Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 maslah belting berbunyi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 7:49 am

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
owh ye baru teringat nak bertanya :

Pagi tadi, bila aku bawak slow, lepas pulas minyak, bunyi belt langgar cover, lepas tu slow je then pulas minyak balik bunyi lagi...normal ke tuh?

normal tu koji... belting panas kendur skit... bila panas bawak slow belting x tegang...then langgar cvt housing...

Owh...sbb aku fobia la bunyi mcm tu, coz hari tu kan ada aku bagi tau, kerap sgt bunyi macam tu, kan nut clutch aku loose...tapi kalau cakap kau macam tu...tak payah aku risau lagi.


anakku wrote:
koji wrote:
Hahaha..pengalaman mengajar kita tuh...habis apa kesudahannya?

kesudahan nya ada member dtg tolong...

Nasib baik ada member noo..kalau tak..kau camping terus kat situ...kekeke

jgn camping siap buat unggun api kat tepi highway tu dah le... Laughing
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 8:59 am

Hahaha,,buat unggun api, lepas tu panggang ayam hutan kasi golek...kakaka

p/s : bro akmal 13.5 dah jual ke belum?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 9:13 am

koji wrote:
Hahaha,,buat unggun api, lepas tu panggang ayam hutan kasi golek...kakaka

p/s : bro akmal 13.5 dah jual ke belum?

ada lg klu nk... klu nk save upah pasang... masa servis cvt suruh je pomen tu pasang skali... 2 in 1... klu x upah pasang lain... servis cvt lain...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 9:18 am

anakku wrote:
koji wrote:
Hahaha,,buat unggun api, lepas tu panggang ayam hutan kasi golek...kakaka

p/s : bro akmal 13.5 dah jual ke belum?

ada lg klu nk... klu nk save upah pasang... masa servis cvt suruh je pomen tu pasang skali... 2 in 1... klu x upah pasang lain... servis cvt lain...
okay insyaAllah...dalam minggu ni maybe ada TT, samada jumaat atau sabtu...kita jumpa ek?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 9:23 am

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Hahaha,,buat unggun api, lepas tu panggang ayam hutan kasi golek...kakaka

p/s : bro akmal 13.5 dah jual ke belum?

ada lg klu nk... klu nk save upah pasang... masa servis cvt suruh je pomen tu pasang skali... 2 in 1... klu x upah pasang lain... servis cvt lain...
okay insyaAllah...dalam minggu ni maybe ada TT, samada jumaat atau sabtu...kita jumpa ek?

bisa aja... tp kasi tau awal... sbb kena pi amik kat member... aku just tolong dia jual je... xde amik untung pape...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 9:24 am

Hari tu cakap RM100 kan...?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 9:35 am

koji wrote:
Hari tu cakap RM100 kan...?

yup...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 9:36 am

anakku wrote:
koji wrote:
Hari tu cakap RM100 kan...?

yup...
cantik.....kekeke.
Rasanya jumaat ni kita jumpa coz sabtu dah nak gi MMR service siput, igt nak pasang terus je.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 11:11 am

bro ku akmal..jumaat ni boleh jumpa di mana nak collect barang? saya shah alam, subang dan kelana jaya tau la...lain2 area maaf la nooo tak tau...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 11:30 am

koji wrote:
bro ku akmal..jumaat ni boleh jumpa di mana nak collect barang? saya shah alam, subang dan kelana jaya tau la...lain2 area maaf la nooo tak tau...

ok koji...bisa pak...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 12:12 pm

anakku wrote:
koji wrote:
bro ku akmal..jumaat ni boleh jumpa di mana nak collect barang? saya shah alam, subang dan kelana jaya tau la...lain2 area maaf la nooo tak tau...

ok koji...bisa pak...

nnt PM no phone ye..senang nak sms / call

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Today at 1:32 pm

Back to top Go down
 
maslah belting berbunyi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» maslah belting berbunyi
» tukar spoket scooter dan belting
» Cara tukar belting...
» baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem
» Brake System - Pad and Disc

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: