Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Thu Oct 27, 2011 7:56 am

Haha..korang mmg terbaikkk

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Thu Oct 27, 2011 9:31 am

Alhamdulillah...semua yang dirancang berjalan dengan lancar wlaupun kita kekurangan ahli pada saat2 akhir! xper, next time insyaAllah boleh polow lagi ya Koji, Zulu dan Apis. Wink

aku kejer luar arini, jadinya xdapat lah nk upload gambar2 aksi semalam.
tggu pagi esok aku upload ya!
rasanya nk kena close thread ni..kita sambung kt thread laporan bergambar plak! Wink

pagi tadi sempat jumpa rayzz kt Man Sheng, dia nk btlkan tayar dia yg bergoyang smlm!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 45
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Thu Oct 27, 2011 9:32 am

Alhamdullillah.... berkat ride smalam....
pagi tadi on the way ke ofis, lalu ikut route biasa, kat ELITE hiway....
fullthrottle, rpm cecah merah 9++, speed dapat 135 km/h
dapat petua dari birukilat... tq bro birukilat

Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Thu Oct 27, 2011 9:35 am

blalang wrote:
Alhamdullillah.... berkat ride smalam....
pagi tadi on the way ke ofis, lalu ikut route biasa, kat ELITE hiway....
fullthrottle, rpm cecah merah 9++, speed dapat 135 km/h
dapat petua dari birukilat... tq bro birukilat

wow, dpt petua ka?
share la skali!
kami pun mahu jgk!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 45
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Thu Oct 27, 2011 9:35 am

BlueThunder wrote:
hahahahampehhh...turbo disel...

sib baik card reader tinggal kt ofis...kalo tk kompom gambir2 akan ku hamparkan sekarang jua...

KDN sy dh tgk gambir2 yg dicekup oleh kamera chap kodok sy...dia cakap korang sumer muka skima...geng baik...almaklumla...sblm ni sy ride ngan geng outlaw...rupa n dressing pun byk yg tk senegheh (mahap...perkataan senegheh nih sy tktau nk translate ke bahasa skolah...tp org N9 paham la...eheheh)

yg paling kagum skali dia tgk ada gambir2 kt masjid tuuhhhh...perghhhh...suamiku dh join geng org2 beriman katanya...

ada chan visa ride sy dgn geng siput gondang nih approved seumur hidup... albino

copek panteh skit upload gambar smalam tu.... den nak nengok gak.... Evil or Very Mad
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Thu Oct 27, 2011 9:47 am

putera9 wrote:
Hehehe....koji, ekau nak taw, mamat yg paling complete serba serbinya adalah Rayzz.....dr siputnya smpai ah ke tuannye...siput dah hapgret beb, dgn coocase box 48 L, lampu bling2, absorber yss, rim itam lining merah, dah ah aku ride pegi memula saing dgn dia....jauh bebenor beza dgn siput aku....

Btw, ko mahapkan ler kata2 rayzz tu, ape yg dia cakap tu sumernye quote imam-imam muda (muder ke?) yg join ride smlm.....ape yg penting, sumer yg blaku smlm sumernya BERLANDASKAN HAWA NAFSU semata2.....hehehe, wlupun yg mengungkapkannye adalah tokdin@tok imam rasmi kejohan....jgn xcaya, wlupun 8 jer siput, tp siap ada marshallah yg dok pi tahan keta kat simpang tu sowh bg laluan kt 7 ekor siput lg....tidak diluper juga siput blalang yg skek2 nk amek lajak layan korner, siput pun nk wat korner baring gak....xpaham aku?

Pasal kotak aluminium tu, utk ride bulan doblas....mmg disyorkan ko pasang, sbb 'banyak sgt keperluannye' tu, selain dr kelengkapan ibadah spt kopiah, kaen pelekat lalalala, slipar, tasbih, minyak atar, botol air semayang 2 liter....ada g yg ko kena standby....mgkn ride yg paling jauh pernah kiter arrange...ke Nottingham.....ape? Ekau ingat Versys jer boley g smp Mekah? Siput kiter pon bole taw....

Ps....
Rayzz.....aku konpius, ekau xberasap ke?hehehehehe

Humang aihhh...komain laie ekau eaa...tu sumo barang cap ayam yo tuu...huhuuu

Mmg den tonanti2an ride ko Nottingham tu nanti...tu yg kono bawak case bosa2...nak jalan 'jauh' la kato...sambut kismas kek sano skali la ye tak? huhuhuuuu...

ps...hahahaa...prasan jugak kau yo?


blalang wrote:
Alhamdullillah.... berkat ride smalam....
pagi tadi on the way ke ofis, lalu ikut route biasa, kat ELITE hiway....
fullthrottle, rpm cecah merah 9++, speed dapat 135 km/h
dapat petua dari birukilat... tq bro birukilat

Shocked bagusnyeeee...kongsi2!!! Very Happy

Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Thu Oct 27, 2011 4:54 pm

rayzz wrote:
putera9 wrote:
Hehehe....koji, ekau nak taw, mamat yg paling complete serba serbinya adalah Rayzz.....dr siputnya smpai ah ke tuannye...siput dah hapgret beb, dgn coocase box 48 L, lampu bling2, absorber yss, rim itam lining merah, dah ah aku ride pegi memula saing dgn dia....jauh bebenor beza dgn siput aku....

Btw, ko mahapkan ler kata2 rayzz tu, ape yg dia cakap tu sumernye quote imam-imam muda (muder ke?) yg join ride smlm.....ape yg penting, sumer yg blaku smlm sumernya BERLANDASKAN HAWA NAFSU semata2.....hehehe, wlupun yg mengungkapkannye adalah tokdin@tok imam rasmi kejohan....jgn xcaya, wlupun 8 jer siput, tp siap ada marshallah yg dok pi tahan keta kat simpang tu sowh bg laluan kt 7 ekor siput lg....tidak diluper juga siput blalang yg skek2 nk amek lajak layan korner, siput pun nk wat korner baring gak....xpaham aku?

Pasal kotak aluminium tu, utk ride bulan doblas....mmg disyorkan ko pasang, sbb 'banyak sgt keperluannye' tu, selain dr kelengkapan ibadah spt kopiah, kaen pelekat lalalala, slipar, tasbih, minyak atar, botol air semayang 2 liter....ada g yg ko kena standby....mgkn ride yg paling jauh pernah kiter arrange...ke Nottingham.....ape? Ekau ingat Versys jer boley g smp Mekah? Siput kiter pon bole taw....

Ps....
Rayzz.....aku konpius, ekau xberasap ke?hehehehehe

Humang aihhh...komain laie ekau eaa...tu sumo barang cap ayam yo tuu...huhuuu

Mmg den tonanti2an ride ko Nottingham tu nanti...tu yg kono bawak case bosa2...nak jalan 'jauh' la kato...sambut kismas kek sano skali la ye tak? huhuhuuuu...

ps...hahahaa...prasan jugak kau yo?


blalang wrote:
Alhamdullillah.... berkat ride smalam....
pagi tadi on the way ke ofis, lalu ikut route biasa, kat ELITE hiway....
fullthrottle, rpm cecah merah 9++, speed dapat 135 km/h
dapat petua dari birukilat... tq bro birukilat

Shocked bagusnyeeee...kongsi2!!! Very Happy


wah2.... meriah sungguh, patut la semalam berdezup peginya........
den pon tak sabar nak tgk gambar acara smlm..... hahaha.....
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Fri Oct 28, 2011 3:35 am

gambar ngah upload...tungguuuuu!! Wink

p/s:
aku tutup thread ni ya!
kita sambung kat laporan bergambar plak!!
Kembara imam muda mamam satay tulang Senawang

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   

Back to top Go down
 
RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 15Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15
 Similar topics
-
» RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN
» Umbrella Ride @ Bearville Outfitters
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» Duke's Ride
» Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: