Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 5:00 am

Mie-G wrote:
elok benar la tu Koji, aku punya pun dah rabak dah!
nk kena beli yg baru jgk ni!
kt mana ada jual tu?

bro blalang dah stuju utk polow ride kita rabu ni.
so ada penambahan sorang lagi ahli! Wink
Aku igt nak cari kat shah alam...tapi bila masa nak gi..aku demam ni, nak kena anak plak ni..aduii..tapi kalau ade sesapa yg pergi cari benda ni hari ni..nak kirim jgk la...rabu leh ambik.

Caya lah belalang..terbang lebih tinggi.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 45
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 5:20 am

Mie-G wrote:
RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN

Tarikh : (Rabu) 26 Okt 2011 (cuti Deepavali)
Masa : 9.00am
RV Point : Petronas Bukit Dukung(Google maps koordinat 3.025723,101.77175)
Laluan cadangan:
Pergi: RV point kat Petronas Bukit Dukung - Semenyih - Broga - Lenggeng - Kelawang - Simpang Pertang - Serting - Batu Kikir - K.Pilah - Ulu Bendul - Seremban - Senawang (160km+-/*)
Balik: Senawang - Rumah masing2 (PLUS Highway)


Aktiviti: Bersembang sambil pekena satey tulang + kangkung sotong dll

SIPUT SIPUT YG TURUT SERTA : [update 7 Oct 2011 - 9.30am]

1. Mie-G (kosong satu dua. 709 tujuh empat 82)
2. Koji
3. Zulu
4. Putera9 [TUAN RUMAH](Kosong 1 tigo duo duo 5 9302)
5. BlueThunder
6. BigDaddy
7. Rayzz
8. azhar
9. sirapisamin
10. fadzliSYM
11. blalang

Insyallah....

Peta cadangan laluan pergi!

Klik untuk imej yang lebih besar!
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 5:23 am

Terbaikkk.....siapa lead ni? Aku tak tau jalan

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 5:28 am

erk..tuggu tuan putera9 ah!
aku pun xtahu jalan!!
hahaha...atau kita ikut GPS jer?
GPS = Geng Penunggang Sesat!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 5:30 am

Tak kesah la bro...kalau putero9 tak jWab jgk, kiro dia takdo la...hope putero9 tu ade la pada hari kejadian.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 5:38 am

koji wrote:
Tak kesah la bro...kalau putero9 tak jWab jgk, kiro dia takdo la...hope putero9 tu ade la pada hari kejadian.
yups...kita gerak mana yang ada jela nnt!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 5:55 am

hahahaaa....last2 ade yg masuk klua highway je ni nanti...muahahaa...
xde hal..janji ride...huhuhuuuu
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 6:05 am

Den follow yo...laa..kilat biruvtu kan ado...dio join kan?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 6:10 am

kilatbiru ada...tokdin2004 ada...duo2 pamilia ngan somban tu... Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 6:14 am

ha'a, btl tu!
rasanya jalan yang kita nk lalu ni pun dicadangkan oleh bluethunder! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 6:34 am

Cool cantekkk...den polowww...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 6:57 am

Orait kita follow kilatbiru..aku dok belakng sekali ek....hehehe

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 6:59 am

sweeper katee... Wink
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 7:01 am

sweper kalu kena siap ada pum dan cacing!!!Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 7:03 am

Weii benda tu aku takde la...kalau cacing nak gi pancing adola..cari hari tu tak jumpa...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 7:13 am

hahaha...cacing aku ada sekor jer nih!!
harap2 xde yg pancit la ya!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 7:13 am

mie tau kt mane ade jual...dia dah beli..kan mie? ko beli byk2, pastu jual la kt sini ngan member2...alaaa..cam x biase lak...amik la duit minyak sket, kitorang xkisah mie...hahakkkkk

Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 7:18 am

cacing tu tiap2 mggu aku tanya kt pakcik kt masjid bukit damansara tp dia asik ckp habis, stok blm sampai lg!

btw, bro putera9 dah knfm dia pergi.
dia bz skrang, xsempat nk join forum!
dia br bls sms aku td. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 7:18 am

Hahaha...betul betul ...ok la aku nak rehat kejap..tak tahan demam ni siap pakej batuk lagi...apa la dosa yg akudah buat ni?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 40
Location : Subang U5

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 7:19 am

Mie-G wrote:
cacing tu tiap2 mggu aku tanya kt pakcik kt masjid bukit damansara tp dia asik ckp habis, stok blm sampai lg!

btw, bro putera9 dah knfm dia pergi.
dia bz skrang, xsempat nk join forum!
dia br bls sms aku td. Wink
Orait...caya la

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
avatar

Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 39
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 8:48 am

Huhuhuuhu...korang bahankn aku mentang2 aku xde 2,3 menjak yek? Suka suki korg jer kan? Aku terbz skek ah lately neh, ataupun bahaso omputehnye...LLB (look like busy), hehehe...

Aku konpem join ride rabu nie, setelah aku mengowat wife aku dgn tosey cili, bawang, capati, kari lembu, roti banjir kari sambal n teh tarik selama 3 mlm berturut2....barulah dpt kelulusan bertulis, tu pn lulus bersyarat...nafkah sehari n sate tulang kuah lebey 15 cucuk..huhuuhuu

Aku tgh konpius nie, mcaman nak gerak gerak gerak khasss dgn korg nie, khususnya aku drpd somban, sapo yg nk ride dgn aku dr somban nie? Xde geng nk nek ke rv point tu, jauh tu beb, pastu nk turun bawah plak....hehehehe, tgh dok pk nie, tggu kt tgh2 jalan ko, ade sesaper ley advice?
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 8:49 am

Mie-G wrote:
cacing tu tiap2 mggu aku tanya kt pakcik kt masjid bukit damansara tp dia asik ckp habis, stok blm sampai lg!

btw, bro putera9 dah knfm dia pergi.
dia bz skrang, xsempat nk join forum!
dia br bls sms aku td. Wink

xsempat korek carik cacing lagi tu...huhuuuu


koji wrote:
Hahaha...betul betul ...ok la aku nak rehat kejap..tak tahan demam ni siap pakej batuk lagi...apa la dosa yg akudah buat ni?

sabar...dugaann....harap2 lusa t beransur sihat bro...insyaAllah..
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 37
Location : SemenYih

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 8:54 am

putera9 wrote:
Huhuhuuhu...korang bahankn aku mentang2 aku xde 2,3 menjak yek? Suka suki korg jer kan? Aku terbz skek ah lately neh, ataupun bahaso omputehnye...LLB (look like busy), hehehe...

Aku konpem join ride rabu nie, setelah aku mengowat wife aku dgn tosey cili, bawang, capati, kari lembu, roti banjir kari sambal n teh tarik selama 3 mlm berturut2....barulah dpt kelulusan bertulis, tu pn lulus bersyarat...nafkah sehari n sate tulang kuah lebey 15 cucuk..huhuuhuu

Aku tgh konpius nie, mcaman nak gerak gerak gerak khasss dgn korg nie, khususnya aku drpd somban, sapo yg nk ride dgn aku dr somban nie? Xde geng nk nek ke rv point tu, jauh tu beb, pastu nk turun bawah plak....hehehehe, tgh dok pk nie, tggu kt tgh2 jalan ko, ade sesaper ley advice?

hahahaa...tu la akibatnya berdiam diri...ataupun LLB...

Mmg xdo ko yg nk pollow daghi somban tu? klau lalu Lokeh aka LEKAS, den bleh tunggu kek mano2...den daghi Semonyih..klau nak laa...den solo dari Semonyih tu t...walaupun dah x jauh mano ngan RV poen tuh xpola..daghi takdo..huhuhuuuu
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
avatar

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 9:18 am

rasanya xde dah yg dari Seremban tu..
boleh la putera9 solo pun.mcm xbiasa!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
avatar

Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 45
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   Mon Oct 24, 2011 9:29 am

putera9

aku ado cadangan... CADANGAN jor tau
kalau ekau dari somban, kalau xnak jumpo kat RV point, kito jumpo kek Somonyih kor...
kek simpang Somonyih ke Broga tu... xdo la jauh sgt...
ni CADANGAN jor ni ha...

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN   

Back to top Go down
 
RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 12 of 15Go to page : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next
 Similar topics
-
» RIDE MAMAM SATEY TULANG @ SEREMBAN
» Umbrella Ride @ Bearville Outfitters
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)
» Duke's Ride
» Ride Santai ke Fraser Hill v2 (17 Jun 2012)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti 2012-
Jump to: