hahahaha...tu cadangan je!
sama2 decide cmno!! Wink

Hahahaa...roger..den ngikut yo..den xfamiliar ngan route tu...mano2 pun bley...

boto tu tn koji..den stuju...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 4:45 am

Hehehe.....tunggu putera9 dan merbahSYM ni...apa kata dorang..kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 39
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 7:04 am

Cadangan Itenary....

8.00 pg Berkumpul di tempat kejadian....(RV Point)
9.00 pg Dijangka smp ke belah2 Klawang....cr pot minum or bekpes.....
10.00 pg Maen laluan Bukit Tangga smbil menguji kepickupan siput memasing mendaki Bukit Tangga yg mencabar dan penuh berliku (xsilap ada 17 selekoh uphill)....sll superbike maen downhill...kito terbalik la pulak...
11.00 pg. Ikut route Jalan Pantai naek ke highway LEKAS utk kuar ke belah Interchange Senawang, terus susur ke Jalan Bukit Putus, Kuala Pilah (ado 2 jalan, 1 jalan baru...jalan yg lurus dan benar....1 lg jalan lama, yg penuh korner dan belok yg kereta dah xbyk lalu...sgt seswai utk test ride siput kat sini sbb xde kereta. Skrg ni digunakan utk laluan drag dan drif....superbike, kereta dan basikal lasak, den cadangkan kito ikut laluan nie....ader 24 corner yg mencabar utk ditempuhi)
12.00 tgh. Smp ke Ulu Bendul, check point utk mandi manda, lunch, solat dan brehat....boleh makan kt rstoren dan warung2 yg ader, harga dianggap berpatutan, klu x, nk save lg, mnum air terjun jer..
3.00 ptg Bergerak ke Cendol Leman Dawi kt laluan Seremban-Rembau, area Sg Gadut (kena reconfirm sbb Cendol Leman Dawi ni sllnya by 4,5 ptg dh abeh, klu cuti umum silap2 lg awal) tp klu dpt lepak sna mmg terbaek ah, bg korang yg belum penah dgr dia beleter psl geografi dan data asas Malaysia....mmg korg kagum ah, aku dh hafal daa skrip dia, hehehe)
5.00 ptg. Bergerak ke Stadium Paroi, try usha Ijan Burger dah bukak ke blom? Klu x bukak, lepak mapley kt Stadium jer, ada popia basah n popia goreng, sup, bla bla bla....lepak mmum ptg smbil amek gambar n posing sakan.....
6.30 ptg. bergerak ke Sate Tulang kt Dataran Senawang....
7.30 mlm. Solat Maghrib dan masing2 kembali ke pangkal jalan......

Cadangan jer ah.....klu ada yg nk counter propose di alu2kan...
Bro MerbahYM and Yabadabadoo pon ley propose gak route or port alternatif....

Mcm nk g pekena nasi arab senawang ke, lepak restoren rakyat ke, anything ah....then we sort things n time out....

Route:
Highway LEKAS-Kuala Klawang-Bukit Tangga-Jalan Pantai-LEKAS-Senawang Interchange-Jalan Lama Bukit Putus-Ulu Bendul-Senawang-Sg.Gadut-Seremban-Paroi (Stadium)-Senawang (Sate Tulang)-PLUS Highway interchange Senawang (balik....)
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 7:13 am

terbaik!!
aku sokong jer!! cheers cheers cheers
cuma RV time tu jgn la kul 8, awl bebenor tu!!
kul 9 la ek?kalau kul 8, geng shah alam kena kuar kul 7pg tu.
kang ada yg xbgn lg time tu!!
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 7:14 am

tebaekkk putera9...betul tu mie-g.. den cam biaso..i polloowwww.... Cool
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 39
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 7:18 am

Okeh...aku xkish jer memana pun, mana yg terbaek utk kemaslahatan ummah wal jamaah....
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 7:29 am

putera9 wrote:
Cadangan Itenary....

8.00 pg Berkumpul di tempat kejadian....(RV Point)
9.00 pg Dijangka smp ke belah2 Klawang....cr pot minum or bekpes.....
10.00 pg Maen laluan Bukit Tangga smbil menguji kepickupan siput memasing mendaki Bukit Tangga yg mencabar dan penuh berliku (xsilap ada 17 selekoh uphill)....sll superbike maen downhill...kito terbalik la pulak...
11.00 pg. Ikut route Jalan Pantai naek ke highway LEKAS utk kuar ke belah Interchange Senawang, terus susur ke Jalan Bukit Putus, Kuala Pilah (ado 2 jalan, 1 jalan baru...jalan yg lurus dan benar....1 lg jalan lama, yg penuh korner dan belok yg kereta dah xbyk lalu...sgt seswai utk test ride siput kat sini sbb xde kereta. Skrg ni digunakan utk laluan drag dan drif....superbike, kereta dan basikal lasak, den cadangkan kito ikut laluan nie....ader 24 corner yg mencabar utk ditempuhi)
12.00 tgh. Smp ke Ulu Bendul, check point utk mandi manda, lunch, solat dan brehat....boleh makan kt rstoren dan warung2 yg ader, harga dianggap berpatutan, klu x, nk save lg, mnum air terjun jer..
3.00 ptg Bergerak ke Cendol Leman Dawi kt laluan Seremban-Rembau, area Sg Gadut (kena reconfirm sbb Cendol Leman Dawi ni sllnya by 4,5 ptg dh abeh, klu cuti umum silap2 lg awal) tp klu dpt lepak sna mmg terbaek ah, bg korang yg belum penah dgr dia beleter psl geografi dan data asas Malaysia....mmg korg kagum ah, aku dh hafal daa skrip dia, hehehe)
5.00 ptg. Bergerak ke Stadium Paroi, try usha Ijan Burger dah bukak ke blom? Klu x bukak, lepak mapley kt Stadium jer, ada popia basah n popia goreng, sup, bla bla bla....lepak mmum ptg smbil amek gambar n posing sakan.....
6.30 ptg. bergerak ke Sate Tulang kt Dataran Senawang....
7.30 mlm. Solat Maghrib dan masing2 kembali ke pangkal jalan......

Cadangan jer ah.....klu ada yg nk counter propose di alu2kan...
Bro MerbahYM and Yabadabadoo pon ley propose gak route or port alternatif....

Mcm nk g pekena nasi arab senawang ke, lepak restoren rakyat ke, anything ah....then we sort things n time out....

Route:
Highway LEKAS-Kuala Klawang-Bukit Tangga-Jalan Pantai-LEKAS-Senawang Interchange-Jalan Lama Bukit Putus-Ulu Bendul-Senawang-Sg.Gadut-Seremban-Paroi (Stadium)-Senawang (Sate Tulang)-PLUS Highway interchange Senawang (balik....)

den setuju...... cheers cheers elok jgk den pon kejo esok paginya...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 41
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Tue Oct 11, 2011 8:13 am

wow...

mau ride dr pagi ka?...

kalo itu mcm, sy cadang lar...(cadangan laagi...ekekeke Laughing )

RV Point - golek tayar kul 10am

Semenyih -

Broga -

Lenggeng -

Klawang - ETA kul 11.30am
(lepak2 minam) - golek tayar kul 12.30pm

Spg. Pertang -

Serting -

Batu Kikir -

Pilah - ETA kul 2.30pm/3pm
(Lunch kek Mee Berahim Pasar Pilah - specialty mee rebus ATAU Restoran Perpatih - specialty lauk kampung) - golek tayar kul 4.30pm

Ulu Bendul - ETA kul 5pm
(Lepak2 main air) - golek tayar kul 5.30pm

Seremban - ETA kul 6pm
(Sate Tulang)

Balik ikut PLUS exit tol senawang...

GUGEL MEP
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   

Back to top Go down
 
RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next
 Similar topics
-
» RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN
» Umbrella Ride @ Bearville Outfitters
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» Duke's Ride
» Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: